Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ο Ματαρέλα θέλει να «σώσει» την Ιταλία από τους Ιταλούς!


Του Σταύρου Λυγερού
Αυτή τη φορά το ευρωιερατείο δεν έχει απέναντι την άπειρη κυβέρνηση Τσίπρα. Η Ιταλία, άλλωστε, δεν είναι Ελλάδα. Ο νέος πρωθυπουργός Κόντε ναι μεν δεν θέλει να πάει σε ρήξη με την Ευρωζώνη, αλλά τα δύο κόμματα που τον στηρίζουν (Κίνημα των 5 Αστέρων και Λέγκα) εμφανίζονται αποφασισμένα να εφαρμόσουν το κοινό πρόγραμμα, ακόμα και εάν χρειασθεί να έρθουν σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Η μεσογειακή διατροφή έχει πεθάνει – Τα παιδιά σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία είναι τα πιο υπέρβαρα

Για τα παιδιά στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, η μεσογειακή διατροφή έχει πεθάνει, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η οποία αναφέρει ότι τα παιδιά στη Σουηδία είναι πιο πιθανό να καταναλώνουν ψάρια, ελαιόλαδο και ντομάτες από ότι αυτά στη νότια Ευρώπη.

Στην Κύπρο, ένα εκπληκτικό 43% αγοριών και κοριτσιών ηλικίας 9 ετών είναι είτε υπέρβαροι είτε παχύσαρκοι. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν επίσης ποσοστά πάνω από 40%. Οι χώρες της Μεσογείου που έδωσαν το όνομά τους στη διάσημη διατροφή που υποτίθεται ότι είναι η -πιο υγιεινή στον κόσμο, έχουν παιδιά με το μεγαλύτερο πρόβλημα βάρους στην Ευρώπη.



Τα γλυκά, τα πρόχειρα φαγητά και τα ζαχαρούχα ποτά έχουν μετατοπίσει την παραδοσιακή διατροφή με βάση τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια και το ελαιόλαδο, δήλωσε ο Δρ. Τζοάο Μπρέντα, επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου για την πρόληψη και τον έλεγχο των μη μεταδοτικών ασθενειών.

«Η μεσογειακή διατροφή για τα παιδιά στις χώρες αυτές έχει πεθάνει» δήλωσε στο Ευρωπαλϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Βιέννη. «Δεν υπάρχει πλέον μεσογειακή διατροφή. Εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά στη μεσογειακή διατροφή είναι τα παιδιά από τη Σουηδία. Η μεσογειακή διατροφή έχει πεθάνει και πρέπει να την ανακτήσουμε».



Τα παιδιά στη νότια Ευρώπη τρώνε λίγα φρούτα και λαχανικά και πίνουν πολλά ανθρακούχα αναψυκτικά και άλλα γλυκά ποτά» είπε ο Μπρέντα. Τρώνε σνακ, τρώνε γλυκά, καταναλώνουν πάρα πολύ αλάτι, ζάχαρη και λίπος στο φαγητό τους. Και δύσκολα κινούνται. «Η σωματική αδράνεια είναι ένα από τα πιο βασικά ζητήματα στις χώρες της νότιας Ευρώπης» ανέφερε. «Ένας άνδρας στην Κρήτη στη δεκαετία του ‘60 θα χρειαζόταν περίπου 3.500 θερμίδες επειδή ανεβοκατέβαινε τα βουνά»

Τα στοιχεία προέρχονται από την πρωτοβουλία παιδικής εποπτείας παχυσαρκίας της ευρωπαϊκής περιοχής του ΠΟΥ, η οποία λειτουργεί από το 2008 και τώρα περιλαμβάνει περισσότερες από 40 χώρες που υποβάλλουν στοιχεία για το βάρος και το ύψος των παιδιών τους. Τα τελευταία στοιχεία προέρχονται από στοιχεία που συλλέχθηκαν μεταξύ 2015 και 2017.



Οι χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα παιδικής παχυσαρκίας είναι το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Καζακστάν – αλλά όλες αυτές υφίστανται μια «μεταβατική διατροφή», και κινούνται προς μια δυτική διατροφή, η οποία μπορεί να αλλάξει την εικόνα. Τα παιδιά στο Τατζικιστάν καταναλώνουν ήδη μεγάλες ποσότητες ζαχαρούχων αναψυκτικών.

Η Γαλλία, η Νορβηγία, η Ιρλανδία, η Λεττονία και η Δανία έχουν επίσης χαμηλά ποσοστά, που κυμαίνονται από 5% έως 9%. Το ποσοστό της Ιρλανδίας είναι 20%. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συνεισφέρει στοιχεία στη μελέτη, αλλά περίπου ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα όταν τελειώνουν το δημοτικό σχολείο σε ηλικία 11 ετών.

Αλλά τα καλά νέα είναι πως οι μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και έχοντας σημειώσει κάποια επιτυχία, μειώνουν τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Τουλάχιστον τα 3/4 των παιδιών της Ιταλία καταναλώνουν πλέον φρούτα κάθε μέρα ή τις περισσότερες ημέρες, για παράδειγμα. «Σημειώνεται πρόοδος» δήλωσε η Μπρέντα. «Αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα και προσπαθούν να κάνουν κάτι».

Γ. Αποστολίδης: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια σε αυτή την "αποτυχημένη" παρέα!»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτύχαμε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φτάσαμε στον τελικό αλλά αποτύχαμε να ανέβουμε στη Γ’ Εθνική. Αποτύχαμε να δούμε επαγγελματικά τη διασκέδασή μας, αποτύχαμε να πάρουμε σοβαρά τις ήττες μας και να σταματήσουμε να πειράζουμε ο ένας τον άλλον για τα λάθη του πίνοντας μπύρες.

Capital controls: Δείτε πόσο αυξάνεται το όριο αναλήψεων

Ανεβαίνει το όριο αναλήψεων από τα ATM μετά τις αλλαγές.

Αφιέρωμα: Ίαν Φλέμινγκ 1908 – 1964

Άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών, δημιουργός του Τζέμις Μποντ. Ο Ίαν Λάνκαστερ Φλέμινγκ (Ian Lancaster Fleming), όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 28 Μαΐου του 1908 στο Λονδίνο και μεγάλωσε σ’ ένα πλούσιο περιβάλλον, στη σκιά του επιτυχημένου μεγαλογαιοκτήμονα και βουλευτή πατέρα του, ο οποίος πέθανε όταν ο Ίαν ήταν 9 ετών.

Φοίτησε στο Κολέγιο του Ίτον, στη Στρατιωτική Ακαδημία του Σάντχαρστ, από την οποία αποχώρησε λόγω «διαφωνίας με το σύστημα» και συνέχισε τις σπουδές τους στην Αυστρία και τη Γερμανία. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος για το πρακτορείο Reuters και αργότερα ως χρηματιστής.

Όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, το 1939, ο Ίαν Φλέμινγκ άρχισε να συνεργάζεται με την Υπηρεσία Πληροφοριών του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύντομα χρίστηκε υποδιοικητής και αργότερα διοικητής. Στο περίφημο Δωμάτιο 39 του Υπουργείου Ναυτικών στο Γουάιτχολ του Λονδίνου σχεδίασε μυριάδες επικίνδυνες αποστολές, πολλές από τις οποίες έφερε εις πέρας ο ίδιος, ενώ προσέφερε τις γνώσεις του και στους Αμερικανούς για την οργάνωση της OSS, πρόδρομο της CIA.

Μετά το τέλος του πολέμου, εγκαταστάθηκε στη Τζαμάικα κι επιδόθηκε στη συγγραφή κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τη μεγάλη εμπειρία του. Το πρώτο βιβλίο του με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ ήταν το «Casino Royale», που εκδόθηκε το 1953. Ο Πράκτωρ 007 πρωταγωνίστησε συνολικά σε δώδεκα μυθιστορήματά του και εννέα σύντομες ιστορίες, πολλές από τις οποίες μεταφέρθηκαν και στη μεγάλη οθόνη.

Ο Ίαν Φλέμινγκ πέθανε στις 12 Αυγούστου του 1964, σε ηλικία 56 ετών, από καρδιακή προσβολή.


απο το sansimera.gr

Α' ΕΚΑΣΚΕΜ: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η ομάδα του ΦΟΑ, στη Γ’ Εθνική η Μελίκη [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο προχθεσινό παιχνίδι ήταν η τελευταία ευκαιρία της ομάδας του ΦΟΑ να μείνει στο παιχνίδι της ανόδου επιδιώκοντας να σπάσει το αήττητο της Μελίκης και να οδηγήσει τη σειρά των τελικών σε τρίτο αγώνα. Νευρικά ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες στην καυτή έδρα του ΔΑΚ Αριδαίας και σε ένα σχεδόν γεμάτο γήπεδο.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *