Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Σχολική γιορτή στο Θεοδωρακι Πέλλας

Το δημοτικό σχολείο στο θεοδωρακι την τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 έχει σχολική γιορτή λήξης χρονιάς!!!

Ωρα 17:30

Αφιέρωμα: Καπετάν Άγρας 1880 – 1907

Έλληνας στρατιωτικός, γνωστός και ως Τέλλος Άγρας, από τις ηρωικότερες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα.

Οσμή ανεξαρτησίας - του Ηλία Ευαγγελόπουλου

Μεγάλη χαρά προκάλεσε στις Ελληνίδες και στους Έλληνες το Δελτίο τύπου που εξέδωσε η «Ελεύθερη Πατρίδα» με αφορμή, τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό περιβάλλον της χώρας που έχουν σχέση με το κράτος των Σκοπίων μια και για πρώτη φορά ένα ελληνικό κόμμα υπερασπίζεται τα δίκαια του ελληνισμού.

Η «Ελεύθερη Πατρίδα»παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας και στέλνει αυστηρό μήνυμα σε πολλούς παραλήπτες έσωθεν και έξωθεν ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στις σχεδιαζόμενες εξελίξεις στην νότια βαλκανική και ότι θα υπερασπίσει τα δικαιώματα των ελληνικών μειονοτήτων, σε Σκόπια και Βόρειο Ήπειρο αλλά και σε περίπτωση έξωθεν σχεδιασμένης διάλυσης του κρατιδίου των Σκοπίων θα διεκδικήσει τις περιοχές που εθνολογικά και ιστορικά της ανήκουν.

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου της «Ελεύθερης Πατρίδας»Με αφορμή τις άρτι διαλαμβανόμενες πολιτικές εξελίξεις στο κράτος των Σκοπίων, τις αντιδράσεις των Παμμακεδονικών συλλόγων της υφηλίου και στη χώρα μας για την επερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και την αμφίσημη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι για την Ελεύθερη Πατρίδα:

- Δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική.

- Δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα ενός θνησιγενούς κρατιδίου που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία

- Παρά του ότι η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος των Βαλκανίων, που δεν αποδέχεται ύπαρξη ελληνικής μειονότητας στα Σκόπια, όταν ακόμη και ο Κίρο Γκλιγκόρωφ, το 1993, προσδιόρισε τους Έλληνες στα Σκόπια σε 100.000 χιλιάδες, διεκδικούμε την αναγνώριση των δικαιωμάτων της καταπιεσμένης ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων και ζητούμε την προστασία της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.

- Σε περίπτωση διαμελισμού του κράτους των Σκοπίων, όπως διακηρύσσεται και επίσημα, τόσο από εκπροσώπους βαλκανικών κρατών, όσο και από αμερικανούς και βρετανούς αξιωματούχους προσφάτως, η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν, με βάση τα εθνολογικά και ιστορικά της δικαιώματα στην περιοχή.

- Προειδοποιούμε ότι η υπογραφή μίας ονομασίας που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συνιστά πράξη εθνικής μειοδοσίας. Καμία δε τέτοια επαίσχυντη συμφωνία δε θα δεσμεύει μία μελλοντική κυβέρνηση, πραγματικά ελληνική και πατριωτική.Τα ψέματα τελείωσαν. Η Ελλάδα οφείλει να είναι παρούσα στις μελλοντικές εξελίξεις στα Βαλκάνια. Είναι καιρός πλέον ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της πατρίδας, του ελληνικού λαού και της ιστορικής μας πορείας.
Ηλίας Ευαγγελόπουλος

Θάνατος 11χρονου: Άφαντο το όπλο, άφαντος και ο δράστης στο Μενίδι

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι έρευνες αν και επιμένουν οι αστυνομικοί για να πέσει φως στην υπόθεση. Τεταμένη η ατμόσφαιρα με τους κατοίκους

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *