Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Αλμωπός Αριδαίας: Ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα Γιώργος Τυριακίδης και Γιάννης Κανωτίδης

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση του Αλμωπού έλαβε ο προπονητής Γιώργος Τυριακίδης και ο βοηθός του, Γιάννης Κανωτίδης, οι οποίοι ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα και θα βρίσκονται στον πάγκο της για 4η συνεχόμενη χρονιά. 

Θεατρική Ομάδα Περίκλειας: Παράσταση "Παραμύθι χωρίς όνομα"

Η Θεατρική Ομάδα Περίκλειας,στον δεύτερο πλέον χρόνο της γέννησής,ανέβασε προ ημερών την παράσταση ''ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ''.Ένα εγχείρημα που το προετοιμάζαμε με λαχτάρα,κόπο κι αγωνία τόσους μήνες,για ένα κείμενο που το πιστέψαμε όλοι από την αρχή,το στηρίξαμε και τελικά δικαιωθήκαμε. Καί η φετινή μας παράσταση κρίθηκε με επιτυχία. 

Ένα έργο πολυδιάστατο,πάντα επίκαιρο,με βαθιά νοήματα και διαχρονική αξία,μεταφέρθηκε στην μικρή σκηνή της σχολικής αίθουσας του χωριού,γεμίζοντάς την με ζωντάνια και πάθος.Τα κοστούμια στο πνεύμα του όλου σκηνικού που ήταν λιτό κι εύστοχο κι έδενε αρμονικά με την υπόθεση του πολυπρόσωπου αυτού έργου.Ένα έργο που ο βαθμός της δυσκολίας του ήταν μεγάλος,γιατί απαιτούσε τον συντονισμό και την αλληλεπίδραση τόσων ατόμων διαφορετικής ηλικίας,άπειρων θεατρικά,επάνω σε μια μικρή,χειροποίητη εξέδρα. 

Και οι τρεις παραστάσεις που δόθηκαν κατάφεραν να κερδίσουν την καρδιά των ανθρώπων που τις παρακολούθησαν,γιατί οι ερμηνείες ήταν όλες κατάθεση ψυχής.Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία του ερασιτεχνικού θεάτρου.Το μεράκι και η επιθυμία για έκφραση μέσω αυτής της τέχνης,που πληρώνεται μόνο με το χειροκρότημα. 

Η διαφορετική πινελιά αυτής της παράστασης ήταν στο κλείσιμό της.Το παίξιμο της παραδοσιακής γκάιντας,πολιτιστικό μουσικό στοιχείο του χωριού,από έναν υπερήλικα ,τον κ.Ιωάννη Γόδου,που με την ζωντάνια,την ενέργεια και την διάθεση του για ζωή επιμένει να στέκεται όρθιος παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε,κατάφερε να κάνει όλους τους παρευρισκόμενους να βουρκώσουν. 

Νιώθουμε πραγματικά όλοι πολύ συγκινημένοι που έχουμε την χαρά να είμαστε μέλη αυτής της ομάδας,καί οι περσινοί συντελεστές καί τα νέα πρόσωπα που προστέθηκαν φέτος και την ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο,γιατί όλη αυτή η διαδικασία έχουμε την αίσθηση ότι μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.Μας δίνει ένα άρωμα νοσταλγικό,ρομαντικό,γλυκά παλιακό.Σ'ένα τόσο μικρό κι απομακρυσμένο χωριουδάκι να δημιουργείται κάτι τελείως αναπάντεχο κι απροσδόκητο που προκαλεί ψιθύρους και συζητήσεις έξω από την καθημερινότητα των κατοίκων.Κάτι διαφορετικό που φέρνει έναν αέρα ανανέωσης και μυστηρίου.Φέτος είναι διπλή η χαρά επειδή συμμετέχουν και νέα παιδιά στην παράστασή.Και μόνο η σκέψη ότι όταν θα μεγαλώσουν θα θυμούνται με τρυφερότητα αυτή την παρθενική τους εμφάνιση,αυτή την πρώτη τους εμπειρία μιας θεατρικής παράστασης και θα είμαστε όλοι μαζί κομμάτι αυτής της μνήμης,ενισχύει την προσπάθειά μας. 

Αλλά και για τους μεγαλύτερους είναι σπουδαία υπόθεση,γιατί με αυτό τον τρόπο αφήνουμε έστω ένα μικρό αποτύπωμα στο αρχείο του χάρτη της ζωής μας και αυτού του τόπου. 

Στιγμές που θα μείνουν στην ψυχή,στιγμές μοναδικές,στιγμές ιστορικές.Αυτές είναι που έχουν σημασία κι αξία.Να κάνουμε δηλαδή κάτι που γεμίζει την προσωπικότητα και δίνει ταυτόχρονα την ικανοποίηση του δημιουργήματος. 

Μιας έξαψης ανεπανάληπτης,ένα δυνατό χτυποκάρδι,μια χαρούμενη ανυπομονησία για κάτι κλασσικό που αποτελεί στόχο και σκοπό. 

Οτιδήποτε γίνεται συλλογικά και έχει μια τέτοια πολιτιστική αξία λόγου και πνεύματος,είναι ιερό κι ευλογημένο. 

Αυτή είναι η επιτυχία μας! 

Είμαστε ευτυχισμένοι που ζήσαμε αυτό το υπέροχο παραμύθι κι ευχόμαστε να συνεχιστεί το ταξίδι μας σε καινούρια δημιουργικά μονοπάτια και τη νέα σεζόν. 

Ευχαριστούμε ολόθερμα όλους όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.Υποσχόμαστε δυναμική συνέχεια. 


Υ.Γ Θα δοθούν δύο επιπλέον παραστάσεις,στον Αρχάγγελο,το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 9.μμ στο Κέντρο Νεότητας. 


ΕΚΑΣΚΕΜ: Βαφύρας - Αφιερώματα: Νίκος Ευαγγελόπουλος

Σε ακόμα μία επιστροφή στηρίχθηκε το φετινό οικοδόμημα των ανδρών του Βαφύρα μας, αυτή του Νίκου Ευαγγελόπουλου. Είναι η τρίτη φορά που φοράει τα χρώματα της ομάδας μας και ίσως η καλύτερη, ποιοτικότερη, ουσιαστικότερη. Μάλιστα αυτή τη φορά αγωνίστηκε μετά από απραξία σχεδόν δύο ετών.

ΕΚΕ: Ετήσια σύσκεψη της ομάδας εργασίας για το ροδάκινο και το νεκταρίνι

Την Τρίτη 29.05.18, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από την Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ετήσια σύσκεψη της ομάδας εργασίας για το ροδάκινο και το νεκταρίνι.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *