Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Απόλλων Κρύα Βρύσης: Ντεπούτο με δύο γκολ ο Καραγιάννης στην φιλική νίκη επί της Αναγέννησης

Ιδανικό ντεπούτο, έστω και ανεπίσημο .πραγματοποίησε με την φανέλα του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης ο νεοαποκτηθείς Χρήστο Καραγιάννης στο φιλικό απέναντι στην Αναγέννηση Γιαννιτσών .

 
Ο 34χρονος Σκυδραίος κυνηγός πέτυχε και τα δύο γκολ στην νίκη 2-0 του "Πρίγκιπα" και έδειξε από νωρίς ότι μπορεί να αλλάξει θεαματικά την αγωνιστική εικόνα και την μοίρα της νέας ομάδας του στην φετινή Α1. Γενικότερα ο Απόλλων έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του κρίσιμου Σαββατιάτικού ντέρμπυ με τον πρωτοπώρο Εδεσσαικό που έχει χαρακτήρα "τελικού" όσον αφορά τους πρωταγωνιστικούς στόχους του.

Δεν αγωνίστηκε ο Μπουρδάνος αλλά θα είναι παρόν στο ντέρμπυ ,ενώ αισιοδοξία υπάρχει και για τον έμπειρο φορ Βούλγαρη που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έχει τεθεί κανονικά από χθες στην διάθεση του Φώτη Μητσάκη.
 
 
 
 
 
Αναρτήθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΔΟΒΙΤΗΣ  | anonym-filathlos.blogspot.gr

Επισκευάστηκαν οι σοβαρές βλάβες στο 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας - Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας

ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Σοβαρές βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης και θέρμανσης σημειώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας, εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών σε συνάρτηση με την παλαιότητα του κτηρίου.

Όλες αυτές τις μέρες που διήρκησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου Αλμωπίας σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του σχολείου, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων. Απαιτήθηκαν πολλές ώρες εργασιών και γι’ αυτό χρειάστηκε να παραμείνει κλειστό το σχολείο.

Συγκεκριμένα, τοποθετούνται 21 νέα σώματα θέρμανσης, καθώς σημειώθηκε μεγάλη καταστροφή στη νότια πτέρυγα του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Διευθυντή, του Υποδιευθυντή, των Καθηγητών, της Πληροφορικής και κάποιες αίθουσες διδασκαλίας. Έτσι, με άμεσο τρόπο αντιμετωπίζεται από το Δήμο Αλμωπίας ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και ταυτόχρονα ενισχύεται το σύστημα θέρμανσης το οποίο δεν είχε τη δυναμική που αναλογεί στον χώρο. Τέλος, επισκευάστηκαν οι βλάβες στις τουαλέτες, οι οποίες σχετίζονταν κυρίως με υδραυλικά ζητήματα.

Ενημερώνουμε τους μαθητές, ότι από αύριο Τετάρτη 18/01/2017 το 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας θα λειτουργήσει ξανά με το κανονικό του πρόγραμμα.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/01/2017Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας από την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 -πλην του Νηπιαγωγείου Πιπεριάς που θα παραμείνει κλειστό καθώς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης. Μετά από μία δύσκολη περίοδο που επικράτησαν ακραία καιρικά φαινόμενα και δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα, η κατάσταση ομαλοποιείται.

Όλες τις προηγούμενες μέρες μέχρι και σήμερα, έγινε μία μεγάλη προσπάθεια καθώς οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν βλάβες μεγάλου μεγέθους στα δίκτυα ύδρευσης και θέρμανσης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπήρξε διαρκής συνεργασία με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς ώστε να επιλύονται άμεσα όλα τα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος εξήρε την αγαστή συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν οι Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί όλες αυτές τις μέρες. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τους Προέδρους της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Βέσκο, τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και συντονιστή της πολιτικής προστασίας κ. Στέφανο Αβραμίκα και όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. Τέλος, τόνισε ότι ο Δήμος Αλμωπίας ανταποκρίθηκε σε όλα τα ζητήματα και δόθηκε μια πραγματική μάχη με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα.

Ποια προγράμματα για ευάλωτους πολίτες παρατείνονται

Η παράταση εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για την ακώλυτη εξυπηρέτηση αναγκών των ευάλωτων ομάδων προτείνεται με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, το πρόγραμμα λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης παρατάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 4403/2016 (Α΄ 125). Επίσης, προτείνεται μηνιαία παράταση αποκλειστικά της περιόδου επιδότησης σίτισης, ώστε να καλυφθεί το διάστημα, μέχρι την ενεργοποίηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και την έναρξη της διαδικασίας των πληρωμών εντός του Φεβρουαρίου. Η ανωτέρω παράταση αφορά στους δικαιούχους που έχουν μόνιμη κατοικία σε δήμους στους οποίους δεν εφαρμόζεται η πρώτη φάση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται, επίσης ότι, επί της παραγράφου 2, σκοπείται η παράταση της βαθμιαίας εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 30 δήμους για έναν ακόμη μήνα και έως την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών καθολικής εφαρμογής του ΚΕΑ. Καλύπτεται το χρονικό διάστημα έως την έναρξη της διαδικασίας καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης εντός του Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων, στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται ότι οι επιδιωκόμενοι στόχοι των προτεινόμενων διατάξεων συνίστανται στη διατήρηση της οικονομικής βιωσιμότητας των δομών φτώχειας και στην απρόσκοπτη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους για δύο ακόμη μήνες, ήτοι έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017 και μέχρι την έναρξη λειτουργίας των νέων δομών του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την προτεινόμενη τροπολογία, παρατείνονται από τη λήξη τους (31-12-2016) και για έναν ακόμη μήνα, μέχρι 31-01-2017:
- Το πρόγραμμα παροχής της επιδότησης σίτισης ατόμων και οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
- Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που υλοποιείται σε 30 μικρούς και μεσαίους δήμους της χώρας (ισχύει και σήμερα, καθώς με το άρθρο 22 του ν. 4445/2016 το εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόσθηκε στο σύνολο των δήμων της χώρας).

Επιπλέον, παρατείνεται για δύο ακόμη μήνες, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017, το πρόγραμμα Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Από τις διατάξεις της προτεινόμενης τροπολογίας προκαλούνται τα ακόλουθα οικονομικά αποτελέσματα:
Επί του τακτικού προϋπολογισμού:
Δαπάνη, ύψους 13,5 εκατ. ευρώ περίπου, από την παράταση κατά έναν μήνα, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017, του προγράμματος επιδότησης σίτισης, η οποία θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Επί του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων:
Δαπάνη ποσού 2,2 εκατ. ευρώ περίπου από την παράταση κατά δύο μήνες, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017, του κοινωφελούς προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», η οποία θα αντιμετωπιστεί από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ.

 
 
www.newsbomb.gr

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 21 & 22/1

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 21 & 22/1

Αφιέρωμα: Βασίλης Τσιτσάνης 1915 – 1984

Συνθέτης, στιχουργός, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και τραγουδιστής· από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου και γενικά της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ου αιώνα.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας στις 18 Ιανουαρίου 1915. Οι γονείς του ήταν Ηπειρώτες κι εκτός από τον Βασίλη είχαν άλλα τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια κι ένα κορίτσι. Αργότερα, οι φίλοι του οι ρεμπέτες του κόλλησαν το παρατσούκλι «Ο Βλάχος», επειδή ήταν ο μόνος ρεμπέτης με στεριανή προέλευση.


Ο πατέρας του, τσαρουχάς στο επάγγελμα, είχε ένα μαντολίνο, με το οποίο έπαιζε κλέφτικα τραγούδια. Αυτά ήταν τα πρώτα ακούσματα του μικρού Βασίλη, μαζί με τις βυζαντινές ψαλμωδίες που άκουγε στην εκκλησία. Παρότι τον συνέπαιρνε η μουσική, πρωτόπιασε όργανο στα χέρια του μετά το θάνατο του πατέρα του το 1926. Ήταν ένα μαντολίνο, που κάποιος ντόπιος οργανοποιός είχε μετατρέψει σε μπουζούκι.


Στα γυμνασιακά του χρόνια άρχισε να αποκτά κάποιες γνώσεις μουσικής, μαθαίνοντας βιολί. Με αυτό συμμετείχε και σε κάποιες τοπικές εκδηλώσεις, προκειμένου να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένειά του. Αν και δεν είχε εμφανιστεί ακόμα δημοσίως με το μπουζούκι, καθώς ήταν απαγορευμένο και χωρίς καμία κοινωνική καταξίωση, έγραψε τα πρώτα του τραγούδια πάνω σ’ αυτό, σε ηλικία μόλις 15 ετών.


Με τη Καίτη ΓκρέυΤο φθινόπωρο του 1936 κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει Νομική και προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του έπιασε δουλειά στο νυχτερινό κέντρο «Μπιζέλια». Τον επόμενο χρόνο γνώρισε τον τραγουδιστή Δημήτρη Περδικόπουλο, ο οποίος τον πήγε στη δισκογραφική εταιρεία «Οντεόν», όπου ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι «Σ’ έναν τεκέ μπουκάρανε» (1937). Η «Αρχόντισσα», από τα σπουδαιότερα τραγούδια στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, ήταν ένα από τα δεκάδες που ακολούθησαν. Την ίδια περίοδο, τραγούδια του, όπως «Να γιατί γυρνώ», «Παλάτια Χρυσοστόλιστα», «Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ» και «Γι' αυτά τα μαύρα μάτια σου», ερμήνευσαν ο Στράτος Παγιουμτζής, ο Στελλάκης Περπινιάδης, ο Στέλιος Κερομύτης, αλλά και ο Μάρκος Βαμβακάρης.


Βρισκόμαστε στον αστερισμό της δικτατορίας Μεταξά και η εποχή επιβάλλει εμβατήρια, ενώ απαγορεύει τόσο τα προϋπάρχοντα τραγούδια του ρεμπέτικου περιθωρίου, όσο και τις εμφανείς ανατολίτικες μελωδίες. Ο Τσιτσάνης απαντά με το μπόλιασμα του ρεμπέτικου με δυτικά μελωδικά στοιχεία κι έτσι προσεγγίζει τις ευρύτερες μάζες. Τον Μάρτιο του 1938 υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του στο Τάγμα Τηλεγραφητών, στη Θεσσαλονίκη. Παίρνει άδειες και ποτέ δεν γυρνά στην ώρα του, γεγονός που εξοργίζει τους διοικητές του. Περνά πολλές μέρες στο πειθαρχείο, όπου γράφει ένα από τα ωραιότερα τραγούδια του, την «Αρχόντισσα». Στη Θεσσαλονίκη θα γνωρίσει και τη μελλοντική σύζυγό του, τη Ζωή Σαμαρά, με την οποία θα αποκτήσει δύο παιδιά, τη Βικτωρία και τον Κώστα.

Τα χρόνια της Κατοχής τα περνά στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει ένα δικό του κουτούκι, το «Ουζερί Τσιτσάνη», στην οδό Παύλου Μελά 22. Παράλληλα, γράφει ορισμένες από τις μεγάλες επιτυχίες του («Αχάριστη», «Μπαξέ τσιφλίκι», «Τα πέριξ», «Νύχτες μαγικές», «Ζητιάνος της αγάπης», «Ντερμπεντέρισσα», «Συννεφιασμένη Κυριακή»), που θα ηχογραφήσει μετά τον πόλεμο, όταν θα ανοίξουν και πάλι τα εργοστάσια δίσκων.

Με τη Μαρίκα ΝίνουΤο 1946 κατεβαίνει ξανά στην Αθήνα. Η εποχή του εμφυλίου αποτελεί άλλη μία πηγή έμπνευσης για τον Τσιτσάνη. Τα τραγούδια του, όμως, λογοκρίνονται και πάλι. Ορισμένα καταφέρνει και τα εκδίδει, επινοώντας διάφορα τεχνάσματα, πολλά κυκλοφόρησαν αρκετά χρόνια μετά, ενώ κάποια δεν εκδόθηκαν ποτέ. Το τέλος του εμφυλίου σημαίνει ταυτόχρονα και την πλήρη αποδοχή του Βασίλη Τσιτσάνη. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘50 μεσουρανεί στο μουσικό στερέωμα. Μερικά από τα τραγούδια αυτής της περιόδου είναι τα: «Χωρίσαμε ένα δειλινό», «Όμορφη Θεσσαλονίκη», «Αντιλαλούνε τα βουνά», «Καβουράκια», «Ξημερώνει και βραδιάζει».

Φέρνει στο προσκήνιο νέες φωνές, που δένονται μαζί του, όπως η Μαρίκα Νίνου, η Σωτηρία Μπέλλου και ο Πρόδρομος Τσαουσάκης. Ακόμα, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Πάνος Γαβαλάς, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, η Καίτη Γκρέυ, η Πόλυ Πάνου, η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Σταμάτης Κόκοτας κ.ά. ερμηνεύουν τα διαχρονικά τραγούδια του: «Ίσως αύριο» (1958), «Τα λιμάνια» (1962), «Τα ξένα χέρια» (1962), «Μείνε αγάπη μου κοντά μου» (1962), «Κορίτσι μου όλα για σένα» (1967), «Με παρέσυρε το ρέμα» «Απόψε στις ακρογιαλιές» (1968), «Κάποιο αλάνι» (1968), «Της Γερακίνας γιος» (1975), «Δηλητήριο στη φλέβα» (1979).

Το 1980, με πρωτοβουλία της ΟΥΝΕΣΚΟ, ηχογραφείται ένας διπλός δίσκος με τίτλο «Χάραμα», όπως λεγόταν το μαγαζί στο οποίο ο Τσιτσάνης εμφανιζόταν τα τελευταία 14 χρόνια της καριέρας και της ζωής του. Σ’ αυτό το δίσκο παίζει μία σειρά από κλασικά του τραγούδια, αλλά και πολλά αυτοσχεδιαστικά κομμάτια στο μπουζούκι. Με την έκδοσή του στη Γαλλία, το 1985, παίρνει το βραβείο της Μουσικής Ακαδημίας «Σαρλ Γκρο». Όμως, στο μεταξύ, ο κορυφαίος δημιουργός έχει φύγει για πάντα...

Ο Βασίλης Τσιτσάνης άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα των γενεθλίων του, στις 18 Ιανουαρίου 1984, στο νοσοκομείο «Μπρόμπτον» του Λονδίνου, έπειτα από επιπλοκές μιας εγχείρησης στους πνεύμονες. Μέχρι και λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του εμφανιζόταν κανονικά στο «Χάραμα» και δούλευε καινούργια τραγούδια.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης έβαλε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική λαϊκή μουσική. Μπόλιασε το ρεμπέτικο με δυτικά μελωδικά στοιχεία και το έβγαλε από το περιθώριο, που το είχαν τάξει τα «αντικοινωνικά» και ανατολίτικα στοιχεία του. Εμπλούτισε τη λαϊκή ορχήστρα με νέα ηχοχρώματα, προσθέτοντας το πιάνο κι επιβάλλοντας το ακορντεόν ως όργανο της κομπανίας. Καινοτόμησε στο στίχο, με την απομάκρυνσή του από τις παραδοσιακές φόρμες του δίστιχου και της ομοιοκαταληξίας και επισημοποίησε και γενίκευσε το ρόλο του ρεφρέν. Με τον Τσιτσάνη, το ρεμπέτικο γίνεται «τέχνη» και η ρήξη με την παράδοση αρχίζει να γίνεται ορατή.
 
 
 
απο το sansimera.gr

Ευχαριστήριο Μορφωτικού και χορευτικού συλλόγου Προμάχων «Οι Πρόμαχοι»

Βγήκε νικητής ο ετήσιος χορός του συλλόγου μας παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Μια βραδιά γεμάτη με παιδικές φωνές, χαμογέλα με πλήθος κόσμου και παραδοσιακούς χορούς με την ορχήστρα Μακεδονικός Ήχος. 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο τα μελή και οι φίλοι του μορφωτικού και χορευτικού συλλόγου Προμάχων «Οι Πρόμαχοι» θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσους παραβρέθηκαν στον ετήσιο χορό μας και συνέβαλαν για την όμορφη βραδιά. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε το Κέντρο Παραδοσιακό για την άμεση ανταπόκριση του να φιλοξενήσει εκτάκτως το γλέντι μας. Ευχόμαστε καλή χορευτική χρόνια με υγεία σε όλους.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Ενίσχυση για Κρύα Βρύση


Με Φώτη Μητσάκη στον πάγκο θα συνεχίσει ο Απόλλων Κρύας Βρύσης, Ο Μητσάκης έπαιξε πολλά χρόνια στην ομάδα και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, επίσης εργάστηκε ως τεχνικός στον Εθνικό Γ και Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *