Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ψηφοφορία του ialmopia. Δείτε τα αποτελέσματα για τους καλύτερους παίκτες και τις ομάδες της Β' Κατηγορίας του Νομού Πέλλας

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η μεγάλη ψηφοφορία του ialmopia. Οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τους καλύτερους παίκτες και τις ομάδες που πάνε για άνοδο από την Β' Κατηγορία του Νομού Πέλλας.

Πληθαίνουν τα μπλόκα στη Μακεδονία - Πού θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας από τα τρακτέρ

Νέα μπλόκα στήνουν, σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδας, οι αγρότες, με τα τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα σε διάφορα κομβικά σημεία της εθνικής και Εγνατίας οδού, αλλά και στα τελωνεία, να υπερβαίνουν πλέον τα 8.000. Στο μεταξύ, στον χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται καθημερινά ολοένα και περισσότερες τάξεις παραγωγικών και άλλων επαγγελματικών φορέων, ενώ και απλοί πολίτες συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ύστερα από το κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι συμμετέχοντες στα μπλόκα.

Με φράσεις όπως «δεν υπάρχει επιστροφή», «σκοπεύουμε να κερδίσουμε τον πόλεμο που ξεκινήσαμε», οι άνθρωποι στα μπλόκα προτίθενται να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στα προωθούμενα μέτρα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ζητώντας μάλιστα από τον πρωθυπουργό, να προσέλθει ο ίδιος στα μπλόκα για συζητήσεις «όπως έκανε όταν ήταν στην αντιπολίτευση» ανέφερε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας Σερρών Στέργιος Λίτος.

Τονίζεται ότι εν αναμονή της αυριανής συνάντησης, στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχοντες στα περισσότερα μπλόκα διατηρούν μετριοπαθή στάση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είμαστε πανέτοιμοι να εντείνουμε τις κινητοποιήσεις μας και να μείνουν στους δρόμους για όσο και αν χρειαστεί, αφού δεν έχουμε που να πάμε» όπως είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής Νομού Κιλκίς Γιώργος Τερζής.

«Ζητάμε απόσυρση του νομοσχεδίου για το φορολογικό και ασφαλιστικό και εκ νέου κατάρτισή του από μηδενική βάση και με τη συνδρομή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα» σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Αχιλλέας Καμπούρης, από το μπλόκο των Μαλγάρων, ξεκαθαρίζοντας έτσι «δεν πρόκειται να συζητήσουμε καμία ρύθμιση, καμία διορθωτική κίνηση».

Στο μεταξύ, αύριο (Τρίτη 26 Ιανουαρίου), οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών, που αριθμεί 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας (10 το πρωί) έξω το κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της πρωτοβουλίας και συντονιστής του μπλόκου στην Κουλούρα.

Παράλληλα, αύριο, αναμένεται να κατευθυνθούν στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής

Όλες οι πλευρές, όπου και αν πρόσκεινται, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που οργανώνεται για τις 28 Ιανουαρίου, ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης «Agrotica».

Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων περιλαμβάνει δίωρους αποκλεισμούς το πρωί (12:00-14:00) και το βράδυ (19:00-20:00), με «μπλοκάρισμα» και των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Αλβανία, αφού έχουν στηθεί μπλόκα σα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης, Ευζώνων και Κρυσταλλοπηγής.
Η εικόνα στα Μπλόκα της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.600 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.Ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως «σήμερα θα οριστικοποιήσουμε στη πρωινή μας συνέλευση αν τελικά θα προχωρήσουμε από σήμερα σε επ'αόριστον κλείσιμο του τελωνείου».

Υπο κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στον Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, θα κλείσουν και σήμερα συμβολικά το δρόμο, «εμποδίζοντας τους αυτοκινητιστές που επιθυμούν να περάσουν από το τελωνείο». Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Τερζή, και σήμερα 12.00-14.00 θα γίνει συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος, ενώ δύναμη του μπλόκου κατευθύνεται ήδη στο τελωνείο Δοϊράνης.

Στον Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη, ενώ στον νομό Πέλλας έχουν στηθεί τρία μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ. Και στους δύο Νομούς θα γίνουν και σήμερα συμβολικοί αποκλεισμοί, από τις 12.00 μέχρι και τις 14.00. Τα μπλόκα στο Νομό Πέλλας βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά -Έδεσσα, στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν από τη γέφυρα στα Σέρβικα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας.

Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 600 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς (12:00-14:00) και το απόγευμα από τις 19:30 και για μία ώρα. Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και προχωρούν και σήμερα σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Στον Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα Νέα Μουδανιά και στη Νέα Καλλικράτεια, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και σήμερα αναμένεται να φθάσουν και μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιώργο Τσακίρογλου.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο από τις 12 έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19:00 μέχρι και τις 21:00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται από χθες περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Στον κόμβο Νησελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας,το μπλόκο αριθμεί πάνω από 600 τρακτέρ και κατά τις ώρες 12:00-14:00 θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός, ενώ από το πρωί καταφθάνουν στο σημείο και κτηνοτρόφοι του Νομού Ημαθίας. Υπό σκέψη βρίσκονται στον κόμβο της Κουλούρας για το εάν θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός. Το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 650 τρακτέρ.

Στον χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγροτοσυνδικαλίστρια 'Αννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του 'Αργους Ορεστικού της Καστοριάς, βρίσκεται στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και θα γίνει δίωρος αποκλεισμός». Μπλόκο αγροτών στήθηκε και στην εθνική οδό Φλώρινας -Έδεσσας στον κόμβο Αντιγόνου από τον Δήμο Αμυνταίου και από τον Αγροτικό Σύλλογο Πύργων. 
 
 
 
newsbeast.gr

Γιάννης Σηφάκης: Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ - Η Πέλλα αρχίσει να σηκώνει κεφάλι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την νίκη του λαού στις 25 Γενάρη του 2015. Μια νίκη κόντρα σε όλες τις δυνάμεις της συντήρησης αυτού του τόπου και σε όλες της δυνάμεις εκτός Ελλάδας που ήθελαν την συνέχιση και την διαιώνιση της λιτότητας στην Ευρώπη. Που είχαν αποφασίσει για την «Γερμανική» Ευρώπη κόντρα στην Ευρώπη των ιδρυτικών της συνθηκών, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, της Ευρώπης των δικαιωμάτων και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Που ήθελαν τους λαούς υποταγμένους να δέχονται απλά την τύχη τους. Μετά από 5 χρόνια καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας, εξαθλίωσης των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας.

Μέσα στον χρόνο αυτό έγιναν πολλά. Σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δημοψήφισμα για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, συμβιβαστική συμφωνία με τους δανειστές για να μείνουμε στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο και να επέλθει η αναγκαία χρηματοδότηση, σταθεροποίηση και η συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους, εκ νέου επιβεβαίωση της υποστήριξης του λαού στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, προσπάθεια για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Σε όλη αυτή την προσπάθεια το «μάτι» του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ήταν στην περιφρούρηση ( μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες) των συμφερόντων των μικρών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, η λογική της αναδιανομής υπέρ τους, η σωτηρία των κοινωνικών θεσμών, οι πολιτικές για την αλληλεγγύη στην ακραία φτώχεια. Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά στους πρόσφυγες που αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα κατακλύζουν κατά χιλιάδες κάθε μέρα τα νησιά μας. Η προσπάθεια να μην κρυφτούν κάτω από το χαλί ( όπως έκαναν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών) τα μεγάλα προβλήματα, όπως το ασφαλιστικό.Η ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007- 2013 που είχε πάρει παράταση ως το 2015 ( που ολοκληρώθηκε με την μεγαλύτερη απορροφητικότητα στην Ευρώπη), το ξεκίνημα του νέου ΕΣΠΑ 2016-2020. Η προετοιμασία του αναπτυξιακού νόμου. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η ρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο των κόκκινων δανείων. Η προετοιμασία των πολιτικών του παράλληλου προγράμματος που ψήφισε ο Ελληνικός λαός για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση σε άλλη κατεύθυνση, της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών και όχι των μεγάλων εργολαβικών κερδών και της εξυπηρέτησης ημετέρων.

Η αντιμετώπιση της διαπλοκής, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, όλων των παθογενειών που ταλάνιζαν την Ελληνική κοινωνία επί δεκαετίες είναι στην πρώτη γραμμή της προσοχής της κυβέρνησης. Ο νόμος για τα κανάλια, η παράταση για τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, η διαχείριση της λίστας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, η παρέλαση επιχειρηματιών του τύπου από τον εισαγγελέα για τα θαλασσοδάνεια και σειρά άλλων παρεμβάσεων.

Η μεγάλη μάχη του Ελληνικού λαού και της κυβέρνησης είχε την αντανάκλαση της σε όλη της Ευρώπη. Διευρύνθηκε το μέτωπο πολιτικών δυνάμεων ενάντια στην λιτότητα. Στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Αγγλία υπήρξαν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη η Ιταλία και η Γαλλία διαφοροποιήθηκαν από το άρμα του Σόιμπλε. Αυτό είναι επιτυχία μιας μικρής χώρας που σήκωσε κεφάλι διατρανώνοντας την πολιτική της ανάπτυξης απέναντι στη λιτότητα και έχει άλλο Ευρωπαϊκό όραμα από τους ακραίους κύκλους της Ευρώπης.

Σε αυτή την πορεία έγιναν και λάθη και παραλείψεις. Η κατεύθυνση και η προσπάθεια όμως είναι ενάντια στα συμφέροντα που κράτησαν όμηρο την χώρα τόσες δεκαετίες και υπέρ των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων που μας ανέδειξαν και μας στηρίζουν.

Στην Πέλλα έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης και επιδίωξης λύσης όλων των μεγάλων και μικρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι πόλεις και τα χωριά. Η μεγάλη προσπάθεια για άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της ( Οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών, προαστιακός σιδηρόδρομος σαν τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας). Η ωρίμανση προτάσεων για κατασκευή λιμνοδεξαμενών για την άρδευση. Η επίλυση του χρονίζοντος θέματος της Βεγορίτιδας. Η βελτίωση των τουριστικών υποδομών. Η ανάδειξη των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πέλλας. Η μεγάλη προσπάθεια που απαιτείται για την οργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων σε νέα βάση για να διεκδικήσουν καλυτέρευση της θέσης τους.

Η Πέλλα αρχίσει να σηκώνει κεφάλι.

Μαζί θα προχωρήσουμε. Ο επόμενος χρόνος θα είναι πολύ πιο δημιουργικός. Με την βοήθεια όλων θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από την επιτροπεία και να προχωρήσουμε στην ουσιστική παραγωγική ανασυγκρότηση και της αναγέννηση της χώρας μας. Προς όφελος του περήφανου λαού της που έχει θέσει στο περιθώριο και στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους εκφραστές του παλιού, φθαρμένου και διεφθαρμένου που μας κυβέρνησαν για πολλά χρόνια και μας έφεραν ως εδώ.

Σεμινάρια Τεχνικής κατάρτισης & εξειδίκευσης Πνευστών

Ακόμη ένας κύκλος Σεμιναρίων Τεχνικής κατάρτισης & εξειδίκευσης Πνευστών για τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Πέλλας βρίσκεται σε εξέλιξη, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

15 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η επικοινωνία δεν στηρίζεται μόνο στις λέξεις

Τα ζώα έχουν την ικανότητα να διακρίνουν ποιους ανθρώπους αξίζει να εμπιστευτούν και ποιους όχι. Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να χτίζουν πολύ ισχυρές και τρυφερές σχέσεις με τα ζώα, που βασίζονται στον αυθορμητισμό, το θάρρος και την ευγένεια.


Αυτού του είδους οι φιλίες είναι τόσο ξεχωριστές, ακριβώς επειδή μας δείχνουν τον μοναδικό δεσμό ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον τρυφερό δεσμό.

Οι φίλοι αυτού του μικρού κοριτσιού είναι 10 φορές μεγαλύτεροι σε μέγεθος, αλλά η καρδιά τους είναι τόσο τρυφερή όσο και η δική της.Τι άλλο να κάνεις, όταν απολαμβάνεις μια ηλιόλουστη μέρα;Σσσς μην κάνετε θόρυβο!Οι πατούσες του είναι πάντα ζεστές.Μια πολλά υποσχόμενη συνάντηση.Έχει περισσότερη πλάκα, όταν δουλεύεις μαζί με κάποιον άλλον. Ακόμα και αν δεν έρθει κανένας άλλος να βοηθήσει.
Είναι αχώριστοι από τότε που βρήκαν ο ένας τον άλλον!Πρόβλημα που μοιράζεται είναι μισό πρόβλημα!Κάποιες φορές το να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου σημαίνει, ότι μοιράζεσαι και τα όνειρά σου.Τα μωρά πρέπει πάντα να είναι ενωμένα!Ακόμα και τα άγρια ζώα μπορούν ενίοτε να είναι γλυκά και χαριτωμένα.Τοκ- Τοκ! Ποιος είναι εκεί;Εσύ και εγώ καταγόμαστε από την ίδια οικογένεια!Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για έναν φίλο, τότε φροντίζεις να μην κρυώσει ποτέ!Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο επόμενος φίλος σου. Πως σας φαίνεται αυτό το μικρό πλασματάκι;

 ΠΗΓΗ: karneeva

Το ταξίδι...

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ - νέο ποίημα αναγνώστη στην ηλεκτρονική εφημερίδα ialmopia.gr

Οι αγρότες στους δρόμους. Δυναμικές κινητοποιήσεις στο Νομό Πέλλας [ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε τις δυναμικές κινητοποιήσεις των Αγροτών στο Νομό Πέλλας μέσα από την κάμερα του Γιώργου Θάνου.

Pastry Designs - Μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι [BINTEO]

Νέο επεισόδιο. Τρία απλά υλικά για να φτιάξουμε μια μους σοκολάτας με λίγες θερμίδες. Δείτε την πιο εύκολη και την πιο λαχταριστή μους λευκής σοκολάτας με γιαούρτι αποκλειστικά από εμάς!

Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ: Γραβάτες και τρακτέρ «τελειώνουν» τον Τσίπρα

ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ «ΠΟΝΕΜΕΝΑ» ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ… ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗ!

Μία εικόνα 1000 λέξεις: Ο γιατρός που χειρούργησε τον εαυτό του

Τι κάνει ένας γιατρός όταν ξέρει ότι πρέπει να χειρουργηθεί αλλά δεν υπάρχει συνάδελφος του για να κάνει την επέμβαση; Η απίστευτη ιστορία του Λεονίντ Ρογκόζοφ μέσα από το ημερολόγιο του

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *