Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Χρηματοδότηση 150.000,00 € για ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση του Κ Υ Αριδαίας

Γιάννης Σηφάκης: Χρηματοδότηση 150.000,00 € για ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας μετά από πολλές δεκαετίες Χρηματοδοτείται η ανακαίνιση των κτιριακών και η αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του.

Επισκευές, διαρρυθμίσεις, νέες εγκαταστάσεις υδραυλικών, πλήρης αναβάθμιση θέρμανσης και κλιματισμού, ελαιοχρωματισμός και άλλες εργασίες που θα καταστήσουν το Κέντρο Υγείας Αριδαίας ένα σύγχρονο κέντρο δημόσιας υγείας όπως αξίζει στους κατοίκους της Αλμωπίας.

Η μελέτη περιλαμβάνει την επίλυση όλων των αιτημάτων για κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές αναβαθμίσεις που έχουν ζητηθεί κατά καιρούς από το Κέντρο Υγείας και που συνεχώς υποστηρίζονταν από τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη τόσο στην 3η ΥΠΕ όσο και στο Υπουργείο Υγείας.

Υπεγράφη από τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργο Κύρκο η έγκριση σκοπιμότητας και προωθούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή έναρξη της κατασκευής.

Ο βουλευτής θα παρακολουθήσει από κοντά όλες τις διαδικασίες για να εξασφαλιστεί η γρήγορη ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την δημοπρατηθεί το έργο.

Επισυνάπτεται η έγκριση σκοπιμότητας του

Η συνήθεια να μασάς παγάκια είναι προειδοποίηση γι' αυτή τη σοβαρή ασθένεια

Καλοκαίρι είναι και λατρεύουμε να πίνουμε κρύο καφέ, τσάι, χυμούς και το βράδυ δροσερά κοκτέιλ.

Ολοκληρώθηκε το έργο δημοτικών κτιρίων της Δ.Ε. Εξαπλατάνου ΤΚ Θηριόπετρας, Κωνσταντίας, Μηλιάς, Νότιας, Περίκλειας, Προδρόμου-Νερομύλου, Φιλώτειας, Φούστανης και Ίδας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ.Ε. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
(ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, ΜΗΛΙΑ, ΝΟΤΙΑ, ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ, ΠΡΟΔΡΟΜΟ-ΝΕΡΟΜΥΛΟ, ΦΙΛΩΤΕΙΑ, ΦΟΥΣΤΑΝΗ, ΙΔΑ)

- ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Ολοκληρώθηκε το έργο που αφορούσε στη συντήρηση δημοτικών κτιρίων της Δ.Ε. Εξαπλατάνου, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και επισκευής στα κτίρια των Τ.Κ. Θηριόπετρας, Κωνσταντίας, Μηλιάς, Νότιας, Περίκλειας, Προδρόμου-Νερομύλου, Φιλώτεια, Φούστανη και Ίδα.

Στα περισσότερα κτίρια υπήρχε έντονο πρόβλημα με την υγρασία και γι’ αυτό το λόγο αποκαταστάθηκαν οι τοίχοι και στη συνέχεια έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμού, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Επίσης, υπήρχαν φθορές στις στέγες κυρίως λόγω παλαιότητας και γι’ αυτό τοποθετήθηκαν νέα καδρόνια και αντικαταστήθηκαν τα κατεστραμμένα κεραμίδια, όπως και στα δάπεδα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του παραπάνω έργου ανέρχεται σε 11.996,65 ευρώ (με το Φ.Π.Α.).
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Συνεχίζουμε να αποκαθιστούμε την άσχημη εικόνα που επικρατούσε για πολλά χρόνια στα δημοτικά κτίρια. Τα προβλήματα πολλά, όμως με σωστό προγραμματισμό και ιεράρχηση και σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια, ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε να δίνουμε λύσεις. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τη νοικοκυροσύνη. Με λίγα χρήματα, κάνουμε πολλές και αναγκαίες παρεμβάσεις, που έχουν ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

Αναδρομές: Κύπρος - Από το Πραξικόπημα στην Εισβολή

Το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου 1974, ήταν αιματηρό και χρειάστηκε δύο ημέρες για να επικρατήσει πλήρως. Σε συνδυασμό με τη διαφυγή του Μακαρίου, δεν άφησε τους χουντικούς συνωμότες να χαρούν τον «θρίαμβό» τους. Την αρχική ευφορία διαδέχθηκε η αμηχανία και στη συνέχεια η ανησυχία και η αναστάτωση. Τα γεγονότα είχαν λάβει διαφορετική τροπή απ’ ότι υπολόγιζαν.

Στις 16 Ιουλίου ο Μακάριος πέταξε με βρετανικό αεροπλάνο στη Μάλτα και από εκεί στο Λονδίνο το βράδυ της ίδιας ημέρας. Την επομένη, 17 Ιουλίου, ο Μακάριος έγινε δεκτός από τον Βρετανό πρωθυπουργό Χάρολντ Γουίλσον και τον υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Κάλαχαν, ηγετικά στελέχη του Εργατικού Κόμματος, που κυβερνούσε εκείνη την περίοδο τη Μεγάλη Βρετανία. Και οι δύο τον διαβεβαίωσαν ότι η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να τον αναγνωρίζει ως τον νόμιμο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, την ίδια ημέρα, δέχονται για διαβουλεύσεις και τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος τους προτείνει να αναλάβουν κοινή δράση Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία ως εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο. Οι Βρετανοί απορρίπτουν την εισήγηση Ετσεβίτ και ταυτόχρονα τον αποτρέπουν να αναλάβει οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο. Η δήλωσή τους ήταν σε επίπεδο ευχολογίου, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, δηλαδή την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου.

Στις 17 Ιουλίου δραστηριοποιείται έντονα και ο αμερικανικός παράγων, που φαίνεται αρχικά να έχει υποτιμήσει το θέμα, καθώς είναι απασχολημένος με σοβαρότερα πράγματα (Σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ, σχέσεις με Σοβιετική Ένωση, ασφάλεια Ισραήλ κ.ά). Ο Υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ αναθέτει στον υφυπουργό του Τζόζεφ Σίσκο να μεταβεί στο Λονδίνο, την Άγκυρα και την Αθήνα, για την αποφυγή πολεμικών ενεργειών. Τον συνοδεύει ο βοηθός Υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Έλσγουορθ. Το κατεστημένο της αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής είχε πάρει την απόφαση να μην παρέμβει δυναμικά. «Δεν θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε την Τουρκία, αν σημειωθεί και νέα ανάφλεξη στο νησί» είχε δηλώσει στις 23 Ιανουαρίου του 1968 ο Σάιρους Βανς, σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Στις 18 Ιουλίου ο Σίσκο και η συνοδεία του φθάνουν στην Αθήνα και συναντώνται με τον άχρωμο πρωθυπουργό της χούντας Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο, πρωί και απόγευμα. Στην πρωινή σύσκεψη παρών ήταν και ο ισχυρός ανήρ του καθεστώτος, ταξίαρχος Δημήτριος Ιωαννίδης, ο οποίος αποχώρησε οργισμένος με τη φράση «Αν οι Τούρκοι θέλουν πόλεμο θα τον έχουν», όταν δέχθηκε πιέσεις από τον Σίσκο για παραχωρήσεις στους Τουρκοκυπρίους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας φθάνει η πληροφορία στην Αθήνα για στρατιωτικές κινήσεις στις τουρκικές ακτές απέναντι από την Κύπρο. Η πληροφορία αυτή δεν ανησυχεί την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, η οποία την εντάσσει στα συνήθη για την εποχή στρατιωτικά γυμνάσια των Τούρκων. Πάντως, λαμβάνει κάποια πρώτα μέτρα, με την αποστολή δύο υποβρυχίων στ' ανοιχτά της Ρόδου κι ενός σμήνους αεροσκαφών F-84 στην Κρήτη. Στην Άγκυρα, οι εφημερίδες καλλιεργούν κλίμα πολεμικό. Στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Χουριέτ δημοσιεύεται το ανθελληνικό ποίημα Kin (Το Μίσος):



Το Μίσος
Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ’ αυτό τον κόσμο
δε βγαίνει μα τον Αλλάχ αυτό το μίσος από μέσα μου.
Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος
σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα
Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα
εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος
και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα
πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.

Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,
ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση
εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!




Στις 19 Ιουλίου, ο Μακάριος φθάνει στη Νέα Υόρκη και το απόγευμα της ίδιας ημέρα απευθύνεται ενώπιον του συνεδριάζοντος Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αναφέρεται στη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Κύπρο.


Την ίδια περίπου ώρα που ο Μακάριος μιλούσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Σίσκο συναντούσε στην Άγκυρα την τουρκική ηγεσία. Ο Ετσεβίτ του επισημαίνει ότι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων. Ο Σίσκο καταλαβαίνει ότι οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να δράσουν και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Στις 4 το πρωί της 20ης Ιουλίου ο Τούρκος πρωθυπουργός του ανακοινώνει ότι η Τουρκία θα επέμβει στην Κύπρο. Τα τουρκικά αποβατικά ήδη έχουν ξεκινήσει από τη Μερσίνα, με προορισμό την περιοχή της Κερύνειας...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέλλας - Να αποζημιώσει εδώ και τώρα ο ΕΛΓΑ τις καταστροφές σε ροδάκινα και νεκταρίνια

ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΓΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ

Σκοπιανό: Ο «πόλεμος» Ζάεφ - αντιπολίτευσης και τα επόμενα βήματα μέχρι το δημοψήφισμα

Τεταμένο είναι το κλίμα το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα Σκόπια, καθώς η πρόθεση του Ζόραν Ζάεφ, να πραγματοποιήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της γείτονος, οδήγησε στην οργισμένη αντίδραση του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αμέσως μόλις έμαθε το ερώτημα που πρότεινε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, για το επικείμενο δημοψήφισμα επί του ονοματολογικού.

Όλα ξεκίνησαν, όταν στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα συνέδεε τη Συμφωνία με την είσοδο της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Επιθυμείτε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ με την στήριξη της συμφωνίας ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;», ήταν το ερώτημα που έθεσε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός της γείτονος.

Μετά και την εξέλιξη αυτή και περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της σύσκεψης, ο κ. Μίτσκοσκι αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησε την επανάληψη της σύσκεψης με τη συμμετοχή των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών κομμάτων της χώρας και όχι με τη διευρυμένη μορφή που είχε την Τετάρτη (18/07/2018), καθώς σ’ αυτήν συμμετείχε κι ένας βουλευτής από κάθε κόμμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως μετά τη συνάντηση πως όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, που έμειναν μέχρι το τέλος της, τάχθηκαν υπέρ της επιτυχούς διεξαγωγής του επικείμενου δημοψηφίσματος και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κ. Μίτσκοσκι επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες των Σκοπίων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει για το μεσημέρι της Πέμπτης (19/04/2018) νέα σύσκεψη με λιγότερους συμμετέχοντες.

Μιλώντας, μάλιστα, σε δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ αναρωτήθηκε «τι είναι αυτό που ο κ. Μίτσκοσκι δεν θέλει να πει μπροστά σε όλους και ζητάει περιορισμένη συμμετοχή;».

«Ο κ. Μίτσκοσκι θα έχει ακόμη μια ευκαιρία ν’ αποδείξει εάν είναι υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και υπέρ του δικαιώματος των πολιτών ν’ αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας», είπε – μεταξύ άλλων – ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Διήμερο στο Αετοχώρι Αλμωπίας

ΠΑΝΣΕΛΗΝΕΣ.... "ΠΙΝΟΒΟΥ...ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ"

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ, Η ΠΥΞΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΑΣ , ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΕΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ.
Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΘΑ ΄ΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ, ΗΔΗ, ΒΑΡΔΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΛΩΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΟΥ!!!!!!!!!!!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *