Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αφιέρωμα: Τα Ορεστειακά

Ως «Ορεστειακά» έμειναν στην ιστορία οι αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν το Νοέμβριο του 1903, με αφορμή την παράσταση της «Ορέστειας» του Αισχύλου μεταφρασμένης στη Δημοτική.

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Σκύδρας έτους 2018

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας συγκαλείται από τον Πρόεδρό του Ευστάθιο Ανδρεάδη σε ειδική δημόσια συνεδρίαση με αντικείμενο τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του έτους 2018, σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν.3463/2006.

Τακτική συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας

Σας καλούμε να έρθετε στις 05 Νοεμβρίου, του έτους 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30 μ..μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/18 (το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 75 του Ν.3852/2010), για να συμμετέχετε στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας, για να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είτε θα αναιρέσετε όσα λέτε περί fake news και ψεμμάτων ή θα οδηγήσετε τον κ. Πέτσα, σπίτι του (Video)


"Αυτό με τα πρακτικά. Ηλπιζα ότι δεν θα ρίξετε τόσο χαμηλά το επίπεδο σήμερα. Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση. Είτε θα αναιρέσετε τα fake news και τα περί ψεμάτων είτε θα τον στείλετε σπίτι του, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο" είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυρ. Μητσοτάκη.

"Να σταματήσετε την καραμέλα περί ψεμάτων και fake news" προειδοποίησε στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τώρα είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.


"Αυτό με τα πρακτικά. Ηλπιζα ότι δεν θα ρίξετε τόσο χαμηλά το επίπεδο σήμερα με τα "φέρτο στα πρακτικά τώρα". Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση. Είτε θα αναιρέσετε τα fake news και τα περί ψεμάτων, είτε θα τον στείλετε σπίτι του, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο" είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης, σαν να μην γνώριζε τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να την καταθέσει στα πρακτικά..."Περιμένω, Περιμένω" έλεγε... αυτογελοιοποιούμενος.Για να μην περιμένει όμως άλλο ο Κυρ. Μητσοτάκης, ιδού η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
"Όσο αυξάνουμε τις περιπολίες αυξάνεται στατιστικά η πιθανότητα δυστυχώς να έχουμε θέματα όπως αυτό το τραγικό περιστατικό, που είχαμε τις τελευταίες μέρες. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα σύνορά μας." ήταν αυτολεξεί η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στο ΣΚΑΙ...

Ο Δημ. Τζανακόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά τα δύο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του Σ. Πέτσα

Στα πρακτικά της Βουλής κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος δύο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, τα οποία επικαλέστηκε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός τον προκάλεσε να τα καταθέσει στη Βουλή. Και τα δύο αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Όπως τόνισε ο Δημ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Πέτσα, προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.Το δεύτερο απόσπασμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά τη συσχέτιση της αύξησης των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παρά τα βίντεο με τις δηλώσεις του επιμένει να μιλά για "διαστρέβλωση" κολλημένος στην ίδια προεκλογική καραμέλα.
Αλ. Τσίπρας: Δημόσια συγγνώμη ή την παραίτηση του κ. Πέτσα αλλιώς είναι ολοφάνερο ποιος είναι ο ψεύτης με περικεφαλαία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μπροστά σε αυτή την εμμονή να ψεύδεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός τόσο εξόφθαλμα και με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια ανέφερε απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη: "είναι ολοφάνερο ποιος είναι ο ψεύτης με περικεφαλαία".

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στα social media:
Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω.
Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές:
Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα.
Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ' αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα...Συντάκτης: avgi.gr

Μέθοδος διάγνωσης οστεοαρθρίτιδας με μικρόφωνο! Οπως οι μηχανικοί για τις ρωγμές στις γέφυρες

Μια νέα ακουστική μέθοδο διάγνωσης της οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο με τη βοήθεια μικροφώνου ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία.

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Γεννήσεως του Σωτήρος και Αγίου Γεωργίου Κρύας Βρύσης

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Γεννήσεως του Σωτήρος και Αγίου Γεωργίου Κρύας Βρύσης επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν αυξήσεις και αναδρομικά από το νέο έτος – Αναλυτικά παραδείγματα

Αυξήσεις έως και 25% και αναδρομικά από τις 4 Οκτωβρίου 2019 θα καταβληθούν από το νέο έτος σε περισσότερους από 450.000 συνταξιούχους που παίρνουν επικουρικές συντάξεις.

Ανακοίνωση σύγκλισης γενικής συνέλευσης εκλογών του συλλόγου "Π.Λ.Ο Ακρίτες Αλμωπίας"

Σας γνωστοποιούμε ότι το Δ.Σ του συλλόγου μας, σύμφωνα με το καταστατικό του, προσκαλεί τα μέλη του, να παρευρεθούν στην Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου Σκρα 2 στην Αριδαία, το Σάββατο στις 9 Νοεμβρίου 2019 στις 11.00πμ έως 14.00μμ. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η εκλογοαπολογιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα , Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 2019 στον ίδιο χώρο στις 11.00πμ έως 14.00μμ. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν τα ταμιακώς τακτοποιημένα μέλη.

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 21/30-10-2019), που ισχύει από σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *