Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Β' ΕΚΑΣΚΕΜ: Αετός Κιλκίς - ΠΑΟΚ Αλμωπίας 65-55 [ΒΙΝΤΕΟ]

IALMOPIA LIVE: Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής της τελευταίας αγωνιστικής ο Αετός Κιλκίς αφήνοντας τον ΠΑΟΚ Αλμωπίας στη 2η θέση.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας

H Τομεακή Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ πραγματοποίησε με επιτυχία , την Κυριακή στις 11π.μ. - στο “Ξενιτίδειο” Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε». 
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Χαιρετισμό στην Εκδήλωση απεύθυνε ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Επίσης στην εκδήλωση η Γραμματέας της ΤΟ Πέλλας, Καίτη Χατζηβασιλειάδου έδωσε σε δύο μαχητές του ΔΣΕ ένα Αναμνηστικό του ΚΚΕ . Στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» με ειδικά αφιερώματα στη δράση του ΔΣΕ, αλλά και φωτογραφικό υλικό από τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ. Στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Χαβατζάς ανέφερε “Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες, Η σημερινή εκδήλωση, της Τομεακής Οργάνωσης Πέλλας του ΚΚΕ, αποτελεί έναν ακόμα σταθμό στην πορεία προς τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Η πορεία εορτασμού των 100 χρόνων ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και θα κορυφωθεί το 2018. Μέσα σε αυτό το διάστημα επιδιώκουμε να σφυρηλατήσουμε ισχυρότερους δεσμούς με την εργατική τάξη και το Λαό μας, να συνδέσουμε ακόμα πιο βαθιά και πιο στέρεα το χθες με το σήμερα, με την εποχή μας, που μας καλεί σε σκληρές και μεγάλες αναμετρήσεις. Στόχος μας να φέρνουμε στην επιφάνεια τις δοξασμένες στιγμές του εργατικού και λαϊκού μας κινήματος, τις μεγάλες ταξικές συγκρούσεις. 
 
Μελετάμε, συζητάμε, βγάζουμε συμπεράσματα, διδασκόμαστε από όλη αυτή τη μεγαλειώδη πορεία, με τις νίκες, τις μεγάλες κατακτήσεις, τις ήττες και τα πισωγυρίσματα. Συνεχίζουμε πάντα κάτω από τις ίδιες σημαίες και πάντα κάτω από τον ίδιο σκοπό, μελετώντας συνεχώς τις εξελίξεις. Συνεχίζουμε πυκνώνοντας τις γραμμές μας και γιγαντώνουμε την απόφασή μας να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων η εργατική τάξη, όλα τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, η μεγάλη λαϊκή συμμαχία, με το ΚΚΕ μπροστά, ηγέτη αυτού του αγώνα για μεγάλες νίκες για ριζικές ανατροπές. Σήμερα, μέσα και από αυτό το ντοκιμαντέρ, τιμάμε τη μεγάλη στρατιά των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, τους μαχητές που βρίσκονται σήμερα εδώ και αποτίουμε φόρο τιμής στους τιμημένους νεκρούς μας. 
 

Οι εικόνες του ντοκιμαντέρ, από το αρχείο του Κόμματος, είναι πολύ αποκαλυπτικές και αποδεικνύουν την ιστορική αλήθεια και ολόκληρο το μεγαλείο του ΔΣΕ. Να σημειώσουμε εδώ την τεράστια σημασία που έχει για το Κόμμα μας το αρχειακό υλικό. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τόσα πράγματα χωρίς την ύπαρξη του. Έχει, επομένως, μεγάλη αξία και για τις μελλοντικές γενιές η συντήρηση του, η συνεχής συμπλήρωση του, σε ντοκουμέντα και οπτικοακουστικό υλικό. Να τονίσουμε ότι παρά τα 70 ολόκληρα χρόνια που πέρασαν από την ίδρυσή του, αλλά και τα 67 χρόνια από την ήττα, ο ΔΣΕ εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Αποδεικνύεται ότι η εμφάνιση και η δράση του ΔΣΕ δεν ήταν μια παρέκκλιση από την ιστορική εξέλιξη. Ήταν το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της όξυνσης της ταξικής πάλης και η κορύφωσή της στη συγκεκριμένη περίοδο. Οι επιλογές που είχαν τεθεί τότε μπροστά στο λαϊκό κίνημα ήταν πολύ συγκεκριμένες: Υποταγή ή αντεπίθεση. Τις αλυσίδες ή τα όπλα. Η αντιπαράθεση όμως αυτή δεν αφορά μόνο τόσο το παρελθόν αλλά κυρίως το μέλλον. Η διασφάλιση και διαιώνιση της εξουσίας της αστικής τάξης που κάνει ότι μπορεί για να συσκοτίσει και να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και τις αιτίες της ταξικής αναμέτρησης ’46-’49, απαιτεί υποταγή και σήμερα. Σχεδιάζουν προληπτικά και κατασταλτικά την αντιμετώπιση της ταξικής πάλης. Φοβούνται και ξορκίζουν την κορύφωση της ταξικής πάλης, γιατί θέλουν το λαό φοβισμένο, υποταγμένο και ανήμπορο μπροστά στις συνέπειες των αντιφάσεων, της σαπίλας και της βαρβαρότητας του καπιταλισμού ή να αρκεστεί στην αδιέξοδη πάλη της δήθεν "επιδιόρθωσής" του. Όμως ένα πρέπει να γνωρίζουν, ότι οι ανυπότακτοι, οι επαναστάτες, οι αλύγιστοι της ταξικής πάλης, δεν υποχώρησαν μπροστά στις δυσκολίες, δεν έκαναν πίσω, δεν προσκύνησαν. Όπως δεν λύγισε η σ/σα μας, η δασκάλα Ειρήνη (Μίρκα) Γκίνη και οι υπόλοιποι σύντροφοι της. Ιστορικά και σε σχέση με την περιοχή μας να αναφέρουμε τα εξής: Κατά την διάρκεια της 3χρονης εποποιίας του, ο ΔΣΕ είχε δράση σε ολόκληρη τη χώρα. 
 
Η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αποτέλεσε μια από τις πρώτες περιοχές όπου συγκροτήθηκαν αντάρτικες ομάδες το 1946. Οι ομάδες αυτές προέκυψαν ως αποτέλεσμα του σκληρού κυνηγητού και της τρομοκρατίας που είχε εξαπολύσει η άρχουσα τάξη αμέσως μετά την απελευθέρωση. Τα όργανα που ανέλαβαν να δράσουν εναντίον της πλειονότητας του ελληνικού λαού, είτε κρατικά είτε «παρακρατικά» ήταν δοκιμασμένα στην αντικομμουνιστική δράση, ήδη από την περίοδο της κατοχής. Οι πρώτες ανταρτοομάδες δημιουργούνται από καταδιωκομένους αγωνιστές, είχαν αρχίσει να συγκροτούνται ήδη από τα τέλη του 1945 - αρχές 1946 και αποτέλεσαν στη συνέχεια το σκελετό του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Μια από αυτές τις ομάδες με πρωτοπόρους που συγκρότησαν ένοπλες ομάδες ανταρτών στην Κεντρική Μακεδονία ήταν και αυτή στο Νομό Πέλλας, που δημιουργήθηκε στο Καϊμακτσαλάν, στην οποία συμμετείχε και η Μίρκα που συνελήφθει το1946 και εκτελέστηκε στις 26 Ιούλη 1946 μετά από την θανατική της καταδίκη από το Έκτακτο Στρατοδικείο στα Γιαννιτσά. Πρόσφατα η Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ ανέδειξε τη δράση της, τιμώντας τα 70 χρόνια από την εκτέλεση της. Ήταν η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε από τον ελληνικό στρατό. Αρχικά η ένοπλη δράση των ανταρτοομάδων στράφηκε κυρίως κατά των συμμοριών και της τρομοκρατίας της Χωροφυλακής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και αναφορές του Γενικού επιτελείου Στρατού κατά τη διάρκεια του τριμήνου Απρίλης - Ιούνης του 1946 έγιναν 72 συγκρούσεις. Από αυτές οι 27 ήταν στη Μακεδονία – Θράκη. Στις 12 Μάρτη 1946 και 22 Μάρτη 1946 σύγκρουση στην περιοχή της ‘Έδεσσας. Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφονται οι παρακάτω δυνάμεις: Χαλκιδική 250, Νιγρίτα – Σέρρες 150, Κιλκίς 70, Πάικο - Καϊμακτσαλάν 350, Βέρμιο 250, Πιέρια Όλυμπος 350. 
 

Η διάρθρωση του ΔΣΕ από το Δεκέμβρη του 1946 στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει αρχικά το Αρχηγείο Περιοχής Μακεδονίας Θράκης το οποίο με απόφαση του Γενικού Αρχηγείου χωρίζεται στις 22 Δεκέμβρη 1946 σε δύο Αρχηγεία, το Αρχηγείο Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και το Αρχηγείο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Στη συνέχεια το Αρχηγείο Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας χωρίζεται σε Αρχηγείο Κεντρικής Μακεδονίας και Αρχηγείο Δυτικής Μακεδονίας. Το Αρχηγείο Κεντρικής Μακεδονίας: Δρούσε στις περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής και κάλυπτε τα βουνά από τα Πιέρια, το Πάικο και το Μπέλλες μέχρι Κρούσια – Κερδύλια – Χολομώντα. Η 24η Ταξιαρχία ήταν η ανεξάρτητη Ταξιαρχία Καϊμακτσαλάν. Με τις δυνάμεις αυτές, υστερώντας σημαντικά, τόσο αριθμητικά όσο και στο επίπεδο του εξοπλισμού ο ΔΣΕ έδωσε μια σειρά ηρωικές μάχες, σε όλες τις περιοχές της Κ. Μακεδονίας υποχρεώνοντας τον κυβερνητικό στρατό να αιμορραγεί συνεχώς και να κρατάει σημαντικές δυνάμεις στα αστικά κέντρα. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι δυνάμεις του λαϊκού κινήματος όταν αυτό παλεύει με όλα τα μέσα και με ταξικά κριτήρια, για την εξουσία, είναι ανεξάντλητες. Για το Κόμμα μας, η πείρα της δεκαετίας ’40 – ’49 είναι πολύτιμη. Το μεγαλειώδες κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, με το Λαό οπλισμένο και κυρίαρχο, οδηγήθηκε δυστυχώς σε συμβιβασμούς και παραχωρήσεις απαράδεκτες. Στο όνομα της «δημοκρατικής ομαλότητας» και της «εθνικής ενότητας», παρέδωσε την εξουσία στην αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της. Η έστω και καθυστερημένη συγκρότηση του ΔΣΕ, κυριολεκτικά έσωσε την τιμή του επαναστατικού κινήματος, του ΚΚΕ, μας προφύλαξε από την υποταγή και την ενσωμάτωση. 
 
Η τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ, που έφερε πολλές φορές την αστική τάξη σε δύσκολη θέση, είναι η απόδειξη πως αν έγκαιρα και αποφασιστικά ξεκινούσε η ένοπλη πάλη, έχοντας στο επίκεντρο και τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα μπορούσε να είχε νικήσει. Αντλώντας διδάγματα από την ιστορική πείρα αυτής της περιόδου, το Κόμμα μας επεξεργάστηκε τη στρατηγική του και την εμπλουτίζει διαρκώς. Προετοιμάζει, διαπαιδαγωγεί διαρκώς την πρωτοπορία για να οδηγήσει στην τελική νίκη, τον τελικό σκοπό, την εργατική τάξη. Είμαστε υπερήφανοι γιατί το Κόμμα μας, το ηρωικό και τιμημένο ΚΚΕ, ποτέ δεν έκανε πίσω. Ποτέ δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας, ποτέ δε βοήθησε το σύστημα παίρνοντας μέρος στην καπιταλιστική διαχείριση. Δεν εγκατέλειψε ποτέ τον στρατηγικό του στόχο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Είμαστε διπλά υπερήφανοι για το Κόμμα μας, για την ιστορία του, για την προσφορά του, για τις στρατιές ηρώων που ανέδειξε και διαπαιδαγώγησε μέσα από τις γραμμές του. Φίλες και φίλοι Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος μας, καθώς μαζί με το Κυριακάτικο Ριζοσπάστη, δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι Θέσεις για το 20ο Συνέδριο του Κόμματος μας που θα γίνει από 30 Μάρτη έως 2 Απρίλη του 2017. Το σύνθημα του Συνεδρίου μας «Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. 
 
Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία - το σοσιαλισμό» αποτελεί τον οδηγό για τη μεγάλη εξόρμηση διάδοσης του Ριζοσπάστη, που η επιτυχία της θα αφήσει παρακαταθήκη για όλη την προσυνεδριακή διαδικασία. Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, και εδώ στη Πέλλα, οργάνωσαν έγκαιρα το σχεδιασμό τους, ώστε να είναι δεκάδες χιλιάδες οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, οι νέοι και οι νέες που σε κάθε πόλη και χωριό θα πάρουν τον «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις. Προϋπαντούμε το 20ο Συνέδριο του ΚΚΕ, με ένα ολόπλευρο και πολύπλευρο ιδεολογικό - πολιτικό- οργανωτικό ατσάλωμα του Κόμματος, ως κόμμα της επαναστατικής ανατροπής. Κόμμα ικανό να ανταποκριθεί στο άμεσο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, αυτοαπασχολουμένων αγροτών και ΕΒΕ, καθώς και των οικογενειών τους, σε αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Κόμματος, ικανού να ηγηθεί στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία”. 
 
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – ΑΟΚ Βέροιας 56-71

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ επικράτησε ο ΑΟΚ Βέροιας του συντοπίτη ΓΑΣ Αλεξάνδρειας.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν ξανά το 2017

Αντίστροφα μετρούν οι μαθητές τις μέρες που απομένουν για να κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα.

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Ζαφειράκης Νάουσας – Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 68-40 [ΒΙΝΤΕΟ]

Νικηφόρο ήταν το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου της ΕΚΑΣΚΕΜ και παράλληλα τελευταίο για το 2016 για τους άνδρες του Ζαφειράκη.

Στοιχεία – φωτιά: Εννέα στους δέκα ανέργους δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα

ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ – ΣΕ 350.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ

Γ' Εθνική: Ήττα του Αλμωπού 0-2 από το Παραλίμνιο Σερρών - Βαθμολογία

Ενας "κρύος" Αλμωπός ασορτί με τις καιρικές συνθήκες γνώρισε την ήττα 0-2 από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου Σερρών με ένα γκολ στην λήξη του ημιχρόνου από πέναλτυ (χερι) του Τριανταφύλλου και ένα στις αρχές του β μέρους με πολύ ωραίο σουτ του Ρούμπου.


Διαιτητής Παυλίδης (Ημαθίας) 


ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Μένιος, Κιουλτσόπουλος, Παπασυμεών, Ελευθεριάδης Γ., Μουρατίδης, Ελευθεριάδης Θ., Παντελίδης, Δαμιανίδης, Καραγιάννης, Ελευθεριάδης Λ., Κώστας 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ:
Χατζηγιαννάκης, Γαλακτερός, Τάκας, Τριανταφύλλου Δ., Τριανταφύλλου Κ., Λιάρας, Ρούμπος, Φιλέντας, Ναλμπάντης, Παναγιωτίδης, Μερεσιώτης


Η "εικόνα" της 13ης αγωνιστικής - αποτελέσματα


Α.Ο. Καρδίας - Απόλλων Καλαμαριάς 1-4
ΑΠΕ Λαγκαδά - Δόξα Προσκυνητών
Ορφέας Ξάνθης - Καμπανιακός 0-0
Αλμωπός Αριδαίας - Απόλλων Παραλιμνίου 0-2
Μακεδονικός Φούφα - Νέστος Χρυσούπολης 0-0
Α.Ε.Π. Βατόλακκου - Δόξα Δράμας 0-3
Α.Ο. Καβάλα - ΦΑΣ Νάουσα 0-3
Ρεπό: ΕορδαϊκόςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ 1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


Πρωταθλητής χειμώνα και αήττητος ο ΦΟ Αριδαίας, επικράτησε και του Σκυδραϊκού με 64-72 για την Α' ΕΚΑΣΚΕΜ

Πρωταθλητής χειμώνα και αήττητος ο ΦΟ Αριδαίας, επικράτησε και του Σκυδραϊκού με 64-72 για την 11η αγωνιστική της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ!

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: ΑΓΕ Πιερίας - ΓΑΣ Βαφύρας 73-67

Η ΑΓΕ Πιερίας επικράτησε με 73-67 του Βαφύρα, σε αγώνα για την 11η αγωνιστική της Α” ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ανακατασκευή περίφραξης και διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Νηπιαγωγείο Γαρεφείου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Αλμωπίας στα σχολεία και ο τελικός απολογισμός θα είναι αυτός που θα αναδείξει τη διαφορά.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: "Ορθιος" παρά τις απουσίες ο Ορφέας Ριζαρίου 1-1 με την Φούστανη & Εθνικός Γιαννιτσών - Α. Σ. Πρόμαχοι 0-1

Χαρακτήρα ομάδας που μπορεί να υποστηρίξει φέτος υψηλούς στόχους έδειξε ο Ορφέας Ριζαρίου στο δύσκολο έκτός έδρας παιγνίδι του Σαββάτου με τον Εύρωπο Φούστανη στο γήπεδο της Φιλώτειας. Παρά τις ελλέιψεις των Μουζάκη, Γρηγοριάδη, Γαβριηλίδη Σαββαντόγλου και Σαμπά.η ομάδα του Ριζαρίου προηγήθηκε μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα με τον Σωκρατίδη για να ισοφαριστεί στο τελευταίο τέταρτο από τον Πασχούλη, διατηρώντας πάντως την 3η θέση στην βαθμολογία του Α-1 Ομίλου


 
 Εθνικός Γιαννιτσών - Α. Σ. Πρόμαχοι 0-1 
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο ΑΣ Προμάχων έκανε την έκπληξη και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης, κερδίζοντας μέσα στην έδρα του τον Εθνικό Γιαννιτσών με 0-1.


Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης | promahi-nea.blogspot.grΟι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλο σχεδόν τον αγώνα, αλλά ήταν φλύαροι και αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.


Οι φιλοξενούμενοι με εντεκάδα ανάγκης, λόγω πολλών ελλείψεων, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους και σε ένα από αυτά ευτύχησαν να σκοράρουν και να αρπάξουν τη νίκη.


Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Μάθιου στο 33', ύστερα από λάθος του τερματοφύλακα του Εθνικού, έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντά πλάσαρε σε κενή εστία.


Οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν στο 37' κέρδισαν πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Σαμσούρης, αλλά ο Καραμούζας που το εκτέλεσε, αστόχησε να σκοράρει. Αναρτήθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΔΟΒΙΤΗΣ  | anonym-filathlos.blogspot.gr

Ανοίγει ο δρόμος για ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Αριδαία - Προκηρύχθηκαν 3 θέσεις για την Πέλλα

Γιάννης Σηφάκης: Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Αλμωπία 

Β' ΕΚΑΣΚΕΜ: Πέρασε ο Κεραυνός 61-62 μέσα από τον Κολινδρό

Τα εύκολα δύσκολα έκανε χθες βράδυ στον Κολινδρό Πιερίας ο Κεραυνός Δήμου Σκύδρας απέναντι στον τοπικό Α.Σ ,αλλά νίκησε τελικά με την "την ψυχή στο στόμα" 61-62 και έφθασε στην 2η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας τον ΠΑΟΚ Αλμωπίας.

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου

«Αγάπη», «ελπίδα», «αλληλεγγύη». Είναι οι λέξεις που πρωταγωνιστούν αυτές τις Άγιες μέρες των εορτών. Τα Χριστούγεννα, η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, μας δίνουν τη δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά με τον συνάνθρωπό μας και στέλνουν δυνατά μηνύματα για την ίδια την κοινωνία μας. Είναι μία καλή ευκαιρία για να αναλογιστούμε τι συμβαίνει γύρω μας, να νοιαστούμε για τον διπλανό μας, να χαρίσουμε αγάπη με όποιον τρόπο μπορούμε.

Ο Δήμος Αλμωπίας στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων εκείνων που έχουν πραγματική ανάγκη. Μέσα από τις κοινωνικές δομές μας, βοηθάμε πολλές οικογένειες όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αυτό συμβαίνει γιατί στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ως Έθνος οι ανάγκες είναι πολλές και η προσφορά αποκτά ουσιαστικό χαρακτήρα πέρα από τον συμβολικό που είχε πριν μερικά χρόνια. Έτσι, δημιουργούμε πακέτα αγάπης όλο το χρόνο μέσα από συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει.

Παράλληλα, η πόλη μας και φέτος για δεύτερη χρονιά έχει το δικό της Χριστουγεννιάτικο Χωριό που χαρίζει χαμόγελα και ταυτόχρονα στέλνει ηχηρά κοινωνικά μηνύματα με την ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», που βοηθά πολλά παιδιά από την περιοχή μας και ολόκληρη την Ελλάδα. Σας προσκαλώ να επισκεφθούμε το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που διοργανώνει ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και να ζεστάνουμε τις καρδιές μας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλο τον κόσμο υγεία, το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο και αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Ας χαρίσουμε χαμόγελα στο Χαμόγελο του Παιδιού!

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ!Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

ΕΠΣ Πέλλας: Παρέμεινε 1ος με "ανατροπή" ο Εδεσσαικός 3-1 το Μελίσσι

"Καρδιοχτύπησε"  ο Εδεσσαικός όταν βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο 0-1 από το Μελίσσι, αλλά στο β μέρος ήταν αποφασιστικός και επιβλήθηκε 3-1 παραμένοντας στην 1η θέση της βαθμολογίας με την ολοκλήρωση των αγώνων για το 2016

Στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Ασημακοπούλου ''Μια σακούλα καραμελες'' [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μια πολύ γλυκιά βραδιά πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Συμβολη. Η Κατερίνα Ασημακοπουλου μας παρουσίασε την πρώτη της ποιητική συλλογή ''Μια σακούλα καραμελες''

Το κορίτσι προχώρησε διστακτικά στον καθρέφτη...

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη - δημοσιογράφος για το ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *