Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Δελτίο Τύπου για περιοδεία σε ΚΥ Αριδαίας και στο Νοσοκομείο Έδεσσας

Την Τρίτη 6 του Φλεβάρη κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, πραγματοποίησε προγραμματισμένη περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας και συναντήθηκε με τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό. Στη σύσκεψη που διοργανώθηκε αναδείχτηκαν τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του Κέντρου Υγείας, τα οποία δεν διαφέρουν από αυτά των άλλων κέντρων υγείας και νοσοκομείων του νομού, η γεωγραφική όμως θέση της παραμεθόριας Αλμωπίας μεγεθύνει αυτά τα προβλήματα ιδιαίτερα σε συνθήκες σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

Καταγράφηκαν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και ειδικοτήτων, ενώ οι υποχρεωτικές αποσπάσεις γιατρών για την κάλυψη τραγικών ελλείψεων του νοσοκομείου της Έδεσσας, απογυμνώνουν εφημεριακά το ΚΥ Αριδαίας. Υπάρχουν σοβαρά κτηριακά προβλήματα και παλαιότητα υποδομών, οι τραγικές ελλείψεις υγειονομικού υλικού είναι καθημερινό πρόβλημα, ενώ οι συνεχείς περικοπές στη κρατική χρηματοδότηση έχουν οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία.

Σε όλα αυτά προστίθενται οι νέες μισθολογικές περικοπές που εξαθλιώνουν οικονομικά τους νοσοκομειακούς ιατρούς, αλλά και η προωθούμενη ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου που αποσκοπεί στην εντατικοποίηση των ήδη εξαντλημένων γιατρών του ΕΣΥ, ώστε να γίνει ακόμη πιο φτηνή η εργασία του ιατρικού προσωπικού.

Η ΕΝΙΠ σημείωσε πως όλα αυτά τα προβλήματα πηγάζουν από την εφαρμοζόμενη διαχρονικά "ανθυγιεινή πολιτική" τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσο και της τωρινής, που από τη μία εγγυώνται -και με το παραπάνω- τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, και από την άλλη στερούν από το λαό το στοιχειώδες δικαίωμα για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας και από τους υγειονομικούς το δικαίωμα για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, όπως κάθε εργαζόμενος δικαιούται να έχει.


Την ίδια ημέρα το κλιμάκιο της ΕΝΙΠ συμμετείχε σε Γενική Συνέλευση του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Έδεσσας όπου πέραν των προηγουμένων καταγγέλθηκε ο κίνδυνος μη-καταβολής των δεδουλευμένων εφημεριακών αποζημιώσεων για τον μήνα Δεκέμβριο και εφεξής καθώς και η ειλημμένη απόφαση απόλυσης πολλών επικουρικών συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελώντας την ραχοκοκαλιά πολλών τμημάτων στα νοσοκομεία.


Οι γιατροί τόσο του Κέντρου Υγείας Αριδαίας όσο και του νοσοκομείου της Έδεσσας διαπίστωσαν ότι είναι μονόδρομος ο δρόμος του αγώνα και εξέφρασαν την απόφασή τους να υπερασπιστούν με πολύμορφες κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα την αξιοπρέπεια, τα επιστημονικά και εργασιακά τους δικαιώματα και να απαιτήσουν αποκλειστικά Δημόσια Υγεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.


Σκληρή ανακοίνωση από Παμμακεδονικές: Μην υποβαθμίζετε το συλλαλητήριο!

Για «προσπάθεια υποβάθμισης του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου» από την πλευρά της κυβέρνησης καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, ενός εκ των διοργανωτών των μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με έκπληξη παρατηρούμε για δεύτερη φορά την κυβέρνηση, να προσπαθεί με κάθε μέσο, να υποβαθμίσει το τεράστιο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα που της δίνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.

Η βιασύνη του πρωθυπουργικού γραφείου, του υπουργού εξωτερικών και στελεχών της κυβέρνησης να μιλήσουν για… μικρό αριθμό συγκεντρωμένων , το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα, είναι να ενισχύσει τις ανησυχίες των πολιτών για θέατρο διαπραγματεύσεων με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Από μεριάς της Συντονιστικής Επιτροπής που διοργάνωσε το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, απαντούμε στην φαρσοκωμωδία της αστυνομίας του κου Τόσκα, που ανέλαβε χρέη τοπογράφου κάνοντας εκτίμηση πλήθους από τις 12μ.μ. (2 ώρες πριν την επίσημη έναρξη), και παρουσίασε βίντεο ελικοπτέρου με… σβησμένη την ώρα, με τα εξής στοιχεία που καταγράψαμε εμείς:

Α) Στην εφαρμογή που διαχειριζόταν το Συντονιστικό και από την οποία ενημέρωνε την αστυνομία, προκειμένου να βρίσκεται σε επαφή με τους οδηγούς των λεωφορείων που ερχόντουσαν στο συλλαλητήριο, καταγράψαμε την άφιξη 2.618 πούλμαν μέχρι τις 14:10’ που έπεσε το δίκτυο.

Β) Σύμφωνα με την καταγραφή των ομάδων περιφρούρησης, περίπου στις 4μμ οπότε και κορυφώθηκε η συγκέντρωση του κόσμου, το πλήθος κάλυπτε τους εξής δρόμους:

- Πλατεία Συντάγματος με μεγάλη πυκνότητα

- Αμαλίας μέχρι την συμβολή με την Φιλελλήνων με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί ως την συμβολή με την Συγγρού σε αραιή πυκνότητα

- Βασ. Σοφίας έως το Πολεμικό Μουσείο με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί ως το Χίλτον σε αραιή πυκνότητα.

- Πανεπιστημίου μέχρι την Ομήρου με μεγάλη πυκνότητα.

- Ακαδημία με μεγάλη πυκνότητα έως την Κανάρη και από εκεί έως την Λυκαβητου σε αραιή πυκνότητα.

– Σταδίου έως την Κοραή με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί έως την Ομόνοια σε αραιή πυκνότητα.

- Φιλελλήνων έως την Σουρή με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί έως την συμβολή με την Αμαλίας σε αραιή πυκνότητα

– Ερμού έως το Μοναστηράκι με μεγάλη πυκνότητα, και από εκεί και κάτω με αραιή πυκνότητα έως το Θησείο.

- Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας έως το Μοναστηράκι και την συμβολή με την Αθηνάς, με μεγάλη πυκνότητα.

-Τους κάθετους δρόμους, μεταξύ Φιλελλήνων, Ερμού και Καραγιώργη Σερβίας με μεγάλη πυκνότητα

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στην Αθήνα τα τελευταία 15 έτη. Και θα είναι μόνον η αρχή, στην περίπτωση που οι ιθύνοντες δεν λάβουν το σαφές μήνυμα και δεν υπακούσουν στην εντολή του ελληνικού λαού».

ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας: "Κάθε φορά που ο Δήμαρχος Έδεσσας ευχαριστεί δημόσια το ΣΥΡΙΖΑ, αισθανόμαστε δικαίωση"

Κάθε φορά που ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια κάποιο μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την συμβολή του στην επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν την τοπική μας κοινωνία. Εμείς τα μέλη της Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας αισθανόμαστε ευθυμία, δικαίωση, αλλά και ικανοποίηση που οι πολιτικοί μας αντίπαλοι παραδέχονται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει λύσεις σε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική μας κοινωνία. Φυσικά η επίλυση προβλημάτων με την συμβολή των κυβερνητικών στελεχών, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι η νυν δημοτική αρχή έχει καλύτερους δίαυλους επικοινωνίας με την κεντρική εξουσία ή είναι πιο διεκδικητική από προηγούμενες διοικήσεις, αλλά οφείλεται στην κοινή παραδοχή ότι η άλλη στρατηγική, η άλλη πολιτική αντίληψη που υλοποιεί η κυβέρνηση στην λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης δρέπει καρπούς στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα το νέο στάδιο, ένα όνειρο ζωής όλων μας που ήταν μελετητικά ώριμο τουλάχιστον μια δεκαετία πριν, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, αφού εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων με προϋπολογισμό 1.000.000 €. Η ένταξη του αναφερόμενου έργου οφείλεται στην πλήρη αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου που από το 1955 διέπει το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων και δεν συνάδει πλέον με την σημερινή πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση στα πλαίσια της διεύρυνσης του ορισμού δημόσια επένδυση πιστεύει ότι η μεταφορά του γηπέδου σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αστικής ανάπλασης, θα δημιουργήσει στο χώρο του σημερινού γηπέδου ένα νέο σημείο αναφοράς της πόλης. Οι παρεμβάσεις αστικού, πολιτιστικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα θα μεταμορφώσουν την περιοχή σε ένα χώρο ανοικτών δραστηριοτήτων που θα εκτοξεύσει την σχολική και τουριστική επισκεψιμότητα της πόλης μας.

Τα τοπικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση επιμένουμε. Προχωράμε, μαζί με την τοπική κοινωνία, γυρίζοντας σελίδα, αφήνοντας πίσω το παλιό, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα επανεκκίνησης της κοινωνίας, των θεσμών και της διοίκησης.

Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΕΔΕΣΣΑΣ

Τι πρέπει να τρως και τι να πίνεις όταν έχεις γρίπη για να γίνεις πιο γρήγορα καλά

Έχουμε ακόμα χειμώνα και κρύο και οι περισσότεροι αρρωσταίνουμε.

Ο Ελιακίμ Μουσόνι Ν’ Γκάντολι στον Αλμωπό Αριδαίας

Η διοίκηση του Αλμωπού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 23χρονου επιθετικού Ελιακίμ Μουσόνι Ν’ Γκάντολι, όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Βέλγικη Λα Χούλπ, ενώ παλιότερα είχε αγωνιστεί σε Χαλ και Ντάινζ, στην Ελλάδα βρέθηκε για λογαριασμό της Καλλιθέας. Τον καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες.
 
Με τιμή το Δ.Σ

Αλμωπού Αριδαίας


Ζόραν Ζάεφ: Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε γεωγραφικό προσδιορισμό για το Σκοπιανό

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε πριν από λίγο ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποδεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της.

Το κινητό - του Τρύφων Ούρδα

Πόσα χρόνια είχαμε να βρεθούμε με τον Γιώργο κι εγώ δεν ξέρω. Πάντως πολλά! Προχτές ξαφνικά με πήρε στο κινητό. Πηγαίνοντας μ’ έναν άλλο φίλο του σ’ ένα διπλανό Νομό, μου είπε πως θα περνούσε και από την πόλη μας για να με δει και να πιούμε μαζί έναν καφέ.

Σηφάκης σε εκδήλωση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ: Να μην πουλάμε χύμα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Πέλλας - Οργανώσεις παραγωγών τώρα

Γιάννης Σηφάκης σε εκδήλωση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ : Να μην πουλάμε χύμα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Πέλλας

ΕΦΚΑ: Τι αλλάζει στις συντάξεις χηρείας - Τα ποσά, τα όρια ηλικίας, οι εξαιρέσεις

Εγκύκλιο για τη χορήγηση σύνταξης, λόγω θανάτου, εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με την οποία περιγράφονται οι αλλαγές που επήλθαν από την έναρξη ισχύος του νέου ασφαλιστικού νόμου και μετά.

Με πολύ μεγάλη προσέλευση η ημέρα Εκπαίδευσης Βασικής Υποστήριξης της Ζωής BLS του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Με πολύ μεγάλη προσέλευση η ημέρα Εκπαίδευσης Βασικής Υποστήριξης της Ζωής-BLS που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Αγκυρα - Σκόπια είναι μαζί, αδέλφια μας οι «Μακεδόνες!»

Την υποστήριξή του στα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος εξέφρασε με προκλητικό τρόπο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο Μακεδονικός Έδεσσας στον αγώνα κόντρα στην Αστραπή Ζέρβης με 2-2

Οι βυσσινί παρατάχθηκαν για ακόμα ένα παιχνίδι με αμυντικές διαθέσεις αλλά δεν κατάφεραν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού των φιλοξενούμενων που πλήγωσαν την άμυνά του στις αντεπιθέσεις. 

Υψηλή Γαστρονομία στο Δείπνο των Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας

Με τον γευστικότερο τρόπο έκλεισαν οι νέοι Αρχιμάγειρες (Chef) του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας το Α' Εξάμηνο Σπουδών τους.

Προσοχή! Έρχονται οι νέες ταυτότητες - Τι αλλάζει και πόσο θα μας κοστίσουν

Μέσα στους επόμενους μήνες έρχονται οι νέες ταυτότητες - Τι πρέπει να κάνουμε - Πόσα θα μας κοστίσει

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *