Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

«Μοναξιάς Αποκρίσεις» - Το καλοκαιρινό ποιητικό αφιέρωμα του Ευάγγελου Τσαβδάρη (Μέρος 3ο)

Στις θερμές καλοκαιρινές νύχτες, το καλύτερο εφόδιο των φίλων αναγνωστών της ποίησης είναι σίγουρα το αφιέρωμα ''Μοναξιάς Αποκρίσεις'' του Ευάγγελου Τσαβδάρη, που επιστρέφει σήμερα στις σελίδες του ialmopia.gr, με το τρίτο μέρος του.

Αναβάλλεται το πολιτιστικό διήμερο του Συλλόγου Ποντίων Χρύσας – Τσάκων – Ροδωνιάς λόγω πένθους

Ο Σύλλογος Ποντίων Χρύσας – Τσάκων – Ροδωνιάς ανακοινώνει ότι αναβάλλεται το πολιτιστικό διήμερο που ήταν προγραμματισμένο για 30 και 31 Ιουλίου 2016, σε ένδειξη πένθους για το τραγικό συμβάν.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Συλλόγου, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Οι πίνακες κατάταξης σε βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ

Αφορούν το σχολικό έτος 2016-2017


Αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι τελικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2016-2017, όπως έχει καθοριστεί, βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης, ως εξής:
  • Πίνακας κατηγορίας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών έως 1,5 ετών)
  • Πίνακας κατηγορίας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών έως 2,5 ετών)
  • Πίνακας κατηγορίας νηπίων (νήπια από 2,5 ετών έως την προσχολική ηλικία)

Οι τελικοί πίνακες καταρτίστηκαν από τις τριμελείς δευτεροβάθμιες επιτροπές εξέτασης ενστάσεων και επιλογής των υποψηφίων βρεφών και νηπίων, που συγκροτήθηκαν με την αρ. πρωτ. 50963/23-06-2016 Απόφαση Διοικήτριας του ΟΑΕΔ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες των επιτροπών έγιναν με αυτοποιημένο διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω ηλεκτρικού συστήματος μοριοδότησης, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της υπ' αρ. 1338/24/17.05. 2016 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ian.oaed.gr/apprenet/bns ή στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς που υπέβαλαν την αίτησή του

Ψήφισμα από το Δήμο Αλμωπίας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας!

 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Η μεγάλη κοροϊδία της Siemens - Οργή για τη νέα αναβολή

Σκωπτικά σχόλια στην κοινωνία και οργή στην κυβέρνηση, προκαλεί η νέα αναβολή στη δίκη για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens. Ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είχε ήδη προειδοποιήσει ότι τα αδικήματα έχουν αρχίσει να παραγράφονται. "Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν" διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές


Λίγες μέρες πριν, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Χαράλαμπος Τζώνης, προειδοποιούσε ότι τα αδικήματα για μία από τις σημαντικότερες δίκες της ελληνικής ιστορίας, αυτής για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens, έχουν αρχίσει να παραγράφονται.Σήμερα η διαδικασία αναβλήθηκε επ' αόριστον και η προδικασία θα ξαναρχίσει από την αρχή!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της έδρας, η επίδοση της κλήτευσης, αλλά και του παραπεμπτικού βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων, κρίθηκε άκυρη, καθώς δεν είχε μεταφραστεί στη μητρικής τους γλώσσα, δηλαδή στη Γερμανική και τη Γαλλική. Η απόφαση αφορά σε 13 Γερμανούς κατηγορούμενους και τον Γαλλοελβετό Ζαν Κλωντ Όσβαλντ.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, από τη νομολογία, την ελληνική νομοθεσία, την ΕΣΔΑ και τα διεθνή σύμφωνα επιβάλλεται με ποινή ακυρότητας να μεταφράζεται το παραπεμπτικό βούλευμα στη γλώσσα που ομιλεί ο κατηγορούμενος. Μόνη εξαίρεση είναι μία απόφαση κατά την οποία δεν επιβάλλεται η μετάφραση εφόσον η κατηγορία δεν έχει υποστεί μεταβολή, πράγμα που δεν ισχύει στην επίμαχη περίπτωση.

Έτσι, το δικαστήριο δέχθηκε την ένσταση της υπεράσπισης κήρυξε άκυρη την επίδοση της κλήσης και του βουλεύματος και απαράδεκτη τη συζήτηση ως προς τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους. Επίσης κήρυξε απαράδεκτη τη συζήτηση ελλείψει νομικού κλητεύσεως ως προς το προσώπου του Φάνη Λυγινού, συνεργάτη του Γαλλοελβετού τραπεζίτη Ζαν Κλωντ Οσβλαντ, καθώς έκανε δεκτή την ένσταση περί μη νόμιμου κλήτευσης του στο ακροατήριο, με το σκεπτικός ότι το βούλευμα επιδόθηκε στους συνηγόρους οι οποίοι είχαν δηλώσει πως δεν τον εκπροσωπούσαν πια.
Διαρκές έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού

Η νέα εξέλιξη προκαλεί, εκτός από θυμηδία στην κοινωνία και την οργή του Μαξίμου, που ειρωνικά κάνει λόγο για "μία ακόμα παράλειψη" μέσα στις τόσες άλλες.

Κύκλοι της κυβέρνησης σημείωναν, ότι στόχος είναι να οδηγηθεί η υπόθεση των μαύρων ταμείων σε παραγραφή.

"Πρόκειται για ενέργειες που προσβάλλουν βάναυσα το κοινό αίσθημα, αφού η υπόθεση αυτή επέφερε τεράστια ζημιά στο ελληνικό δημόσιο και γέμισε με χρήματα τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και με «δώρα» προβεβλημένα ηγετικά τους στελέχη", τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι "από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, οι συνεχείς «παραλείψεις» έχουν επιτρέψει την διαφυγή βασικών κατηγορούμενων και μαρτύρων στο εξωτερικό και καθυστερούν συνεχώς την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες γι αυτό, τόσο σε πολιτικά πρόσωπα του παλιού πολιτικού κατεστημένου, όσο και σε ανώτατους λειτουργούς της δικαιοσύνης. Οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν για αυτό το διαρκές έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Για την κυβέρνηση αυτό είναι ηθική δέσμευση, απέναντι σε έναν λαό, που τόσα χρόνια υποφέρει και πληρώνει τα σπασμένα της διαπλοκής".

Διακοπή νερού στην Αριδαία

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αλμωπίας, ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης της Αριδαίας, ότι σήμερα 12-07-2016 και από τις 09:30 π.μ. εώς τις 1:00 μ.μ., θα γίνει διακοπή νερού λόγω βλάβης που προκλήθηκε στο δίκτυο ύδρευσης, από εργασίες του νέου αποχετευτικού δικτύου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *