Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

IALMOPIA LIVE: Νάουσα - Αλμωπός 0-0. Δείτε το βίντεο του αγώνα [ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ]

Χωρίς νικητή έληξε η μεγάλη αναμέτρηση στη Νάουσα ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Αλμωπό Αριδαίας. Το παιχνίδι ήταν δυνατό, με πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή και όποια ομάδα κατάφερε να σκοράρει θα έπαιρνε και το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και σε καλή μέρα τον Λαμπριανίδη αλλά ο τερματοφύλακας της Αριδαίας Αποστόλου με σωστές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν και μοιράστηκαν από έναν βαθμό οι ομάδες.

Δείτε τι δήλωσαν οι προπονητές Βαγγέλης Ντίσιος και Γιώργος Τυριακίδης στο ialmopia [ΒΙΝΤΕΟ]

Στην κάμερα του ialmopia μίλησαν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα οι δύο προπονητές των ομάδων, Βαγγέλης Ντίσιος και Γιώργος Τυριακίδης.

LIVE: Ισοπαλία για τον Αλμωπό Αριδαίας μέσα στη μαχητική Νάουσα - Λεπτό προς λεπτό

Το ialmopia.gr συνεχίζει τον κύκλο των «ζωντανών» του μεταδόσεων από το πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και ΗΜΑΘΙΑΣ  και οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω ζωντανής αναμετάδοσης (περιγραφή των σημαντικών στιγμών του παιχνιδιού με συνεχή ενήμερωση στο site) τα παιχνίδια του Αλμωπού Αριδαίας.

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των Βουλευτών του νομού Πέλλας

Με μεγάλη καθυστέρηση και κάπως αποπροσανατολιστικά καθώς αναφέρονται στην χρήση του 2012 δημοσιεύτηκαν από την Βουλή τα Πόθεν έσχες των Βουλευτών όλη της Χώρας.

Μήνυμα του Δημάρχου Αλμωπίας για τη 19η Μαΐου της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η 19 η Μαΐου είναι μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες για την Ελληνική ιστορία. Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Ας είμαστε όλοι εμείς οι συνεχιστές της ελληνικής ταυτότητας και ας μη σταματήσουμε ούτε στιγμή να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας που διαπράχθηκε εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένας λαός που έζησε τόσο μεγάλα δεινά και παρά ταύτα κατάφερε να διατηρήσει την εθνική του ταυτότητα και αξιοπρέπεια, αξίζει τον σεβασμό όλων. Οποιαδήποτε άποψη εκφράζεται και αμφισβητεί τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία και το Έθνος μας, αποτελεί κατά τη γνώμη μου στοχευμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω ο Πόντος! Δημήτρης Μπίνος Δήμαρχος Αλμωπίας

Ο σκλάβος...

Ο ΣΚΛΑΒΟΣ  - νέο ποίημα αναγνώστη στο ialmopia.gr

Κανείς δε με ρώτησε ποτέ

αν ήθελα στον κόσμο να υπάρχω.

Να γίνω ένα παραπάνω άτομο

στα δισεκατομμύρια του πλανήτη.

Δε με ρώτησαν αν ήθελα

να βαδίσω στη στράτα που

μου υπέδειξαν για ιδανική.

Με δική τους θέληση

με φυλάκισαν στο κελί

«των πρέπει» και «των μη».

Με έκαναν ένα ρομπότ με ψυχή.

Ένα χρήσιμο γρανάζι

στη μηχανή του συστήματος.

Ένα υπάκουο σκυλάκι

στις προσταγές του αφέντη του.

Η κάθε προσπάθειά μου

να δραπετεύσω,έπεφτε στο κενό.

Σκόνταφτε πάνω στους δεσμοφύλακες,

που δήθεν πάντα «ήθελαν το καλό μου».

Και έτσι ενώ γεννήθηκα υποτίθεται

ελεύθερος, όμως στη πράξη

έζησα,ζω και θα ζω σκλάβος

ώσπου να υπάρχω.


Ποίηση: ΗΡΩΔΙΩΝΑ

Δήμος Αλμωπίας: Αντικατάσταση κουφωμάτων στο νηπιαγωνεία Ξιφιανής

Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τεχνική Υπηρεσία, προχώρησε στην αντικατάσταση κουφωμάτων όλων των εξωτερικών παραθύρων από ξύλινα σε αλουμινίου στο Νηπιαγωγείο Ξιφιανής. Κατόπιν αιτήματος της σχολικής κοινότητας υλοποιήθηκε η παραπάνω παρέμβαση, η οποία κόστισε 3.000 ευρώ και εντάχθηκε στην ΣΑΤΑ σχολικών. Έτσι, οι μικροί μαθητές έχουν πλέον την ευκαιρία να απολαμβάνουν έναν χώρο πιο ζεστό, καθώς τα παλιά κουφώματα είχαν υποστεί σημαντικές φθορές λόγω του χρόνου. Σε αυτά τα πλαίσια, συνεχίζεται η καταγραφή και επίλυση παρόμοιων ζητημάτων σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Αλμωπίας.

Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Πατριωτικό χρέος και ιστορική ευθύνη μας καλεί και φέτος να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε τις χιλιάδες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου που υπέστησαν τις προσχεδιασμένες και τις συστηματικές βιαιοπραγίες, τους σφαγιασμούς και τις εξοντώσεις του τουρκικού μιλιταριστικού κι απάνθρωπου καθεστώτος. Η Ελληνική Πολιτεία, έστω και με καθυστέρηση, ανταποκρίθηκε στην ιστορική πραγματικότητα. Έτσι, λοιπόν, το 1994 αναγνώρισε τη Γενοκτονία και ψήφισε την ανακήρυξη της 19 ης Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο». Είναι θετικό ότι ορισμένες χώρες κι οργανώσεις έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία. Απομένει, βεβαίως, και είναι σημαντικότατο ν΄αναγνωριστεί η Γενοκτονία από τη Διεθνή Κοινότητα και την Τουρκία για λόγους αποκατάστασης κι επιβεβαίωσης της ιστορικής αλήθειας και δικαίωσης, όχι μόνον των Ελλήνων, αλλά κι όλων των λαών που έχουν βιώσει και υφίστανται ολοκαυτώματα, εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες.

 Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας συνεχίζεται, όχι για λόγους εκδίκησης και μισαλλοδοξίας, αλλά παράλληλα και ταυτόχρονα με την ανάδειξη του ιστορικού ρεαλισμού και για την αποτροπή στο μέλλον, όσο δύσκολο κι ανέφικτο κι αν φαίνεται, της εμφάνισης ανάλογων απάνθρωπων, εγκληματικών πράξεων. Ο Ελληνικός λαός, φιλοπρόοδος και φιλειρηνικός, ενεργεί και συμπεριφέρεται, κάνοντας συχνά υπέρβαση των αντοχών και των δυνατοτήτων του, με αλληλεγγύη προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και λαούς. Έχει, λοιπόν, κάθε δικαίωμα ν΄αξιώνει κι από τους άλλους λαούς και τα έθνη να σέβονται και να προστατεύουν τις πανανθρώπινες, οικουμενικές αξίες και να υπακούουν και να εφαρμόζουν το διεθνές δίκαιο. Μόνον τότε η παγκόσμια κοινωνία θα ζει ειρηνικά, προοδευτικά, δημοκρατικά και οι ψυχές τόσων αδικοχαμένων ανθρώπων θα βρουν ενδεχομένως τη γαλήνη και την ηρεμία. Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Αναβολή του αγώνα ΔΟΞΑ Μαυροβουνίου - Μ.ΑΛΕ/ΔΡΟΣ Αρσενίου

Σας γνωρίζουμε ότι, με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πέλλας και λόγω της σύντομης εκδίκασης της έφεσης του σωματείου Α.Σ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ Σταυροδρομίου ενώπιον της δευτεροβάθμιας επιτροπής της Ε.Π.Ο. την Τετάρτη 25-5-2016 , ο ορισθείς αγώνας της 22-5-2016 μεταξύ των ομάδων ΔΟΞΑ Μαυροβουνίου – Μ.ΑΛΕ/ΔΡΟΣ Αρσενίου αναβάλλεται.


ΧΑΡΑ ΜΑΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ

Εκπομπή για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τη Γενοκτονία στους Τσάκωνες Αριδαίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε την εκπομπή του Pontos TV Kentrikis Makedonias, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τη Γενοκτονία στους Τσάκωνες Αριδαίας. Καλεσμένοι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεωνίδας Ποιμενίδης και ο ταμείας Γιώργος Πολυξενίδης.

6ος ημιμαραθώνιος Βεγορίτιδας - Η μεγάλη γιορτή πλησιάζει!

6ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ 22-5-2016 στην Αρνισσα-Πέλλας
Η μεγάλη γιορτή πλησιάζει!!!!!!

Στην κορύφωσή τους βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις στα πλαίσια του 6ου Ημιμαραθωνίου λίμνης Βεγορίτιδας, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν γιορτή αθλητισμού και εθελοντισμού, αλλά και ακόμη μια ευκαιρία για συζήτηση και προβληματισμό για την ανάπτυξη της περιοχής την οποία δεν πρέπει στην περιοχή να μείνει ανεκμετάλλευτη.


-Την Παρασκευή 20/5/2016 ώρα 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Άρνισσας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη της Βεγορίτιδας μέσω του Αθλητισμού και του Τουρισμού».
Εισηγητές είναι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Επικεφαλής φορέων του αθλητισμού, του τουρισμού και του αγροτικού τομέα, καθώς και επιχειρηματίες.


Σε αυτή την ημερίδα Σύλλογοι και Φορείς της περιοχής Βεγορίτιδας έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν προτάσεις για την βελτίωσή των υποδομών που απαιτούνται για την πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής μας πολιτισμικά και τουριστικά.

-Το Σάββατο 21-5-2016 ώρα 6 – 9 μ.μ. στο Πνευματικό κέντρο της Άρνισσας θα πραγματοποιηθεί η γιορτή εθελοντισμού η οποία περιλαμβάνει σχετική ομιλία, παράδοση στους εθελοντές της ομοιόμορφης ενδυμασίας (μπλουζάκια), ανάθεση καθηκόντων και ψυχαγωγία με την εμψυχώτρια Χρύσα Αλεξάκη.
Τις ίδιες ώρες, στο προαύλιο του Πνευματικού κέντρου θα παρατεθεί pasta party για τους δρομείς που θα παραλάβουν τους αριθμούς συμμετοχής τους το απόγευμα του Σαββάτου 6 – 8 μ.μ.


-Την Κυριακή 22-5-2016 στις 9.30 π.μ. μπροστά από το Δημοτικό κατάστημα Άρνισσας θα δοθεί η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, του δρόμου των 5 χλμ και του αγώνα των 1.000 μέτρων για παιδιά.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.runningnews.gr.
Σε όλους του δρομείς που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί για πρώτη φορά συλλεκτικό μετάλλιο με ανάγλυφη παράσταση της λίμνης Βεγορίτιδας, καθώς επίσης και αναμνηστικό μπλουζάκι, ενημερωτικό φυλλάδιο για την Βεγορίτιδα, φρούτα, νερό κλπ.
Στον χώρο του τερματισμού θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με εδέσματα από τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Άρνισσας και από γυναίκες της Άρνισσας και όλης της περιοχής .


Οι Διοργανωτές και ο Δήμος της Έδεσσας καλούν όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του 6ου Ημιμαραθωνίου Βεγορίτιδας και να απολαύσουν τον αγώνα, την εξαιρετική φυσική ομορφιά και τη ζεστή φιλοξενία των εθελοντών και των κατοίκων της περιοχής.

Σημαντική η βοήθεια όλων των χορηγών για την πραγματοποίηση του αγώνα με τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους της διοργανωτικής επιτροπής.

Δήμος Αλμωπίας: Συντηρήσεις σχολείων του Δήμου μας

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 Συντηρήσεις στις σχολικές κοινότητες πραγματοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, την Τεχνική Υπηρεσία και τους Διευθυντές των σχολείων. Ζητήματα πολλών ετών βρίσκουν τη λύση τους, μέσα από ένα πρόγραμμα καταγραφής και υλοποίησης και μετά από την σωστή ιεράρχησή τους.

 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ
 Επισκευή και συντήρηση τμήματος της στέγης του σχολείου. Ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε η σχολική κοινότητα, καθώς έμπαζε νερά κάθε φορά που έβρεχε και δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της επισκευής έγινε πλήρης αντικατάσταση των υλικών, ώστε να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των μικρών παιδιών.

 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΟΡΜΑΣ
 Επισκευή και συντήρηση της στέγης του σχολείου. Μέχρι πριν την κατασκευή, δημιουργούταν σημαντικό πρόβλημα υγρασίας σε ολόκληρο το σχολείο.

 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ
 Αντικαταστάθηκαν τα λούκια περιμετρικά του σχολικού κτιρίου. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επισκευή και συντήρηση της στέγης. Παράλληλα, αποκαταστάθηκε ένα τμήμα στο ταβάνι, το οποίο ήταν επικίνδυνο λόγω της φθοράς που προκάλεσε η υγρασία. Τέλος, αποκαταστάθηκαν φθορές από την υγρασία στον χώρο της τουαλέτας. 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ 
 Πραγματοποιήθηκαν εργασίες για να αλλάξει η κλίση του στεγάστρου, ώστε να μην συσσωρεύονται νερά. Έτσι αποφεύχθηκε η δημιουργία υγρασίας στους χώρους του σχολείου. Το συνολικό κόστος του έργου που περιελάμβανε όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις, ανέρχεται στις 5.200 ευρώ και αφορά χρηματοδότηση από την ΣΑΤΑ σχολικών.

Πιο βαρύς και ο ΕΝΦΙΑ -Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο από πέρυσι

Μόνο έκπληξη δεν θα πρέπει να θεωρείται η «μονιμοποίηση» του ΕΝΦΙΑ.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Το νέο Δ.Σ. της Δόξας Εξαπλατάνου Παραμένει πρόεδρος ο Λαμπρίδης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της Δόξας Εξαπλατάνου.

Πρόσκληση σε παρουσίαση του βιβλίου της Ασημίνας Ανδρίκου στην Αριδαία

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Ασημίνας Ανδρίκου "Ξεκλειδώνοντας τις Αναμνήσεις"

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016 - ΕΠΑ.Λ.: Τα ΘΕΜΑΤΑ και οι προτεινόμενες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο μάθημα των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (19/5)

Συνέχεια σήμερα Πέμπτη 19/5 στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ., με τους υποψήφιους να εξετάζονται στο μάθημα των Μαθηματικών.

Αφιέρωμα: Η Γενοκτονία των Ποντίων

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *