Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αφιέρωμα: Όταν ο Χίτλερ ήταν ζωγράφος. 25 έργα ζωγραφικής του Αδόλφου (Pics)

Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου λίγα χρόνια νωρίτερα είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες και μάλιστα φοίτησε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης; (Pics)



Πριν ξεκινήσει τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας ανερχόμενος καλλιτέχνης. Η μεγάλη του αγάπη για την ζωγραφική τον έκαναν να στραφεί στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης (1907-1908), από όπου, όμως, απορρίφθηκε δύο φορές, εξαιτίας της "ανικανότητάς του στη ζωγραφική".

Είχε γράψει στο ημερολόγιό του: "Ήθελα να ασχοληθώ με τη ζωγραφική αλλά δεν τα κατάφερα. Η αρχιτεκτονική ήταν ένα όνειρο που έμεινε και αυτό ανεκπλήρωτο, αφού έπρεπε να έχω παρακολουθήσει μαθήματα σε αρχιτεκτονικό σχολείο αλλά και στην τεχνική σχολή Technic. Η τελευταία, μάλιστα, απαιτούσε καλούς βαθμούς γυμνασίου, και εγώ δεν είχα. Η εκπλήρωση των καλλιτεχνικών μου όνείρων φαντάζει για πρακτικούς λόγους αδύνατη!".

Μερικά από τα πρώτα δείγματα της ενασχόλησής του με τη ζωγραφική, καταδεικνύουν την άλλη πλευρά του Χίτλερ, την ευαίσθητη, με πολύχρωμα τοπία και προσωπογραφίες να κυριαρχούν στις επιλογές του.

















































 
 
http://www.ialmopia.gr/search/label/PHOTOS
 
 
sobadsogood

2 comments:

  1. ενοχλουμαι να το παραδεχτώ αλλα το τερας ζωγράφιζε ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν τον έδιωχναν από την σχολή, ίσως να είχε άλλη τροπή η Ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *