Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Κινέζοι θα κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο

Κινεζική εταιρεία ανέλαβε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σήραγγας στον κόσμο μήκους 100 χιλιομέτρων, που θα συνδέσει τις πρωτεύουσες της Φιλανδίας και της Εσθονίας, Ελσίνκι και Ταλίν.

Η Ελένη Αντωνιάδου από το Λιπαρό Πέλλας, μετά τη NASA, γίνεται η πρώτη Ελληνίδα Barbie!

Για να γιορτάσει την 60ή επέτειό της και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Mattel τιμά γυναίκες που είναι ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα από όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει όλο και περισσότερα κορίτσια. 

Κυπριακή ΑΟΖ: Το κοίτασμα στον «Γλαύκο» είναι το καλύτερο που έχει βρεθεί

Εμπορεύσιμο, και μάλιστα το καλύτερο που βρέθηκε μέχρι τώρα, είναι το κοίτασμα στην ΑΟΖ της Κύπρου που βρέθηκε στο στόχο «Γλαύκος» σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της γεώτρησης.

ΕΚΑΣΚΕΜ: Εύκολα ο ΦΟΑ 79-59 τον Μ.Αλέξανδρο - Δείτε το πρόγραμμα & τους διαιτητές 9-10/3

Σε χθεσινό αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 22ης ημέρας στην Α΄Ανδρών ο ΦΟ Αριδαίας νίκησε με 79-59 τον προτελευταίο της βαθμολογίας Μ.Αλέξανδρο Γιαννιτσών και παρέμεινε στην κορυφή.

Συνεργασία Θ. Τζάκρη – Δημάρχου Καβαντάρσκι για την νέα συνοριακή πύλη

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνάντηση σήμερα στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης της στην πόλη των Σκοπίων με τον Δήμαρχο Καβαντάρσικ Μίτκο Γιάντσεφ στο Δημαρχείο του Καβαντάρσκι καθόσον η νέα συνοριακή πύλη μετά την υπογραφή της διμερούς συνεργασίας θα δημιουργηθεί στα όρια του δήμου του. 

Οι πολλές ώρες τηλεόραση την ημέρα κάνουν κακό στη μνήμη

Ποιος δεν θα ήθελε να θρονιαστεί μπροστά από την τηλεόραση του και να βλέπει με τις ώρες την αγαπημένη του σειρά στο Netflix ή σε κάποιο άλλο κανάλι; 

Πρώην αντιδήμαρχος Σκύδρας Αθανάσιος Σπανός: "Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι"

Όπως είναι γνωστό η Δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, με απόφασή της πριν από λίγες ημέρες ανακάλεσε από τις θέσεις των αντιδημάρχων τους Αθανάσιο Σπανό και Δημήτρη Πολυχρονιάδη, λόγω "έλλειψης πνεύματος και διάθεσης συνεργασίας με τη Δήμαρχο, σε συνδυασμό με την ανάρμοστη συμπεριφορά προς το πρόσωπο της, αμφισβητώντας έμπρακτα τον θεσμικό της ρόλο" και τέλος "λόγω του γεγονότος ότι απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους σχεδόν παντελώς".

Ο πρώην αντιδήμαρχος Αθανάσιος Σπανός απαντά στην Δήμαρχο Σκύδρας και μεταξύ άλλων την κατηγορεί για αλαζονική συμπεριφορά, μη αρμόζουσα στον θεσμό που εκπροσωπεί. Συγκεκριμένα στην απάντησή του αναφέρει: 

"Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα σας απαντήσω συγκεκριμένα και με αδιάψευστα στοιχεία ότι η παύση μου από αντιδήμαρχος με τον τρόπο που επέλεξε η κα Ιγνατιάδου είναι απλά και μόνο αστειότητες. 
Αστειότητες γιατί η κα Ιγνατιάδου, στις 16 Φεβρουαρίου ανάρτησε ένα άρθρο στην σελίδα της στο fb του Aridaianews με τίτλο "στον δρόμο για την επανεκλογή" και αυτό το άρθρο που αναδημοσίευσε αποτυπώνει την μία και μοναδική αλήθεια.

Μεταξύ άλλων αναφέρει το συγκεκριμένο κείμενο: "...την ίδια στιγμή δεν λείπουν και εκείνοι που αντιλαμβάνονται με τον δικό τους τρόπο την τοπική αυτοδιοίκηση. Αναφερόμαστε σε μέλη της σημερινής δημοτικής αρχής που κατέχουν ακόμα και το αξίωμα του αντιδημάρχου μέχρι και αυτή την ώρα, ωστόσο αποφάσισαν να είναι υποψήφιοι με άλλο συνδυασμό και όχι με αυτό της νυν Δημάρχου..."

Νομικά δεν μπορούσε με την πραγματική αιτιολογία να προχωρήσει.
Μετά από λίγες ημέρες πηγαίνω στο γραφείο της και την ενημερώνω ότι κι εγώ έχω σκοπό να παραιτηθώ, για πολλούς λόγους, απλά, θέλω λίγο χρόνο για να μπορέσω να ολοκληρώσω την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. 
Ένα έργο θεσμικό, που δουλεύω εδώ και καιρό, που θα αναβαθμίσει την δημόσια διοίκηση αλλά και την εξυπηρέτηση του πολίτη. 
Με πολύ δουλειά και μεράκι φτάναμε στο στόχο που είχαμε θέσει.
Τότε την κα Ιγνατιάδου την ζώσανε τα φίδια!
"Τι θα βγω να πω την επόμενη μέρα" σκέφτηκε;
Ότι ένας από τους καλύτερους αντιδημάρχους μου παραιτήθηκε;
Αυτός που ακούραστος και χωρίς την δική μου βοήθεια κατάφερε να ολοκληρώσει τέτοιο έργο, παραιτείται και πάει αλλού;
Και έτσι προχώρησε στην υποτιθέμενη καθαίρεση μας!

Η κα Ιγνατιάδου υπέδειξε αλαζονική συμπεριφορά ακόμα και στους ίδιους τους συνεργάτες της. Δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με την κα Ιγνατιάδου γιατί απλώς θεωρεί ότι τα γνωρίζει όλα και δεν θέλει την γνώμη και την πρόταση κανενός, ακόμα και αν αυτός είναι αιρετός και συνεργάτης της. Γιατί έχει την πεποίθηση ότι διοικεί μια ιδιωτική επιχείρηση και θεωρεί ότι εμείς είμαστε υπάλληλοι της. 
Η συμπεριφορά της ήταν μη αρμόζουσα στον θεσμό που εκπροσωπεί, όχι μόνο προς εμάς, αλλά και σε μια μεγάλη μερίδα δημοτών. Η δε απόφαση αντικατάστασης μας ήταν εξαρχής προδιαγεγραμμένη. Η επιλογή της αυτή έχει να κάνει καθαρά με τα προσωπικά, εσωτερικά, μικροπολιτικά παιχνίδια και όχι με την εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών του Δήμου Σκύδρας. 
Έσπευσε απεγνωσμένα να προβεί στην πράξη απομάκρυνσής κατηγορώντας μας άδικα, μήπως και καταφέρει να δημιουργήσει έστω και μια προσχηματική δικαιολογία στο γιατί 2 ενεργοί αντιδήμαρχοι αποχωρούν από τον συνδυασμό (και πολλοί άλλοι αποχωρούν). 

Χωρίς δισταγμό προχώρησε σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τον Δήμο Σκύδρας και όχι μόνο, κατά εμού αλλά και κατά του συναδέλφου μου Δημήτρη Πολυχρονιάδη, που η ίδια τον αποκαλούσε και αδερφό, λόγω της κοινής πορείας εδώ και 20 χρόνια. 

Όσο και να μην της αρέσει πάντα θα έχω άποψη και πάντα θα την εκφράζω.
Εντολές από σκιώδεις ανθρώπους λογιστικών γραφείων δεν πήρα και ούτε θα πάρω. 
Διαφωνώ στον τρόπο διοίκησης γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρμαχος των δημοκρατικών θεσμών.
Πάντα ήμουν παρόν σε όλα. Οι πολίτες αυτό το γνωρίζουν, όπως επίσης και η πλειοψηφία των υπαλλήλων.

Όσον αφορά τους μισθούς και τις θέσεις, η κα Ιγνατιάδου έχει πέσει σε ένα θλιβερό παραλήρημα. Τολμά και κατηγορεί εμάς, που σε μια θητεία 60 μηνών, ήμασταν αντιδήμαρχοι μόλις 6 μήνες, όταν ο τρόπος λειτουργίας της και οι πράξεις της δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. 

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν σε έμμισθες θέσεις τουλάχιστον 20 μήνες
Με εξαίρεση εμένα και τον Πολυχρονιάδη Δημήτρη.
Κανένας επικεφαλής συνδυασμού σε όλη την Ελλάδα δεν αλλάζει αντιδημάρχους, κάθε 2 μήνες, ευτελίζοντας τους θεσμούς και τα όργανα διοίκησης. 

Τόση διαστρέβλωση και υποκρισία δεν πίστευα ότι θα συναντήσω. 
Η αλήθεια δεν μετριέται με like και δεν είναι θέμα ποσότητας.
Η αλήθεια είναι μια και ευτυχώς, για καλή μου τύχη, μέσα στον πανικό της είχε ξεχάσει ότι η ίδια την αποτύπωσε. 
Οι πράξεις και τα λεγόμενα της καταδεικνύουν τον πανικό που την περιβάλλει και τον φόβο που την διακατέχει. 
Χαίρομαι που με αφορμή εμάς δείχνει τον χαρακτήρα της.
Γιατί κα Ιγνατιάδου κανείς δεν ξεφεύγει από τον χαρακτήρα του".

Εικόνες ''εγκατάλειψης'' στα κέντρα υγείας σε Αριδαία - Κρύα Βρύση - Άρνισσα - Σκύδρα. Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Εικόνες διάλυσης στα κέντρα υγείας της Πέλλας. Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για διαλυμένες υποδομές, έλειψη θέρμανσης και υγειονομικού υλικού.

Εσπερινό Κήρυγμα Κυριακής 10/3 στα Γιαννιτσά

Την Κυριακή της Τυρινής (10/3), στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα στον Ι. Ναό Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Κανσίζογλου, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, και θέμα: «Στην είσοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

10.000 ευρώ με 50 λεπτά κέρδισε τυχερός παίκτης σε πρακτορείο ΟΠΑΠ των Προμάχων

Η τύχη χαμογέλασε σε κάτοικο των Προμάχων ο οποίος παίζοντας ένα δελτίο ΚΙΝΟ αξίας 0,50€, κέρδισε 10.000!

Αφιέρωμα: Η τρίτη και τελευταία φάση του Ελληνοϊταλικού Πολέμου: Η Εαρινή Επίθεση των Ιταλών

Ήταν η τρίτη και τελευταία φάση του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, που είχε ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική εισβολή στα ελληνοαλβανικά σύνορα (πρώτη φάση). Από τις 14 Νοεμβρίου ο ελληνικός στρατός είχε περάσει στην αντεπίθεση και στα τέλη του 1940 είχε καταλάβει σχεδόν όλη τη Βόρειο Ήπειρο (δεύτερη φάση).

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως έχει θεσπιστεί διεθνώς να είναι η 8η Μαρτίου κάθε έτους, φέρνει ως πρώτη είδηση στην επικαιρότητα θέματα που βιώνουμε καθημερινά και σχετίζονται με τον πολυσήμαντο, πολύπτυχο αλλά και πολύπαθο αγώνα και ρόλο της γυναίκας στην αναβάθμιση και στην προαγωγή της κοινωνίας μας.

Τα ακριβότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα (infographic)

Ανάμεσα σε 230 χώρες η χώρα μας είναι η 7η ακριβότερη ενώ η Ινδία είναι η φθηνότερη παγκοσμίως

ΠΥ Αριδαίας: Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας για την ορθή χρήση φωτιάς

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες μιας τραγικής εικόνας για τον τόπο μας, όπου περιουσίες απειλούνται από τις ενέργειες κάποιων συμπολιτών μας που ανάβουν φωτιές στα χωράφια τους και τις αφήνουν ανεξέλεγκτες, μη αναλογιζόμενοι τις συνέπειες των ενεργειών τους. 

Σκοτωμός για το Μάτι στη Βουλή – «Δεν υπήρχε τσίπα σε κανέναν να παραιτηθεί»

Το θέμα του εισαγγελικού πορίσματος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τέθηκε από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στην Ολομέλεια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *