Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Διάκριση για την ομάδα ρομποτικής του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας

Η ομάδα ρομποτικής του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας συμμετείχε στο κολέγιο Anatolia Θεσσαλονίκης, στην προκριματική φάση του Πανηλλήνιου Διαγωνισμού Εκαπιδευτικής Ρομποτικής.

Φαίδων Γεωργίτσης: Το αφιέρωμα της Finos Film για τον ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή

Φοιτητής ακόμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην περίφημη ταινία του Ζυλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή» (1960)

ΔΗ.Κ.Ε.Α Αλμωπίας: Δράση ψυχοπαιδαγωγικής υποστήριξης

Με στόχο τη μέριμνα για θέματα που αφορούν στο σχολικό εκφοβισμό, τις μαθησιακές δυσκολίες και πάσης φύσεως θέματα τα οποία απαιτούν συμβολή για την επίλυσή τους, συνεχίζουμε τη δράση ψυχοπαιδαγωγικής υποστήριξης με ομιλίες ειδικών επιστημόνων σε σχολεία της περιοχής μας από τη ΔΗ.Κ.Ε.Α Αλμωπίας.

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ για τις προσαγωγές στα Γιαννιτσά πριν την ομιλία του Φ.Κουβέλη

''Οι προσαγωγές γίνονται με τη λογική να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και να προστατευτούν και άλλοι'' τόνισε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ 

Βρυξέλλες: "Η ΠΟΠΣΜ ξεσκέπασε την κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο"

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος ήταν κεντρικός ομιλητής στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ανεξάρτητοι ευρωβουλευτές κα Θεοχάρους (από την Κύπρο) και ο κ.Συναδινός, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση και την άριστη φιλοξενία.

Επίδομα ενοικίου 2019: Πότε θα μπουν τα χρήματα - Πού να δώσετε προσοχή

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα - Η πρώτη πληρωμή θα γίνει τον Απρίλιο
Μέσα στην εβδομάδα ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα ενοικίου.

ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας: Ευχαριστούμε για την αγορά και τοποθέτηση εξωτερικού ανελκυστήρα για την μικρή ηρωίδα μας από την Υδραία

Ο Πρόεδρος με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας και το προσωπικό των δομών Βοήθεια στο Σπίτι, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους σας, γιατί είστε πάντα δίπλα μας και δίπλα στις ανάγκες των συνανθρώπων μας.

«Γαλάζια Πατρίδα»: Οι Τούρκοι «προβάρουν» απόβαση κομάντος σε νησί του Αιγαίου

Με αποβατικά πλοία, κομάντο των ειδικών δυνάμεων και τις «ευλογίες» του προέδρου Ερντογάν -ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα στρατεύματα για να ευχηθεί καλή επιτυχία- συνεχίζεται η δαιδαλώδης πολεμική άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα».

Καθαρά Δευτέρα: Αυτά τα χρήματα θα πάρουν όσοι εργαστούν

Για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας, που φέτος πέφτει στις η 11 Μαρτίου, ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με σχετική τους ανακοίνωση, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ).

Ο Ευρωσκεπτικισμός κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη της λιτότητας! Της Αθηνάς Αντωνιάδου

Οι Ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις δεν είναι απλώς ένα «καπρίτσιο» και αυτό αρχίζει πλέον να γίνεται κατανοητό, αφού σύμφωνα με την πρώτη επίσημη πρόβλεψη του ίδιου του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας προ ολίγων ημερών, εκθέτονται σημαντικά δεδομένα που χρήζουν αξιολόγησης (οι προβλέψεις προκύπτουν βάσει διασταυρώσεων των εθνικών δημοσκοπήσεων για τη σύνθεση του επόμενου -9ου- Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Συγκεκριμένα η πτέρυγα της Ιταλίας υπό τον Matteo Salvini αναμένεται να παρουσιάσει εντυπωσιακά αυξημένα ποσοστά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, ενώ οι Ευρωσκεπτικιστές στο σύνολό τους αναμένεται να κατέχουν περισσότερο από το ένα πέμπτο των εδρών στο επόμενο κοινοβούλιο, αυξάνοντας έτσι τη δύναμή τους. Στον αντίποδα οι κεντροαριστερές και κεντροδεξιές ομάδες, οι οποίες κυριαρχούσαν τα τελευταία συναπτά έτη, αναμένεται να χάσουν την απόλυτη υπεροχή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, οι ομάδες του Ευρωσκεπτικισμού αναμένεται να διατηρήσουν τις 153 έδρες, αν και ο συνολικός αριθμός των εδρών θα μειωθεί από 751 σε 705, λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Το Ευρωκοινοβούλιο δημοσίευσε μια πρώτη εικόνα για το πώς θα μοιάζει το επόμενο Κοινοβούλιο με βάση τα στοιχεία των εθνικών εκλογών που ελήφθησαν μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2019. Τα δεδομένα βασίζονται σε μια σειρά αξιόπιστων, όπως χαρακτηρίζουν, δημοσκοπήσεων που διεξάγονται από Εθνικά Ινστιτούτα δημοσκοπήσεων στα κράτη μέλη και συγκεντρώθηκαν για λογαριασμό του Κοινοβουλίου.

Καθώς υψώνει το ανάστημά του ο Σαλβίνι, συρρικνώνονται οι δυνάμεις των μέχρι χτες μεγαλύτερων κοινοβουλευτικών ομάδων οδηγώντας τους σοσιαλιστές και τους συντηρητικούς στο να κατέχουν κάτω από το 50% των εδρών, αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (σσ στην Ελλάδα εντάσσεται η Ν.Δ) αναμένεται να μειώσει τις έδρες του από 217 σε 183, ενώ ο κεντροαριστερός Σοσιαλδημοκρατικός συνασπισμός αναμένεται να χάσει σχεδόν το ένα τρίτο των εδρών του, μειώνοντας από 186 σε 135.

Την ίδια στιγμή που ένας λαοφιλής και δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης όπως είναι ο Σαλβίνι, γνήσιος εκφραστής του Ευρωσκεπτικισμού, μιλά ξεκάθαρα για μια αναδιοργανωμένη Ευρώπη φαίνεται να καταρρέει το αφήγημα πως Ευρωσκεπτικισμός σημαίνει κλειστά σύνορα, ρατσισμός, ξενοφοβία και διάλυση της Ε.Ε. Μια Ευρώπη της οποίας όχι μόνο δε θέλει να διαλύσει τις δομές, αλλά να τις εξυγιάνει.

Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα της κυριαρχίας των Τραπεζικών συμφερόντων και της λιτότητας που επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια από το κυβερνείο της Δύσης, της Μέρκελ, του Σόιμπλε και των ομοϊδεατών τους;

Αλήθεια, αρκεί μια ακόμη συγγνώμη ή μια δήλωση αυτοκριτικής όπως αυτή που έγινε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τα λάθη του στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας ;

Ενώ λοιπόν η απάντηση είναι προφανής, γεννάται ένα επιπλέον και κρίσιμο ερώτημα. Εάν, δηλαδή, έχουν πλέον ωριμάσει αρκετά οι συνθήκες ώστε να αντιληφθούν οι Έλληνες ως Ευρωπαίοι πολίτες ότι στις επικείμενες Ευρωεκλογές έχουν μια μεγάλη δύναμη στα χέρια τους που λέγεται επιλογή και όχι αποχή.

* Αθηνά Αντωνιάδου (Κοινωνιολόγος, blogger - Freelance writer)

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *