Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Χρεοκοπήσαμε αγάπη μου - ποίημα της Βάσως Ρουμελή

Χρεοκοπήσαμε αγάπη μου - ποίημα της Βάσως Ρουμελή για το ialmopia.gr


Στροβιλίζομαι μέσα στην χοάνη του μυαλού σου

και βρίσκω κύματα που ξεπλένουν κάθε ματαιοδοξία.

Κουράστηκα αγάπη μου στις φυλλωσιές

της απόκρημνης εξορίας σου.

Αλήθεια αντιλαμβάνεσαι την κενότητα της πληθωρικότητας σου;

Το τίποτα του όλου σου;

Το δήθεν του πυρακτωμένου αέρα σου, το καταλαβαίνεις;

Μέσα σε μία φιέστα παραζάλης και παραλογισμού

με ψευτιές που απατούν συνειδήσεις και προσδοκίες

αγνοείς τα χέρια που απλώνονται γύρω σου.

Δεν βλέπεις ότι τα όνειρα είναι σκισμένα;

οι νήστες ξυπόλητοι βουρκώνουν

και χαμηλώνουν το κεφάλι τους στις κάρτες ντροπής.

Ντρέπομαι και συνάμα φοβάμαι αγάπη μου.

Το δειλινό φέρνει μουντά χρώματα και τυλίγει την κούραση.

Σπασμένες σκέψεις στην παραλυσία της κατάθλιψης…

Δεν υπάρχουν παρακλήσεις, δεν υπάρχουν καν προσευχές

Χρεοκόπησε η ελπίδα και η αξιοπρέπεια.

Εσύ; Υπάρχεις; Πως νιώθεις;

Αν νιώθεις, γιατί σαν ξύλινο κουτάβι λουφάζεις;


Βάσω Ρουμελή

Σκίουρος κλέβει Go Pro και κινηματογραφεί το πιο όμορφο βίντεο!

Ένα 'θαρραλέο' σκιουράκι πλησίασε μια βιντεοκάμερα, την άρπαξε και ανέβηκε όσο η συσκευή κατέγραφε εικόνα το πανύψηλο δένδρο. Τα επόμενα δύο λεπτά που θα δείτε είναι εντυπωσιακά (vid)

Έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος αιρετός Νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης - Αφιέρωμα

Σε ηλικία 63 ετών έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος αιρετός Νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης. Ο Μιχάλης Καραμάνης γεννήθηκε στην Κοζάνη αλλά από πολύ μικρή ηλικία ήρθε στην Έδεσσα ως υπάλληλος του ΟΣΕ. Ο ίδιος ασχολήθηκε με τα συνδικαλιστικά και με την πολιτική. Αναγνωρίστηκε από όλες τις πολιτικές πτέρυγες του νομού Πέλλας ως ένας αυτοδιοικητικός που προσέφερε αυτά που μπορούσε στον τόπο του αγωνιζόμενος πάντα για το γενικότερο καλό και όχι για την μικροπολιτική. Θεωρήθηκε πετυχημένος στην άσκηση των καθηκόντων του.Μάλιστα την πολιτική του πορεία την ξεκίνησε με μια αποτυχία καθώς κατέβηκε δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας το 1994 χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί. Στη συνέχεια το 1998 στήριξε τον υποψήφιο Νομάρχη Γιώργο Πέτσο και κατάφερε να εκλεγεί Νομαρχιακός σύμβουλος στο πρώτο αιρετό Νομαρχιακό συμβούλιο. Ο Γιώργος Πέτσος τα βάζει με την πολιτεία και εις ένδειξη διαμαρτυρίας παραιτείται από την θέση του. Στις ενδοπαραταξιακές εκλογές εκλέγεται Νομάρχης Πέλλας, θέση που θα κρατήσει ως το 2002 όπου και θα ηττηθεί από τον Πάκη Σιβένα. Στον πρώτο γύρο παίρνει 30% όσο και ο κος Σιβένας ενώ στον δεύτερο γύρο καταλαμβάνει το 48,40% έναντι 51,60% του Πάκη Σιβένα. Την περίοδο 2002-2006 είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Νομαρχία και χαρακτηρίζεται από τον ήπιο χαρακτήρα του και την εποικοδομητική κριτική που ασκεί. Το 2006 καταφέρνει να εκλεγεί για πρώτη φορά ως αιρετός Νομάρχης Πέλλας από τον πρώτο γύρο παίρνοντας 48,50% έναντι 38,11 του Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Εκείνη την περίοδο συμμαζεύει τα ελλείμματα της Νομαρχίας και προσπαθεί να κάνει τον σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ. Στην συνέχεια όμως έρχεται ο Καλλικράτης και έτσι δημιουργείται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αποφασίζει λοιπόν να κατέβει με τον Μάρκο Μπόλαρη ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας. Ήταν οι εκλογές που θέριζε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στην Πέλλα στον Ά Γύρο παίρνει το 48,00% και σε επίπεδο περιφέρειας 43%. Ο Μάρκος Μπόλαρης παίρνει στην Πέλλα 32,87% και στην περιφέρεια 30%. Στον Β Γύρο ο Ψωμιάδης εκλέγεται Περιφερειάρχης με 52,50% έναντι 47,50 του Μάρκου Μπόλαρη. Την περίοδο 2010-2014 είναι περιφερειακός σύμβουλος και στις εκλογές του 2014 αποφασίζει να κατέβει με τον ανεξάρτητο περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Δεν καταφέρνει να εκλεγεί ενώ λίγους μήνες αργότερα αρρωσταίνει και δίνει την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.


Τελικώς σήμερα ο καρκίνος τον νίκησε. Φίλε Μιχάλη από εκεί ψηλά στην γειτονιά των αγγέλων που θα πας είμαστε σίγουροι ότι θα μας βλέπεις και θα μας προσέξεις….  
 
 
απο το meapopsi.gr

Γιάννης Σηφάκης : Απόφαση – ορόσημο η ίδρυση «Συνδέσμου Αγροτικών Οργανώσεων Πέλλας» με στόχο την εκπροσώπηση και την ενημέρωση των αγροτών της Πέλλας

Η ίδρυση Συνδέσμου από τις ομάδες παραγωγών και τους ενεργούς συνεταιρισμούς της Πέλλας που πραγματοποιείται την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στην σύσκεψη τους στα Καλύβια ( μετά από πρόσκληση της ΟΠ «Μέγας Αλέξανδρος» ) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να βγει ο αγρότης της Πέλλας από την αφάνεια.

Αλμωπός Αριδαίας - Αγροτικός Αστέρας 1-2

Πρώτο φιλικό για τις δύο ομάδες, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην Κουτσούφλιανη Νάουσας.

Εκεί όπου Αγροτικός Αστέρας και Αλμωπός Αριδαίας προετοιμάζονται αμφότερες για τη νέα σεζόν σε Football League και Γ Εθνική αντίστοιχα, πραγματοποιώντας το βασικό στάδιο το οποίο περιλαμβάνει και φιλικές αναμετρήσεις.

Παρουσία αρκετού κόσμου που έσπευσε να παρακολουθήσει από κοντά τις δύο ομάδες, ο Αγροτικός Αστέρας του Νίκου Νεντίδη είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χωρίς όμως να πιάσει σπουδαία απόδοση, ενώ ο Γιώργος Τυριακίδης από πλευράς Αλμωπού έβγαλε κάποια πρώτα συμπεράσματα για το επίπεδο των ποδοσφαιριστών του για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Για τον Αγροτικό σκόραρε ο Ημαθιώτης αμυντικός Ανέστης Αργυρίου, ο οποίος άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, ο Αλμωπός ισοφάρισε με τον Γιώργο Κώστα και ο Κυριακίδης ήταν αυτός που έδωσε τη φιλική νίκη στην ομάδα του.

Συνθέσεις

Αλμωπός Αριδαίας : Μένιος, Ελευθεριάδης Θ., Παπασυμεών, Παπαζούδης, Αβραμίδης, Καμπάνης, Καπουσούζης, Ελευθεριάδης Γ., Κοβάτσης, Ελευθεριάδης Λ., Καραγιάννης. Στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του ρόστερ αλλά και οι υπό δοκιμή.

Αγροτικός Αστέρας : Γουναρίδης, Μπουτζίκος, Χατζής, Βαφέας, Αργυρίου, Έππας, Τεγούσης, Τάι, Παπαδημητρίου, Γκέσιος, Πουγαρίδης. Αγωνίστηκαν και οι Γιακουμής, Ουνγιαλίδης, Γκότοβος, Κουκόλης, Κυριακίδης, Ντουνιάς, Τριανταφυλλάκος, Θεοδωρίδης, Πάλλας, Καραμπάς, Φιλίπε.
 
 
 
 
απο το sportsup.gr

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης αποχαιρετά τον τέως Νομάρχη Πέλλας Μιχάλη Καραμάνη

Οι πολίτες της Πέλλας αποχαιρετούμε τον Μιχάλη Καραμάνη ένα γνήσιο τέκνο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Συντήρηση και καθαρισμός της κοίτης του ποταμού στα Λουτρά Αριδαίας

Μία ακόμα παρέμβαση ουσίας υλοποιήθηκε στα Λουτρά Πόζαρ, η οποία αφορά στη συντήρηση και τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού. 

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και αγροτών της Πέλλας

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη και αγροτών της Πέλλας με υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη και Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκο Αντώνογλου για σημαντικά αγροτικά θέματα 

Η Πέλλα να συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας τουλάχιστον με 1500 τόνους ροδάκινα ( κυρίως στο στάδιο χυμοποίησης ) καθώς και με δαμάσκηνα και μήλα. Στις συναντήσεις , πέραν του βουλευτή συμμετείχαν ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Μέγας Αλέξανδρος» Νίκος Μηνάς και Κώστας Λιάπουρας αντίστοιχα καθώς και ο οικονομολόγος – σύμβουλος της Ομάδας Παραγωγών Γιάννης Στογιαννίδης. Συζητήθηκαν θέματα της συμμετοχής των ομάδων παραγωγών της Πέλλας στο πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας, θέματα ΕΛΓΑ, ανάγκη αλλαγής των κριτηρίων για την συνδεδεμένη ενίσχυση, το μεγάλο πρόβλημα με τα «στέκια», η επίλυση θεμάτων για να αρχίσουν να εφαρμόζονται στην πράξη οι αποφάσεις για τα εργόσημα των αλλοδαπών εργατών γης με «τουριστικές» βίζες κλπ καθώς και προβλήματα σε επιχειρησιακά προγράμματα της ομάδας παραγωγών αλλά και άλλων ομάδων παραγωγών της Πέλλας. 

Τόσο ο υφυπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας αντιλήφθηκαν τα προβλήματα και υποσχέθηκαν λύσεις. Ο βουλευτής, εκτός των άλλων, ζήτησε ( όσον αφορά το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας) να προβλέψει το Υπουργείο την φετινή συμμετοχή των Ομάδων Παραγωγών της Πέλλας με ποσότητα ροδακίνων τουλάχιστον 1500 τόνων, κάτι που θεωρήθηκε λογικό και προβλέπεται η ρύθμιση του σε συνεννόηση του Υπουργείου με τους άλλους Νομούς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *