Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Αλμωπίας

Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια της διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε συνεργασία με την Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο του Ε.Π.Ε.Β.Υ.Σ. του ΤΕΒΑ , ανακοινώνει το πρόγραμμα διανομής των ειδών :

Δευτέρα 9:00-14:00

Τρίτη 9:00- 14:00

Τετάρτη 9:00 -14:00

Η διανομή θα γίνεται από τις εγκαταστάσεις του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ του Δήμου Αλμωπίας. για τα τρόφιμα ξηρής αποθήκευσης και από τις εγκαταστάσεις του ΑΦΟΣ Αλμωπίας για τα νωπά τρόφιμα (κοτόπουλα).1

Επισημαίνεται ότι η διανομή αφορά δικαιούχους του Τ.Ε.Β.Α. και όχι του κοινωνικού παντοπωλείου.

Πληροφορίες : 2384350211 Κας Χατζηαβραμίδου.

Αθλητική εκδήλωση για την αντισφαίριση στη Σκύδρα

«Γνώρισε και παίξε» ονομάζεται η αθλητική εκδήλωση τένις δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Σκύδρας, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας (Σιδηροδρομικός Σταθμός – ΤΑΞΙ), την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, από τις 10:00΄έως τις 13:00΄.

Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση και η διάδοση του αθλήματος της αντισφαίρισης.Απευθύνεται στα παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Θα διδάξουν, δωρεάν, ειδικοί του αθλήματος και θα υπάρχουν ελεύθερα προς χρήση αντίστοιχα αθλητικά όργανα (ρακέτες, μπάλες) για όσους δεν διαθέτουν.

Ο Δήμος Σκύδρας και η Γ΄ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κ.Δ. Μακεδονίας, ως συνδιοργανωτές, προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει αξιοποιώντας μια ευκαιρία για ψυχαγωγία κι άθληση. Αρμόδιος για πληροφορίες: Θεόδωρος Αντωνιάδης, τηλ.:6974661506.

Παρεμβάσεις Γιάννη Σηφάκη για την άμεση προκήρυξη του έργου μεταφοράς της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας

Παρεμβάσεις Γιάννη Σηφάκη για την άμεση προκήρυξη του έργου μεταφοράς της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Έδεσσας ( πριν το Πάσχα) και για επίλυση θεμάτων όσον αφορά τον πολυχώρο του «Μέγα Αλέξανδρου»

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης είχε τις τελευταίες εβδομάδες συστηματικές επαφές και συναντήσεις για θέματα του Νοσοκομείου Πέλλας και του πολυχώρου του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» στην Έδεσσα. Νοσοκομείο Πέλλας

Όσον αφορά το Νοσοκομείο Πέλλας έγιναν αρκετές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη και υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς και με την 3η ΔΥΠΕ για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών όσον αφορά την προκήρυξη διαγωνισμού για την μεταφορά της μονάδας τεχνητού νεφρού από το υπόγειο στο ισόγειο. Η διαδικασία προχωρά γρήγορα, ο στόχος είναι η προκήρυξη του έργου μέσα στον Απρίλιο.

Ακόμη μέχρι τις αρχές Απριλίου θα εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο μόνιμος παθολόγος στην πολύπαθη παθολογική κλινική και επικουρικός παιδίατρος.Για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών επίσης θα έλθει επικουρικός ορθοπεδικός και άλλες ειδικότητες επικουρικών γιατρών που έχουν ζητηθεί από το Νοσοκομείο και για τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από γιατρούς για την κάλυψη τους.Πολυχώρος «Μέγας Αλέξανδρος»

Μετά από συστηματικές επαφές και συναντήσεις με την αρχαιολόγο κ. Κοταρίδη, την διαχειριστική αρχή του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Υφυπουργό ΕΣΠΑ επιδιώκεται η μη επιστροφή χρημάτων από τον Δήμο σχετικά με το έργο αυτό καθώς και να βρεθεί τρόπος ολοκλήρωσης του μέσα από χρηματοδοτικό εργαλείο.

Μετά τις πρώτες επαφές και συναντήσεις του βουλευτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συνάντηση στο Δημαρχείο Έδεσσας με τον Δήμαρχο Τάκη Γιάννου και το ΔΣ του συλλόγου «Μέγας Αλάξανδρος» στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες.

Κατόπιν τούτου πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του βουλευτή και του δημάρχου με την αρχαιολογία και με τον υφυπουργό ΕΣΠΑ κ. Χαρίτση με πρώτο στόχο την μη επιστροφή χρημάτων από τον Δήμο. Υπήρξε η υπόσχεση ότι θα εξεταστεί θετικά. Ακόμη διερευνήθηκαν τρόποι ένταξης του σε πρόγραμμα για την ολοκλήρωση του. Απαιτείται εγρήγορση και συντονισμός όλων για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης αυτής.

Σε ποια σημεία της κεντρικής Μακεδονίας είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης), ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ:
Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:
στο οδικό δίκτυο της Επαρχιακής Οδού Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ:
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ:
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ:
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
Με αφορμή την παρούσα κακοκαιρία, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να υπενθυμίσει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες:
Να φροντίσω το όχημά μου να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
Να χρησιμοποιώ πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κλπ.).
Να φορώ πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
Να ενημερώνομαι για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ξεκινήσω.
Να ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου.
Να φροντίζω ώστε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα.
Να μειώνω ταχύτητα και να αφήνω αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορώ να σταματήσω με ασφάλεια.
Να μη φρενάρω απότομα γιατί υπάρχει κίνδυνος να εκτραπώ της πορείας μου. Με τον ίδιο τρόπο να λειτουργώ και όταν πρόκειται να επιταχύνω ή να στρίψω.
Να έχω αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνομαι πιο εύκολα αντιληπτός, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα.
Να διατηρώ τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός μου πάντα καθαρούς.
Να οδηγώ με χαμηλή ταχύτητα για να έχω τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματός μου.
Να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν διασχίζω γέφυρες, ανισόπεδες διαβάσεις και δρόμους που δεν είναι πολυσύχναστοι.
Αν οδηγώ σε επαρχιακό δρόμο, να αποφεύγω τους χιονισμένους χωματόδρομους.
Να έχω στο νου μου ότι ενδεχομένως χρειαστεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος για να ακινητοποιήσω το όχημά μου όταν οδηγώ σε παγωμένο δρόμο.
Εάν ακινητοποιηθεί το όχημά μου:
Να μην προσπαθήσω να «γκαζώσω» για να απεγκλωβιστώ, γιατί οι τροχοί κινδυνεύουν να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά ειδικά σε πολύ χιονισμένα σημεία.
Να μετακινήσω δεξιά και αριστερά τους τροχούς μερικές φορές προκειμένου να διώξω το χιόνι από τους τροχούς.
Να ειδοποιήσω αμέσως τις αστυνομικές αρχές.
Να παραμείνω στο αυτοκίνητό μου και να ανάβω τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα, ελέγχοντας ότι η εξάτμιση είναι καθαρή από χιόνι.
Σε περίπτωση που μετακινηθώ εκτός πόλεως:
Φροντίζω, πριν ξεκινήσω, να ενημερωθώ για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Προγραμματίζω το ταξίδι μου, έτσι ώστε να μη συμπέσει με την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου.
Βεβαιώνομαι ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου είναι γεμάτο καύσιμα.
Φροντίζω να έχω μαζί μου κουτί πρώτων βοηθειών.
Σε περίπτωση που μετακινούμαι μέσα στην πόλη:
Προτιμώ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Κινούμαι με ιδιαίτερη προσοχή και ακολουθώ τις υποδείξεις των Τροχονόμων.
Αποφεύγω τις άσκοπες μετακινήσεις.
Σε περίπτωση που αποκλειστώ:
Παραμένω στο αυτοκίνητό μου και φροντίζω να ανάβω τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα.
Τοποθετώ στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για τον ευκολότερο εντοπισμό μου από τις διασωστικές ομάδες.
Εξοπλισμός όπως αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακός, κουβέρτες, νερό, πρόχειρο φαγητό, σταφίδες, σοκολάτες μπορεί να φανεί χρήσιμος.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων 19 ως 23 Μαρτίου 2016

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων 19 ως 23 Μαρτίου 2016

Στην Έδεσσα γιορτάζει το νερό … Παγκόσμια Ημέρα Νερού, 22 Μάρτη

Την Παγκόσμια Ημέρα νερού γιορτάζει ο Δήμος Έδεσσας μέσα από τις εκδηλώσεις στα πλαίσια διασυνοριακού προγράμματος με το Δήμο Οχρίδας, το Πανεπιστήμιο Οχρίδας και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εξάλλου Έδεσσα σημαίνει η πόλη των νερών.

Πόσο καλά όμως ξέρουμε το νερό; Πόσο μας επηρεάζει; Πόσο πολύτιμο είναι; Πόσο ρυθμίζει την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουμε; Πόσο καθαρό είναι; Πόσο καταλαβαίνουμε την αξία του; Ποια είναι η σχέση του με τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις και τι σχέση έχει με την ιστορία και τον πολιτισμό κάθε τόπου;

Αυτά και άλλα πολλά στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Έδεσσας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας στο Βαρόσι, αίθουσα Παρθεναγωγείο από τις 21-27.3.2016. Την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.30μμ θα γίνουν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών για το νερό και ταυτόχρονα θα εκτεθούν οι πρώτες φωτογραφίες όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή στο φωτογραφικό διαγωνισμό (www.edessacity.gr). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου 2016. Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει φωτογραφικός ερασιτεχνικός διαγωνισμός με θέμα «Ο κόσμος του νερού και οι 5 ανθρώπινες αισθήσεις» με εκθέσεις που θα ταξιδεύσουν στην Έδεσσα, την Οχρίδα και την Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι να εκφραστούν οι νέοι φωτογράφοι για την βαθιά σχέση του νερού με τον άνθρωπο. Παράλληλα ο Δρ Ηλίας Λαζαρίδης θα μιλήσει για την σχέση της Έδεσσας με το νερό με θέμα «Το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό» ενώ καταξιωμένοι σεφ θα παρουσιάσουν την βάση της σύγχρονης μοριακής γαστρονομίας που έχει την βάση της στο νερό. Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα γαστρονομία του νερού και θα γίνει επίδειξη γευσιγνωσίας νερού ενώ στο κλείσιμο της βραδιάς ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου δήμου Έδεσσας θα παρουσιάσει κομμάτια με τσέλο που έχουν σχέση με … το νερό!

Την Τρίτη 22 Μαρτίου που είναι αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα νερού οργανώνεται ημερίδα στο Παρθεναγωγείο από τις 10πμ. Θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες για την αξίες του νερού, την αξία του νερού στην διασυνοριακή περιοχή, την εκπαίδευση με άξονα το νερό, την χρήση του νερού για πράσινη ενέργεια, την αξία του στα αγροτικά προϊόντα και την γαστρονομία, την γευσιγνωσία την σχέση του νερού με τον τουρισμό και την διαχείριση προορισμών. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας στην κατανόηση ότι «Καθαρό Νερό σημαίνει Καθαρά Προϊόντα» και ότι είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ η ανάγκη προστασίας του υδάτινου περιβάλλοντος.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι μαζί με τους τυμπανιστές του νερού, την ομάδα Κάρανος θα επισκεφτούμε τον μεγάλο Καταρράκτη Κάρανο για τιμήσουμε και να τραγουδήσουμε το νερό … την ψυχή και το αιώνιο σύμβολο της πόλης.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
ο έργο WATERNET συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδος και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Περισσότερες πληροφορίες στο www.edessacity.grΈναρξη 6ης Ανθοέκθεσης στο Δήμο Πέλλας

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά την Ανθοέκθεση.

Από τις 6 έως τις 15 Μαΐου σας υποδεχόμαστε στην μεγαλύτερη γιορτή της άνοιξης στο πάρκο του Πολύκεντρου στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση θα συμμετέχουν επαγγελματίες και παραγωγοί από το Δήμο Πέλλας και την ευρύτερη περιοχή εκθέτοντας μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά ,συνθέσεις με είδη ανθοκομίας και διακοσμητικά.

Ξεχωριστό τόνο για ακόμη μια χρονιά θα δώσουν οι πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Σας περιμένουμε όλους στην πιο πολύχρωμη και ανοιξιάτικη βόλτα!

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερoμένων ξεκινάει από τις 18 έως τις 28 Απριλίου 2016. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά κατά τις εργάσιμες ώρες στα τηλ 2382350805 και 2382084381.

Ευχαριστήρια επιστολή από το Γυμνάσιο - Λύκειο Εξαπλατάνου

Οι μαθητές, οι σύλλογοι διδασκόντων, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων καθώς και οι διευθυντές του Γυμνασίου και ΓΕΛ Εξαπλατάνου ευχαριστούν θερμά το Δ.Σ. του μορφωτικού συλλόγου Εξαπλατάνου «Μενέλαος Λουντέμης» για την προσφορά δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών προς τα σχολεία μας.

Τέτοιες ενέργειες οικοδομούν πνεύμα συνεργασίας το οποίο, εξάλλου, έχει αποδειχθεί έμπρακτα και κατά το παρελθόν.


Εκ μέρους των σχολείων

Ο Διευθυντής ΓΕΛ Εξαπλατάνου
Θεοδωρίδης Δημήτριος

Ο Διευθυντής Γυμνασίου Εξαπλατάνου
Παυλίδης Χαράλαμπος

Συνηθισμένα εκφραστικά λάθη σε συνηθισμένες εκφράσεις που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα

Συνηθίζουμε κάποιες εκφράσεις και τις λέμε με τη σιγουριά ότι είναι σωστές. Δείτε όμως πόσες από αυτές είναι λάθος!


*«Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν» (και όχι: «όλους όσους…» διότι είναι υποκείμενο στο ρήμα που ακολουθεί, αλλά: «ευχαριστούμε όσους…» και «επικοινωνεί με όλους όσους εκτιμάει», επειδή εδώ το «όσους» είναι αντικείμενο του ρήματος).

*Αντίγραψε ό,τι βλέπεις (και όχι αντέγραψε ό,τι βλέπεις) γιατί είναι προστακτική σύνθετου ρήματος.

*π.μ. (=προ μεσημβρίας), μ.μ. (=μετά μεσημβρίαν και όχι μετά μεσημβρίας), π.Χ.(=προ Χριστού), μ.Χ. (=μετά Χριστόν και όχι μετά Χριστού).

*Περισσότεροι από έναν ή περισσότεροι του ενός (και όχι: περισσότεροι από ένας)

*Με πολλή αγάπη (όχι με πολύ αγάπη), πολλή δουλειά (όχι πολύ δουλειά) αλλά πολύς κόσμος, πολύ νερό, πολλοί άνθρωποι, πολλά πράγματα.

*Γίνονται όλοι δεκτοί ανεξαρτήτως ηλικίας (και όχι: ανεξαρτήτου ηλικίας).

*Ενήργησα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου (και όχι: στα πλαίσια).

*πόσο πολλοί, τόσο πολλοί, πόσο πολλή (και όχι: πόσοι πολλοί, τόσοι πολλοί, τόση πολλή)

*κατ΄ αρχήν (=στα βασικά σημεία), Κατ΄ αρχάς (=αρχικά). Π.χ. «Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατ’ αρχήν», « Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε…»

*Ο επικεφαλής, του επικεφαλής, τον επικεφαλής, οι επικεφαλής κλπ. (και όχι: τον επικεφαλή, του επικεφαλούς)

*Οι μέθοδοι / παράμετροι αυτές (και όχι: οι μέθοδοι / παράμετροι αυτοί). Οι παλαιές οδοί, οι κεντρικές είσοδοι, οι πολλές ψήφοι (και όχι: οι παλιοί οδοί, οι κεντρικοί είσοδοι, οι πολλοί ψήφοι)

*Η αναπληρώτρια διευθύντρια /υπουργός (και όχι: η αναπληρωτής διευθυντής/υπουργός)
Κλητική: «κυρία Πρόεδρε» (και όχι: «κυρία Πρόεδρος)

*«15 Σεπτεμβρίου» ή «15 του Σεπτέμβρη» (και όχι: «15 Σεπτέμβρη»)

*Το ουσ. λάθος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως επιθετικός προσδιορισμός: π.χ. «λανθασμένη έκφραση» (και όχι: «λάθος έκφραση»).

*«έχω απαυδήσει» (και όχι: «έχω απηυδήσει», αλλά: «είμαι απηυδισμένος»).

*«Γενετικό υλικό» και όχι γεννητικό. Αλλά «προγεννητικός έλεγχος» και όχι προγενετικός

*Εξοκέλλω και όχι εξοκείλλω. Αλλά εξόκειλα, θα εξοκείλω, έχω εξοκείλει.

*Αποτείνομαι, μέλλ. θα αποταθώ (και όχι: αποτανθώ).

*«Η λέξη αυτή απαντά συχνά στον Όμηρο» (και όχι: απαντάται).

*«Στο βιβλίο του πραγματεύεται το θέμα των κοινωνικών θεσμών» (και όχι: διαπραγματεύεται). Αλλά: «Ο Υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύεται τους όρους της ειρήνης».

*«Απολαύει της εμπιστοσύνης» (και όχι: απολαμβάνει).

*Το ρήμα προοιωνίζομαι δεν έχει ενεργητική φωνή. Π.χ. «Η τακτική αυτή προοιωνίζεται την ήττα» (και όχι «προοιωνίζει την ήττα»).

*Το «αυξάνω» χρησιμοποιείται πολύ συχνά λανθασμένα: « Τα τέλη κυκλοφορίας αυξάνονται» (και όχι:«τα τέλη κυκλοφορίας αυξάνουν», αλλά: «η κυβέρνηση αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας»). Ομοίως, «αυξάνονται οι συντάξεις» (και όχι: «αυξάνουν οι συντάξεις», αλλά «τα ταμεία αυξάνουν τις συντάξεις»).

*Τα ρήμα διαρρέω και λειτουργώ είναι αμετάβατα: «διέρρευσε από πολιτικούς κύκλους η πληροφορία ότι…» ή: «πολιτικοί κύκλοι φρόντισαν να διαρρεύσει η πληροφορία ότι…» (και όχι: «πολιτικοί κύκλοι διέρρευσαν την πληροφορία ότι…»). «Θα θέσω το μηχάνημα σε λειτουργία» (και όχι: «θα το λειτουργήσω»).


*Ασχολούμαστε, ασχολούμασταν (και όχι: ασχολιόμαστε κλπ. διότι το ρήμα είναι ασχολούμαι και όχι ασχολιέμαι).) Στον παρατατικό όμως, ασχολιόταν

*«Αυτός επανέλαβε (αόρ.) την προσπάθεια χτες» – «Εσύ επανάλαβε (προστκτ.) την προσπάθεια αύριο». Οι προστακτικές δεν παίρνουν χρονική αύξηση. Ομοίως, «παρήγγειλα ένα ποτό» – «παράγγειλέ μου ένα ποτό» (ποτέ στην προστακτική:παρήγγειλε ένα ποτό), «αυτός αντέγραψε τις σημειώσεις» – «αντίγραψέ μου τις σημειώσεις», «αυτός απέρριψε την πρότασή του» – «εσύ απόρριψε την πρότασή του»

*Επαναλαμβάνω (και όχι: ξαναεπαναλαμβάνω).

*Πριν από την έναρξη (και όχι: πριν την έναρξη).

*Οποιοσδήποτε, οτιδήποτε (και όχι: ο οποιοσδήποτε, το οτιδήποτε).

*Τέως πρόεδρος: ο μέχρι πρo τινος πρόεδρος, ο προηγούμενος (από το σημερινό) πρόεδρο. Πρώην πρόεδρος: ο πριν από πολύ καιρό πρόεδρος.

*Το άρα δεν είναι σωστό να συνοδεύεται από το λοιπόν(όχι: «άρα λοιπόν») ούτε υποκαθίσταται από το άραγε(!)

*Δεν χρησιμοποιείται το «κύριος» ή το «κυρία» για πρόσωπα που έχουν πεθάνει (παρατίθεται απλώς το όνομα ή προηγείται το «αείμνηστος» ή «μακαρίτης», αν χρειάζεται)

*Δεν χρησιμοποιούμε το «κύριος» ή το «κυρία» όταν παρουσιάζουμε τον εαυτό μας (και όχι: «γεια σας, είμαι ο κύριος Βάγγος»). Η μόνη εξαίρεση του κανόνα που είναι ανεκτή είναι όταν μιλάμε σε μικρά παιδιά

*Το «κ.κ.» χρησιμοποιείται μόνο στο γραπτό λόγο . Γράφουμε «οι κ.κ. ομιλητές» αλλά εκφωνούμε «οι κύριοι ομιλητές» (και όχι: «οι κύριοι κύριοι ομιλητές»)

*Το «μέσα» μπροστά από «σ» γίνεται «μες» (αλλά όχι απαραίτητα, μπορεί να μείνει «μέσα»), ποτέ όμως «μεσ’». Π.χ. «Μεσ’ από το δάσος», αλλά «μες στο δάσος» ή «μέσα στο δάσος».

*Ψιλή κυριότητα (νομικός όρος) και όχι υψηλή κυριότητα*Της προσεχούς προβολής (όχι της προσεχής προβολής) γιατί τα δικατάληκτα επίθετα σε -ης/ -ης/ -ες, σχηματίζουν τη γενική ενικού του θηλυκού σε -ους

*Αντεπέξερχομαι στις δυσκολίες (και όχι ανταπεξέρχομαι) καθώς το ρήμα είναι σύνθετο από τα αντί+επί+εκ+έρχομαι.

* Ο ενδιαφέρων άνθρωπος (όχι ο ενδιαφέρον) και τον ενδιαφέροντα άνθρωπο (όχι τον ενδιαφέρον)

Προσοχή στη διάκριση «σαν» και «ως»: το «σαν» χρησιμοποιείται για παρομοιώσεις , ενώ το «ως» χρησιμοποιείται για πραγματικές ιδιότητες.
Έτσι για παράδειγμα όταν αναφερόμαστε σε ενέργειες δικηγόρων, γιατρών κλπ που έχουν σχέση με την άσκηση του επαγγέλματός τους, τότε λέμε «ενήργησε ως δικηγόρος», «θεωρεί, ως γιατρός». Για ανάλογες ενέργειες ατόμου που δεν ασκεί το επάγγελμα χρησιμοποιούμε το «σαν» : «μίλησε σαν δικηγόρος» (χωρίς να είναι), «τον φρόντισε σαν γιατρός».

Σημειωτέον ότι το «ως» ακολουθείται από κατηγορούμενο που πρέπει να μπει στην κατάλληλη πτώση, π.χ. «η εκλογή του ως καθηγητή» (και όχι: «ως καθηγητής»), «οι ενέργειές του ως δικηγόρου», «η γνωμάτευσή του ως ιατρού». 
 

ΠΗΓΗ: gnomikologikon.gr

Μουσική εκδήλωση "ΔΙΑΒΑΣΙΣ ΘΕΙΑ" στα Γιαννιτσά

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει μουσική εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει κείμενα της Καινής Διαθήκης και αποτελεί έργο του συνθέτη Δημήτρη Κωστόπουλου με τίτλο΄΄ΔΙΑΒΑΣΙΣ ΘΕΙΑ΄΄.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Θα συμμετάσχει ο Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει βράβευση των νικητών του 2ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα εκτεθούν στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου.

Δραματική έκθεση της ΓΣΕΕ: Ανεργία, φτώχεια, χαμηλοί μισθοί και ζωή..

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ – ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ - ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ


Ένα ζοφερό παρόν κι ένα ακόμη πιο ζοφερό μέλλον προβλέπει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία. Με τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας στην ΕΕ, με την συνεχιζόμενη φτωχοποίηση όλο και μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού και με την φοροεισπρακτική «καταιγίδα» που αντί να «πλημμυρίζει» τα ταμεία τα ώθησε σε περισσότερη… «ξηρασία», η χώρα μας βρίσκεται εγκλωβισμένη στην Εθνική της «φυλακή».


Και όπως δείχνουν τα πράγματα, η «αποφυλάκισή» της θα αργήσει για πολλά χρόνια ακόμη. Ειδικά για την ανεργία, αυτό που εκτιμάται είναι πως θα χρειαστεί πάνω από μία 20ετία για να επιστρέψει στα επίπεδα προ Μνημονίων.

Η φτώχεια

Σύμφωνα με την έκθεση της ΙΝΕ ΓΣΕΕ έχουν αυξηθεί σημαντικά τα νοικοκυριά που διέπονται από την απόλυτη φτώχεια. Συγκριτικά δε με το 2010 ο δείκτης της απόλυτης φτώχειας εμφανίζεται αυξημένος κατά 30 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο κοινωνικός «εφιάλτης» με ποσοστά:

Το 48% των νοικοκυριών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.\

Το 20,9% αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες. Το συγκεκριμένο ποσοστό στους ανέργους, αγγίζει το 43,4%.

Κι ενώ θα περίμενε κάποιος ότι με βάση αυτήν την πραγματικότητα, οι μηχανισμοί κοινωνικής προστασίας να ενισχύονταν, αντιθέτως έχουν κατακρημνιστεί. Οι δαπάνες για την κοινωνική προστασία στην Ελλάδα εμφανίζονται πολύ πιο χαμηλές απ’ ότι σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Το 50% των εργαζομένων αμοίβεται με 800 ευρώ και κάτω, το μήνα. Μόλις 13,5% εξ αυτών πληρώνονται με 700 έως 800 ευρώ.

Το 18,6% του εργατικού δυναμικού «απολαμβάνει» μηνιαίως 800 μέχρι 1.000 ευρώ.

Το 15, 7% ανήκει στο μισθολογικό «ταβάνι» με περισσότερα από 1.000 ευρώ το μήνα.

Αυτά είναι μόλις μερικά από τα θλιβερά συμπεράσματα της έκθεσης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ την οποία παρουσίασε ο επιστημονικός του διευθυντής, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Αργείτης.

Σύμφωνα με τον ίδιον: «Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη στη λιτότητα με μη βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα και υψηλό πιστωτικό ρίσκο και δεσμευμένη στα νέα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2016 και απαιτούνται από τους δανειστές μέχρι το 2018».

Ο Γιώργος Αργείτης εκτιμά πως απαιτείται η δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής κουλτούρας η οποία «θα είναι αποδεσμευμένη από νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και θα βασίζεται στη διασύνδεση των δημοσιονομικών, των χρηματοπιστωτικών και των μακροοικονομικών επιδόσεων της οικονομίας με τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του μοντέλου ανάπτυξης, και ειδικά με την παραγωγική ικανότητα και δυναμική της χώρας να δημιουργεί απασχόληση».

 
newsbomb.gr

Δήμος Αλμωπίας: Ταξίδι εκοικείωσης για travel bloggers στην Αλμωπία!

Ταξιδιωτικοί bloggers και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην Αλμωπία από την Καθαρά Δευτέρα 14.03.2016 έως την Πέμπτη 17.03.2016 στο πλαίσιο του ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αλμωπίας. Στόχος του ταξιδιού ήταν να γνωρίσουν την πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Αλμωπίας.

Οι θεματικές διαδρομές που ανακάλυψε η ομάδα περιλαμβάνουν μερικά από τα σημαντικότερα σημεία φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος της Αλμωπίας που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τους καταρράκτες της Κουνουπίστας και της Τζένας, το Λαογραφικό Μουσείο, τους οικισμούς Ξιφιανή, Αετοχώρι και Χρυσή, τους ιερούς ναούς Αγίου Δημητρίου και Αγίου Ιωάννη και το κάστρο της Χρυσής.

Η δράση είναι ενταγμένη στο διασυνοριακό έργο «living history, living nature II» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Οι βασικές δράσεις που υλοποιούνται από μεριάς του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο του έργου είναι:

- Ωρίμανση της ανάδειξης/αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής

- Ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου

- Μελέτη συνολικής ανάδειξης του Σπηλαιοβάραθρου στα Λουτρά Λουτρακίου

- Οργάνωση εργαστηρίου αρχιτεκτονικής για τη διαμόρφωση των τόπων των Διασταυρώσεων της Ιστορίας και της Φύσης στην Αλμωπία

- Διοργάνωση περιοδειών για την εφαρμογή μεθόδων crowd sourcing

Η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ & τα ζευγάρια στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ

Η κλήρωση των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ δεν έβγαλε... clasico, όμως προέκυψε τεράστια ισπανική μάχη με τη Μπαρτσελόνα να κοντράρεται με την Ατλέτικο Μαδρίτης! Κόντρα στην πρωτάρα σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, Μάντσεστερ Σίτι, η Παρί Σεν Ζερμέν! 

Αν και όλα ήταν ανοιχτά και υπήρχε το ενδεχόμενο να βγάλει η κληρωτίδα το μεγάλο ισπανικό clasico, αν και... κανείς δεν θα το ήθελε σε αυτό το - ακόμα - πρώιμο στάδιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, το μεγάλο ντέρμπι που βγήκε (αν μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοιο) είναι η μάχη της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης!

Ο ισπανικός «εμφύλιος» ξεχωρίζει στα προημιτελικά του θεσμού για φέτος, με τη Ρεάλ Μαδρίτης θεωρητικά να έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στην πρωτάρα σε αυτό το στάδιο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά απόλυτα υπολογίσιμη και μαχητική, Βόλφσμπουργκ.

Η Μπενφίκα των Σάμαρη και Μήτρογλου έχει μπροστά της τεράστια πρόκληση αφού κληρώθηκε με τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία χάρισε σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο - από κοινού με τη Γιουβέντους βέβαια - δύο από τα καλύτερα ματς της διοργάνωσης, με τους Βαυαρούς να περνούν στη φάση των «8».

Η Μάντσεστερ Σίτι που επίσης παίζει για πρώτη φορά στα προημιτελικά, έχοντας αποκλείσει με μεγάλη ευκολία το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου, θα κοντραριστεί με την πανίσχυρη, Παρί Σεν Ζερμέν, του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ευκαιρία για... τεστάρισμα δυνάμεων και κατάθεση αποδείξεων στο επόμενο επίπεδο για τους «πολίτες», οι οποίοι, μπορούν να πάρουν και μια είδους... εθνική εκδίκηση για τον αποκλεισμό της Τσέλσι από τους Πρωταθλητές Γαλλίας και φέτος...
Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν τα διήμερα 5/6 και 12/13 Απρίλη.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Βόλφσμπουργκ – Ρεάλ Μαδρίτης
Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης
Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι

Οι ημερομηνίες για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν επιβεβαιωθεί και είναι οι εξής:

5/4 Μπάγερν Μονάχου – Μπενφίκα και Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο
6/4 Βόλφσμπουργκ – Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι
12/4 Ρεάλ Μαδρίτης – Βόλφσμπουργκ και Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν
13/4 Μπενφίκα – Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα


 

Τελικός Nτόρτμουντ - Λίβερπουλ από τώρα στο Europa League!

Έγινε αυτό που ήθελε ο Γιούργκεν Κλοπ κι ας ήρθε νωρίς! Ο Γερμανός κόουτς επιστρέφει στην πατρίδα και την πρώην ομάδα του, όμως αυτή τη φορά θα πρέπει να πληγώσει τη Ντόρτμουντ που αγάπησε πολύ, στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ! Ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό η κόντρα αυτή...

Λίγο μετά την πρόκριση στη φάση των «8» εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κλοπ δήλωσε ότι θα ήθελε πολύ ν' αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, όμως, θα το ήθελε στον τελικό της διοργάνωσης... Η κλήρωση για τους «8» του θεσμού, όμως, έριξε τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ απέναντι στους Βεστφαλούς σε μια όμορφη, ποδοσφαιρική ιστορία και κόντρα που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια, όπως και στο Τσάμπιονς Λιγκ, προέκυψε ισπανική μάχη, με τη Μπιλμπάο να κοντράρεται με την κάτοχο του τροπαίου, Σεβίλλη, ενώ, η Σπάρτα Πράγας που έκανε μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας με σκορ 3-0 στη Ρώμη της Λάτσιο για να πανηγυρίσει την πρόκριση και να... ξεφύγει στη 12η θέση της κατάταξης η Τσέχία, κληρώθηκε με τη Βιγιαρεάλ.
Η Σαχτάρ Ντόνετστκ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπράγκα, με τις δυο τους να έχουν πάρει εύκολα το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά εις βάρος των Άντερλεχτ και Φενέρμπαχτσε...

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Μπράγκα – Σαχτάρ Ντόνετσκ
Βιγιαρεάλ – Σπάρτα Πράγας
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σεβίλλη
Μπορούσια Ντόρμουντ - Λίβερπουλ
 
 
 gazzetta.gr

Aποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς την Ημέρα που Συμπληρώνονται 2.5 Χρόνια από τη Δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Την ημέρα που συμπληρώνονται δυόμιση χρόνια ακριβώς από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του νεαρού ράπερ, Γιώργος Ρουπακιάς, αποφυλακίστηκε, έπειτα από 30 μήνες προσωρινής κράτησης, λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης έχει συνεχείς καθυστερήσεις στην διαδικασία και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η αποφυλάκιση έγινε το πρωί της Παρασκευής υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και ο Γιώργος Ρουπακιάς μεταφέρθηκε με βαν της αστυνομίας από τις φυλακές Κορυδαλλού στο σπίτι του, όπου δέχτηκε το λιντσάρισμα της γειτονιάς με εκφράσεις όπως «ξεφτίλας».


Η είδηση της αποφυλάκισης έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό μεγάλες αντιδράσεις. Ο Ρουπακιάς ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά και της ένταξης σε εγκληματική οργάνωσης. Ο κατηγορούμενος ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας, σχέση που αρχικά η οργάνωση είχε αρνηθεί. Όμως δύο χρόνια μετά ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας.


Γιατί αποφυλακίστηκε

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 260/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ανώτατο όριο κράτησης του Ρουπακιά έληγε σήμερα 18 Μαρτίου 2016, οπότε και αποφυλακίστηκε. Ο Γιώργος Ρουπακιάς, συμπλήρωσε 30 μήνες στην φυλακή καθώς παρέμενε προσωρινά κρατούμενος από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 με ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, ενώπιον της οποίας απολογήθηκε για την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι. Η προσωρινή κράτηση του Γ. Ρουπακιά υπερέβη το ανώτατο όριο του 18μηνου που ορίζει ο νόμος, καθώς πέραν του αρχικού εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν και άλλες κατηγορίες, με αποτέλεσμα να κρατηθεί περισσότερο.
Ανησυχία για τα μέτρα ασφαλείας

Όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, μετά την αποφυλάκισή του Γιώργου Ρουπακιά, του έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι του κατ' οίκον περιορισμού υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία, καθώς επίσης και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Εμείς είπαμε από την αρχή, επειδή ήταν αναμενόμενη η αποφυλάκιση του καθ' ημάς δολοφόνου Ρουπακιά ότι είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί η παρουσία του και στην διαδικασία και σε τυχόν εκτέλεση ποινής σε όλα τα στάδια. Από εκεί και πέρα τα μέτρα θα φανούν στο πώς θα εφαρμοστούν», σχολιάζει ο συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης στο VICE σε ερώτηση για το αν θεωρούν επαρκείς τους περιοριστικούς όρους κι αν υπάρχει ανησυχία για τα μέτρα ασφαλείας προσθέτοντας πως:

«Εγώ δεν μπορώ να πω αν είναι επαρκή ή όχι. Απλά δηλώνω ότι η επιθυμία και της οικογένειας και των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής που την εκπροσωπούμε είναι να διασφαλιστεί ότι αυτός θα είναι εκεί που πρέπει. Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι να διασφαλιστεί ότι αυτός ο άνθρωπος θα είναι εκεί και όταν βγει η απόφαση. Είναι σαφές τι λέω και είναι σαφής κι ο φόβος όλων να μην προκύψει κάτι άλλο. Ελπίζω ότι οι περιοριστικοί όροι που έχουν τεθεί από το βούλευμα να είναι επαρκείς και να εξασφαλίσουν αυτό που επιθυμούμε».

«Είναι μία θλιβερή επέτειος η Παρασκευή 18η Μαρτίου και δυστυχώς και για την οικογένεια. Η πικρία της οικογενείας είναι δεδομένη, αλλά είναι η πικρία που υπάρχει από τον θλιβερό Σεπτέμβρη του 2013. Πικρία, αγανάκτηση, οργή», καταλήγει ο κ. Τζέλης.


πηγη: vice.com/gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *