Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Σε τραγική κατάσταση το Κ.Υ. Αριδαίας - "Θα κάνουμε ότι μπορούμε να δώσουμε λύσεις" δήλωσε ο Δήμαρχος Αριδαίας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
- «Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ»

Τήρησε τη δέσμευσή του ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης το Κέντρο Υγείας Αριδαίας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Χρήστο Γεωργίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Χουρσόγλου.

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Στέλλα Φωτοπούλου, τον εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Γιάννη Λεκάκη και εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Αριδαίας και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στη θέρμανση, καθώς τα περισσότερα θερμαντικά σώματα έχουν σαπίσει και δημιουργούν συνεχώς διαρροές και υγρασίες, ενώ υπάρχει δυσλειτουργία και στον κεντρικό καυστήρα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Αποδεχόμενος την πρόταση του συνεργάτη μου Χρήστου Χουρσόγλου, επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας Αριδαίας. Είχα λοιπόν την ευκαιρία να ενημερωθώ για όλα τα προβλήματα και να συζητήσω με τους ανθρώπους που τα βιώνουν. Δυστυχώς, η έλλειψη ενδιαφέροντος από την κεντρική διοίκηση, έχει δημιουργήσει μια άσχημη κατάσταση. Αυτό που πραγματικά δεσμεύτηκα, είναι ότι από αύριο κιόλας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας θα αναζητήσουμε λύση για τα προβλήματα θέρμανσης που υπάρχουν. Πρόκειται για ένα κτίριο που σύμφωνα με τη Διευθύντρια έχει να συντηρηθεί πάνω από 15 χρόνια, άρα αμέσως μετά την επίλυση του ζητήματος της θέρμανσης, θα είναι καλό να ασχοληθούμε και με τον ελαιοχρωματισμό του. Θέλω να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας και όλους τους συμπολίτες μας, ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε λύσεις, σε ζητήματα που θα έπρεπε να είχε λύσει εδώ και χρόνια η κεντρική διοίκηση. Επίσης, προσπαθούμε για να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το ασθενοφόρο που παρουσιάζει βλάβη. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας καλές γιορτές με υγεία και να τους συγχαρώ για τις προσπάθειες που καταβάλουν υπό δύσκολες συνθήκες».

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν ασκείσαι για δύο εβδομάδες

Εντάξει, όλοι το ξέρουμε πως με την γυμναστική καίμε περισσότερες θερμίδες και έτσι μπορούμε να χάσουμε κιλά. Επίσης ξέρουμε ότι η άσκηση κάνει καλό όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην ψυχολογία μας. Τι συμβαίνει όμως στο σώμα μας όταν δεν γυμναζόμαστε καθόλου για δύο εβδομάδες;

Ακόμα κι αν είσαι φαν της γυμναστικής, υπάρχουν φορές που νιώθεις ότι έχεις ανάγκη ένα μικρό διάλλειμμα από τις προπονήσεις σου. Αλλά ένα μικρό διάλειμμα, πολύ εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο και η 1-2 μέρες ξεκούρασης να γίνουν 8 ή 14 πριν καλά καλά το καταλάβεις.

Σίγουρα η καθιστική ζωή δεν κάνει σε κανέναν καλό και είναι ευρέως γνωστό. Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να μην κάνει τίποτα και να ξεκουραστεί για λίγες εβδομάδες;

Αραγε πόσο λιγότερο υγιής μπορεί να γίνει; Κι όμως τα ευρήματα μιας έρευνας έδειξαν ότι δεν χρειάζεται να περάσει πολύς καιρός για να επηρεαστεί η υγεία μας από την αποχή της άσκησης.

Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ βρήκε πως η αποχή 2 εβδομάδων από την τακτική, φυσική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές του ποσοστού του μυϊκού ιστού, αλλά και σε διαφοροποιήσεις του μεταβολισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις πιθανότητες για διαβήτη, καρδιακό επεισόδιο ακόμα και πρόωρο θάνατο.

Οι ερευνητές στην προσπάθειά τους να δουν πώς πραγματικά επηρεάζει την υγεία ενός ενήλικα η αποχή των δύο εβδομάδων, παρακολούθησαν 28 άνδρες και γυναίκες γύρω στα 25 που έκαναν περίπου 10.000 βήματα την ημέρα, κάνοντας τους λιπομέτρηση κ.ά.

Στην συνέχεια έβαλαν τους συμμετέχοντες για 2 εβδομάδες να περπατήσουν περίπου 1.500 βήματα την ημέρα – 80% λιγότερα απ’ότι είχαν συνηθίσει. Ουσιαστικά, κάθονταν 129 λεπτά περισσότερα την ημέρα.

Μετά από 2 εβδομάδες, όπου οι διατροφικές τους συνήθειες δεν άλλαξαν, οι συμμετέχοντες αύξησαν το βάρος τους, έχασαν μυϊκό ιστό και το συνολικό λίπος του σώματός τους αυξήθηκε, συγκεκριμένα γύρω από την κοιλιά.

Επιπλέον, δεν μπορούσαν να τρέξουν στην ίδια ένταση που έτρεχαν όταν ξεκίνησε η έρευνα και παρατηρήθηκε μείωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, αύξηση του συσσωρευμένου λίπους στο συκώτι και αύξηση των τριγλυκεριδίων.

Το θετικό όμως ήταν ότι όταν οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στη φυσιολογική ζωή τους, τα ποσοστά των μετρήσεων τους επανήλθαν στα αρχικά τους επίπεδα μέσα σε 2 εβδομάδες.

Επομένως η άσκηση, ακόμα και το περπάτημα, κάνει περισσότερο καλό απ΄ όσο φαντάζεσαι...

Οι εκδηλώσεις στην 7η Παραμυθούπολη Γιαννιτσών

Το πρόγραμμα μέχρι και την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου

Κοινωνική προσφορά ΕΠΑΛ - Εργαστηριακό Κέντρο Έδεσσας

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και το άνοιγμα του Σχολείου προς την κοινωνία ο Τομέας Υγείας-Πρόνοιας & Ευεξίας του Εργαστηριακού Κέντρου – ΕΠΑΛ Έδεσσας, πραγματοποίησε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε φορείς και δομές του Δήμου Έδεσσας και Σκύδρας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του. 
 
Τα τμήματα Αισθητικής και Κομμωτικής, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, επισκέφτηκαν το ΚΑΠΗ Έδεσσας, το ΚΗΦΗ Έδεσσας, το Γηροκομείο Έδεσσας, τον Α΄ Παιδικό Σταθμό Έδεσσας, την δομή του δήμου Έδεσσας που φροντίζει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες Ορίζοντα, το ΕΕΕΚ Έδεσσας και το ΚΑΠΗ Σκύδρας. Οι μαθητές/τριες συνοδευόμενοι/ες από τον Τομεάρχη κ. Μποζίνη Δημήτριο και τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Κων/δου Μελίνα, Αισθητικής, και κ. Στεφανίδου Δέσποινα, Κομμωτικής, περιποιήθηκαν τα μέλη των προαναφερθέντων φορέων, με την ευκαιρία των εορτών, δίνοντας χαρά και ευεξία σε μικρούς και μεγάλους.

Ο Τομέας Υγείας-Πρόνοιας & Ευεξίας εύχεται Ευτυχισμένα Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά.Αφιέρωμα: Η ιστορία του Σταυρόλεξου

Το πρώτο σταυρόλεξο δημοσιεύτηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 1913 στην εφημερίδα Κόσμος της Νέας Υόρκης. Δημιουργήθηκε από τον Άρθουρ Γουάιν, έναν άγγλο δημοσιογράφο που επιμελείτο τη σελίδα ψυχαγωγίας της εφημερίδας. Αφού είχε εξαντλήσει και ανακυκλώσει όλα τα διαθέσιμα παζλ της εποχής εκείνης, δημιούργησε ένα γρίφο σε σχήμα ρόμβου, που έμοιαζε αρκετά με το σημερινό σταυρόλεξο.


Ο Γουάν δεν πίστευε στα μάτια του, όταν την επομένη της κυκλοφορίας της η εφημερίδα κατακλύστηκε από εκατοντάδες γράμματα αναγνωστών, που ζητούσαν επιτακτικά και νέα σταυρόλεξα. Η σταυρολεξομανία είχε αρχίσει, κι έφθασε στο αποκορύφωμά της στην Αμερική μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στις 2 Νοεμβρίου του 1924 η τρέλα περνά τον Ατλαντικό και φθάνει στην Ευρώπη, με τη δημοσίευση του πρώτου σταυρολέξου από την αγγλική εφημερίδα Sunday Express. Τη δεκαετία του '30 άρχισε να διαδίδεται με ταχύτητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης και στη χώρα μας.

Στον B' Παγκόσμιο Πόλεμο πολλοί άγγλοι σταυρολεξάδες χρησιμοποιήθηκαν από τις συμμαχικές υπηρεσίες αντικατασκοπίας για να σπάνε τους κώδικες των ναζί.

Στις μέρες μας, το σταυρόλεξο αποτελεί μία σταθερή αξία. Το βρίσκουμε παντού, από τις εφημερίδες και τα εξειδικευμένα περιοδικά, ως το διαδίκτυο. Οι γιατροί πιστεύουν ότι κάνει καλό στην υγεία, καθώς ακονίζει το μυαλό και συμβάλλει στην αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων τύπου Αλτσχάιμερ.

Προγραμματική σύμβαση για χρηματοδότηση 2 γηπέδων τέννις στη Σκύδρα

Γιάννης Σηφάκης: Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή δύο γηπέδων τένις της Σκύδρας προϋπολογισμού 58.018,16€ ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

Ο τίτλος του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΡΙΛΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ» προϋπολογιζόμενου ποσού 58.018,16 €

Σε συνέχεια των αθλητικών έργων που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δήμο Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας, ένα ακόμη έργο, η ανακατασκευή δύο γηπέδων τένις στη Σκύδρα εντάχθηκε στο ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τα γήπεδα τένις στην Σκύδρα είχε επισκεφθεί ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός τον προηγούμενο Μάιο, όταν επισκέφθηκε την Πέλλα ύστερα από πρόσκληση του Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη.

Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Σκύδρας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πέτρου Τσαρκνιά, της ΓΓΑ και τον βουλευτή για την προώθηση του έργου για χρηματοδότηση.

Επίσης συνεχίζεται η συνεργασία με τους Δήμους της Πέλλας ώστε να υπάρξει ωριμότητα μελετών για την ένταξη και χρηματοδότηση και άλλων αθλητικών έργων της Πέλλας.

Το Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Το Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου, μετά από πρόσκληση των μαθητών της Γ’ τάξης.

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, απευθύνθηκαν προς τον Δήμαρχο με γραπτό αίτημα, με το οποίο ζητούν να υιοθετήσουν ένα πάρκο του χωριού. Μια ιδέα την οποία ο Δήμαρχος χαρακτήρισε πρωτοπόρα για τα δεδομένα της περιοχής μας, κατά την επίσκεψή του στο σχολείο. Μάλιστα, συνεχάρη τους μαθητές γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία και τους ζήτησε να τον καλέσουν στην πρώτη τους δράση για να συμμετέχει και ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Διευθυντή και τους δασκάλους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και ανακοίνωσε ότι μετά την Άνοιξη θα ξεκινήσει ο ελαιοχρωματισμός του Σχολείου, καθώς τέτοιες εργασίες έχουν να υλοποιηθούν πάνω από 15 χρόνια σύμφωνα με τον Διευθυντή. Επίσης, θα αντιμετωπιστούν μέσω της Σχολικής Επιτροπής κάποια λειτουργικά ζητήματα.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλές γιορτές τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς, με υγεία και δημιουργικότητα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *