Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής

Ο τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάζεται «Πρόδρομος», γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του εσήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστού και «Βαπτιστής», διότι βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και εβάπτισε και τον Ιησού Χριστό. Το βάπτισμα του Προδρόμου ήταν μία συμβολική πράξη καθαρμού εκείνων, που πήγαιναν σ’ αυτόν να εξομολογηθούν, ήταν όμως και ο τύπος του βαπτίσματος του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και ο Ιωάννης έλεγε: «Εγώ μεν εβάπτισα υμάς εν ύδατι, αυτός βαπτίσει υμάς εν Πνεύματι Αγίω» (Μάρκου α΄ 8).

Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς: "Άχρηστοι άνθρωποι ήρθαν και αναστάτωσαν τον κόσμο"

Απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερασιάς "Αριστοτέλης" για το περιστατικό με την ύψωση της κόκκινης σημαίας με τον Ήλιο της Βεργίνας στο πανηγύρι!

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα διπλώματα οδήγησης

Ένταση με το «καλημέρα» στη Βουλή όπου συζητείται και ψηφίζεται με διαδικασίες εξπρές, το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τα διπλώματα οδήγησης.

Αλληλεπίδραση ονείρων - της Δέσποινας Τσουλφαϊδου

Αλληλεπίδραση ονείρων - ποίημα της Δέσποινας Τσουλφαϊδου για το ialmopia.gr

Αφιέρωμα: Στέλιος Καζαντζίδης 1931 – 2001

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές, που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή, αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων, τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους.

Δίνουν το δικαίωμα στην εργοδοσία να απολύει ασύδοτα - του Σαββίδη Παναγιώτη

ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΑΣΥΔΟΤΑ… ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΜΑΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κος ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Πληρωμές με κάρτα: Αλλάζουν όλα από τον Σεπτέμβριο του 2019

Οι τράπεζες - μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχουν ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες - Οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας ορίζουν, μεταξύ άλλων, τη χρήση του κωδικού (PIN) για την ολοκλήρωση ανέπαφων συναλλαγών, όταν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου στο λόφο της Ξιφιανής Αλμωπίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο ναός του Αγίου Δημητρίου στο λόφο της Ξιφιανής ιδρύθηκε, όπως μας πληροφορεί επιγραφή την περίοδο 1857-1858, στον αρχιτεκτονικό τύπο της τρίκλιτης βασιλικής με χαγιάτι, νάρθηκα και εξωτερικά ανοικτή στοά στη νότια πλευρά της.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *