Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Αμερικανικές εκλογές: Από τα τηλε-ριάλιτι στην προεδρία - Άρθρο της Σαρτζετάκη Χρύσας

Αμερικανικές εκλογές: Από τα τηλε-ριάλιτι στην προεδρία - Άρθρο της Σαρτζετάκη Χρύσας (φοιτήτρια πολιτικών επιστημών στο ΑΠΘ) για το ialmopia.gr

Διάλεξη στην Έδεσσα με θέμα: «Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ): Ψυχο-κοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες»

Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνουν διάλεξη με ομιλητή τον εφευρέτη – καθηγητή μαθησιακών δυσκολιών Γεώργιο Παυλίδη, με θέμα «Διάσπαση Προσοχής (ΔΕΠΥ): Ψυχο-κοινωνικές και εκπαιδευτικές συνέπειες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Διοικητηρίου Έδεσσας με ελεύθερη είσοδος.

Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας: Ο Αστακός (2015)

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 21:00 

Ο Αστακός (2015) 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος 

Ηθοποιοί: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden 

Διάρκεια: 118 λεπτά 

Είδος ταινίας: Σινεφιλ 

Σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος, εκεί όπου ζουν οι μοναχικοί και εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους. Βραβείο επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών

Τζάκρη: "Ολοκληρώθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του φράγματος του Αλμωπαίου"

Με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη για το φράγμα του Αλμωπαίου, παρουσία των μελετητών του έργου.

Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Υπουργό ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του φράγματος του Αλμωπαίου, το οποίο αφορά έργο δυναμικότητας μέχρι 30 εκατομμύριων κυβικών μέτρων νερού και προϋπολογισμού περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), με την κατασκευή του οποίου θα αντιμετωπιστούν οι αρδευτικές ανάγκες, αλλά και θα λυθούν περιβαλλοντικά προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, μέχρι σήμερα έχει λάβει θετική έγκριση από:

• την Δ/νση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών, Τμήμα Μελετών Εγγειοβελτιωτικών Έργων του ΥΠΑΑΤ με αρ. πρωτ. απόφασης 22/79/2-2-2015

• την Δ/νση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας με αρ. πρωτ. απόφασης 859/07-13 04/09/15

• την Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αρ. πρωτ. 115/3-12-2015

• το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο κατά την υπ’ αριθ. 29/2-8-2016 Συνεδρία του

• την Δ/νση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Γεν. Δ/νσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού (αρ. απόφασης 284529/170760/11556/3487/2-9-2016).

Επίσης έχει εκδοθεί πράξη χαρακτηρισμού της περιοχής κατάληψης του έργου του Δήμου Αλμωπίας από το Δασαρχείο Αριδαίας (αρ. αποφ. 5235/26-4-2016).

Τέλος, έχουν διατυπωθεί απόψεις επί του προσχεδίου Περιβαλλοντικών Όρων, το οποίο και έχει αποσταλεί στην Δ/νση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων (ΔΙ.Π.Α.) του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων έχει υπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό.

Μετά την ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, το έργο είναι ώριμο προς ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. Η κατασκευή του φράγματος με χωμάτινο πυρήνα εκτιμάται σε προϋπολογισμό 32 εκατομμυρίων ευρώ, η κατασκευή των δικτύων σε 63 εκατομμύρια ευρώ και τα έργα μεταφοράς σε 22,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε προηγούμενη σύσκεψη της κ. Τζάκρη με τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε αποφασισθεί το έργο να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και να υλοποιηθεί με την επίβλεψη και συνδρομή των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Για τον λόγο αυτό την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο ΥΠΑΑ&Τ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών και του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να γίνουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για την χρηματοδότηση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με την επίβλεψη και συνδρομή των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 12-13/11

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου 12-13/11

ΕΚΑΣΚΕΜ: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου 12-13/11

Με την 6η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας,την 2η της Β' και παιχνίδια Εφήβων και κορασίδων συνεχίζεται η δράση στα γήπεδα της ένωσης.


Επίδομα πολυτέκνων ΟΓΑ: Μέχρι 18/11 οι αιτήσεις για το επίδομα σε πολύτεκνες αγρότισσες

Έως την Παρασκευή 18/11 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στα ΚΕΠ για ειδικό επίδομα σε πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ, για το Πρόγραμμα Παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης ο υπερτυχερός του Τζόκερ

Ένας κάτοικος από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης ήταν τελικά ο υπερτυχερός με το «χρυσό» δελτίο του Τζόκερ, το οποίο του χάρισε 13,8 εκατ. ευρώ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *