Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Για μια ακόμα χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 4 ος Ημιμαραθώνιος Λουτρών Πόζαρ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Για μια ακόμα χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 4 ος Ημιμαραθώνιος Λουτρών Πόζαρ. Ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που ήρθαν από όλη την Ελλάδα ξεπέρασε και φέτος τους 800. Τα υπέροχα μονοπάτια που διέσχισαν οι δρομείς των 10χλμ., η μαγεία στο φαράγγι των λουτρών που έζησαν οι περπατητές και τα παιδάκια και η υπέροχη φύση που συντρόφευε τους αθλητές των 21χλμ.και 5χλμ. συνθέτουν το υπέροχο σκηνικό των αγώνων.Στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης:

1. Στον αγώνα βουνού 10χλμ διακρίθηκαν :

1 η Θέση Παγουνάδης Αθανάσιος

2 η Θέση Φωτιάδης Αλέξανδρος

3 η Θέση Παπατραιανού Γεώργιος

1 η Θέση Γεωργοπούλου Βικτώρια

2 η Θέση Κουκάκη Αικατερίνη

3 η Θέση Ζιώγα Νίκη

2. Στο δυναμικό βάδην 4χλμ.

Όλοι που βάδισαν

3. Στα 1000μ. για παιδιά

1 η θέση Τσαβδαριδης Δημήτρης

2 η θέση Πεικος Χρήστος

3 η θέση Βαρταρ Πέτρος

1 η θεση Καμπούρη Αγάπη

2 η θεση Τσολεριδου Βασιλική

3 η θεση Παπαπέτρου Ιωάννα4. Στα 21χλμ.δρόμου διακρίθηκαν:

1 η Θέση Φωτιάδης Αλέξανδρος

2 η Θέση Κουτσουμπίδης Δημήτριος

3 η Θέση Κωνσταντινίδης Κοσμάς

1 η Θέση Ελευθεριάδου Αναστασία

2 η Θέση Δημπάρη Βένη

3 η Θέση Κουκουλομάτη Αννα
5. Στα 5χλμ.δρόμου διακρίθηκαν:

1 η Θέση Παγουνάδης Αθανάσιος

2 η Θέση Κατσάνης Γεώργιος

3 η Θέση Σαββάκης Νικόλαος

1 η Θέση Κουκάκη Αικατερίνη

2 η Θέση Γαντζίδου Χριστίνα

3 η Θέση Παπατραιανού Ευδοξία

6. Στα 5 χλμ έφηβων νεανίδων

1 η θεση Ζαφειρόπουλος Παναγιώτης

2 η θεση Ιωαννίδης Γρηγόρης

3 η Δούρης Πέτρος

1 η θεση Μιχαηλιδου Φωτεινή

2 η θεση Καιλικογλου Ναταλία

3 η θεση Παγωνιδου Ευαγγελία


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη παρουσία τους. Όλους τους φορείς ,τους εθελοντές , τους χορηγούς και όλους όσους βοήθησαν για να διεξάχθουν με επιτυχία και αυτή τη χρονιά οι αγώνες .Αναλυτικά το ΙΕΚ Αριδαίας με τα τμήματα αρτοζαραχαροπλαστικης και chef με τα πλούσια και ποιοτικά εδέσματα που έκαναν, έδωσαν άλλη γεύση !και με τους συνόδους βουνού κάλυψαν όλους τους αγώνες .

η τροχαία Αριδαίας για ακόμη μια χρόνια βοήθησε για την ομαλή διεξαγωγή τον 5&21 χλμ αγώνων δρόμου .οι μοτοσικλετιστές west side .ο ορειβατικός σύλλογος Αριδαίας ,Η Εδομακ Σκύδρας ,Το 1 Ο ΕΠΑΛ Αριδαίας ,ολοι οι συλλογοι και φορεις από το λουτρακι ,σκυδρα, εδεσσα, αριδαια, λυκοστομο πιπερια . Τις φωτογραφιες από τον 4 ο Ημιμαραθωνιο λουτρων ποζαρ θα τις βρειτε στα εξης : www.spiridisart.gr/pozar1/ www.spiridisart.gr/pozar2/ .Στο fb: ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΑΛΜΩΠΙΑΣ στο http://run- pozar.blogspot.gr/ Σας περιμένουμε και στην επόμενη διοργάνωση να τρέξουμε, να αναζωογονηθούμε και να απολαύσουμε την υπέροχη φύση των Λουτρών Λουτρακιου Πόζαρ δήμου Αλμωπίας !!!

Σε τι οφείλεται η ύπαρξη των αδέσποτων ζώων;

Πολλοί συμπολίτες μας διαμαρτύρονται για τα αδέσποτα της πόλης, όμως οι περισσότεροι δεν έχουν διερευνήσει τις αιτίες της ύπαρξής τους. Η ευκολότερη οδός για όλους μας είναι να ρίξουμε τις ευθύνες σε κάτι απρόσωπο, όπως είναι το κράτος, ο δήμος, οι οργανώσεις κλπ. και να αποφύγουμε να δούμε τους πραγματικούς αίτιους του προβλήματος, που μπορεί να βρίσκονται δίπλα μας.

Οι βασικές αιτίες ύπαρξης των αδέσποτων ζώων είναι οι εξής:

Α. Η εγκατάλειψη δεσποζόμενων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους, αν και είναι ποινικό αδίκημα, είναι η πρώτη αιτία δημιουργίας αδέσποτων ζώων. Για διάφορους λόγους κάποιοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς τα εγκαταλείπουν αδιαφορώντας για την τύχη τους, καθώς πολλά δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους. Είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο επιμένουμε ότι όταν κάποιος αναλαμβάνει ένα ζώο, πρέπει να γνωρίζει και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι σε αυτή τη ζωή…

Β. Η μη στείρωση και ο ανεπαρκής έλεγχος των γεννήσεων των δεσποζόμενων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους είναι ένας ακόμη πολύ σημαντικός λόγος, καθώς ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας που γέννησε δεν μπορεί να δώσει τα κουτάβια και τα εγκαταλείπει. Έχουν βρεθεί κουτάβια σε κάδους απορριμμάτων, στα ποτάμια, σε χαράδρες και σε αγροτικές περιοχές που εγκαταλείφθηκαν προφανώς για να πεθάνουν από την πείνα και τη δίψα!

Γ.  Η μη στείρωση αδέσποτων ζώων, κυρίως θηλυκών, δημιουργεί πολλαπλούς κινδύνους, καθώς δημιουργούνται αγέλες σκυλιών κατά τη διάρκεια του οίστρου και πολλαπλασιάζονται τα αδέσποτα. Στην Έδεσσα όλα τα αδέσποτα θηλυκά ζώα έχουν στειρωθεί, αν και πάντα υπάρχουν νέες εγκαταλείψεις ζώων που δημιουργούν πρόβλημα. Ακόμη, υπάρχει σε εξέλιξη πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου Έδεσσας για τα ζώα που διαβιούν στο Καταφύγιο.

Δ. Η μεταφορά αδέσποτων ζώων από άλλες περιοχές είναι μία ακόμη πρακτική που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν. Πρόκειται για μία παράνομη πράξη, που ελπίζουμε ότι θα περιοριστεί για να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα τα αδέσποτα της περιοχής μας.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι το σημαντικότερο μέρος της ευθύνης αφορά στους πολίτες εκείνους που είτε εγκαταλείπουν τα ζώα τους είτε εγκαταλείπουν τα κουτάβια που γενούν τα ζώα τους, αδιαφορώντας για την τύχη τους.

Για το λόγο αυτό η τοποθέτηση των microchip και η δήλωση των στοιχείων στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτός από υποχρεωτική είναι και επιτακτική προκειμένου οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους!Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

H ομιλία του Γιάννη Σηφάκη στην ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό 2017 [ΒΙΝΤΕΟ]

H ομιλία του Γιάννη Σηφάκη στην ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό 2017 [ΒΙΝΤΕΟ]

"Η βάφτιση" Άψαλος, δεκαετία του '50

"Η βάφτιση"
Άψαλος, δεκαετία του '50

Τάσος Ζιάσκας: Ο Εδεσσαίος δάσκαλος με τους δύο μαθητές...

O Τάσος Ζιάσκας είναι εκπαιδευτικός. Τη σχολική χρονιά 20015-2016 βρέθηκε διορισμένος στο μονοθέσιο σχολείο των Αρκιών στα Δωδεκάνησα. Ένα μικρό νησάκι με 44 κατοίκους και μόλις… 2 μαθητές που είναι και αδέλφια. Οι Αρκιοί είναι το μεγαλύτερο νησί από μια συστάδα μικρών νησιών και βραχονησίδων στη βόρεια πλευρά των Δωδεκανήσων, που το τελευταίο διάστημα έχει μπει στο «στόχαστρο» της Άγκυρας, που μαζί με άλλα 24 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στις ελληνικές θάλασσες, επιχειρεί να τα βάψει… «γκρίζα».

Με επιστολή του στο protothema.gr ο νεαρός εκπαιδευτικός –που φέτος διδάσκει στη γειτονική Πάτμο- περιγράφει τις εμπειρίες του από τους Αρκιούς. Τις σχέσεις που ανέπτυξε με τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και το ελάχιστο ενδιαφέρον του κέντρου, ενώ μιλάει για το υψηλό τους φρόνιμα και το πείσμα τους να συνεχίσουν να ζουν σε αυτόν τον αιγαιοπελαγίτικο βράχο με την ελληνική σημαία να κυματίζει πάνω του.«Η καταγωγή μου είναι από Έδεσσα. Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας και από το 2009 διδάσκω ως αναπληρωτής σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας όπως της Κομοτηνής, της Καλύμνου, της Φλώρινας και της Δυτικής Αττικής. Φέτος εργάζομαι στο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας Πάτμου, ενώ πέρυσι ήμουν στο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών με τους μόλις δύο μαθητές.

Οι Αρκιοί είναι ένα μικρό και απομονωμένο νησί δίπλα στην Πάτμο, στο οποίο ζουν 7 οικογένειες. Το χειμώνα μένουν μόνο 15-20 άτομα. Τα μοναδικά παιδιά στο νησί είναι οι δύο μαθητές μου και τα δυο μεγάλα τους αδέλφια. Δυστυχώς δεν υπάρχουν άλλοι νέοι στο νησί, με συνέπεια το Σχολείο να κλείσει σε 5 πέντε χρόνια, όταν τελειώσει και ο μικρός μαθητής. Πέρυσι το Σχολείο έμεινε κλειστό για περίπου ένα μήνα. Τον Οκτώβριο έγιναν οι προσλήψεις αναπληρωτών και τοποθετήθηκα στους Αρκιούς. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη μέρα που πήγα στο ταξιδιωτικό γραφείο της Ρόδου, για να βγάλω εισιτήριο για το καράβι και η υπάλληλος δεν ήξερε ότι υπάρχει το νησί. Ήταν επιλογή μου να έρθω και να διδάξω στους Αρκιους και δεν θα μετανιώσω ποτέ για αυτή την επιλογή.

Πάντα θα θυμάμαι με νοσταλγία τις μέρες μου εκεί, καθώς θεωρώ ότι πρόκειται για μια μεγάλη εμπειρία που θα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή. Το να είσαι δάσκαλος σε ένα τόσο μικρό νησί και σε ένα σχολείο με μόλις δύο μαθητές, είναι αν μη τι άλλο μια τεράστια πρόκληση. Η πρώτη μέρα στο νησί και οι στιγμές που πέρασα με τους μαθητές μου, θα μου μείνουν για πάντα στη μνήμη. Είναι αρκετά δύσκολο για ένα νέο να ζει στην ησυχία των Αρκιών. Τους χειμερινούς μήνες μένει ανοικτή μια ταβέρνα, η οποία κλείνει νωρίς το απόγευμα. Τα απαγορευτικά είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Για τους κατοίκους του νησιού ό,τι και να πω είναι λίγο. Δεν έχω γνωρίσει πιο φιλόξενους ανθρώπους. Από την πρώτη στιγμή σε αγκαλιάζουν σαν να είσαι μέλος της οικογένειάς τους. Δεν σε αφήνουν να νιώσεις μοναξιά και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χορτάσεις φρέσκο ψάρι. Αγαπούν και είναι πολύ δεμένοι με τον τόπο τους και δεν φεύγουν από το νησί παρά μόνο για να επισκεφτούν κάποιον γιατρό σε γειτονικό νησί. Νιώθουν περήφανοι που είναι Έλληνες, παρόλο που η Πολιτεία τους έχει ξεχάσει και απογοητεύσει. Θα τους χαρακτήριζα ως ήρωες της καθημερινότητας δυσχερής κατάσταση της χώρας έχει επηρεάσει τη ζωή τους όπως και σε πολλούς Έλληνες, ωστόσο σου δείχνουν έναν άλλο τρόπο ζωής, όπου η ευτυχία δεν εξαρτάται από την πληθώρα αγαθών. Μαθαίνεις να εκτιμάς απλά μικρά πράγματα που πριν τα θεωρούσες δεδομένα».
 
 
 
 protothema.gr

ΕΚΑΣΚΕΜ: Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββάτου 10/12

ΕΚΑΣΚΕΜ: Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββάτου 10/12

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *