Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

IALMOPIA LIVE: Είδε άσπρη μέρα όλη η Αλμωπία. Χιονίζει από το πρωί στην Αριδαία [ΕΙΚΟΝΕΣ - ΜΕΡΟΣ 1ο]

Από νωρίς το πρωί (11/1) χιονίζει στην πόλη της Αριδαίας με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά. Να σημειώσουμε πως ύστερα από ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας αποκαταστάθηκε το πρόβλημα υδροδότησης της Τ.Κ. Σωσάνδρας.

IALMOPIA LIVE: Είδε άσπρη μέρα όλη η Αλμωπία. Χιονίζει από το πρωί στην Αριδαία [ΕΙΚΟΝΕΣ - ΜΕΡΟΣ 2ο]

Από νωρίς το πρωί (11/1) χιονίζει στην πόλη της Αριδαίας με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά. Να σημειώσουμε πως ύστερα από ανακοίνωση της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας αποκαταστάθηκε το πρόβλημα υδροδότησης της Τ.Κ. Σωσάνδρας.

Μονογραμμική ιεροτελεστία - Το νέο ποίημα του Ευάγγελου Τσαβδάρη αποκλειστικά στο ialmopia.gr

Ο βραβευμένος ποιητής, Ευάγγελος Τσαβδάρης, επιστρέφει με το νέο έτος στη στήλη της ποίησης εδώ στο ialmopia.gr, μαγεύοντάς μας με τον αισθησιασμό του νέου του ποιήματος.

Μαγεία! Όταν η παγωμένη φύση έχει...κέφια στα Λουτρά Πόζαρ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Βόρειο Πόλο θύμιζαν όπως άλλωστε οι περισσότερες αντίστοιχες περιοχές και τα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδαία της Πέλλας.Ο χιονιάς άφησε το στίγμα του στην περιοχή δημιουργώντας μαγικές εικόνες στα Λουτρά Πόζαρ.Δείτε τις μαγευτικές φωτογραφίες:
IALMOPIA LIVE: Πνίγηκε στα χιόνια το Θεοδωράκι Αλμωπάς [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Πνίγηκε στα χιόνια το Θεοδωράκι Αλμωπάς [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ανακοίνωση Δασαρχείου Αριδαίας - Απαγορεύεται το κυνήγι!

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμωπίας ενημερώνει πως το Δασαρχείο Αριδαίας προέβη σε ολική απαγόρευση της θήρας στις περιοχές ευθύνης του μέχρι νεοτέρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

ΟΑΕΔ: Ποιοι παίρνουν τις 4.000 θέσεις εργασίας

Αναρτήθηκαν σήμερα Τετάρτη 11-01-2017 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, τα προσωρινά αποτελέσματα της κατάταξης ανέργων στο πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, για 4.000 θέσεις εργασίας, καθώς και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρου Προγράμματος 

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

AdTech Ad
Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Μακροχρόνια Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Φορείς Υποδοχής, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 13/2016.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:
- Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους
- Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων.
Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην ενότητα «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 4000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας». Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την Πέμπτη 12-1-2017 και ώρα 10η πρωινή έως και τη Δευτέρα 16-01-2017 και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.
Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά, (επισυνάπτοντάς τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης), είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 15:00 της Δευτέρας 16-01-2017 προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2), σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.

Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων

Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων

Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων

Κλειστά και την Πέμπτη τα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας

Λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, ο Δήμος Αλμωπίας ενημερώνει τους πολίτες ότι και αύριο Πέμπτη 12/1/2017, τα σχολεία (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και μαθητική εστία) θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου (αρ. πρωτ. 567/48/11-1-2016).

Ο μηχανισμός του Δήμου Αλμωπίας έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ συνεργεία του Εργοταξίου, επιχειρούν με ρίψη αλατιού, προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.Ο Δήμος Αλμωπίας ζητεί από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως αναγκαίες, λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Το πρωί ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος πραγματοποίησε σύσκεψη, ενώ παράλληλα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους Προέδρους της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Βέσκο, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη, τον Πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ κ. Χρήστο Δόντσο και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και συντονιστή της πολιτικής προστασίας κ. Στέφανο Αβραμίκα.

Κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας

Ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 , τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Σε ότι αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών θα λειτουργήσει μόνο ο Α’ Παιδικός Σταθμός με το προσωπικό όλων των μονάδων, για την εξυπηρέτηση όλων των παιδιών.
Με νέα ανακοίνωση και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες η εκπαιδευτική κοινότητα θα ενημερωθεί για τις επόμενες ημέρες.

"Γιορτή Εδεσσαϊκού" Ευχαριστούμε για την στήριξη και την αγάπη σας

Με απόλυτη επιτυχία στέθφηκε η Γιορτή του Εδεσσαικού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017.
 
Εκατοντάδες φίλες και φίλοι της ομάδας και όχι μόνο,έδωσαν βροντερό παρών κατακλύζοντας το κέντρο ‘Επαυλις.’Ηταν μια καταπληκτική βραδιά που ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου ενώ ακολούθησαν οι βραβεύσεις στους Βαγγέλη Λένο,Θεόδωρο Ταουσάνη,Χριστόδουλο Πετσινάρη και Γιάννη Σίπκα,από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα με τις ευχές των ποδοσφαιριστών αλλά και πολλές φωτογραφίες από την φετινή χρονιά.Καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ο κόσμος πέρασε όμορφα διασκεδάζοντας και χορεύοντας ως τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους των Χρυσοδάκτυλων και της Άντζυς.Ο χορός περιελάμβανε και λαχειοφόρο με πλούσια δώρα με τους λαχνούς να γίνονται ανάρπαστοι.Οι άνθρωποι του Εδεσσαικού έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επιτυχία της οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα,ευχαρίστησαν τον κόσμο για την στήριξη και την αγάπη τους,ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.

Αφιέρωμα: Νίκος Καββαδίας 1910 – 1975

Ο λογοτέχνης Νίκος Καββαδίας γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 1910 στο Χαρμπίν της Μαντζουρίας. Ο πατέρας του, Χαρίλαος, είχε τη ρωσική υπηκοότητα και διατηρούσε επιχείρηση εισαγωγών - εξαγωγών. Η μητέρα του, Δωροθέα, ήταν κεφαλλονίτικης καταγωγής. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, η οικογένειά του επέστρεψε στην Κεφαλονιά και το 1921 μετακόμισε στον Πειραιά, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το εξατάξιο Γυμνάσιο.

Το 1928 δίνει εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή, αλλά την ίδια χρονιά αρρωσταίνει βαριά ο πατέρας του και αναγκάζεται να δουλέψει. Για μερικούς μήνες εργάζεται σε ναυτικό γραφείο, κρατώντας τα λογιστικά βιβλία, και τον επόμενο χρόνο, αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του, μπαρκάρει ναύτης σε φορτηγό.


Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, αποτυπώνει στο χαρτί τις εικόνες από τα μέρη που επισκέπτεται, τη ναυτική ζωή, τους ναυτικούς και τις σχέσεις τους με την πατρίδα τους, τη θάλασσα και τις γυναίκες. Τον Ιούνιο του 1933 κυκλοφορεί την πρώτη του ποιητική συλλογή, με τίτλο Μαραμπού και εισαγωγικό σημείωμα του Καίσαρα Εμμανουήλ. Το βιβλίο τυπώνεται σε 245 αντίτυπα, στο τυπογραφείο του περιοδικού Ο Κύκλος, με έξοδα του ίδιου.


Το 1939 παίρνει το δίπλωμα ασυρματιστή, αν και αρχικά ήθελε να γίνει καπετάνιος. Ακολουθεί ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, πηγαίνει στρατιώτης στην Αλβανία και στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής μένει ξέμπαρκος στην Αθήνα. Ξαναμπαρκάρει το 1944 και ταξιδεύει αδιάκοπα ως ασυρματιστής σ’ όλο τον κόσμο.


Τον Ιανουάριο του 1947 εκδίδεται η δεύτερη ποιητική συλλογή του Πούσι κι επανεκδίδεται, ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια, το εξαντλημένο Μαραμπού από τον Θανάση Καραβία, ο οποίος το Μάρτιο του 1954 θα κυκλοφορήσει και τη Βάρδια, το μοναδικό πεζό του Νίκου Καββαδία.


Από το τελευταίο ταξίδι του επέστρεψε το Δεκέμβριο του 1974 και αμέσως ξεκίνησε τις προετοιμασίες για την έκδοση της τρίτης ποιητικής συλλογής του, την οποία όμως δεν πρόλαβε να δει τυπωμένη. Πέθανε ξαφνικά στις 10 Φεβρουαρίου του 1975, από εγκεφαλικό επεισόδιο. Στην ατζέντα του βρέθηκαν τρεις στίχοι που ήθελε να τους προτάξει στο Τραβέρσο, κάτι που δεν έγινε...


Μα ο ήλιος αβασίλεψε κι ο αητός απεκοιμήθη
και το βοριά το δροσερό τον πήραν τα καράβια.
Κι έτσι του δόθηκε καιρός του Χάρου και σε πήρε.

Τρία χρόνια μετά το θάνατό του, κάποια από τα ποιήματά του μελοποιήθηκαν από τον Θάνο Μικρούτσικο, στο δίσκο Σταυρός του Νότου. Μέσω αυτών των τραγουδιών, και άλλων που ακολούθησαν, ο Νίκος Καββαδίας έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό.
 
 
 
απο το sansimera.gr

Κλειστά για αύριο Πέμπτη και Παρασκευή τα σχολεία στο Δήμο Σκύδρας

Πληροφορούμε, με το παρόν, τις συμπολίτισσες, τους συμπολίτες μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι με την με αρ.60/11-1-2017 απόφαση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου διακόπτονται για την Πέμπτη 12 & την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 τα μαθήματα στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκύδρας, λόγω των προβλημάτων που συνεχίζονται εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Η παραπάνω απόφαση έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, στα Σχολεία κι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, πλην του Μανδάλου, συνεχίζουν να λειτουργούν.
Για ό,τι νεότερο προκύψει θα υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση.

Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη στα Γιαννιτσά και σε όλον το Δήμο Πέλλας

Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη στα Γιαννιτσά και σε όλον το Δήμο Πέλλας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *