Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ο Αλμωπός διοργανώνει την Κυριακή 22 Μαΐου εκδρομή για τον αγώνα ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΑΛΜΩΠΟΣ

Διοργανώνεται την Κυριακή 22 Μαΐου εκδρομή για τον αγώνα ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΑΛΜΩΠΟΣ.
Το κόστος μεταφοράς είναι 10€ και ΔΕΝ περιλαμβάνει το εισιτήριο του αγώνα. Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Αγγελή Γάτσου στις 12:30.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας

Σας προσκαλούμε να έλθετε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 25 Μαΐου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00΄ (7.00 μ.μ), για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

54.230 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε όλη την Ελλάδα [ΠΙΝΑΚΑΣ]

Σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική κατάσταση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, 54.230 πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην ελληνική επικράτεια, εκ των οποίων μόλις 2 είναι νέες αφίξεις.

Αποκλεισμός της Πέλλας από την διαδρομή Ολυμπιακης Φλόγας!

Σε συνέχεια της επιστολής μου (Απρ'ιλιος 2016) για την μη διέλευση της

Ολυμπιακής φλόγας από τον Δήμο Πέλλας, έλαβα στις 18-05- 2016 μέσω e-mail

απάντηση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κ. Ιωάννη Καρρά,

απάντηση την οποία και σας παραθέτω αυτούσια:

Αριθ.πρωτ.:2229

Kύριε Καστερίδη,

Σε συνέχεια της επιστολής σας περί μη διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας από

την Πέλλα, σας ενημερώνουμε ότι για τη χάραξη της διαδρομής της Ολυμπιακής

Λαμπαδηδρομίας λαμβάνονται υπ' όψιν πολλές παράμετροι:

1. Γίνεται προσπάθεια για τη διέλευση

σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό

πόλεων.

2. Εναλλαγή των διαδρομών.

3. Ο αριθμός των δαδών που διαθέτει η

εκάστοτε Οργανωτική Επιτροπή.

4. Βασικός άξονας της φετινής

λαμπαδηδρομίας υπήρξε η πραγματικά

αδικημένη περιφέρεια Ιονίων Νήσων

(Ζάκυνθος, Λευκάδα, Κέρκυρα) και ο Νομός

Αιτωλοακαρνανίας (Αστακός) και

Θεσπρωτίας (Ηγουμενίτσα).

Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι από την Πέλλα έχει περάσει: 2008 Ο.Α.

Πεκίνου, 2010 Ο.Α. Βανκούβερ και 2014 Ο.Α. Σότσι.

Ελπίζουμε σε επόμενη λαμπαδηδρομία να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του

Νομού σας.

Ιωάννης Καρράς

Πρόεδρος Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας

Δεν θα μπω στην διαδικασία σχολιασμού και κριτικής στις 4 παραμέτρους

αποκλεισμού της Πέλλας από την Ολυμπιακή Επιτροπή, παρόλα αυτά πρέπει να

σας υπενθυμίσουμε ότι ΠΕΛΛΑ=Γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Με εκτίμηση

Στάθης Καστερίδης

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

'Πέλλα Δήμος για Όλους'

Δ.Σ. Πέλλας

Οι καλοί εργαζόμενοι παραιτούνται. Να γιατί

Ποιοι είναι οι λόγοι που "οδηγούν" τους εργαζομένους στην παραίτηση και την αναζήτηση μιας καλύτερης επαγγελματικής στέγηςΟι λόγοι που ένας καλός εργαζόμενος αποφασίζει να αλλάξει επαγγελματικό περιβάλλον μπορεί να είναι πολλοί, ωστόσο τις περισσότερες φορές, μπορεί να σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον ή ακόμη και την αλλαγή των στόχων στην επαγγελματική του πορεία.Αναλυτικά, ένας καλός εργαζόμενος μπορεί να οδηγηθεί στην παραίτηση εξαιτίας των παρακάτω αιτιών:

1. Η ασέβεια και η μείωση των ικανοτήτων του προσωπικού απ' τον εργοδότη

Δεν υπάρχει πιο άσχημο πράγμα για έναν εργαζόμενο απ' το να αντιμετωπίζεται από τον εργοδότη σαν ένας ακόμη τροχός στη μηχανή του ή σαν ένα ακόμη νούμερο στην εταιρία με το πολυάριθμο προσωπικό. Πράγμα που συμβαίνει όταν οι εργοδότες ενδιαφέρονται μόνο για την επιτυχία της επιχείρησης τους και όχι για το ανθρώπινο δυναμικό, που θα κάνει την επιτυχία εφικτή.

Έτσι, πολλές φορές ο εργοδότης μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του και να δείξει την άσχημη πτυχή του χαρακτήρα του στους εργαζομένους, ξεχνώντας πως κ' εκείνοι είναι άνθρωποι με ελαττώματα, ανησυχίες και προβλήματα.

Αν, λοιπόν, το προσωπικό αντιμετωπίζεται άσχημα ή ανταμείβεται με ψίχουλα δεν έχει καμία διάθεση να παράγει και να οδηγήσει την επιχείρηση στην επιτυχία. Το αποτέλεσμα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να αναζητήσει αλλού επαγγελματική στέγη.

2. Δεν υπάρχει επαγγελματική εξέλιξη

Οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να κάνουν κάθε μέρα το ίδιο πράγμα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Αυτό που πρέπει να κάνει ο εργοδότης είναι να προσφέρει συνεχώς ευκαιρίες εξέλιξης στην καριέρα του με διάφορα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα, ώστε ο εργαζόμενος να αισθάνεται ότι κάθε μέρα που περνά μαθαίνει και κάτι καινούργιο για τη δουλειά του.

Οι ικανοί υπάλληλοι θέλουν να επεκτείνουν τις ικανότητές τους και αναζητούν την εποικοδομητική κριτική που θα τους βοηθήσει να αναζητήσουν νέες προοπτικές.

3. Η ανισότητα

Η ανισότητα εντός του εργασιακού χώρου είναι απαράδεκτη, γι' αυτό και οι εργαζόμενοι που τη βιώνουν επιλέγουν την παραίτηση. Μπορεί κάποτε η ανισότητα να αποτελούσε "νόμο" στον εργασιακό χώρο, επειδή όμως οι καιροί έχουν αλλάξει είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα δεχθούν να εργαστούν σ' ένα περιβάλλον που η διακρίσεις και ο σεξισμός επικρατούν.

Είναι σημαντικό το εργασιακό περιβάλλον να είναι ελαστικό και να μπορεί να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων του. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει οι εργαζόμενοι θα αναζητήσουν αλλού επαγγελματική στέγη.

4. Χαμηλό Ηθικό

Όταν οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι στη δουλειά τους είναι θέμα χρόνου να την εγκαταλείψουν. Πολλές φορές οι άνθρωποι που δεν είναι ικανοποιημένοι από την εργασία τους γίνονται κυνικοί, αγενείς και αντιπαραγωγικοί. Οι συνέπειες της δικής τους δυστυχίας επηρεάζουν ολόκληρη την ομάδα και την υγιή συνύπαρξη των εργαζομένων.

Σ' ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον υπάρχει αλληλοκατανόηση και αλληλοβοήθεια μεταξύ των εργαζομένων, που καταβάλλουν προσπάθειες για να πετύχουν τους κοινούς τους στόχους .

5. Δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια των εργαζομένων και δεν τον ανταμείβουν

Επειδή, σε όλους αρέσει να αναγνωρίζονται οι κόποι τους, είναι σημαντικό ο μάνατζερ ή ο εργοδότης να ευχαριστεί τους υπαλλήλους του ή τουλάχιστον να δείξει ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειές τους.

Όταν, λοιπόν, ένας υπάλληλος εργάζεται σκληρά απαιτεί να υπάρξει αναγνώριση και ανταμοιβή των κόπων του, για να συνεχίζει τη σκληρή δουλειά. Σε διαφορετική περίπτωση θα επικρατήσει δυσφορία και θα τον κάνει να αναζητήσει άλλες ευκαιρίες καριέρας.

6. Αποθάρρυνση του ενθουσιασμού

Ένας ικανός και ταλαντούχος υπάλληλος είναι πραγματικά παθιασμένος με το αντικείμενο απασχόλησής του. Ένας καλός εργοδότης οφείλει να τους παρέχει τη δυνατότητα να κυνηγήσουν το πάθος τους, χωρίς να τους εγκλωβίζουν σ΄ένα "κουτί".

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό, μιας και τα αφεντικά θέλουν τους εργαζόμενους να είναι επικεντρωμένοι σ' αυτό που κάνουν, αυτό γιατί φοβούνται πως η παραγωγικότητα θα πέσει αν αφήσουν τους υπαλλήλους να κυνηγήσουν το πάθος τους. Αντίθετα, όμως, έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν το πάθος τους στη δουλειά, βιώνουν μια κατάσταση ευφορίας που τους κάνει πέντε φορές πιο παραγωγικούς.

7. Προώθηση λάθος ανθρώπων

Οι ικανοί υπάλληλοι επιθυμούν να συνεργάζονται με παρόμοιους επαγγελματίες. Όταν, λοιπόν, οι εργοδότες επιλέγουν να προωθήσουν τους λάθος ανθρώπους, συνηθίζουν να γίνονται αντιπαραγωγικοί και χάνουν το ενδιαφέρον τους για τη θέση που κατέχουν.

Αντίθετα, όταν, ο εργοδότης δεν κατανοεί την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει στη δουλειά και τελικά αναγνωρίζει κάποιον που έφτασε χωρίς κόπο στην κορυφή, είναι απίστευτα προσβλητικό. Δεν είναι να απορεί κανείς που φεύγουν οι καλοί υπάλληλοι.

8. Ιεραρχία αντί αυτονομίας

Όταν η ιεραρχία γίνεται πιο σημαντική από την αυτονομία, τότε η αποτυχία είναι δεδομένη λένε οι έρευνες. Ένας εργαζόμενος πρέπει να έχει την ελευθερία να επιλέγει πιο είναι το αντικείμενο που του αρέσει να ασχολείται περισσότερο, καθώς έτσι θα είναι περισσότερο αποδοτικός.

Δήμος Αλμωπίας: Εύρεση χώρου περισυλλογής επικίνδυνων αδέσποτων ζώων

Μετά την δέσμευση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου για την λήψη πρωτοβουλιών σε σχέση με το πολύ σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων ζώων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης συνάντηση εργασίας με τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» κ. Φώτη Παραστατίδη με στόχο να συζητηθεί μία πολύ σημαντική πρόταση της Δημοτικής Αρχής. 
 
Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον κ. Παραστατίδη για την προσφορά του Συλλόγου, τόνισε ότι υπάρχει έξαρση σε αυτό το ζήτημα, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά επιθετικότητας κάποιων σκύλων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα για την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία έχει αντιμετωπίσει και συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα. Όπως είπε, θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση με αίσθημα αγάπης προς τα ζώα αλλά και προστασίας προς τους συμπολίτες μας. Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Αβραμίκα πρότειναν ως άμεση λύση την εξεύρεση χώρου όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται τα ζώα που παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά και θα σιτίζονται. Ο Πρόεδρος του λόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» κ. Φώτης Παραστατίδης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που υπάρχει με την Δημοτική Αρχή, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται τόσο μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το θέμα από την πλευρά του Δήμου Αλμωπίας. 
 
Επί της πρότασης της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την εύρεση χώρου, ο κ. Παραστατίδης δήλωσε πολύ θετικός. Όπως είπε, δεν γίνεται να διαχειριστούμε τόσα πολλά ζώα, όσα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους και ένας κλειστός χώρος θα παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους τετράποδους φίλους μας αλλά και για τους συμπολίτες μας. Ως προϋπόθεση τόνισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να εξασφαλίσει την σίτιση αυτών των ζώων και τον καθαρισμό του χώρου, όπου συμφώνησαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς όπως είπε το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ αν δεν σταματήσουν να λειτουργούν ανεύθυνα οι ιδιοκτήτες που εγκαταλείπουν τα ζώα τους. Τέλος, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί, όπως άλλωστε κάνει και μέχρι σήμερα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2016: Τα ΘΕΜΑΤΑ και οι προτεινόμενες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ και ΦΥΣΙΚΗ (20/5)

Συνέχεια σήμερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψήφιους να εξετάζονται στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *