Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η Ακαδημία του Αλμωπού Αριδαίας στο φιλανθρωπικό τουρνουά στην Έδεσσα παρεα με την εθνική ομάδα του Euro 2004! [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Τουρνουά στην Έδεσσα για φιλανθρωπικούς σκοπούς με τα παιδια της ακαδημιας του ΑΛΜΩΠΟΥ Αριδαιας γεννημενα το 2004 και την συμμετοχη της εθνικης ομαδας που κατεκτησε το euro 2004!
 
 Η Ακαδημια του Αλμωπου αριδαιας ευχαριστει θερμα την Ελπιδα Εδεσσας για την προσκληση στην πολυ ομορφη διοργανωση και συγκεκριμενα τον Κυριο Λεωνιδα Τουσια.
 
 
 Δείτε τις φωτογραφίες:

 
Η Σκύδρα υποδέχθηκε τη φλόγα της 12ης Μαθητιάδας

Μ΄ένα φαντασμαγορικό τελετουργικό που πρόσφερε ζωντάνια, λάμψη και προήγαγε τον Ολυμπισμό και τα Ιδεώδη του, ο Δήμος Σκύδρας υποδέχθηκε, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, τη φλόγα της 12ης Μαθητιάδας. Η συνεργασία, η μεθοδικότητα, ο αυθορμητισμός και η συμμετοχικότητα οδήγησαν στο επιτυχές αποτέλεσμα που ικανοποίησε και χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους θεατές. Ο δε πρωτεργάτης και συντονιστής του θεσμού της Μαθητιάδας Γιώργος Γάλλος, που ήταν παρών, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το Δήμο Σκύδρας κι έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Στις 11:15’ περίπου, αντιπροσωπία του Δήμου προϋπάντησε τη φλόγα στην είσοδο της πόλης, στο ύψος του Κέντρου Υγείας. Από εκεί η φλόγα, μέσω λαμπαδηδρομίας κι επευφημιών, έφτασε στην πλατεία Δημοκρατίας για την αφή του βωμού που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό, παρουσία των αρχών και πολλών μικρών και μεγάλων συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υποδοχής οι μικρές ταλαντούχες χορεύτριες της σχολής της Γιώτας Ρούπακα παρουσίασαν σύγχρονα χορευτικά.


Κατά την εξέλιξη της τελετής υποδοχής της φλόγας, της απόδοσης των τιμών και του ανάμματος του βωμού, κοπέλες του Πολιτιστικού Συλλόγου του Προφήτη Ηλία, ντυμένες ιέρειες, μας μετέφεραν νοερά στην αντίστοιχη τελετή της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ μαθητές των γυμνασίων εκτελούσαν αναπαραστάσεις ολυμπιακών αθλημάτων. Ακολούθησε η απαγγελία του Ύμνου των Ολυμπιακών Αγώνων από την κοπέλα που είχε το ρόλο της πρωθιέρειας.


Επακολούθησε ο χαιρετισμός της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου, του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνου Κούγκα, του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νικόλαου Τσαλικίδη και της Περιφερειακής Συμβούλου Μαρίας Ζωγράφου - Τσαντάκη. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο θεσμό της Μαθητιάδας από μαθήτρια του Γυμνασίου Σκύδρας και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τον Εθνικό Ύμνο.


Το κείμενο του χαιρετισμού της Δημάρχου Σκύδρας είναι το παρακάτω:


«Με μεγάλη χαρά, υπερηφάνεια κι ευαισθησία υποδεχόμαστε, σήμερα, στην πόλη μας, υποδεχόμαστε στο φιλόξενο Δήμο μας, το Δήμο της Σκύδρας, τη φλόγα της 12ης Μαθητιάδας 2016.


Μιας Μαθητιάδας που έχει καθιερωθεί, πλέον, ως ένα σημαντικό εκπαιδευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που υλοποιείται στην Πρώτη του Δήμου Αμφίπολης Σερρών από το 2002 με πανελλήνιες κι όχι μόνον συμμετοχές και διακρίσεις. Αποτελεί δε, μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων με σκοπό τη διάδοση, τη μεταλαμπάδευση και την προαγωγή των ολυμπιακών κι ανθρώπινων ιδεωδών που γεννήθηκαν, καλλιεργήθηκαν και κοινωνήθηκαν σ΄όλη την οικουμένη από την Αρχαία Ολυμπία, από την Ελλάδα μας. Την Ελλάδα του πνεύματος, του ανθρωπισμού και του πολιτισμού. Την Ελλάδα που ανέδειξε και δίδαξε τον συνδυασμό και την αρμονία του μυαλού και του σώματος «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Που δίδαξε «Το μέτρον άριστον», την άμιλλα, τη φιλία και το ευ αγωνίζεσθαι.


Ο Δήμος μας με τη σημερινή του εκδήλωση - τελετή, που στην ουσία είναι μια μεγάλη γιορτή υποδέχεται και τιμά τη 12η Μαθητιάδα. Οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2016 κι έχουν φέτος ως κεντρικό σύνθημα το δίλεξο «Αγωνιζόμαστε. Μαζί», στηρίζονται δε σε μέγιστο βαθμό στην αθρόα συμμετοχή των εθελοντών. Η φλόγα της 12ης Μαθητιάδας, αφού άναψε ανήμερα της 25ης Μαρτίου άρχισε το φωτεινό της ταξίδι και μέσω της λαμπαδηδρομίας και σύμφωνα με το τελετουργικό περνάει από σαράντα πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η Σκύδρα μας. Θα καταλήξει δε στην Πρώτη Σερρών, απ΄όπου ξεκίνησε σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων που είναι βέβαιο ότι θα στεφθούν από επιτυχία.


Ο Δήμος Σκύδρας, λοιπόν, τιμά τη 12η Μαθητιάδα και ταυτόχρονα έχει την τιμητική του.


Η Μαθητιάδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Δήμου Αμφίπολης τους οποίους κι ευχαριστώ γι΄αυτή μας τη συνεργασία υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι ο Δήμος Σκύδρας ήταν, είναι και θα είναι μπροστάρης και συνοδοιπόρος σε κάθε μεγάλο κι αληθινό.


Ευχαριστώ, επίσης, από βάθους καρδιάς, όλους όσοι με την εθελοντική τους προσφορά και προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για την οργάνωση της τελετής της υποδοχής της φλόγας της12ης Μαθητιάδας. Δηλαδή, τη δυναμική και πρωτοπόρα μαθητιώσα νεολαία μας, τους Διευθυντές – Εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων του Δήμου μας, τη Γιώτα Ρούπακα και τις μαθήτριες της σχολής της, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Προφήτη Ηλία Παναγιώτη Πασσάκη και τα Μέλη του , τον χοροδιδάσκαλο του ίδιου Συλλόγου Θόδωρο Τερπετζίκο που είχε την ευθύνη και την επιμέλεια του δρώμενου με τις ιέρειες, τους Συνεργάτες μου Αιρετούς και τα Στελέχη του Δήμου, τις Πολιτικές, Στρατιωτικές Αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας, τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες κι όλους εσάς τους αγαπητούς μας Συμπολίτες που πλαισιώνετε και συμμετέχετε στις εκδηλώσεις μας συμβάλλοντας στην επιτυχία τους.
Ολοκληρώνοντας και με αφορμή τη 12η Μαθητιάδα και τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, σας ζητώ απ΄εδώ από τη Σκύδρα, από την καρδιά της μακεδονικής γης, όλοι μαζί, μ΄ενωμένες και συντονισμένες τις καρδιές και τις φωνές μας να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ομόνοιας συναδέλφωσης όλων των λαών.

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία, όπως στην Αρχαία Ελλάδα, ας γίνει πράξη και βίωμα, έστω και για όσο διαρκούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Ας σταματήσουν, επιτέλους, οι πόλεμοι, ας επικρατήσει η ειρήνη κι ας πρυτανεύσει η λογική και η σωφροσύνη. Θερμά συγχαρητήρια κι ευχές για επιτυχία, υγεία και δύναμη σ΄όλους».

 
Γιάννης Σηφάκης: "Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε 13 θέσεις μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Πέλλας"

Γιάννης Σηφάκης: Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε 13 θέσεις μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Πέλλας

Αγρυπνία στον Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών

Την Παρασκευή 15 Απριλίου, στις 9.00 μ.μ., θα τελεσθεί Αγρυπνία στον Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών, κατά την οποία ο κανών του Ακαθίστου Ύμνου και οι Χαιρετισμοί θα ψαλούν στην διάρκεια του Όρθρου σύμφωνα με το αρχαίο τυπικό.

Αυτές είναι οι νέες κύριες συντάξεις πείνας - Ενιαίος ο υπολογισμός για ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ - ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ


Πώς διαμορφώνεται το ύψος των συντάξεων ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές για μισθωτούς, ελ. επαγγελματίες και αγρότες.


Γύρω στα 1.000 ευρώ χτίζονται τα «ρετιρέ» των νέων συντάξεων. Ο ενιαίος τρόπος υπολογισμού που έρχεται και θα ισχύσει για όλους -μισθωτούς, δημοσίους υπαλλήλους, ελευθεροεπαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες κ.ά.- ρίχνει χαμηλά τον «πήχυ» των παροχών.

Ακόμη και για τους υψηλόμισθους, που θα φύγουν με πολλά χρόνια ασφάλισης (35ετία και άνω), η γενναιοδωρία του νέου συστήματος εξαντλείται σε ποσά που κυμαίνονται κοντά στα 1.000 ευρώ, χωρίς να ξεπερνούν ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις (συντάξιμες αποδοχές 3.000 ευρώ και 40 χρόνια ασφάλισης) τα 1.700 ευρώ.

Ο νέος τύπος υπολογισμού που θα ισχύσει για όλους όσοι συνταξιοδοτηθούν από την ψήφιση του νόμου και μετά οδηγεί μεγάλες κατηγορίες νέων συνταξιούχων σε απώλειες που κυμαίνονται μεταξύ του 10% έως 30%.

Οπως σημειώνει το Εθνος, ευνοημένοι θα είναι όσοι φύγουν με χαμηλές συντάξιμες αποδοχές 700-1.000 ευρώ και πολλά έτη ασφάλισης, 35ετία.

Οσοι θα αποχωρήσουν με 20-25 χρόνια ασφάλισης με χαμηλές συντάξιμες αποδοχές και μετά τα 67 χρόνια κυρίως επειδή θα πάρουν ολόκληρη την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες θα καταγράψουν δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες που φεύγουν με περισσότερα από 25 χρόνια ασφάλισης (απώλειες 10-30%) υψηλόβαθμοι του ΙΚΑ που φεύγουν με ολλά χρόνια ασφάλισης (απώλειες 5-30%) και επαγγελματίες του ΟΑΕΕ με εισφορές σε υψηλές κατηγορίες με απώλειες 5-20%.

Τα ποσά αυτά προκύπτουν, σύμφωνα με την «Ημερησία» λαμβάνοντας υπόψη:

Πρώτον: Τους 10 συντελεστές υπολογισμού της αναλογικής σύνταξης που «κλείδωσαν» και είναι 0,77 για τα πρώτα 15 χρόνια, 0,84% για τα έτη ασφάλισης από 16-18 έτη, 0,895 για 19-21 έτη, 0,955 για 22- 24 έτη, 1,03 για τα 25-27, 1,21 για τα 28-30 έτη, 1,42 για τα 31-33 έτη, 1,59 για τα 34-36 έτη, 1,795 για τα 37-39 έτη και 2% για τα 40 - 42 έτη. Τα σωρευτικά ποσοστά αναπλήρωσης, αντίστοιχα, θα είναι 11,55% για τα πρώτα 15 έτη, 14,1% για τα 18 έτη, 16,7% για 21 έτη, 19,62% για 24 έτη, 22,7% για 27 έτη, 26,34% για 30 έτη, 30,6% για 33 έτη, 35,37% για τα 36 έτη, 40,7% για τα 39 έτη και 46,7% για τα 42 έτη.

Τα παραπάνω ποσοστά αναπλήρωσης θα αποτελέσουν τον «οδηγό» για τον επανϋπολογισμό όλων των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων με βάση την απόφαση της κυβέρνησης για εφαρμογή «ενιαίου κανόνα» για όλους τους συνταξιούχους.

Το σχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου που, σύμφωνα με πληροφορίες, «πέρασε» από τους Θεσμούς, προβλέπει ότι μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, οι κύριες συντάξεις των ήδη συνταξιούχων θα καταβάλλονται στο ύψος που είχαν.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εφόσον το καταβαλλόμενο ποσό είναι μεγαλύτερο από αυτό που προκύπτει από τον επανϋπολογισμό, το επιπλέον ποσό θα εξακολουθεί να καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά «απομειούμενη μέχρι την τελική αντιστοίχηση με τις συντάξεις όσων θα συνταξιοδοτηθούν με το νέο καθεστώς».

Για τις νέες ή και εκκρεμείς προβλέπονται, πάντως περικοπές («σε περίπτωση κατά την οποία το ποσό της εκδιδόμενης σύνταξης υπολείπεται του ποσού της σύνταξης που θα εκδιδόταν κατά το προϊσχύσαν καθεστώς κατά ποσοστό άνω του 20%, το ήμισυ της υπό κρίση διαφοράς θα καταβάλλεται στον δικαιούχο ως προσωπική διαφορά»).

 
www.newsbomb.gr

Γιορτή ποδοσφαίρου από την Ελπίδα Έδεσσας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μεγαλες στιγμες ζησαμε στο Δημοτικο Σταδιο Εδεσσας το απογευμα της Δευτερας οπου ο προεδρος της Ελπιδας Εδεσσας Λεωνιδας Τουσιας οργανωσε με προσωπικες του ενεργειες μια πραγματικη γιορτη ποδοσφαιρου. 

Β' ΕΚΑΣΚΕΜ:Αποτελέσματα 20ης Αγωνιστικής και η Βαθμολογία

Και τυπικά πρωταθλητής ο Ηρακλής Μελίκης μετά το διπλό στην Κατερίνη,με νίκες συνέχισαν Γουμένισσα και Κολινδρός.
Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *