Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Σηφάκης: Τελική έγκριση στο ΙΝΤΕRREG του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Γιάννης Σηφάκης : Τελική έγκριση του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών στο ΙΝΤΕRREG μαζί και τα νέα συστήματα οξυγόνου των δύο Νοσοκομείων. Την Παρασκευή 31/03/2017 αποφασίστηκε η τελική έγκριση.

3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας: Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966. Στις 2 Απριλίου του 1805 γεννήθηκε ο Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Από τότε, κάθε χρόνο, η IBBY ετοιμάζει ένα διαφορετικό μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σ’ όλο τον κόσμο. Το 2017 υπεύθυνη για το υλικό του εορτασμού είναι η Ρωσία.

ΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ…

Με αφορμή την ημέρα αυτή, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στον χώρο του σχολείου μας, από τους μαθητές της Β΄ τάξης. Έγινε αναφορά στον μεγάλο παραμυθά Άντερσεν, καθώς και στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του μικρού αναγνώστη. Διαβάστηκε το μήνυμα της ΙΒΒΥ και παρουσιάστηκε η αφίσα εορτασμού του 2017. Ακούστηκαν τραγούδια, με στίχους και μουσική των μαθητών και του μουσικού του σχολείου μας. Οι μικροί μας ηθοποιοί ανέδειξαν το ταλέντο τους στην υποκριτική, δραματοποιώντας το βιβλίο ¨Ανάποδα¨ του Θοδωρή Παπαϊωάννου μεταφέροντας στους παρευρισκόμενους δύο πολύ σημαντικά μηνύματα: Η αγάπη είναι πολύ σπουδαία, ενώ η ομορφιά δεν είναι πάντα χρήσιμη.

Προσκεκλημένος στη γιορτή μας ήταν ο ίδιος ο συγγραφέας, τον οποίο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την ευγενή πρόθεσή του να παρουσιάσει βιωματικά το υπέροχο βιβλίο του ¨Απέναντι¨, στους μαθητές του σχολείου μας, χαρίζοντας σε όλους μια όμορφη και αξέχαστη εμπειρία στα πλαίσια του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας. Έχοντας την ιδιότητα του δασκάλου και του συγγραφέα αλλά και με την ευαισθησία που τον διακρίνει και την αγάπη του για τα παιδιά, συνέβαλε στην διεύρυνση της κριτικής σκέψης των μαθητών και στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο μας.

«Η γλώσσα μου... ο κόσμος μου»

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η β΄φάση των Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου... ο κόσμος μου» Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την οποία οι ομάδες των μαθητών που διακρίθηκαν ανά σχολείο στην α΄φάση, διαγωνίστηκαν σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «Φιλόλογος» και τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου για τη Γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από παιγνιώδεις και ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες. Πρόεδρος της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής των Αγώνων ορίσθηκε η κ. Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις: στην α΄φάση οι μαθητές των Γυμνασίων που δήλωσαν συμμετοχή εξετάσθηκαν ενδοσχολικά και ατομικά σε θέματα που συνέταξε η Τοπική Επιστημονική Επιτροπή με υπεύθυνες τις Σχολικές Συμβούλους Ευγενία Δανιηλίδου και Αντωνία Παπαδάκη. Η πενταμελής ομάδα κάθε σχολικής μονάδας που προέκυψε από τον ενδοσχολικό αγώνα εκπροσώπησε το σχολείο στον διασχολικό Διαγωνισμό της β΄φάσης. Ως διαγωνιστικό κέντρο ορίστηκε το 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας, όπου οι μαθητές διαγωνίστηκαν πια σε ομάδες, γραπτά και προφορικά. Στη φάση αυτή διακρίθηκε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας, η οποία και θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον τελικό διασχολικό αγώνα σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου στις 14 Μαΐου 2017.

Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών των Γυμνασίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η άψογη συμπεριφορά των μαθητών σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, η προσπάθεια που κατέβαλαν οι φιλόλογοι των σχολείων μας όλο αυτό το διάστημα για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τους μαθητές, ο φιλόξενος χώρος του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας με τη συμβολή των εκπαιδευτικών και του διευθυντή του σχολείου κ. Δ. Γερεμτζέ, η συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Πέλλας και η συνεργασία όλων των σχολικών μονάδων των Γυμνασίων, συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού αυτού που έγινε για πρώτη φορά. Αυτό που αναδείχθηκε μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία ήταν κυρίως η συνεργασία, η ομαδικότητα και η ευγενής άμιλλα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, ενώ τίμησε με την παρουσία του ο συγγραφέας και ποιητής Κωνσταντίνος Σταλίδης, προσφέροντας μάλιστα και από ένα βιβλίο του στους μαθητές της νικήτριας ομάδας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος και ευελπιστούμε ότι οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας θα γίνονται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων σχολείων. Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στην ομάδα του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας που θα εκπροσωπήσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πέλλας στη Θεσσαλονίκη στις 14 Μαΐου 2017.


Οι Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων Πέλλας
Δρ Ευγενία Δανιηλίδου
Δρ Αντωνία Παπαδάκη

Η Ρούλα Μούλη με καταγωγή από την Αριδαία στην Zone Press!

Η Ρούλα Μούλη με καταγωγή από την Αριδαία, μετά από μια καταπληκτική σεζόν στην Τερψιθέα, πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, με την έμπειρη φόργουορντ να δείχνει στο παρκέ με κάθε ευκαιρία την ποιότητα και το ταλέντο της.

Παρόλα αυτά όμως κόντρα στην Zone Press του Cyprusbasket, η ίδια είχε… προβλήματα!

Δείτε πως τους αντιμετώπισε:

Starting five:

1. Τι σημαίνει για σένα το μπάσκετ;
Το μπάσκετ για μένα είναι η ζωή μου!Μου έχει δώσει πάρα πολλά και συνεχίζει να μου δίνει καθημερινά.

2. Ποιο ήταν το ίνδαλμά σου όταν ήσουν μικρή;
Αυτοί που θαύμαζα ήταν οι Ντέγια Μποοντίρογκα και ο Ντέιβιντ Ρίβερς.

3. Ποια είναι η αγαπημένη σου συμπαίκτρια;
Αγαπημένη μου συμπαίκτρια είναι η Ιωάννα Δίελα. Όταν παίζαμε αντίπαλες μαρκάραμε πάρα πολλές φορές η μία την άλλη και φέτος είναι πολύ καλύτερα που είμαστε συμπαίκτριες!

4. Το καλύτερο παιχνίδι που έχεις κάνει;
Το καλύτερο παιχνίδι που έχω κάνει, το έκανα όταν έπαιζα στην ομάδα της Siemens εναντίον του Άρη Χολαργού, όπου έκανα triple double.

5. Σε έχει δυσκολέψει ποτέ σε μεγάλο βαθμό κάποια αντίπαλος;
Η Shay Murphy(παίκτρια του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας και του Πανιώνιου).

Bench:

6. Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
Ακόμα και όταν δεν κάνω προπόνηση με την ομάδα μου,ασχολούμαι αρκετά με την γυμναστική. Φυσικά εξόδους με αγαπημένους φίλους και cinema.

7. Κάνεις… παρασπονδίες στη διατροφή σου;
Παρασπονδίες; Αρκετές! Όπως όλοι φαντάζομαι…

8. Τι θα έκανες αν δεν έπαιζες μπάσκετ;
θα ήμουν αθλήτρια του στίβου. Εξάλλου μέχρι κάποια ηλικία τα έκανα ταυτόχρονα.

9. Καλύτερος προορισμός για αποδράσεις;
Καλύτερος προορισμός, τώρα που είμαι πλέον μακριά, είναι η Θεσσαλονίκη και η Αριδαία, η πόλη στην οποία μένει η οικογένειά μου.

10. Σου αρέσει να τραγουδάς;
Μου αρέσει πολύ να τραγουδάω, αλλά νομίζω ότι δεν αρέσει στους άλλους…!

11. Αγαπάς τα ζώα;
Λατρεύω τα ζώα και ειδικά τα σκυλάκια!!Ο μόνος λόγος που δεν έχω σκυλάκι είναι γιατί δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο να το φροντίζω.

12. Man to man ή zone press;
Man to man φυσικά!!Πρέπει να σε νιώθει πάντα ο αντίπαλος!

 
 
 
Πηγή: cyprusbasket.net

"Let’s Do It Greece!" Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!Δελτίο Τύπου
Ρεκόρ Εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!

Οι Almopistas Τσάκων, Χρύσας και Ροδωνιάς συμμετείχαν στην εθελοντική πρωτοβουλία ''Let's Do It Greece'' [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το Σάββατο (1/4) το πρωί, οι Almopistas των κοινοτήτων Τσάκων, Χρύσας και Ροδωνιάς, συμμετείχαν στην εθελοντική πρωτοβουλία ''Let's Do It Greece'', βοηθώντας στον καθαρισμό της κεντρικής πλατείας των Τσακων. Με λίγο ιδρώτα και πολλά χαμόγελα, όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν το πρωινό τους γεμάτοι με θετική ενέργεια, προσφέροντας εθελοντικά στην τοπική κοινότητα. Μπράβο σε όλους!
 
 
 
 Σπουδαίες εμφανίσεις των αθλητών του ΠΑΣ Ίκαρος Αλμωπίας στην Α φάση αγώνων στίβου στα πολύαθλα Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η ακαδημία του Ικάρου Αλμωπιας συγχαιρει την προπονήτρια του συλλόγου και τους αθλητές του (15 στο σύνολο) που έλαβαν μερος στην Α φάση αγώνων στα πολυαθλα Παμπαίδων και Παγκορασίδων Β που πραγματοποιήθηκαν στις 31/3/2017 στα Γιαννιτσα συμμετέχοντας ολοι οι αθλητικοί σύλλογοι στίβου του Νόμου πελλας .

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 1-2/4

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 1-2/4

Δέματα αγάπης από το Δήμο Αλμωπίας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Α.

Δέματα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα μοιράσει ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε περισσότερες από 100 οικογένειες σε ολόκληρη την Αλμωπία, σε συνεργασία με Συλλόγους και άλλους τοπικούς φορείς. Η διανομή θα γίνει με βάση τις πραγματικές ανάγκες που έχουν καταγράψει οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αλμωπίας, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

O Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. επιτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά την περίοδο των εορτών, ωστόσο αυτές τις άγιες μέρες η προσπάθεια εντείνεται ακόμα περισσότερο.

Γιατί ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

5η Ομιλία στην Αριδαία με θέμα: «Διαχείριση Απώλειας στην Οικογένεια, στο Σχολείο και την Τοπική Κοινότητα»


5η Ομιλία στην Αριδαία με θέμα:
«Διαχείριση Απώλειας στην Οικογένεια, στο Σχολείο και την Τοπική Κοινότητα»


Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 και ώρα 18:00 - 20:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αλμωπίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Διαχείριση Απώλειας στην Οικογένεια, στο Σχολείο και την Τοπική Κοινότητα» με εισηγήτρια την κα Ντίνα Τσελεπή, Ψυχολόγο, Διευθύντρια στο Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης στο Πένθος «Μέριμνα» Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο  23810-51174.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *