Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΕΚΑΣΚΕΜ: Αγώνες Μπαράζ Κατάταξης Πρωταθλήματος Παίδων 2016-17

Για την ανάδειξη της τέταρτης ομάδας που θα συμμετάσχει στο Final Four θα πραγματοποιηθούν αγώνες μπαράζ – κατάταξης μεταξύ των τριών ομάδων που κατέλαβαν την δεύτερη θέση στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου των ομίλων.

Οι ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους μία φορά σε ουδέτερο γήπεδο σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. και είναι 


1ος Αγώνας:
ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 16/03/2017 - ΩΡΑ: 18:00΄- ΓΗΠΕΔΟ: ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

2ος Αγώνας:
ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΑΡΙΣΑΣ - ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 19/03/2017 - ΩΡΑ: 12:00΄- ΓΗΠΕΔΟ: ΑΙΓΙΝΙΟΥ

3ος Αγώνας:ΠΑΣ ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΑΡΙΣΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 26/03/2017 - ΩΡΑ: 18:00΄- ΓΗΠΕΔΟ: ΒΕΡΟΙΑΣ "Δ. ΒΙΚΕΛΑΣ"

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Αλμωπίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.Α.)

Εκτενή ενημέρωση για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.Κ.Π.Α.) του Δήμου Αλμωπίας είχε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Δόντσο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αρχικά, συζητήθηκε η δικαίωση των 33 εργαζομένων και συνταξιούχων του ΚΕ.Κ.Π.Α. στους οποίους θα αποδοθεί το «επίδομα των 176 ευρώ», το οποίο ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 410.775,96 ευρώ και θα καταβληθεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2017. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία ολοκληρώνεται μετά από μια διαδικασία αρκετών χρόνων. Παράλληλα, η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει αποδώσει κατά το προηγούμενο διάστημα το εφάπαξ σε συνταξιούχους εργαζόμενους τους ΚΕ.Κ.Π.Α. Έτσι, η Δημοτική Αρχή μέσα από χρηστή διαχείριση έχει εξαλείψει όλες τις υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους του ΚΕ.Κ.Π.Α.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στους δέκα παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας φιλοξενούνται 238 παιδιά, ενώ οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι μόλις δέκα και θα απορροφηθούν σταδιακά με την προβλεπόμενη διαδικασία. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι από τους δέκα παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν στο Δήμο Αλμωπίας, οι εννέα είναι ενταγμένοι στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, έγινε συζήτηση για τη λειτουργία του ΚΑΠΗ, για την οποία ο Δήμαρχος τόνισε πως θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο με δράσεις που θα δώσουν νέες διεξόδους και δυνατότητες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

"Βούηξε" ο τόπος για σύλληψη αστυνομικών από την Πέλλα για παράνομη ανασκαφή στην Αγροσυκιά

Ένας εν ενεργεία αστυνομικός, μαζί με έναν συνταξιούχο συνελήφθησαν, μαζί με ακόμη πέντε άτομα για παράνομη ανασκαφή σε περιοχή των Γιαννιτσών έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης μαζί με έναν συνταξιούχο αστυνομικό και άλλα πέντε άτομα διενεργούσαν παράνομη ανασκαφή κοντά στην Αγροσυκιά. Μάλιστα στο σημείο βρέθηκε σκαμμένο ένα «λαγούμι» ενώ οι δράστες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να είχαν στην κατοχή τους και ανιχνευτές μετάλλων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις από τις αστυνομικές αρχές, αλλά όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο εν ενεργεία αστυνομικός που συνελήφθη είναι στενός συγγενής (αδερφός) στελέχους της ΝΔ στην περιοχή, το οποίο μάλιστα πρόσφατα τοποθετήθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη σε υψηλή κομματική οργανωτική θέση στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Όλοι οι δράστες παραμένουν κρατούμενοι και αύριο αναμένεται να απολογηθούν στην Εισαγγελέα Γιαννιτσών. 
 


Με πληροφορίες από dailythess.gr

Δράσεις της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων πραγματοποίησε την πρώτη από μια σειρά δράσεων που έχει δρομολογήσει για φέτος, στην προσπάθειά της να διατηρήσει τον τόπο καθαρό και περιποιημένο, προσθέτοντας διάφορες ποιοτικές-περιβαλλοντικές πινελιές στον όμορφο και ιστορικό οικισμό. 

Εκτός από την ομαδικότητα, την συνοχή, την ηλικιακή διαστρωμάτωση, το πάθος και την αγάπη για τον τόπο και τον εθελοντισμό, επικράτησαν οι όμορφες στιγμές με τα πειράγματα, τα κεράσματα και τις ανθρώπινες ζεστές σχέσεις που αναπτύσσονται και που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στο σύντομο πέρασμά μας από την γήινη ματαιότητα....

Έτσι, τα μέλη της ομάδας αφού καθάρισαν τον χώρο της πλατείας, φύτεψαν νέα λουλούδια στον χώρο του αγροτικού ιατρείου, της Εκκλησίας και του Ηρώου του χωριού, ανανεώνοντας τα περσινά και έκαναν την απαραίτητη προεργασία σε τοίχο στον δρόμο προς τα σχολεία, με σκοπό να τον διακοσμήσουν ζωγραφίζοντάς τον.

Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην μεγάλη αίθουσα του Κέντρου Νεότητας του χωριού, όπου εργάστηκαν επί δίωρο, καλλιτεχνώντας τα ξύλινα έπαθλα που ετοιμάζουν για να δοθούν στους συμμετέχοντες στους αγώνες αιωροπτερισμού "Προμάχεια 2017"οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το τετραήμερο 7-8-9 και 10 Απριλίου. Στην όλη ενέργεια, συμμετείχαν και μέλη της διοργανώτριας λέσχης flypella flypella.airsportpellas ζωγραφίζοντας και εξιστορώντας τις ιπτάμενες εμπειρίες τους.

Η επόμενη δράση της ομάδας είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 19 Μαρτίου και περιλαμβάνει παρόμοιες παρεμβάσεις στο παλιό Ηρώον, με φύτεμα λουλουδιών , καθαρισμό του χώρου και περιποίηση των αιωνόβιων πλατάνων. Παράλληλα θα ζωγραφιστεί ο παράπλευρος τοίχος και θα καθαριστεί ο χώρος της παιδικής χαράς.

Η ομάδα απευθύνει πρόσκληση για όσους επιθυμούν, να συμμετάσχουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, δίνοντας μια όμορφη και πολιτισμική ώθηση στα τεκταινόμενα του χωριού, αποδεικνύοντας έμπρακτα, την αγάπη και την θέληση για αναζωογόνηση του ευλογημένου μας τόπου.


 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΗΣ | promahi-nea.blogspot.gr


 

Δήμος Αλμωπίας: Ευχαριστήριο Συλλόγου Κ.Δ.ΑΠ. ΑΜΕΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» του Δήμου Αλμωπίας ευχαριστεί δημόσια τo Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Αριδαίας (Σ.E.K.Y.A.), που στα πλαίσια της αποτίμησης φόρου τιμής στον εκλιπόντα Νικόλαο Ξενιτίδη και ακολουθώντας το παράδειγμά του προσέφεραν από το Ταμείο του Σωματείου τους το ποσό των 100 ευρώ, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΔΑΠ Ατόμων με Αναπηρία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», με την ευχή στην μνήμη του εκλιπόντα να βρίσκονται πάντα σωματεία και άνθρωποι που θα προσφέρουν όπου υπάρχει ανάγκη.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Τραπεζανίδης ΓιώργοςΤο προσωπικό και οι μαθητές του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» ευχαριστούν θερμά τις οικογένειες Αραμπατζή Σταύρου και Γεώργιου , για την προσφορά χρηματικού ποσού αντί στεφάνων, στη μνήμη του πατέρα τους Αραμπατζή Θεόδωρου.

Ο Τσαβούσογλου απειλεί: Ετοιμαστείτε για ιερό πόλεμο στην Ευρώπη!

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ISIS

Καμπάνια ενημέρωσης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Χρύσας - Τσάκων για την ανακύκλωση

Για τα θέματα της ανακύκλωσης ενημερώθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χρύσας - Τσάκων, από τον Προϋστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας κ. Γιώργο Ιατρίδη. Παρόν ήταν και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Στέφανος Αβραμίκας, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, το πως κάνουμε σωστά ανακύκλωση, καθώς επίσης και για τα περιβαλλοντικά οφέλη που έχουμε για κάθε υλικό που ανακυκλώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αλμωπίας έχει αναγάγει σε ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την ευαισθητοποίηση των παιδιών, και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανακύκλωσης.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος σε δήλωσή του τόνισε ότι ως εκπαιδευτικός γνωρίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνεται σωστά η νέα γενιά για την ανακύκλωση και τα πλεονεκτήματά της.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής στην Έδεσσα: «Σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμο ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο»

Την επίσπευση των διαδικασιών για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στην Έδεσσα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στην πόλη.

«Το έργο δε θα ολοκληρωθεί αύριο, αλλά έχει δρομολογηθεί και, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα είναι έτοιμο ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο», είπε ο Υπουργός. Ο ίδιος χαρακτήρισε «όνειδος» το γεγονός ότι στεγάζονται σε πολυκατοικίες δικαστικές υπηρεσίες δύο μεγάλων αστικών κέντρων του νομού Πέλλας, Έδεσσας και Γιαννιτσών, επιρρίπτοντας ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που ενώ είχαν τους αναγκαίους πόρους δεν τους αξιοποίησαν.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Η ΣΔΙΤ επελέγη -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- ως ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος με την προοπτική να επεκταθεί και σε άλλα έργα. Πρόκειται για συμβάσεις που συνάπτονται με σκοπό την εκτέλεση έργων, στις οποίες τον εποπτικό ρόλο έχει το δημόσιο, παράλληλα όμως αξιοποιείται η τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα. Η ανάγκη ανέγερσης δικαστικού μεγάρου στην πόλη κρίνεται επιτακτική, καθώς το υπάρχον κτίριο που στεγάζονται όλες οι δικαστικές υπηρεσίες έχει κριθεί ακατάλληλο από την Επιθεώρηση Δικαστικών Κτιρίων, γεγονός που είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος ο Υπουργός.

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο ή το αργότερο την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντονής, επανασυστήνεται μία μεταβατική έδρα Διοικητικού Πρωτοδικείου στην Έδεσσα, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος χωρίς υψηλό κόστος.

Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε τη δημιουργία δύο Πρωτοδικείων στην Αττική. Όπως εξήγησε ο ίδιος, τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί νόμος του 1981 που προβλέπει τη λειτουργία δύο ακόμη Πρωτοδικείων στην Περιφέρεια Αττικής, που θα συμβάλλουν στη μείωση δικαστικών εκκρεμοτήτων πολλών ετών. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι επαφές με τους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής, όπου θα συσταθούν τα Πρωτοδικεία.

Ο κ. Κοντονής συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Σάρλη και τη διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου κα. Σοφία Θελερίτη έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, παρουσία των βουλευτών του νομού κ. Γιάννη Σηφάκη και κας. Θεοδώρας Τζάκρη και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις δικαστικές αρχές και τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων Έδεσσας και Γιαννιτσών. Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον κ. Κοντονή, καθώς είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια στο νομό -όπου μάλιστα έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία- ενώ εξήραν τη συμβολή του στην επίλυση των προβλημάτων της αρμοδιότητας του στην περιοχή.

Δέχθηκε ερωτήσεις από εκπροσώπους των ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας και στη συνέχεια σε ανοιχτή συγκέντρωση, στον ίδιο χώρο τοποθετήθηκε όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις, το πολιτικό έργο της κυβέρνησης και σε ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του.

Ευχαριστήριο επιτροπής για το θέμα των δεσποζόμενων και αδέσποτων σκυλιών στην Αλμωπία

Εκ μέρους όλων όσων υπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αντιδήμαρχο Κο. Αβραμίκα, σχετικά με το θέμα των δεσποζόμενων και αδέσποτων σκυλιών, ευχαριστούμε πολύ το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του Κο. Γρηγόριο Ταρασίδη, για τη θετική και σθεναρή στάση τους, για την αντιμετώπιση του προβλήματος που βιώνουμε.

Η Επιτροπή.

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Η συγκλονιστική νίκη του ΓΑΣ Έδεσσας επί του Ζαφειράκη Νάουσας 71-69 μετά από δύο παρατάσεις

Προβάδισμα για την 4η θέση που οδηγεί στα εφετινά play off απέκτησε ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας», μετά την νίκη του επί του Ζαφειράκη Νάουσας με 71-69. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και κρίθηκε μετά από δύο παρατάσεις. Η κανονική διάρκεια του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 53-53. Η πρώτη παράταση τελείωσε με 60-60 και η δεύτερη παράταση βρήκε νικήτρια την ομάδα του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» με 71-69.

Η ομάδα της Έδεσσας παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με πάρα πολλά προβλήματα. Οι Δημητρόπουλος και Υφαντίδης έκαναν παυσίπονη ένεση πριν την έναρξη του αγώνα καθώς αντιμετώπιζαν ενοχλήσεις στα γόνατα, αλλά και ο Χαραλαμπίδης είχε ενοχλήσεις στην γάμπα του αριστερού του ποδιού και ουσιαστικά ήταν απροπόνητος για δύο εβδομάδες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα της Έδεσσας να παρουσιάζεται «νωθρή» και γρήγορα η ομάδα της Νάουσας ανέλαβε την πρωτοπορία στο σκορ. Με τους Σκουλαριώτη, Ζαχαριάδη και Σιδηρόπουλο να βρίσκουν τον δρόμο προς το καλάθι, η ομάδα του Ζαφειράκη σταδιακά πήρε διψήφια διαφορά πόντων που την συντηρούσε με ευκολία, καθώς συνολικά ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» αντιμετώπιζε επιθετικό πρόβλημα. Το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Ζαφειράκη μπροστά στο σκορ με διαφορά 17 πόντων (15-32).Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» έπαιξε καλύτερη άμυνα και κατάφερε να ελέγξει τα αμυντικά ριμπάουν. Στην επίθεση παίρνοντας πόντους από τους Λούση, Τότλη και Βεκόπουλο, άρχισε να «ροκανίζει» την διαφορά προσπαθώντας να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του αγώνα. Το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με 29-42 για την ομάδα του Ζαφειράκη.
Στην τελευταία περίοδο ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» αφυπνίστηκε και με την παρότρυνση του κόσμου, σταδιακά άρχισε να μειώνει την διαφορά. Με τέσσερις πόντους του Τότλη και ένα τρίποντο του Υφαντίδη η ομάδα της Έδεσσας κατάφερε να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (36-44). Η ομάδα του Ζαφειράκη «απάντησε» με τρίποντο του Ζιάνη και δίποντο του Σκουλαριώτη, κάνοντας το σκορ 36-49 για την ομάδα της Νάουσας. 

Στην συνέχεια ο ΓΑΣ με πέντε πόντους του Χαραλαμπίδη, τέσσερις του Υφαντίδη και μια βολή του Δημητρόπουλου κατάφερε να μειώσει στους πέντε πόντους (46-51). Με το χρονόμετρο να δείχνει 1΄: 2΄΄ ο Ζιάνης είναι εύστοχος σε μία βολή κάνοντας το σκορ 46-52. Στην επόμενη επίθεση ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» κερδίζει δύο βολές με τον Δημητρόπουλο να είναι εύστοχος στην πρώτη και να αστοχεί στην δεύτερη. Στη διεκδίκηση το επιθετικού ριμπάουντ η μπάλα φτάνει στον Χαραλαμπίδη που κάνει το 49-52. Στην επόμενη επίθεση του Ζαφειράκη ο Τούφας χάνει την μπάλα, δίνοντας νέα επίθεση στην ομάδα της Έδεσσας, την οποία εκμεταλλεύεται ο Χαραλαμπίδης μειώνοντας στον πόντο (51-52). 

Με το χρονόμετρο να δείχνει 22 δευτερόλεπτα και επτά δέκατα, ο Ζιάνης κερδίζει το 5ο φάουλ του Υφαντίδη, ευστοχώντας στην μία από τις δύο βολές κάνοντας το σκορ 51-53. Στην επόμενη επίθεση ο Χαραλαμπίδης κερδίζει δύο βολές που όμως δεν εκτελεί, καθώς τραυματίζεται. Τις βολές εκτελεί ο Δοδόπουλος που πήρε την θέση του. Αστοχεί στην πρώτη βολή κάνοντας πολύ δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα της Έδεσσας. Εκτελώντας την δεύτερη βολή σημαδεύει το στεφάνι, δίνοντας την ευκαιρία στον Δημητρόπουλο να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να ισοφαρίσει σε 53-53. 

Ο Ζαφειράκης στην τελευταία επίθεση του αγώνα κερδίζει φάουλ με τον Τούφα και το χρονόμετρο να δείχνει 1 δευτερόλεπτο και 5 δέκατα για την λήξη. Όμως ο Τούφας ήταν άστοχος και στις δύο βολές που εκτέλεσε, οδηγώντας τις δύο ομάδες στην παράταση. 

Στην 1η παράταση πρωταγωνιστής για την ομάδα της Νάουσας αναδείχτηκε ο Τούφας, που σκόραρε και τους επτά πόντους της ομάδας του (όλους με ελεύθερες βολές), ενώ από τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» σκόραραν οι Χαραλαμπίδης και Τότλης. Τα τέλος της 1ης παράτασης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 60-60.

Στην 2η παράταση ο Ζαφειράκης με δύο πόντους του Ζαχαριάδη και δύο εύστοχες βολές του Μπάμπου προηγήθηκε με 61-64. Ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» απάντησε με δίποντο του Χαραλαμπίδη και μία εύστοχη βολή του Τσολάκη (τεχνική ποινή στον κόουτς της Νάουσας) κάνοντας το σκορ 64-65 (προηγήθηκε μια εύστοχη βολή του Μουρατίδη για το 63-65). Στη συνέχεια ο Ζαφειράκης «έτρεξε» ένα 4-0 κάνοντας το σκορ 64-69 με τον χρόνο να δείχνει 2 λεπτά και 22 δεύτερα για το τέλος της 2ης παράτασης. Ο ΓΑΣ επανήλθε με δίποντο του Χαραλαμπίδη και «lay up» του Μποζίνη, διαμορφώνοντας το σκορ σε 68-69.  Ο Μουρατίδης αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές για την ομάδα της Νάουσας και ο Λούσης με τρίποντο – «μαχαιριά», διαμόρφωσε το τελικό 71-69.

Μεγάλη νίκη για τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» καθώς με την νίκη αυτή μένει «ζωντανός» στην διεκδίκηση της 4ης θέσης που οδηγεί στα εφετινά play off του πρωταθλήματος της Α΄ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. 

Κατάθεση ψυχής από τους παίκτες του «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας», που απλά αρνήθηκαν να χάσουν και να βρεθούν εκτός των play off. Άλλωστε η συμμετοχή αυτών των παιδιών στην κορυφαία στιγμή του πρωταθλήματος, θα είναι η «αμοιβή» τους και η επιβράβευση όλων των προσπαθειών τους.

Κατάθεση ψυχής και μεγάλο «κοουτσάρισμα» από τον προπονητή της ομάδας Λάζαρο Λούση, που παρά τα προβλήματα τραυματισμών που είχαν τρεις παίκτες τους, παρά το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ έως και 21 πόντους, βρήκε τις λύσεις ώστε να ανατρέψει την κατάσταση και τελικά να πάρει την μεγάλη νίκη. Με αυτή την νίκη ο κόουτς Λούσης επιβεβαιώνει για μία ακόμη φόρα ότι είναι ο καλύτερος προπονητής της Έδεσσας εδώ και περίπου 15 χρόνια. 

Οι διαιτητές Μελανίδης και Μητώνας έκαναν κάποια λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων, χωρίς όμως αυτά να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Τους πιστώνεται το γεγονός ότι κατάφεραν να επιβάλουν δικαιοσύνη σε ένα παιχνίδι που στην 4η περίοδο και στις δύο παρατάσεις είχε απίστευτη ένταση και πίεση. 

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 15-32 (ημιχ), 29-42, 53-53, 60-60 (1η παράταση), 71-69 (2η παράταση).

«Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» (Λούσης Λ.): Μποζίνης 5(2), Γεωργιάδης, Υφαντίδης 11(1), Λούσης 6(2), Τσολάκης 1, Τεντζέρης, Τότλης 13(1), Δημητρόπουλος 8, Βεκόπουλος 6(2), Δουλκερίδης, Χαραλαμπίδης 21, Δοδόπουλος . Ζαφειράκης Νάουσας (Τούφας): Βάιγκαντ 4, Λίντσης, Μουρατίδης8 (1), Ζιάννης 9(1), Βαλότας 2, Μπάμπος 2, Ζαχαριάδης 13, Σκουλαριώτης 9, Σιδηρόπουλος 9(1), Ζέφυρος 2, Λιόλιος 2, Τούφας 9 


Αναρτήθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΔΟΒΙΤΗΣ  | anonym-filathlos.blogspot.gr

Αναδρομές: 10 από τους κορυφαίους του Χόλιγουντ που δεν κέρδισαν Όσκαρ

Ένα βραβείο Όσκαρ θεωρείται η κορυφαία αναγνώριση για ένα ηθοποιό ή σκηνοθέτη. Ωστόσο, υπάρχουν κορυφαίες προσωπικότητες της έβδομης τέχνης, που έκαναν μεγάλη καριέρα στο Χόλιγουντ, αλλά δεν αξιώθηκαν να κατακτήσουν ούτε ένα αγαλματίδιο. Στη λίστα αυτή παρουσιάζουμε τις 10 πιο κραυγαλέες περιπτώσεις. Οι εννέα δεν είναι Αμερικανοί και αυτό ίσως να έχει τη σημασία του. Τα τιμητικά Όσκαρ εξαιρούνται...


10 Άλμπερτ Φίνεϊ

O Άλμπερτ Φίνεϊ (γ. 1936) προτάθηκε πέντε φορές για Όσκαρ (τέσσερις πρώτου και μία δεύτερου ανδρικού ρόλου), αλλά δεν κέρδισε κανένα. Η πρώτη του υποψηφιότητα ήρθε αρκετά νωρίς, σε ηλικία 27 ετών, στην κωμωδία του Τόνι Ρίτσαρντσον «Επιχείρηση Κρεββατοκάμαρα» («Tom Jones»).

9 Ρίτσαρντ Μπάρτον

Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον (1925-1984) κοσμούσε συχνά τα πρωτοσέλιδα της δεκαετίας του ‘60 και ‘70 για τη θυελλώδη σχέση του με τη συνάδελφό του Ελίζαμπεθ Τέιλορ, την οποία νυμφεύτηκε δύο φορές και ισάριθμες τη χώρισε. Εκτός από τα προσωπικά του, ξεχώρισε και για τις υποκριτικές του επιδόσεις τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο. Προτάθηκε για επτά Όσκαρ (έξι πρώτου κι ένα δεύτερου ανδρικού ρόλου), αλλά δεν ευτύχησε να κάνει δικό του το επίχρυσο αγαλματάκι.

8 Άντζελα Λάνσμπερι

Η Άντζελα Λάνσμπερι (γ. 1925), η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου, προτάθηκε τρεις φορές για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Εφιάλτης» (1944), «Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι» (1945) και «Ο άνθρωπος από την Μαντζουρία» (1962), αλλά δεν το κέρδισε ποτέ. Της απονεμήθηκε, όμως, ένα τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά της στον κινηματογράφο, μόλις το 2013.

7 Πίτερ Ο’ Τουλ

Ο Πίτερ Ο’ Τουλ (1932-2013) κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ, χωρίς να το έχει κερδίσει ποτέ. Προτάθηκε 8 φορές και ήταν φαβορί ως «Λόρενς της Αραβίας» το 1962, αλλά το έχασε από τον συγκλονιστικό Γκρέγκορι Πεκ, που υποδύθηκε τον αγωνιστή δικηγόρο Άτικους Φιντς στο κοινωνικό δράμα του Τζέρι Μάλιγκαν «Σκιές και Σιωπή».

6 Φρεντ Αστέρ

Ο αμερικανός Φρεντ Αστέρ (1899-1987) έγινε διάσημος για τα μιούζικαλ στα οποία πρωταγωνίστησε με παρτενέρ την Τζίντζερ Ρότζερς. Προτάθηκε μία φορά για Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου το 1975, όχι για κάποιο μιούζικαλ, αλλά για μία ταινία τρόμου, τον «Πύργο της Κολάσεως». Κέρδισε, πάντως, ένα τιμητικό Όσκαρ το 1950, για την προσφορά του στην εβδόμη τέχνη.

5 Γκρέτα Γκάρμπο

Η σουηδέζα Γκρέτα Γκάρμπο (1905-1990) υπήρξε μία από τις πιο γοητευτικές και διάσημες σταρ της μεγάλης οθόνης και αναμφισβήτητα η βασίλισσα του βωβού κινηματογράφου. Ήταν υποψήφια τέσσερις φορές στην κατηγορία της καλύτερης ηθοποιού για τις ταινίες «Άννα Κρίστι» (1930), «Ρομάντζο» (1930), «Η κυρία με τις καμέλιες» (1936) και «Νινότσκα» (1939). Δεν κέρδισε, όμως, ποτέ το επίζηλο επίχρυσο αγαλματάκι.

4 Ντέμπορα Κερ

Ο Ντέμπορα Κερ (1921-2007) προτάθηκε έξι φορές για Όσκαρ και δεν κέρδισε ούτε ένα, παρότι θεωρείται μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς όλων των εποχών. Είναι γνωστή από τις ταινίες «Ο Βασιλιάς Κι Εγώ» στο ρόλο της δασκάλας που διδάσκει αγγλικά στα παιδιά του βασιλιά του Σιάμ και «Όσο υπάρχουν άνθρωπο» (ή «Από εδώ ως στην αιωνιότητα») με την κλασική ερωτική σκηνή στην παραλία με τον συμπρωταγωνιστή της Μπαρτ Λάνκαστερ. Το 1994 βραβεύτηκε με τιμητικό ¨Όσκαρ.

3 Κάρι Γκραντ

Ο Κάρι Γκραντ (1904-1986), ένας από τους γόητες του Χόλιγουντ, δεν αξιώθηκε να κερδίσει ένα Όσκαρ, παρότι έδειξε το πλούσιο υποκριτικό του ταλέντο σε ταινίες, όπως «Κοινωνικά Σκάνδαλα» του Τζορτζ Κιούκορ και «Το κυνήγι του κλέφτη» (1955) και «Στην Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων» (1959) του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

2 Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ (1899-1980) θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Δεν κέρδισε όμως ποτέ του ένα Όσκαρ. Οι ταινίες του «Ρεβέκκα» (1940), «Σωστική Λέμβος» (1943), «Νύχτα Αγωνίας » (1945), «Σιωπηλός Μάρτυς» (1954) και «Τα Πουλιά» (1963) είχαν κερδίσει υποψηφιότητες και ο «μετρ του σασπένς» δικαιούταν αν όχι και τα πέντε, τουλάχιστον ένα Όσκαρ. Ένα όνειδος για την Ακαδημία!

1 Τσάρλι Τσάπλιν

Ο Τσάρλι Τσάπλιν (1889-1977), ο «Σαρλό» της μεγάλης οθόνης και όχι μόνο, θεωρείται από πολλούς ως ο σπουδαιότερος και επιδραστικότερος ηθοποιός όλων των εποχών. Δεν κέρδισε ούτε ένα Όσκαρ για κάποια από τις σπουδαίες ταινίες που σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε. Τα δύο τιμητικά Όσκαρ που έλαβε, μόνο ως ένδειξη συγγνώμης από το Χόλιγουντ μπορούν να εκληφθούν.
πηγη: sansimera.gr

7η συνάντηση της Ομάδας Μαθηματικών Γιαννιτσών

Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στις 5 μ.μ. στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):

• Αναζήτηση εισηγήσεων/εισηγητών μεταξύ των μελών ή μη, με θέματα γύρω από τα μαθηματικά και την εκπαίδευση που θα απευθύνονται στα ίδια τα μέλη της ομάδας, ώστε να υπάρχει μία εσωτερική ανατροφοδότηση

• Προετοιμασία ώστε να λειτουργήσει Σχολείο Μαθηματικών Θα δοθεί προτεραιότητα σε συζήτηση για την προετοιμασία Θερινού Σχολείου.

Θα ακολουθήσει της συζήτησης και σχετικά με το ίδιο θέμα η εισήγηση:

• «Πλατωνικά και Αρχιμήδεια στερεά – Πρόταση διδασκαλίας για το Θερινό Σχολείο» από τον Παντελή Πετρίδη, καθηγητή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *