Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Ο ποταμός Μογλενίτσας (Αλμωπαίος) στην Αλμωπία του νομού Πέλλας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο Μογλενίτσας (ή Αλμωπαίος ) είναι ποταμός της Μακεδονίας στην Αλμωπία του νομού Πέλλας.

Ο Μακεδονομάχος ήταν γυμνός


Χρειάστηκε δυστυχώς να έρθει στη δημοσιότητα προσωπική επιστολή του Κώστα Καραμανλή προς τον Τζορτζ Μπους προκειμένου να καταλάβουν όλοι ότι η αντίδραση της Ν.Δ. στη Συμφωνία των Πρεσπών και η συμμετοχή των στελεχών της στα συλλαλητήρια των όψιμων μακεδονομάχων υπαγορεύτηκε μόνο από στενά μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Η αποκάλυψη ότι ήδη από τον Απρίλιο του 2005 ο Κώστας Καραμανλής είχε συμφωνήσει ως βάση διαπραγμάτευσης τη διπλή ονομασία «Republika Makedonija-Skopje» στον ΟΗΕ και απλώς «Republika Makedonija» στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, ανατρέπει τη σκληρή ρητορική της Ν.Δ. και επιβεβαιώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια εξαιρετικά συμφέρουσα για την Ελλάδα λύση, ειδικά αν τη συγκρίνει κανείς με όσα διαπραγματευόταν και ήταν έτοιμη να αποδεχτεί η κυβέρνηση Καραμανλή-Μπακογιάννη.

Το κακό για τον πρώην πρωθυπουργό αλλά κυρίως για το κόμμα της Ν.Δ. είναι ότι η επιστολή αυτή επιβεβαιώνεται από μακρά σειρά τηλεγραφημάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, τα οποία έχουν αποκαλυφτεί από τα WikiLeaks, και στα οποία καταγράφεται με λεπτομέρειες τόσο η αποδοχή της διπλής ονομασίας με τον όρο «Μακεδονία» όσο και η διάθεση να υπάρξει συμφωνία χωρίς καν να προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα για να απαλειφθούν τα αλυτρωτικά στοιχεία.

Ο κ. Καραμανλής οχυρώνεται τώρα πίσω από την απειλή του βέτο στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008, προκειμένου να εμφανίσει την επίσημη υιοθέτηση των συμβιβαστικών λύσεων ως κινήσεις τακτικής, κάτι που βέβαια δεν είναι δυνατόν να υποστηριχτεί σοβαρά.

Οπως αποδεικνύεται από το σύνολο των τηλεγραφημάτων που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.», η ελληνική κυβέρνηση είχε ήδη αποδεχτεί σε όλα τα διεθνή φόρα και σε όλες τις επαφές της με τους εκπροσώπους των ΗΠΑ τη σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ, ακόμα και τη δυσμενέστερη διπλή ονομασία.

Και με αυτές τις αποκαλύψεις αποδεικνύεται εντελώς καιροσκοπική η παλινδρόμηση της Ν.Δ. στη γραμμή Σαμαρά-Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία το κόμμα του κ. Μητσοτάκη απομακρύνεται από την «εθνική γραμμή» του Βουκουρεστίου, δηλαδή τη «διπλή ονομασία erga omnes», και επιστρέφει στη γραμμή ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Αλλά αυτό πλέον είναι σύνθημα μόνο του Βελόπουλου και του Μιχαλολιάκου.

Δήμος Αλμωπίας: Διακοπή ρεύματος στις εξής περιοχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 2 Ιουλίου στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Αλμωπίας:

Τα αγγλικά παραμένουν η δημοφιλέστερη γλώσσα στον κόσμο

Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάζει το CNBC, η αγγλική γλώσσα παραμένει η πιο σημαντική γλώσσα που θα πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά ανά τον κόσμο.

Συλλήψεις στην Έδεσσα για παράνομα φυτοφάρμακα

Συνελήφθησαν στις (28/6/19) το μεσημέρι σε περιοχή της Έδεσσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, δύο άτομα ηλικίας 51 και 34 ετών, καθώς σε έρευνα της οικίας του 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με συνολικά 79,5 λίτρα και 15,5 κιλά μη εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων, τα οποία κατείχαν στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας.

«Λιώνοντας» την κατάθλιψη με χρυσάφι: Η προσωπική Οδύσσεια του αθλητή του αιώνα

Είναι ο αθλητής με τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια στην ιστορία, τα περισσότερα χρυσά και ο θεωρούμενος κατά πολλούς ο κορυφαίος αθλητής που είδε αυτός ο πλανήτης. Με αφορμή τα 34α γενέθλιά του, διαβάστε για τη μεγάλη μάχη του Μάικλ Φελπς με την κατάθλιψη μέσα από δικά του λόγια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *