Τρίτη 5 Απριλίου 2016

67% για τον Παύλο Γιουρούκη στην Αλμωπία

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές της ΔΗΜΤΟ Αλμωπίας καθώς ψήφισαν 560 άτομα. Αδιαμφισβήτητος νικητής αναδείχθηκε ο Παύλος Γιουρούκης ο οποίος πήρε το 67,8% ποσοστό πολύ μεγάλο που δείχνει κυριαρχία στην Αλμωπία. Ο έτερος συνυποψήφιος Γιάννης Σαπακόλης πήρε το 32,2% και δεν κατάφερε να εκλεγεί σύμβουλος της τοπικής λόγω του ότι έπρεπε να πάρει 40%. Φαίνεται ότι οι δυνάμεις του Πέτρου Ζέρζη, των Προμάχων αλλά και αρκετών στελεχών της Δημοτικής αρχής Αλμωπίας στήριξαν τον κο Γιούρουκη ενώ ο Γιάννης Σαπακόλης συγκέντρωσε δυνάμεις δυσαρεστημένες όπως ο Χρήστος Χουρσόγλου. Παρακάτω διαβάστε ποιοι εκλέγονται:ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ
Ψήφισαν 560
Άκυρα 22
Έγκυρα 538
Παύλος Γιουρούκης 365 , 67,8 %
Γιάννης Σαπακόλης 172 32,2 %


ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΤΟ
Ψήφισαν 560
Άκυρα 7
Έγκυρα 553ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
1. Δημήτρης Γιάντσης 226 Δημ. Ενότητα Αριδαίας ( ΔΕΑ)
2. Σάνια Πέγιου 166 (ΔΕΑ)
3. Ηλίας Κελικλής 133 (ΔΕΑ)
4. Γιώργος Δόκος 87 (ΔΕΑ)
5. Νικόλαος Τοπάλης 82 (ΔΕΑ)


6. Χαράλαμπος Αντωνιάδης 155 Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου (ΔΕΕ)
7. Ελευθέριος Καρατζάς 126 (ΔΕΕ)
8. Χρήστος Κιούπης 109 (ΔΕΕ)
9. Ιωάννης Γούδας 87 (ΔΕΕ)ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙΙωάννης Τσομπανγεωργίου 82
Ιωάννης Καρράς 55
Ιωάννης Αβραμίδης 48
Αλέξανδρος Αμπάρης 31
Δήμητρα Γκιαβουροπούλου 21
 
 
απο το Meapopsi.gr

Δήλωση συμμετοχής ομάδων στο 9ο Αντικαπνιστικό Τουρνουά Μπάσκετ 2016

Το ΚΠ «ΟΡΑΜΑ» με την υποστήριξη του Δήμου Έδεσσας και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνδιοργανώνει το 9ο Αντικαπνιστικό Τουρνουά Μπάσκετ 2016.

Υποδοχή της φλόγας της 12ης Μαθητιάδας 2016 από το Δήμο Σκύδρας

Η Μαθητιάδα είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που  υλοποιείται στην Πρώτη του Δήμου Αμφίπολης Σερρών από το 2002 κι αποτελεί μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων που σκοπό έχει τη διάδοση και την προαγωγή των ολυμπιακών κι ανθρώπινων ιδεωδών.

Οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2016 έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Αγωνιζόμαστε. Μαζί».

Σύμφωνα με το τελετουργικό, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2016 άναψε η φλόγα της Μαθητιάδας η οποία άρχισε το ταξίδι της και μέσω λαμπαδηδρομίας, αφού περάσει από σαράντα πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, μεταξύ των οποίων η Σκύδρα, θα καταλήξει στην Πρώτη Σερρών, απ΄όπου ξεκίνησε, και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Σκύδρας υποδεχόμενος και τιμώντας τη Μαθητιάδα διοργανώνει την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 κι ώρα 11:00΄, σε συνεργασία με σχολεία και συλλόγους λαμπαδηδρομία κι άναμμα του δαυλού στο βωμό που θα στηθεί στην Πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο).

Η Μαθητιάδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Δήμου Αμφίπολης.

Προσκαλούνται οι συμπολίτες μας να πλαισιώσουν και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.Συγχαρητήρια στην ομάδα βόλεϋ του ΓΕΛ Σκύδρας από τη ΔήμαρχοΜια ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε στα αθλητικά κι εκπαιδευτικά δρώμενα του Δήμου μας που εξυψώνει τη Σκύδρα και μας κάνει υπερήφανους και χαρούμενους. Πρόκειται για την ηρωική, τηρουμένων των αναλογιών, πρόκριση της Ομάδας Βόλεϊ των Μαθητριών του ΓΕΛ Σκύδρας στην τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος βόλεϊ που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες, στους προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής, τον Διευθυντή κι όλους τους καθηγητές, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον ΦΕΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» κι όλους τους αφανείς συντελεστές αυτού του μεγάλου επιτεύγματος.Εύχομαι, ολόψυχα, μαζί μ΄όλους τους συμπολίτες μας, με το θάρρος, την αυτοπεποίθηση και την καλή προετοιμασία, να στεφθείτε οι νικήτριες του τελικού.

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου


Πανό δυσαρέσκειας από τους αγρότες της Αλμωπίας προς τους βουλευτές της Πέλλας

Πανό δυσαρέσκειας από τους αγρότες της Αλμωπίας προς τους βουλευτές της Πέλλας 

Προτάσεις για τον Άνω Συνοικισμό Σκύδρας από τον Πορτοκαλίδη Χαριτων - Τοπικός Σύμβουλος Σκύδρας

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έγινα δέκτης προσωπικής επίθεσης από τη δήμαρχο Σκύδρας και μέλη της δημοτικής της παράταξης. Ακόμη κι αν δεν κατονομάστηκα όλοι κατάλαβαν για ποιον μιλούσε. Είναι φανερό ότι η δραστηριότητα που ασκώ σαν μέλος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Σκύδρας τους ενοχλεί. Οι άνθρωποι αυτοί, που ενάμιση χρόνο τώρα δεν κάνουν τίποτε άλλο από το αλληλοσυγχαίρονται για την ανυπαρξία τους στα σοβαρά και τα δύσκολα, μου ασκούν κριτική γιατί κάνω το αυτονόητο. Εντοπίζω τα προβλήματα αυτής της πόλης και απαιτώ από αυτούς που διαχειρίζονται τη τύχη της να τα επιλύσουν. Κι αν κάποιες φορές ο τρόπος μου ήταν πιεστικός αυτό οφείλεται στην δική τους αρνητική προδιάθεση να δώσουν λύσεις. Οι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να παίζουν ακόμη και με τον θεσμό του συνηγόρου του πολίτη, στον οποίο αναγκάστηκα να προσφύγω για να καθαριστεί το ανάχωμα του εδεσσαίου ποταμού από τα σκουπίδια, δηλώνοντας ψευδώς σε απαντητική επιστολή ότι αυτό έχει γίνει.

Την ίδια στιγμή που εγώ προσπαθώ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μου ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σκύδρας δύο φορές δεν έφερε θέματα προς συζήτηση στο συμβούλιο λες και τα έχουμε λύσει όλα σε αυτή την πόλη. Συνεπής και αυτός με την κυρίαρχη πολιτική της δημάρχου που κρύβει τα πραγματικά προβλήματα μέσα από έναν βομβαρδισμό γιορτών και πανηγυριών. Με αυτή την πολιτική ούτε εγώ θα είχα πρόβλημα αρκεί πρώτα να είχαμε επιλύσει τα προβλήματα για την επίλυση των οποίων μας επέλεξε ο κόσμος.

Αυτά ως γενικές αναφορές και για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ο πραγματικός λόγος που απευθύνομαι σε εσάς είναι για να αναφερθώ σε δύο πολύ σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του παλαιού συνοικισμού Σκύδρας. Προβλήματα που δυστυχώς καμία δημοτική αρχή δεν έχει λύσει μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να τα ορίσει ως προτεραιότητες και στο μέτρο της δυνατότητας που της δίνει ο προυπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου να δώσει λύσεις.

Πρώτο πρόβλημα η ανυπαρξία ασφαλτόστρωσης σε δρόμους του παλαιού συνοικισμού. Εδώ δεν μιλάμε για δρόμους που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο τα τελευταία χρόνια αλλά για δρόμους που υπάρχουν από την πρώτη διανομή οικοπέδων που έγινε στη πόλη ογδόντα χρόνια πριν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Κουντουριώτη. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός του πως καταφέρνουν οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτή την οδό να φτάνουν στα σπίτια τους. Ο δρόμος όχι μόνο δεν είναι ασφαλτοστρωμένος αλλά παρουσιάζει και την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.

Πολύ κοντά και άλλοι δρόμοι πλησίον του αναχώματος του εδεσσαίου ποταμού με πλήθος οικοδομών. Η περιοχή με τις βροχές του χειμώνα θυμίζει λασπότοπο. Ο δήμος Σκύδρας παρά το γεγονός ότι από πέρυσι το καλοκαίρι δημοπράτησε το έργο της ενδοδημοτικής οδοποιίας Σκύδρας μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε.

Με δεδομένο ότι έχουμε μπεί πλέον στην άνοιξη πιστεύω ότι πρέπει να δώσει άμεσα την εντολή στον εργολάβο του έργου να προχωρήσει στην αποκατάσταση και την ασφαλτόστρωση αυτών των οδών. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα τμήματα που χρειάζονται παρόμοιες παρεμβάσεις αλλά αυτά που επισημαίνω είναι άμεσης προτεραιότητας και λόγω πυκνότητας των υφισταμένων κατοικιών.

Δεύτερο πρόβλημα που είναι και σημαντικότερο κατά την άποψη μου γιατί συνδέεται με την ασφάλεια των πεζών είναι η κατασκευή πεζοδρομίων σε δρόμους του συνοικισμού. Συμφωνώ με την άποψη ότι την σημερινή εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης τέτοια έργα φαντάζουν σαν πολυτέλεια, εδώ όμως μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας. Με εξαίρεση την οδό Στρατάρχου Παπάγου σε κανέναν άλλο δρόμο δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Αυτό είναι αδιανόητο από τη στιγμή που υπάρχει και λειτουργεί στην άκρη του συνοικισμού το 2ο δημοτικό σχολείο Σκύδρας.

Ζητάω σε ακτίνα τουλάχιστον τριακοσίων μέτρων, εκεί που η πυκνότητα της μετακίνησης των μαθητών είναι μεγάλη να μην υπάρχει δρόμος που να μην είναι πλακοστρωμένος από τη μία του τουλάχιστον πλευρά. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο μετακινούνται οι μαθητές σήμερα από και προς το δημοτικό σχολείο και άκρως επικίνδυνος. Η δήμαρχος οφείλει να δώσει άμεσα εντολή στην τεχνική υπηρεσία του δήμου να προχωρήσει σε μελέτη για την κατασκευή αυτών των πεζοδρομίων. Όπως οφείλει να δώσει και εντολή για να ασφαλτοστρωθεί ο χώρος μπροστά από την είσοδο του 2ου δημοτικού σχολείου που τους χειμερινούς μήνες θυμίζει λίμνη.

Το παρόν είναι η αρχή των προτάσεων που θα γίνονται από μέρους μου δημόσια, μιας και στα τοπικά συμβούλια δεν έρχονται τέτοιου είδους θέματα.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Δηλώσεις Γιώργου Τυριακίδη: "Είμαστε άξιοι πρωταθλητές"

Μετα το τελος του κυριακατικου αγωνα στο Δημοτικο Σταδιο Εδεσσας οπου η ομαδα του Αλμωπου εριξε την αυλαια του πρωταθληματος κερδιζοντας την ομαδα του Εδεσσαικου με 1-2 σκορ.ο τεχνικος της ομαδος Γιωργος Τυριακιδης μας ειπε:

Συχνά λάθη στη χρήση της γλώσσας μας

Τα λάθη που κάνουμε καθημερινά στο γραπτό και τον προφορικό λόγο είναι αμέτρητα. Η ελληνική γλώσσα είναι από τις δυσκολότερες, εξ ου και το it’s all greek to me! Μια έκφραση που χρησιμοποιούμε κι εμείς αντικαθιστώντας τα greek/ελληνικά βέβαια με τα… κινέζικα όταν δεν καταλαβαίνουμε κάτι.


Μερικά λοιπόν μόνο από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε καθημερινά όταν μιλάμε και όταν γράφουμε είναι τα παρακάτω.

Ποιος, ποιες, ποιοι, ποιους κτλ. δεν τονίζονται! Είναι μονοσύλλαβα.
Είναι τριάμισι λεπτά και όχι τρεισήμισι λεπτά. Από τα τρία λεπτά και όχι τρεις λεπτά.
Είναι τεσσερισήμισι ώρες και όχι τεσσεράμισι ώρες. Από τις τέσσερις ώρες κι όχι τέσσερα ώρες.
Ραντεβού στη μία και όχι ραντεβού στις μία.
Χάρη σε και εξαιτίας. Το πρώτο έχει θετική σημασία, το δεύτερο αρνητική. Θα πούμε λοιπόν, χάρη σε σένα είμαι καλά και όχι εξαιτίας σου είμαι καλά.
Το επίθετο πολύς-πολλή-πολύ συνοδεύει ουσιαστικά, ενώ το επίρρημα πολύ συνοδεύει ρήματα, επιρρήματα ή επίθετα. Άρα το σωστό είναι με πολλή αγάπη κι όχι με πολύ αγάπη. Έχει πολλή τύχη και όχι πολύ τύχη.
Το πού και το πώς είναι επιρρήματα που ρωτάνε. Και θέλουνε τόνο, ακόμα και σε πλάγια ερώτηση.
Το «που» είναι αντωνυμία, για ευκολία μπορεί να αντικατασταθεί με τη φράση «το οποίο» και το «πως» είναι σύνδεσμος και μπορεί να αντικατασταθεί με το «ότι». Αυτά που δεν ρωτάνε δεν θέλουν τόνο.

Οι παράμετροι αυτές κι όχι οι παράμετροι αυτοί, όπως και οι ψήφοι αυτές, οι μέθοδοι αυτές.
Το σωστό είναι ανενημέρωτος και όχι ανημέρωτος.
Κοινότοπος και όχι κοινότυπος.
Μεγεθύνω, μεγέθυνση και όχι μεγενθύνω, μεγένθυση
Απαθανατίζω και όχι αποθανατίζω.
Οκτώβριος και όχι Οκτώμβριος.
Οι εποχές γράφονται με μικρό ενώ οι μήνες με κεφαλαίο.
Υποθάλπω, περιθάλπω και όχι υποθάλπτω, περιθάλπτω.
Ακατονόμαστος και όχι ακατανόμαστος.
Αθυρόστομος και όχι ανθηρόστομος.
Το τελικό «ν» στα άρθρα τον, την και τα μόρια δεν, μην, διατηρούν το ν μόνο όταν όταν ακολουθεί λέξη που αρχίζει από φωνήεν, από στιγμιαίο σύμφωνο κ, π, τ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ και από τα διπλά ξ, ψ.
Οι μετοχές σε -ντας γράφονται με -ω όταν αυτό τονίζεται και με -ο όταν δεν τονίζεται. Παραδείγματος χάριν κάνοντας, τραβώντας.

Το σωστό είναι ο επικεφαλής, του επικεφαλής, τον επικεφαλής κλπ. Δεν κλίνεται.
Όσο για το κατ’αρχήν και το κατ’αρχάς που δυσκολεύει πολύ κόσμο, κατ’ αρχάς σημαίνει στην αρχή, αρχικά, πρώτα. Έχει δηλαδή χρονική σημασία. Κατ’ αρχήν σημαίνει κατά κανόνα, κατά νόμο.
Και τέλος ακούμε και διαβάζουμε στα πλαίσια του…, το οποίο μάλιστα κοντεύει να καθιερωθεί, αντί για το σωστό που είναι στο πλαίσιο του…


Ο κατάλογος είναι φυσικά πολύ μακρύς αλλά μην ξεχνάμε ότι η γλώσσα μας είναι υπέροχη. Η γλώσσα του Ομήρου, του Αριστοτέλη, του Σολωμού, του Ελύτη και εκατοντάδων άλλων σημαντικών ανθρώπων στους αιώνες, η οποία αντικατοπτρίζει τη συνέχεια και τη δύναμη του Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως σήμερα.
 


ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

1o πασχαλινό καμπ καλαθοσφαίρισης από τον Πανεδεσσαϊκό σε συνεργασία με την TNBA GREECE για παιδιά ηλικίας 7-17 ετών

Ο Πανεδεσσαϊκός συνεπής στις αθλητικές δραστηριότητες, διοργανώνει το χρονικό διάστημα 25-28/04/2016 στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας το 1Ο πασχαλινό καμπ καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τηνTNBA GREECE για παιδιά ηλικίας 7-17 ετών.

Ήττα στο μπαράζ για τον Μακεδονικό Έδεσσας με 0-3 από τον Μέγα Αλέξανδρο Εσωβάλτων

Δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της ομάδας του Μέγα Αλέξανδρου Εσωβάλτων και δίκαια έχασε ο Μακεδονικός Έδεσσας στον αγώνα που σφράγισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη σεζόν 2015-2016.

Tι τραβάει το κάθε ζώδιο σαν....μαγνήτης...

Ξέρεις τι ζώδιο είναι ο άνθρωπος που θέλεις; Ωραία!...Υπάρχουν ερωτικά tips για να τον τραβήξεις και να τον κρατήσεις κοντά σου και να μην...
ξέρει τι έπαθε και από πού του ήρθε! Μάθε όλα τα μυστικά για να τραβήξεις στην αγκαλιά σου το κάθε ζώδιο, και να το κρατήσεις εκεί!
Εκεί!

Κριός
Μην προσπαθήσεις να τραβήξεις έναν Κριό! Παρέκαμψέ τον και τράβα κοντά σου τον Άρη του, τον Θεό που τον κυβερνάει! Ο κριός είναι ένα τρισχαριτωμένο παιδί, που κρύβει μέσα του μια φλογερή αντρική θεότητα . Μη μιλάς με το παιδί, μίλα με τον Θεό! Μίλα με τη γλώσσα του σώματος, μην τον αφήσεις να σου ζητήσει κάτι στον έρωτα, κάντο εσύ. Δεν θα μπορέσει να σου αντισταθεί. Για να τον κρατήσεις κοντά σου για πάντα, δώστου κι άλλο σεx, και μετά φύγε! Φύγε! Τρελαίνεται για ανεξάρτητες γυναίκες! Ο Θεός Άρης θα τον βουτήξει και θα στον φέρει στα πόδια σου!

Ταύρος
Ο ταύρος πιάνεται από τα μάτια! Υπνωτίζεται από την ηδυπάθεια του βλέμματος! Θέλει να αποπλανηθεί, τρελαίνεται για τον έρωτα, αλλά με ρυθμούς αργούς και βασανιστικούς. Κοίτα τον στα μάτια. Άσε τα μάτια σου να μιλήσουν. Όχι να μιλήσουν απλά, υπέταξέ τον με τη ματιά σου! Όλη αυτή η τεράστια δύναμη που έχει,

θα γίνει δική σου, θα σου παραδοθεί όταν τον κοιτάξεις με πάθος . Και θα μείνει για πάντα δική σου!

Δίδυμοι
Θέλεις να μαγνητίσεις έναν Δίδυμο; Θέλεις να τον έχεις δικό σου για πάντα; Δώσε του ίντριγκα και πάρε του την ψυχή! Δεν μπορείς να τον έχεις με τη μία, ούτε μπορείς να πάρεις απόλυτα εσύ την πρωτοβουλία, θέλει να διαλέγει. Ωραία. Ξεκίνα κουβέντα για κάτι που τον ενδιαφέρει και κόψε στο πιο καuτό σημείο! Θυμάσαι την Σεχραζάτ με τις χίλιες και μια νύχτες, που κάθε αυγή σταματούσε το παραμύθι; Αυτό! Μην του πεις το τέλος! Θα σε κυνηγήσει γιατί του έχεις ανάψει το ενδιαφέρον, θα μείνει μαζί σου αν βάζεις συνέχεια άνω τελεία. Μην του δώσεις ποτές την εντύπωση ότι όλα είναι τακτοποιημένα. Ποτέ!

Καρκίνος
Είσαι έτοιμη να κάνεις συγχώνευση με έναν Καρκίνο; Γιατί αυτό δεν είναι σχέση, να το παραδεχτούμε. Ο Καρκίνος θέλει να γίνει ένα μαζί σου, τίποτα λιγότερο. Αν το θέλεις πολύ και χρειάζεσαι έναν μαγνήτη, άστον να σου μιλήσει για τον εαυτό του. Καθώς θα σου μιλάει χάιδεψε το χέρι του πολύ τρυφερά! Τέλειωσε! Δικός σου, να τον χαίρεσαι, καλούς απογόνους, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, είναι απόλυτα πιστός και ούτε που θα το κουνήσει από δίπλα σου! Ο καρκίνος θα έρθει μαζί συ εύκολα και δεν θα φύγει ποτέ, μα ποτέ και με τίποτα.

Λέων
Έχεις ερωτευτεί έναν Λέοντα; Το κλειδί είναι να του το πεις! Δεν θα σε υποτιμήσει καθόλου αν του πεις για πόσους και ποιους λόγους τον λάτρεψες! Ίσα – ίσα, θα ανέβεις στην εκτίμησή του για το καλό σου γούστο! Από μια μεριά, είναι ο τέλειος άνθρωπος για να είσαι ειλικρινής μαζί του, όταν τον αγαπάς. Και αυτό, γιατί όλοι θέλουμε να πούμε πόσο αγαπάμε κάποιον, αλλά κρατιόμαστε να μην το πάρει επάνω του. Ο Λέοντας δεν κινδυνεύει από τέτοια, το έχει έτσι κι αλλιώς πάρει επάνω του, αλλά γλυκαίνεται πολύ και γίνεται σκέτη λατρεία όταν νιώσει και ακούσει ότι τον θες!

Παρθένος
Έχουμε πει, για να θέλεις έναν Παρθένο, είναι σίγουρο ότι πρώτα σε θέλει αυτός! Για να τον μαγνητίσεις, το μόνο που χρειάζεται είναι να του κάνεις πρόταση! Θα την δεχτεί αμέσως, γιατί αυτό θέλει, αλλά δεν θα το πει ποτέ πρώτος! Αν θέλεις να τον κάνεις να μην ξεκολλάει από δίπλα σου, πρέπει να τον έχεις μια στο κρύο και μια στο ζεστό, αλλά διακριτικά. Και να ξέρεις να περιμένεις. Έχει αφάνταστη υπομονή σε παιχνίδια εξουσίας, και πάτα κερδίζει! Αν καταφέρεις μια φορά, μόνο μια, να περιμένεις εσύ μέχρι να σπάσει η κρούστα της δήθεν αδιαφορίας του, τον κέρδισες για πάντα!

Ζυγός
Θέλεις να μαγνητίσεις έναν Ζυγό; Ξεκίνα κουβέντα μαζί του και άσε υπονοούμενα για σεx και έρωτα! Τρελαίνεται, έτσι κι αλλιώς βλέπει ερωτικά υπονοούμενα ακόμα και στις οδηγίες χρήσης της τηλεόρασης! Κάνε παιχνίδι με έξυπνα υπονοούμενα, ακόμα και προκλητικά, του αρέσουν πολύ. Αν σε ρωτήσει για παράδειγμα να σε κεράσω κάτι, του απαντάς «ποτό εννοείς, απλά;» Τρελάθηκε ο Ζυγός! Είναι από τα ζώδια που ζουν για τον έρωτα. Πώς θα τον μαγνητίσεις όμως για τα καλά; Δίνοντάς του αυτόν τον έρωτα που υπονοούσες! Έχει πολύ, μα πάρα πολύ μεγάλη σεxουαλικότητα…

Σκορπιός
Ο Σκορπιός είναι το είδος του ατόμου που υπνωτίζει. Δεν υπνωτίζεται. Είναι πιθανόν να μην έχεις καν σκεφτεί να είσαι μαζί του και να μην ξέρεις πώς έχεις βρεθεί στο σπίτι του και χωρίς τα ρούχα σου…Αλλά, άλλο το να κάνετε σεx, και άλλο να τον κρατήσεις…για να μείνει μαζί σου ο Σκορπιός, πρέπει να πάρεις όλες τις ερωτικές πρωτοβουλίες και να τον αφήσεις άφωνο! Αν καταλάβει ότι το έχεις το θέμα του έρωτα, θα μείνει μαζί σου για πάντα, γιατί είναι το σημαντικότερο θέμα στη ζωή του. Και μην ακούς, είναι πολύ πιστός και ας λένε…

Τοξότης
Θέλεις να μαγνητίσεις ένα Τοξότη; Γίνε η δασκάλα του! Είναι τόσο αθώος και τρυφερός, τόσο γλυκός και αγαπησιάρης, που δέχεται εύκολα τον ρόλο του μαθητή στον έρωτα! Λατρεύει την περιπέτεια, είναι τρελούτσικος και πολύ κινητικός και διασπάται εύκολα η προσοχή του. Αλλά μπορείς να τον μαλώσεις και να τον ξανατραβήξεις στο…θέμα! Δεν έχει κανένα πρόβλημα! Αν θέλεις να μείνει για πάντα μαζί σου, δεν έχεις να κάνεις και πολλά πράγματα! Είναι άπιστος, αλλά πριν βρει κάποιο ταίρι που να τον αγαπάει. Μόλις αγαπηθεί, δεν το κουνάει με τίποτα, κάθεται σαν το γατί και απολαμβάνει τα χάδια!

Αιγόκερως
Πώς μαγνητίζεται ο Αιγόκερως; Με ντιρέκτ επίθεση στον ερωτικό τομέα. Είναι το είδος του ανθρώπου που παριστάνει τον αθώο και τον απόλυτα αυστηρό. Αν τον αιφνιδιάσεις λέγοντας του κατευθείαν τι θέλεις και πώς το θέλεις, δεν θα βρίσκει την ώρα να σου το χαρίσει, γιατί και αυτός το ίδιο θέλει! Αν υπάρχει ένα ζώδιο που έχει το μυαλό του συνέχεια στον έρωτα, αυτό είναι ο Αιγόκερως. Αναπνέει για τον έρωτα και του αρέσει ο συντονισμός. Αυτό σημαίνει ότι για να τον κρατήσεις, αρκεί να σου αρέσει να έρχεσαι σε υψηλά επίπεδα ηδονής μαζί του και μάλιστα να τα απαιτείς! Τον έλιωσες…

Υδροχόος
Ο Υδροχόος μαγνητίζεται με διαφορετικούς τρόπους, όλοι παράδοξοι! Αλλά αυτό που τον καθηλώνει, είναι να παραστήσεις ότι σε ενδιαφέρει το εντελώς παράλογο τελευταίο του έμμονο αντικείμενο! Πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις πραγματικά να περάσεις ώρες από τη ζωή σου ακούγοντας για την τελευταία θεωρία συνομωσίας γύρω από τους πόλους της Γης, ή αν θέλεις να μάθεις όλες τις λεπτομέρειες της θεωρίας των παιγνίων, μαζί με τις εξισώσεις…Αν μάλιστα έχεις και εσύ τέτοια ενδιαφέροντα, αν για παράδειγμα μπορείς να τον κάνεις να σταματήσει να μιλάει γιατί έχεις μια θεωρία για το πώς συνδέεται η τρύπα του όζοντος με το τρίτο μάτι, θα σε παντρευτεί!

Ιχθείς
Αν θέλεις να μαγνητίσεις έναν Ιχθύ, πρέπει να μαγνητιστείς από αυτόν! Είναι πολύ έντονο ψυχικό ζώδιο και έχει τη δύναμη να κάνει ό,τι θέλει μέσα στην ψυχή των ανθρώπων, κολυμπάει στα ψυχικά νερά λες και είναι η λιμνούλα του! Για να του κρατήσεις το ενδιαφέρον, πρέπει να του δοθείς. Θέλει να έχει έναν άνθρωπο αποκλειστικά δικό του για να κάνει τα υπέροχα πειράματα του που έχουν να κάνουν με την χρήση της ηδονής για να επιτευχθεί η έκσταση. Αν θέλεις να ταξιδέψεις μαζί του σε αυτό το δύσκολο πεδίο, θα γίνει παντοτινά δικός σου και θα σε λατρέψει... 
 
 

ΠΗΓΗ: kamikaze.gr

Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας: Έναρξη κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Αριδαίας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ:

Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μου που σήμερα ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου της περιοχής, του αποχετευτικού δικτύου, σε σχέση με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, την υλοποίηση του οποίου αναλαμβάνει η ΔΕΥΑ ως κύριος του έργου.

Παράλληλα, είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη, ώστε όλα να γίνουν όπως πρέπει. Η Δημοτική μας Αρχή είναι έτοιμη να εργαστεί για να πάνε όλα καλά. Σκοπός μας είναι να υλοποιήσουμε το έργο, ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικό για τον πολίτη και τα χρήματα που θα επενδυθούν να πιάσουν τόπο. Αυτό φυσικά μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία όλων των φορέων.

Γι’ αυτό το λόγο, ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για την τυχόν αναστάτωση που θα προκληθεί στην πόλη μας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, με την δέσμευση ότι το αποτέλεσμα θα τους αποζημιώσει.

Η Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club προτείνει: Batman v Superman: Dawn of Justice

Η Κινηματογραφική Λέσχη - The Film Club προτείνει: Batman v Superman: Dawn of Justice

Νέα «βόμβα» για το ελληνικό γάλα

ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΩΠΟ ΓΑΛΑ ΚΑΘ’ ΥΠΟΔΕΙΞΙΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ - OΙ ΤΣΕΧΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Υπουργική απόφαση υποβαθμίζει ποιοτικά το γιαούρτι και απειλεί με καταστροφή τους γαλακτοπαραγωγούς. Το μεγάλο κόλπο των Τσέχων που διεκδικούν το ελληνικό σήμα.


Ραγδαίες εξελίξεις και ριζικές ανατροπές στην αγορά γάλακτος, φέρνει απόφαση «βόμβα» που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού στο όνομα της προσαρμογής με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος.

Το προσχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που φέρνει τα πάνω κάτω στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών σύμφωνα με το «Εθνος», ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για αθρόες εισαγωγές φθηνών προϊόντων γάλακτος.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα ετοιμάζεται να ακυρώσει την ιδιαιτερότητα ενός ελληνικού προϊόντος με ισχυρό brand name και εξαγωγική αξία που ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ, η Τσεχία διεκδικεί τη χρήση του όρου ελληνικό γιαούρτι στα γαλακτοκομικά προϊόντα της.

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με την απαλειφή του όρου «νωπό γάλα» για την παρασκευή του ελληνικού γιαουρτιού που αποτυπώθηκε σε προσχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης και έχει ήδη υποβληθεί προς έγκριση στην Κομισιόν αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη ανατροπή στην εγχώρια αγορά μετά την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 7 ημέρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αλλαγές αυτές που βασίζονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ανοίγουν την πόρτα για εισαγωγές όχι μόνο φθηνού νωπού γάλλακτος αλλά και φθηνών πρώτων υλών για την παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Παράγοντας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την επικείμενη αλλαγή στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση παραδέχθηκε ότι επειδή πολλές χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερπαραγωγής επιβάλλονται λύσεις για να διοχετευθούν σε άλλες αγορές «βουνά» γάλακτος που υψώνονται στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, η Τσεχία διεκδικεί τη χρήση του όρου ελληνικό γιαούρτι στα γαλακτοκομικά προϊόντα της. Σχέδιο διατάγματος της Τσεχίας που έχει υποβληθεί προς διαβούλευση στα όργανα της ΕΕ ορίζει τις απαιτήσεις για το γάλα και διεκδικεί να παρασκευάζει προϊόντα χρησιμοποιώντας τον όρο ελληνικό γιαούρτι.

Συγκεκριμένα, οι αναφορές εμφανίζονται σε δύο παραγράφους:

- Γιαούρτια των οποίων η περιεκτικότητα σε ξηρά ύλη αυξήθηκε με την αφαίρεση του γάλακτος τα οποία περιέχουν τουλάχιστον 5,6% πρωτεΐνες γάλακτος που δεν προστέθηκαν εκούσια σε συμπυκνωμένη μορφή, φέρουν την ένδειξη «ελληνικό γιαούρτι».

- Γιαούρτια τα οποία περιέχουν τουλάχιστον 5,6% πρωτεΐνες γάλακτος που προστέθηκαν εκούσια με την προσθήκη συμπυκνωμένων συστατικών πρωτεϊνών γάλακτος πριν από την έναρξη της διαδικασίας ζύμωσης φέρουν τη ένδειξη «γιαούρτι ελληνικού τύπου».

 
 
www.newsbomb.gr

Σ. Σωτηριάδης: Δεν υπάρχει απάντηση από την Αποκεντρωμένη

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας Σίμος Σωτηριάδης έλαβε το λόγο και απάντησε σε μερίδα του τύπου που είχε εκφράσει την άποψη ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αύξηση των τελών άρδευσης κατά 100%. Όπως τόνισε ο κος Σωτηριάδης θα απαντά πάντα θεσμικά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν υπάρχει καμία απορριπτική απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και ότι όταν έρθει κάποιο νέο θα ανακοινωθεί στο σώμα.
 
 
 
 
 
 
 
απο την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Στον δολοφονημένο Ιησού - Ποίημα του Μύρωνα Κομνηνού

Στον δολοφονημένο Ιησού - Ποίημα του Μύρωνα Κομνηνού για το ialmopia.gr

Αφορμή Ιησού, για να σ’ αγαπήσω,
δεν είναι ο ουρανός που μας έχουν τάξει,
ούτε η κόλαση μ’ έχει τρομάξει!

Πονώ για σένα Χριστέ, που θέλω να θρηνήσω
την δολοφονία σου, που θέλω να κλάψω,
γιατί εξακολουθούν να σε δολοφονούν
οι δούλοι του χρήματος, οι μυστικιστές
και οι θρησκόληπτοι!

Ήταν για τους απλούς ανθρώπους η αγάπη σου
μεγάλη, αγάπησες τα παιδιά, τους δουλευτές, τις
γυναίκες, την ελευθερία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια,
προστάτευες ακόμα και τις μοιχαλίδες, αγάπησες
τα φυτά, τα ερπετά, τα ζώα και την φύση!

Δεν σ’ αγαπώ Ιησού μόνο γι’ αυτά, μα περισσότερο
για την ελπίδα μου μας φώλιασες μέσα στα φυλλοκάρδια! 

Μύρωνας Κομνηνός

Οι στίχοι μου αυτοί, είναι αφιερωμένοι στον φίλο μου και ποιητή
τον Γιώργο τον Σαμαρτζίδη.

Ευχάριστη έκπληξη, η στροφή του Γιώργου, με τους καινούργιους
στίχους του, στα προβλήματα των απλών ανθρώπων του μόχθου.
Και η σκληρή κριτική, στην διαπλοκή και σ’ αυτούς που 41 χρόνια

κυβέρνησαν την πατρίδα και την οδήγησαν στην καταστροφή.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *