Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ο Δημήτρης Πασσαλής στον Εδεσσαϊκό

Ο Εδεσσαϊκός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Πασσαλή ,με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την ΠΑΕ Ξάνθη.

Ο 17χρονος (6/9/2001) κεντρικός μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών όπου και αποτέλεσε σημαντικό "όπλο" στην πορεία της ομάδας.Τα κατορθώματα του δεν άφησαν ασυγκίνητους τους ανθρώπους της Ξάνθης όπου και τον απόκτησαν.Την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε ως βασικός και αναντικατάσταστος σε όλα τα παιχνίδια της Κ17 της ακριτικής ομάδας.

Στις πρώτες αποκλειστικές δηλώσεις ο Δημήτρης μας είπε : Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Εδεσσαικό.Είναι μια ομάδα με τεράστια ιστορία.Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές και από την πλευρά μου θα παλέψω για το καλύτερο.Μας περιμένει ένα δύσκολο πρωτάθλημα,θα δώσουμε την δική μας μάχη με μοναδικό σκοπό την επίτευξη του στόχου μας.

Ο Εδεσσαϊκός τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες.

Πώς βοηθά η κατανάλωση ψαριών στην εγκυμοσύνη

Οι έγκυες που τρώνε πολλά ψάρια, ιδίως λιπαρά, έχουν μειωμένες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

"Η μεταποίηση φρούτων σε Πέλλα και Ημαθία δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για τα «στέκια» που η ίδια δημιούργησε"

Γιάννης Σηφάκης: Η μεταποίηση φρούτων σε Πέλλα και Ημαθία δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για τα «στέκια» που η ίδια δημιούργησε – Να ανακοινώσει αμέσως τις τιμές παραγωγού στα συμπύρηνα ροδάκινα

Η πλήρης απουσία διαπραγματευτικής δύναμης του αγρότη επιτρέπει τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού και την πώληση «στα τυφλά»

Δεν μπορεί να υπάρχει ποιότητα προϊόντος με τέτοιες τιμές παραγωγού

Παντελής απουσία των αγροτών σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μέσω της διεπαγγελματικής για το συμπύρηνο ροδάκινο.

Τα συνεταιριστικά εργοστάσια σε καμιά περίπτωση δεν συμπεριφέρονται ως συνεταιριστικά βοηθώντας τον αγρότη.

Το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στην διαμόρφωση των τιμών παραγωγού ( λόγω της επιτροπής ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ιδίως απουσία διεκδικήσεων των αγροτών. 

Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις φρούτων σε Πέλλα και Ημαθία ( που συμβάλλουν σημαντικά και στην απορρόφηση προϊόντος και στον εξαγωγικό προσανατολισμό της εθνικής οικονομίας) πρέπει να αντιληφθούν ότι η ποιότητα του παραδιδόμενου προϊόντος δεν μπορεί να επιτευχθεί με τιμές παραγωγού που καλύπτουν στοιχειωδώς το υψηλό κόστος παραγωγής και δεν επιτρέπουν στον αγρότη να ανασάνει.

Θα επιδιώξουμε την αλλαγή της φορολογίας με στόχο να μην υπάρχει κίνητρο για μαύρη διακίνηση.
Σοβαρή υστέρηση της πολιτείας στον έλεγχο της μαύρης διακίνησης σε εθνικές οδούς και τελωνεία. Πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο βουλευτής έχει προσπαθήσει πολύ προς την κατεύθυνση αυτή χωρίς ωε τώρα να υπάρξει συγκεκριμένο αποτέλεσμα παρά την ωρίμανση του θέματος.

Οφείλουμε να ρυθμίσουμε το τοπίο με τα «στέκια» για να υπάρχει νομοθεσία με την οποία θα μπορούν να ελέγχονται. Οι συνεταιρισμοί των αγροτών που διαμαρτύρονται έχουν απόλυτο δίκιο.

Παράλληλα οι αγρότες πρέπει να ξεπεράσουν τις παθογένειες τους συνεταιριστικού κινήματος και να κατανοήσουν ότι με τον ατομικισμό, τον ωχαδελφισμό και την εύκολη απόδοση ευθυνών στο..κράτος ακόμη και εκεί που δεν έχει καμιά σχέση δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσουν κανένα πρόβλημα και θα απαξιωθεί πλήρως ο κόπος και η ιδιοκτησία τους στα χωράφια.

Πότε ανοίγουν το Σεπτέμβριο τα σχολεία - Τι ώρα θα χτυπήσει το κουδούνι για τους μαθητές

Ένας μήνας ακόμη διακοπές για τους μαθητές - Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για το διδακτικό έτος 2018-2019 - Αλλαγές στην ώρα έναρξης των μαθημάτωνετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Το διδακτικό έτος αρχίζει κάθε χρονιά, την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία ωστόσο των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Φέτος, 11 Σεπτεμβρίου «πέφτει» Τρίτη και είναι η μέρα που οι μαθητές όλων των σχολείων θα δώσουν το ραντεβού της επιστροφής στα θρανία.

Σύμφωνα με το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το ημερήσιο ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η ώρα έναρξης ή λήξης των μαθημάτων μπορεί να τροποποιείται ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, ύστερα από απόφαση του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.

Πάντως αυτή την εποχή, τη μετάθεση της ώρας έναρξης των μαθημάτων κατά 45 λεπτά, μελετά το υπουργείο Παιδείας.

Στις 9 το πρωί αντί για τις 8:15, θα αρχίζουν τα μαθήματα, σύμφωνα με τις αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο και τα όσα προανήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.
Όπως αναφέρει το ΠΔ, οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. 

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των δημοτικών σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών που προβλέπονται στο άρθρο 20. Την ίδια ημερομηνία αποστέλλονται από τα νηπιαγωγεία τα Πιστοποιητικά Φοίτησης των μαθητών για την εγγραφή τους στα Δημοτικά και από τα Δημοτικά οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Στο νηπιαγωγείο, στην αρχή του πρώτου τριμήνου του διδακτικού έτους και για διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο (2) εβδομάδων μπορεί να εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο παραμονής στο νηπιαγωγείο για ορισμένα νήπια που φοιτούν για πρώτη φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσαρμογή τους. Το ευέλικτο ωράριο καθορίζεται από τον εκπαιδευτικό της τάξης, το σύλλογο διδασκόντων και το σχολικό σύμβουλο, σε συνεργασία με τους γονείς ή κηδεμόνες του νηπίου. Μετά την πάροδο των δύο (2) εβδομάδων, το σύνολο των νηπίων ακολουθεί κοινό ωράριο.

Ο Τάσος Καραγιάννης στον Εδεσσαϊκό

Ο Εδεσσαϊκός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μεταγραφή του Τάσου Καραγιάννη.Ο νεαρός ακραίος επιθετικός με καταγωγή από την Βέροια έχει γεννηθεί στις 13 Δεκεμβρίου του 1999.Ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα από την ακαδημία της Βέροιας όπου αγωνίστηκε διαδοχικά σε όλα τα τμήματα υποδομών (Κ15,Κ17 & Κ20).

Στις πρώτες αποκλειστικές δηλώσεις του ,στο edessaikos.gr ο Τάσος μας είπε : Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα.Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ για να εκπληρώσει ο Εδεσσαϊκός τους στόχους του.Ευχαριστώ τους ανθρώπους της διοίκησης που πιστευούν σε μένα και τους υπόσχομαι πως θα δίνω πάντα το 100%. 

Εμείς από την πλευρά μας τον καλοσωρίζουμε και του ευχόμαστε πολλά goal και επιτυχίες.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *