Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αναδρομές: Οι Τούρκοι κατάσκοποι στην Κύπρο που προετοίμασαν την εισβολή...

Φακέλωναν τους Έλληνες, έκαναν χαρτογράφηση των ακτών και οχυρωματικά έργα στα οποία τους βοήθησαν και Έλληνες

Από τη Μηχανή του Χρόνου

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Κύπρο αφυπνίστηκε κατά τη δεκαετία του 1950 και αυτό το προκάλεσαν οι Βρετανοί ως κίνηση αντιπερισπασμού στον αγώνα της ΕΟΚΑ που ζητούσε Ένωση με την Ελλάδα. Η απάντηση στην ελληνική οργάνωση ήταν η ΤΜΤ (Turk Mukavemet Teskilati/ Τουρκική Οργάνωση Αντιστάσεως).


Συστάθηκε και ελεγχόταν απευθείας από την Άγκυρα με στόχο τη διχοτόμηση του νησιού. Ενεργούσε κυρίως με βομβιστικές επιθέσεις, δολιοφθορές, συλλογή πληροφοριών και δολοφονίες μετριοπαθών Τουρκοκυπρίων. Η ουσιαστική όμως οργάνωση των Τουρκοκυπρίων ξεκίνησε μετά τα γεγονότα του 1963 και τη δημιουργία εκ μέρους τους θυλάκων, οι οποίοι κατέληξαν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Για τα επόμενα χρόνια, μέσα σε αυτούς τους θύλακες, οι Τουρκοκύπριοι εξοπλίζονταν και εκπαιδεύονταν ανενόχλητοι υπό την καθοδήγηση Τούρκων αξιωματικών. Σύντομα οι θύλακες ενισχύθηκαν με οχυρωματικά έργα. Το υλικό για τα έργα αυτά, κυρίως σκυρόδεμα, πωλείτο στους Τουρκοκυπρίους από Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες, με την ανοχή και πλήρη γνώση της κυπριακής κυβέρνησης για το είδος των κατασκευών!
Τα αιματηρά γεγονότα του 1963 προκάλεσαν την ενίσχυση των Τουρκοκυπρίων από την Άγκυρα.

Ιούλιο του 1974, η Τουρκία παρέτασσε συνολικά σχεδόν 400.000 άνδρες στον στρατό ξηράς, έναντι 122.000 που διέθετε η Ελλάδα. Στον αέρα, οι ποιοτικοί συσχετισμοί και οι αναλογίες έκλιναν προς την ελληνική πλευρά, ενώ στη θάλασσα η κατάσταση εμφανιζόταν ισορροπημένη

Οι τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην Κύπρο (Τουρκοκύπριοι, ΤΟΥΡΔΥΚ και Τούρκοι αξιωματικοί) υπάγονταν επιχειρησιακά στο 6ο Σώμα Στρατού, το οποίο έδρευε στα Άδανα. Στο ίδιο Σώμα ανήκαν και οι δύο τουρκικές μεραρχίες, οι οποίες θα πραγματοποιούσαν την εισβολή. Οι αποβατικές δυνατότητες των Τούρκων εμφανίζονταν εξαιρετικά επικίνδυνες. Από το 1965 είχαν προχωρήσει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ιδιαίτερα απειλητικοί για την ασφάλεια της Κύπρου. Τα αποβατικά σκάφη που διέθετε το τουρκικό ναυτικό το 1974 ήταν σε θέση να μεταφέρουν στο νησί σε έναν πλου 3-4.000 άνδρες και περιορισμένο αριθμό αρμάτων μάχης. Από αέρος ήταν δυνατό να ριφθούν ή να μεταφερθούν τουλάχιστον 2.000 άνδρες την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων, ενώ τα 60 ελικόπτερα UH-1H, τα οποία διέθετε ο τουρκικός στρατός, είχαν τη δυνατότητα μεταφοράς 400 στρατιωτών σε μία διαδρομή.

Πάντως, η μάχη ουσιαστικά θα κρινόταν αν οι Τούρκοι κατάφερναν να αποβιβάσουν στην Κύπρο τα σύγχρονα άρματα μάχης Μ-48. Η Εθνική Φρουρά αδυνατούσε να τα αντιμετωπίσει με τα πεπαλαιωμένα T-34Οι κατάσκοποι

Τον σημαντικότερο ρόλο πάντως στην οργάνωση της εισβολής διαδραμάτισε η εκτεταμένη κατασκοπευτική δραστηριότητα, στην οποία επιδόθηκε η Τουρκία σε βάρος της Κύπρου, πολλά χρόνια πριν από το μοιραίο 1974. Επισημάνθηκαν τα στρατόπεδα και οι θέσεις της Εθνικής Φρουράς, αεροφωτογραφήθηκαν και χαρτογραφήθηκαν οι ακτές που είχαν επιλεγεί για την απόβαση. Επιπλέον, «φακελώθηκαν» οι Ελλαδίτες αξιωματικοί που βρίσκονταν στην Κύπρο και οι Κύπριοι ενωτικοί. Την κατασκοπεία επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1964-1974 Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι υπηρέτησαν στην ΤΟΥΡΔΥΚ ή στελέχωσαν τα τουρκοκυπριακά τάγματα, καθώς και άλλοι οι οποίοι στάλθηκαν από την Τουρκία ως πολίτες. Χρησιμοποιήθηκε επίσης μικρός αριθμός Βρετανών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο νησί, καθώς και κάποιοι Ελληνοκύπριοι, μέλη συνήθως του κυπριακού υποκόσμου. Τη στιγμή που η συνεργασία της ελληνικής και κυπριακής ΚΥΠ σκιάζονταν από νέφη αμοιβαίας καχυποψίας, οι Τούρκοι έστηναν, σχεδόν ανενόχλητοι, ένα εκτεταμένο δίκτυο παρακολούθησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην περιοχή της Κυρήνειας. Ενδεικτική ήταν η περίπτωση Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος είχε εντοπισθεί στην πόλη της Κυρήνειας τουλάχιστον από το 1970, όπου και εμφανιζόταν ως Τουρκοκύπριος, που απασχολείτο ευκαιριακά στη φύλαξη σκαφών.
Η μυστική του αποστολή όμως ήταν η αξιολόγηση των ακτών της περιοχής για απόβαση και η καταγραφή των επάκτιων οχυρώσεων. Ανάλογη περίπτωση καταγράφηκε και στην Πάφο: Ο συμπαθής Τουρκοκύπριος μικροπωλητής που άπλωνε την πραμάτεια του έξω από στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς ήταν Τούρκος αντισυνταγματάρχης! Παράλληλα, πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί καλύπτονταν πίσω από την ιδιότητα του τουρίστα. Έφταναν στην Κύπρο συνήθως από το Λονδίνο, ως συμμετέχοντες σε ομαδικές εκδρομές βρετανικών πρακτορείων. Τα ξημερώματα της 20ς Ιουλίου 1974 οι Τούρκοι εισβάλουν στην Κύπρο. Όταν το επόμενο πρωινό καταλήφθηκε η τουρκοκυπριακή συνοικία της Λεμεσού, στο υπόγειο διοικητήριό της βρέθηκε πλήθος αποδεικτικών στοιχείων για την επί σειρά ετών κατασκοπευτική δραστηριότητα των Τούρκων: λεπτομερή σχεδιαγράμματα των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς, καταγραφή των οπλικών της συστημάτων, φωτογραφίες και σημειώσεις για τα πολιτικά φρονήματα αξιωματικών, οπλιτών και πολιτών. Το τελευταίο στοιχείο ενδιέφερε ιδιαίτερα τους Τούρκους, όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της εισβολής.

Σε κάθε πόλη και χωριό που καταλάμβαναν, πρώτα αναζητούσαν τους Κύπριους ενωτικούς, παλαιά μέλη της ΕΟΚΑ ή της ΕΟΚΑ Β’. Φυσικά τους εκτελούσαν αμέσως, καθώς θεωρούσαν ότι αυτοί θα προέβαλαν σθεναρή αντίσταση στην εισβολή. Οι Τούρκοι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Οι Έλληνες;

Νίκος Γιαννόπουλος, ιστορικός

Από τη Μηχανή του Χρόνου

ΟΙΥΕ: Να δοθεί λύση για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για συναντήσεις με την κυβέρνηση και την ιδιοκτησία της εταιρείας


Τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων και του επιχειρησιακού σωματείου της «Μαρινόπουλος» εκφράζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες για συναντήσεις με την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και την ιδιοκτησία της «Μαρινόπουλος», προκειμένου να προχωρήσει, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, σε μία λύση προς όφελος των εργαζομένων.

Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «οι εργαζόμενοι, ήδη, παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Ιούνιο, η μισθοδοσία του Ιουλίου είναι στον αέρα και έχουν λάβει μόνο το μισό επίδομα αδείας. Κι όλα αυτά, παρά τη δέσμευση του ιδιοκτήτη και τη συμφωνία με το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων ότι όλο αυτό το διάστημα θα καταβάλλονται κανονικά οι μισθοί». «Ήδη, οι ιδιοκτήτες ακινήτων προχωρούν σε καταγραφές εμπορευμάτων, κατασχέσεις και εξώσεις της εταιρείας από τα καταστήματα, όπως στα Γιαννιτσά και αλλού», προσθέτει.

«Κάθε μέρα που περνά, χωρίς να δίνεται καθαρή και συνολική λύση, το ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε ξαφνικό θάνατο όλη η εταιρεία, αφήνοντας πίσω συντρίμμια και χιλιάδες ανέργους, είναι κάτι περισσότερο από ορατό», τονίζει η ΟΙΥΕ.

ΕΚΕ: Προσοχή για καρπόκαψα στην ροδακινιά

Η συγκομιδή των συμπύρηνων ροδάκινων έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό κίνδυνο για την παραγωγή. Σύμφωνα με τους ειδικευμένους γεωπόνους παρουσιάζει έξαρση η καρπόκαψα στην ροδακινιά η οποία τα τελευταία χρόνια δεν θεωρείται πρωτεύον εντομολογικός εχθρός σε αντίθεση με την ανάρσια και τον φυλλοδέτη ενώ τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν επαρκώς. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ενδεχόμενες μεγάλες ζημιές στην παραγωγή των όψιμων ποικιλιών όπως των ΑΝΔΡΟΣ και ΕΒΕΡΤ. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η καρπόκαψα δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς από πυρεθρίνες και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να αναζητηθούν πιο εξειδικευμένα σκευάσματα.

Η διατροφική αξία της λευκής σοκολάτας

Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γεύση της

Διογένης: "Κάπως έτσι.... Άψαλος 2016!"Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία για ακόμα μια χρονιά το διήμερο εκδηλώσεων της Αψάλου 2016! Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο όμορφο χωριό, χόρεψε και διασκέδασε με τη ψυχή του. Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο προφίλ του αγαπημένου μας Διογένη. Πολλά μπράβο στο Λαογραφικό Σύλλογο Αψάλου για την άριστη διοργάνωση και φιλοξενία.ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: O Μένιος Ντόκαρης στην Δόξα Εξαπλατάνου

Τον 20χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό Μένιο Ντόκαρη απέκτησε η Δόξας Εξαπλατάνου από την ομάδα Ευρωπού  Φούστανης. Μια προσθήκη που σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά στην εκπλήρωση των στόχων της ομάδας.

Η Διοίκηση τον καλωσορίζει και του εύχεται υγεία και καλή πορεία στην ομάδα!

Δέκα σημάδια ότι χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο

Από την αύξηση του βάρους, στα προβλήματα μνήμης, όρασης και τις ασθένειες. Οι τρόποι που ο οργανισμός σου προσπαθεί να σου πει να ξεκουραστείς


Η έλλειψη του ύπνου τείνει να γίνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος.


Μελέτες αποδεικνύουν πως οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν κοιμούνται όσο συνήθιζαν να κοιμούνται στο παρελθόν, γεγονός που αποδίδεται στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς τους, που είναι γεμάτη άγχος και στρες.

Η έλλειψη ύπνου, ωστόσο, μπορεί να αποβεί μοιραία, καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αποδίδει σ' αυτή προ0βλήματα υγείας, ενώ τη χαρακτηρίζει και ως πρώτη αιτία για ατυχήματα.

Πως όμως ο οργανισμός σου προσπαθεί να σε προειδοποιήσει ότι χρειάζεσαι περισσότερο ύπνο;
 
1. Η αύξηση του σωματικού βάρους

Έρευνες έχουν δείξει πως ένας από τους κυριότερους παράγοντες για την αύξηση της όρεξης δεν είναι άλλος από την έλλειψη ύπνου. Μαζί, λοιπόν, με την αύξηση της όρεξης έρχεται και η αύξηση του σωματικού βάρους.

Όταν νυστάζεις δεν προσέχεις τι θα καταναλώσεις, με αποτέλεσμα να τρως και να πίνεις οτιδήποτε μπορεί να σε κρατήσει ξύπνιο/ α. Παράλληλα, η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα να παίρνεις περιττά κιλά.
 
2. Αδυναμία συγκέντρωσης

Ακόμα ένα σύνηθες σύμπτωμα της έλλειψης ύπνου είναι η αδυναμία συγκέντρωσης και η δυσκολία παρακολούθησης και εστίασης. Η έλλειψη ύπνου και σε αυτή την περίπτωση λειτουργεί σωρευτικά, ενώ σύμφωνα με σχετικές έρευνες την αδυναμία συγκέντρωσης την ακολουθεί η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του ατόμου. Η καφεΐνη μπορεί να θεωρηθεί ο καλύτερος σύμμαχος, ωστόσο η επίδρασή της είναι προσωρινή.
 
3. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται πως είναι κακοδιάθετοι όταν δεν κοιμούνται καλά ή είναι ευάλωτοι. Επιστημονικές έρευνες έρχονται να επιβεβαιώσουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς και σχετίζουν την έλλειψη ύπνου με την κατάσταση ενός ανθρώπου σε μέθη.

Συγκεκριμένα, μπορεί να εμφανίσεις αδυναμία έκφρασης και αστάθεια στις απόψεις σου. Ενώ, έχει παρατηρηθεί πως η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε κατάθλιψη και εξουθένωση στον επαγγελματικό χώρο.
 
4. Προβλήματα μνήμης

Ο βαθύς ύπνος βοηθάει στη διατήρηση της καλής μνήμης διευκολύνοντας τις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων και την αναγέννηση των εγκεφαλικών νευρώνων. Συνεπώς, όταν δεν κοιμάστε καλά, είναι αναμενόμενο να ξεχνάτε εύκολα, ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. Αν λοιπόν, δίνετε κάποιο διαγώνισμα που απαιτεί καλή μνήμη, καλύτερα να κοιμηθείτε από νωρίς, παρά να ξενυχτίσετε διαβάζοντας.
 
5. Πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος

Όταν δεν κοιμάσαι κανένα από τα συστήματα του οργανισμού σου δεν λειτουργεί σωστά, κανόνας που περιλαμβάνει και το ανοσοποιητικό. Κάπως έτσι, η έλλειψη ύπνου σε κάνει πιο ευάλωτο/ η σε ασθένειες και ακόμη και μια εποχική γρίπη ή μια απλή μόλυνση μπορεί να σε ρίξει στο κρεβάτι για μέρες. Παράλληλα, οι επιστήμονες τονίζουν πως ύπνος κάτω των 4 ωρών τη νύχτα, αυξάνει τις πιθανότητες θανάτου σε βάθος χρόνου έξι ετών.
 
6. Πτώση της ερωτικής επιθυμίας

Η έλλειψη ύπνου εκτός από την υγεία επηρεάζει και την σεξουαλική ζωή, καθώς μελέτες έχουν παρατηρήσει πως μπορεί να μειώσει σημαντικά τη λίμπιντο. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμό πολλών παραγόντων που προκύπτουν από ορμονικές διαταραχές εξαιτίας της έλλειψης ύπνου και της απώλειας ενέργειας, που οδηγεί σταδιακά τον οργανισμό σε εξουθένωση.
 
7. Προβλήματα όρασης

Ένα σημαντικό πρόβλημα που προκύπτει από την έλλειψη ύπνου είναι η θολή όραση και η αδυναμία εστίασης. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί και το ενδεχόμενο παραισθήσεων, καθώς ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να επεξεργαστεί την ευθεία και την περιφερειακή όραση ταυτόχρονα.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως αυτό οφείλεται στους νευρώνες του εγκεφάλου, καθώς όταν στερούμε από αυτούς τον ύπνο που χρειάζονται, δυσκολεύονται να εκτελέσουν τις λειτουργίες που έχουν αναλάβει.
 
8. Καρδιακά προβλήματα

Επειδή η έλλειψη ύπνου, όπως προαναφέραμε οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους και επειδή ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται αρκετά, με αποτέλεσμα η πίεση του αίματος να ανεβαίνει σημαντικά, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους παράγοντες που οδηγούν σε καρδιαγγειακά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, η έλλειψη ύπνου αυξάνει την αδυναμία διαχείρισης του άγχους και του στρες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ήδη καρδιακά προβλήματα.
 
9. Γίνεσαι επιρρεπής σε ατυχήματα

Τα στατιστικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν πως οι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς σε ατυχήματα όταν εμφανίζουν αδυναμία συγκέντρωσης και όταν είναι κουρασμένοι. Αν λοιπόν, μέσα σε μια ημέρα έχεις πολλά ατυχήματα τότε καλύτερα να λάβεις υπόψιν τα μηνύματα που σου στέλνει ο οργανισμός σου και να πέσεις για ύπνο, προκειμένου να αποφύγεις τα χειρότερα.
 
10. Χρόνιες ασθένειες

Είναι πολύ πιθανό το χρόνιο στρες και το πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα, από την έλλειψη ύπνου, να προκαλέσουν την εμφάνιση χρόνιων προβλημάτων υγείας. Συγκεκριμένα, οι ειδικοί αναφέρουν πως με τον ύπνο δεν συνδέονται μόνο τα καρδιαγγειακά προβλήματα, αλλά και πολλές περιπτώσεις εγκεφαλικών επεισοδίων και παχυσαρκίας. 
 


(ΠΗΓΗ: Lifehack)

Είμαστε περήφανες που είμαστε Αψαλιώτισες... [ΕΙΚΟΝΑ]

Συναντηθηκαμε όλες οι παλιές συμμαθητριες. Μπορεί να έχουμε απορροφηθεί από την καθημερινότητα που ζούμε η κάθε μία από εμάς όμως ποτέ δεν ξεχνάμε τα όμορφα σχολικά χρόνια που ζήσαμε παρέα. Είμαστε περήφανες που είμαστε Αψαλιωτισες και ξέρουμε να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία με αισιοδοξία. Δεν κρατάμε κακία σε κανέναν γιατί πολύ απλά δεν χωράει στο χαμόγελο μας. Κορίτσια εύχομαι να είμαστε πάντα έτσι αγαπημένες. Και επειδή του Προφητη Ηλία γιορτάζει το όμορφο χωριό μας θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλο τον κόσμο με υγεία αγάπη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο!!
 
 
 
Ιορδανα Ιωσηφιδου

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας

Σας προσκαλούμε να έλθετε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Ιουλίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00΄ (8.00 μ.μ), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Συνέλαβαν τον ιδρυτή του KickassTorrent

Ουκρανικής καταγωγής ο 30χρονος που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές θεωρείται εγκέφαλος της ιστοσελίδας που επέτρεπε το παράνομο "κατέβασμα" ταινιών και σειρών σε όλο τον κόσμοΣυνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές με τις κατηγορίες της απάτης, της σύστασης συμμορίας για τη διάπραξη εγκλήματος και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, ο Artem Vaulin, ιδρυτής του KickassTorrent, γνωστό σε πολλούς και ως KAT. Η ιστοσελίδα αυτή, ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, επιτρέπει σε χρήστες το downloading με τη μορφή Torrent, σειρών, ταινιών και άλλων αρχείων.

Ο Vaulin φέρεται να συστήνει το torrent site το 2008. Συνελήφθη από τις ΗΠΑ, καθώς ένας από τους σέρβερ της ιστοσελίδας βρέθηκε στο Σικάγο. "Το τμήμα καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο Σικάγο θα συνεχίσει τη δουλειά σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ερευνήσει, να εντοπίσει και να απαγγείλει κατηγορίες σε όλους όσους επιχειρούν να αποκομίσουν παράνομα οικονομικά οφέλη από τις καινοτομίες άλλων" σημείωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε δελτίο Τύπου.


Ο 30χρονος που φαίνεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από τη σελίδα, κατάγεται από την Ουκρανία και σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, συνελήφθη στην Πολωνία. Οι ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσουν την έκδοσή του σε αμερικανικό έδαφος, προκειμένου να δικαστεί. "Ο Vaulin κατηγορείται για τη λειτουργία του μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα website, υπεύθυνου για την παράνομη διανομή υλικού χρηματικής αξίας υψηλότερης του 1 δισ δολαρίων" σημειώνει το υπουργείο. Το δελτίο Τύπου αναφέρει πως η ιστοσελίδα είχε εξασφαλίσει παράνομα ταινίες που εξακολουθούν να προβάλλονται στον κινηματογράφο, όπως το Captain America, το Now You See Me 2, το "Independence Day" και άλλα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Ουκρανός σχεδίασε, επέβλεπε και λειτουργούσε το KAT από τα γραφεία μιας εταιρίας-βιτρίνα με έδρα την Ουκρανία, ονόματι Cryptoneat.

Θρίλερ στο Αιγαίο: Άφαντοι παραμένουν οι Τούρκοι κομάντος που «ταξιδεύουν» με φουσκωτά

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΕΥΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *