Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Νέα έκθεση-σοκ για τους Έλληνες μαθητές


Νέο καμπανάκι, αυτή τη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ετήσια έκθεση της Ε.Ε. που δημοσιοποιήθηκε χθες, έδειξε ότι σχεδόν ο ένας στους τρεις Ελληνες μαθητές δεν διαθέτει βασικές δεξιότητες. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό ότι η Ελλάδα πηγαίνει από το... κακό στο χειρότερο.

Ευθ. Λέκκας: Αφορά και την Ελλάδα ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη


Την εκτίμησή του ότι ο χθεσινός σεισμός των 5,7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, υπενθυμίζοντας ότι ο σεισμός του 1999 στη γειτονική χώρα είχε δρομολόγησει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και είχαμε τον σεισμό στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Ξεκινά σήμερα η πληρωμή των συντάξεων χηρείας


Από σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις χηρείας μετά την αύξησή τους από 50% σε 70%. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επαναφοράς των συντάξεων λόγω θανάτου και έχουν ήδη αποσταλεί τα σχετικά αρχεία πληρωμών.

Παραπομπή Τραμπ: Το παρασκήνιο και η αντεπίθεση του προέδρου των ΗΠΑ


Η βαριά σκιά της έρευνας κατά του Ντόναλντ Τραμπ για τις συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του έχει πέσει πάνω από την αμερικανική πολιτική σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *