Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Γ. Καρασμάνης: Είναι αδιανόητο χώρος ακατάληλος για τη σφαγή ζώων να φιλοξενεί ανθρώπους!

Για άλλη μια φορά έξω από τα δόντια τα είπε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Γιώργος Καρασμάνης που εξέδωσε ανακοίνωση για τον νέο χώρο των παλαιών σφαγείων έξω από τα Γιαννιτσά που επιλέχτηκε για να στεγαστεί το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Μάλιστα ο έμπειρος πολιτικός τονίζει ότι στην μεθόριο υπάρχουν κατάλληλοι χώροι ξενοδοχειακού τύπου που μπορεί να φιλοξενήσει άμεσα 5.000 ανθρώπους. Δείτε την ανακοίνωση παρακάτω:

Δήλωση του Γιώργου Καρασμάνη για το Κέντρο Φιλοξενίας στα Σφαγεία
Θεωρώ επιεικώς αδιανόητο, να επιλέγεται για την φιλοξενία ανθρώπων χώρος σφαγείων ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλος ακόμη και για τη σφαγή ζώων.
Έχω τονίσει στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι κατάλληλοι, στην Πέλλα. Τουναντίον, όπως υπέδειξα, υπάρχουν κατάλληλοι χώροι στη μεθόριο, εγγύτατα των συνόρων και με πρόσβαση προς αυτά. Μάλιστα ένας εξ αυτών είναι ξενοδοχειακού τύπου και μπορεί να φιλοξενήσει άμεσα πέντε χιλιάδες πρόσφυγες.
Είναι εξοργιστικό, αυτοί οι χώροι να μην χρησιμοποιούνται επειδή, υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σ’ αυτές τις περιοχές, ασκούν πιέσεις για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Και να προτιμούν να στοιβάξουν ανθρώπινες ψυχές σε χώρους ακατάλληλους.

Σε πλήρη λειτουργία το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν

Όλα δείχνουν να είναι τέλεια στο χιονοδρομικό κέντρο του Βόρρα-Καϊμάκτσαλαν καθώς χιονίζει για τρίτη συνεχή ημέρα. 
 
Για να απολαύσετε τα 30 cm φρέσκο χιόνι του βουνού δεν έχετε παρά να πάτε να περάσετε μια μέρα γεμάτη σκι και δραστηριότητες. Οι αναβατήρες που θα λειτουργήσουν είναι η Σαραντόβρυση 1 και 2 με τις πίστες 2, 9 και 10, το Μετερίζι με τις πίστες 7 και 8 και τα Baby Lifts για τους αρχάριους. Λόγω περιορισμένης ορατότητας η Κρέμαση θα παραμείνει σε αναστολή.
 
 
 
απο το Logospellas.gr

Το Σάββατο σβήνουμε τα φώτα για μία ώρα

Η «Ώρα της Γης» θέλει να μας θυμίσει ότι η ενέργεια κοστίζει στον πλανήτη


Τρεις μήνες μετά την 21η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι (COP21) η εκστρατεία η «Ώρα της Γης» προσδοκά να κινητοποιήσει το Σάββατο εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο για την τήρηση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν στη σύνοδο αυτή για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Σε περισσότερες από 170 χώρες, στις 20:30 τοπική ώρα, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, όπως το Εμπάιρ Στέιτ στη Νέα Υόρκη, θα βυθιστούν στο σκοτάδι, ενώ όλοι (πολίτες, επιχειρήσεις, κοινότητες κλπ) καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μια ώρα.

Στόχος της πρωτοβουλίας του Διεθνούς Ταμείου για τη Φύση (WWF) είναι να υπενθυμίσει ότι η ενέργεια που καταναλώνεται έχει ένα κόστος για τον πλανήτη και να υποκινήσει τις κυβερνήσεις και τους ιδιώτες να δράσουν για το κλίμα. Τα ορυκτά καύσιμα (άνθρακας, φυσικό αέριο, πετρέλαιο), που χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ευθύνονται για τα 3/4 των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η 10η κατά σειρά «Ώρα της Γης» θα ξεκινήσει από τα νησιά Φίτζι και στη συνέχεια θα τηρηθεί στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.

«Η Earth Hour επιτρέπει στον καθένα -μέσα από ένα εύθυμο γεγονός, διαδραστικές εκστρατείες ή ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης- να γίνουν μέρος της ιστορίας όσον αφορά την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών», εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο Σίνταρθ Ντας, που διευθύνει παγκοσμίως την πρωτοβουλία.

Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να κοινοποιήσουν τη δράση τους και να συμβάλουν έτσι στην γνωστοποίηση μέσω του ίντερνετ των προβλημάτων που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Για τον Πασκάλ Κανφέν, γενικό διευθυντή του WWF για τη Γαλλία, «το χειρότερο όλων θα είναι να κλείσει η παρένθεση της COP21 και να συνεχίσουμε όπως πριν. Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν και να παγιωθούν γρήγορα για να γίνει το 2016 μια χρονιά συνοχής». Με τη συμφωνία που συνήφθη στις 12 Δεκεμβρίου, η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε να διατηρήσει την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω των 2 βαθμών» σε σχέση με την προβιομηχανική περίοδο.

Η «Ώρα της Γης» λαμβάνει εξάλλου γιορτινό χαρακτήρα με συλλογικές συνεδρίες γιόγκα, πικ νικ σε πάρκα ή επιδείξεις μόδας με ρούχα που έχουν γίνει από ανακυκλωμένα υφάσματα, όπως σχεδιάζεται να γίνει στην Αυστραλία, ή δείπνα υπό το φως των κεριών στη Γαλλία ή στη Φινλανδία.

Το 2015, σε 172 χώρες και 7.000 πόλεις, πολλές εκατοντάδες μνημεία και αξιοθέατα, όπως τα Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι και Χάρμπορ Μπριτζ στο Σίνδεϊ βυθίστηκαν στο σκοτάδι, σύμφωνα με το WWF.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση διοργανώνει εξάλλου διεθνή διαγωνισμό, τον Earth Hour City Challenge, που αποσκοπεί στην αποζημίωση των πιο φιλόδοξων πόλεων στον αγώνα κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου. Από το 2007 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, η εκστρατεία η «Ώρα της Γης» λαμβάνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αφιέρωμα: Αυτή είναι η ιστορία του αληθινού Σρεκ. Μιλούσε 5 γλώσσες και ήταν ο ομορφότερος έφηβος της γειτονιάς. Η ασθένεια που τον παραμόρφωσε...

Αυτή είναι η ιστορία του αληθινού Σρεκ. Μιλούσε 5 γλώσσες και ήταν ο ομορφότερος έφηβος της γειτονιάς. Η ασθένεια που τον παραμόρφωσε και η έρευνα του Χάρβαρντ, που έδειξε τις ομοιότητές του με τον Νεάρντεταλ...

Εδεσσαϊκό καρναβάλι: Η Έδεσσα δεν φοβήθηκε το νερό!

H Έδεσσα … είναι ποτάμι κεφιού. Με σύνθημα … Ναί δεν φοβόμαστε το νερό γιατί είμαστε τα παιδιά του νερού, 2500 καρναβαλιστές, 15 ομάδες και πάνω από 15 χιλιάδες θεατές υπό καταρρακτώδη βροχή απέλαυσαν το 1ο Εδεσσαϊκό Καρναβάλι Ομπρέλας.

Ευχαριστήριο της Υπερκαρναβαλικής Ομάδας Αλμωπίας

Πρωτα-πρώτα να ευχηθούμε στο Καρατζοβίτικο Καρναβάλι χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του να τα εκατοστήσει!!!

Γιαννιτσά: Εδώ θα γίνει το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων [ΒΙΝΤΕΟ]

Η πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε τελικά να ιδρύσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο 4ο χιλ. Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης σε έναν δημοτικό χώρο 29 στρεμμάτων ( τέως Δημοτικά σφαγεία) στον οποίο πλέον των 25 ετών δεν έχει κάποια άλλη χρήση πλην, τα τελευταία χρόνια, της μεταφόρτωσης της ανακύκλωσης που μετά από απόφαση του Δημάρχου θα μεταφερθεί αλλού.Μέσα από την κάμερα του Γιώργου Θάνου
Ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Έδεσσα

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης την Κυριακή της Τυρινής (13/3) ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως.

Μακεδονικός Έδεσσας: Κλείσιμο κανονικής περιόδου με Περίκλεια

Τον ΠΑΟΚ Περίκλειας Καρατζόβας αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Μακεδονικός Έδεσσας στο γήπεδο του Κλεισοχωρίου την Τετάρτη στις 16:00.

Σκυδραϊκό Καρναβάλ 2016ι: Το Κάψιμο του Καρνάβαλου [BINTEO]

Σκυδραϊκό Καρναβάλ 2016ι: Το Κάψιμο του Καρνάβαλου [BINTEO]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *