Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί βλέπουμε ταινίες;

Γιατί έτσι μας αρέσει!Υπάρχει άραγε κάποιος λόγος που βλέπουμε ταινίες; Πολλοί και διάφοροι θα μου πείτε. Κάποιοι παρακολουθούν απλά για να περάσει η ώρα, κάποιοι επειδή βαριούνται, άλλοι για να χαλαρώσουν (τους νιώθω απόλυτα), μερικοί για να μάθουν πράγματα όσο αυτό είναι εφικτό (κατηγορίες ταινιών όπως: ντοκιμαντέρ, βιογραφίες, αληθινές ιστορίες κτλ) και άλλοι επειδή απλά έχουν τρέλα και είναι “άρρωστοι” με τις ταινίες γενικά. Εγώ ανήκω στην τελευταία κατηγορία κατά 80% και 20% στην κατηγορία της παρακολούθησης- χαλάρωσης. Με απλά λόγια η 2 στις 10 ταινίες που βλέπω είναι για να χαλαρώσω και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το γνωστό cast ηθοποιών, το αψεγάδιαστο σενάριο ή τα άρτια οπτικά εφέ κτλ.

Χρειάζεται να βλέπουμε και τέτοιου είδους ταινίες; Λιγότερο γνωστές, με “άκυρους” ηθοποιούς και σκηνοθέτες που μετά βίας τους ξέρει η μητέρα τους; Ταινίες που είναι απλά ένα συνονθύλευμα δράσης και οπτικών εφέ με μηδενικό έως ελάχιστο σενάριο; Μα και βέβαια χρειάζεται! Κάποιες φορές αυτό που έχεις ανάγκη είναι απλά να αράξεις και να απολαύσεις αυτό που βλέπεις χωρίς να πατάς συνέχεια παύση για να ξαναδιαβάσεις κάτι λες και στην οθόνη γράφει Μανδαριανά ή να κάνεις rewind επειδή για μισό δευτερόλεπτο σκέφτηκες κάτι άλλο. Στο τέλος καταντάει κουραστικό. Πολύ. Και νιώθεις και χαζός. Και το λέω εγώ που λατρεύω ταινίες όπως το Memento, Vanilla Sky, Inception, The Prestige, Eternal Sunshine of Spotless Mind (ιδιαίτερα αγαπητή), The Usual Suspects, Truman Show, Requiem for a Dream, The Sixth sense, The Others, Fight Club, The Game και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ.Προσωπικά έχω δει αρκετές ταινίες και μετά από κάποιες εξ’ αυτών είπα: “Είσαι βλάκας τώρα που την είδες”. Σίγουρα έχω δει και “σκουπίδια” όπως πιστεύω όλοι μας λιγότερο ή περισσότερο. Ακόμα και αυτές όμως μπορεί να έχουν κάτι να σου πουν. Για παράδειγμα οι “καμμένες” κωμωδίες όπως μου αρέσει να τις αποκαλώ. Πολλές περνάνε τόσο ωραία μηνύματα για τη φιλία, την οικογένεια, κατά των ναρκωτικών, τη ζωή γενικότερα, χωρίς περιττούς μελοδραματισμούς και χωρίς να εκμαιεύουν συναισθήματα. Αυθόρμητα και ειλικρινά όπως πρέπει να είναι. Το μόνο σίγουρο όμως και πιο σημαντικό από αυτήν την υπόθεση, είναι ότι αποκτάς σωστό μέτρο σύγκρισης, πιο αντικειμενική άποψη όσο γίνεται και εκτιμάς καλύτερα τη σωστή δουλειά όταν την αντικρίσεις.

‘Όπως λέει και ένα σοφό ρητό, χωρίς το πικρό, το γλυκό δεν είναι αρκετά γλυκό. Σκεφτείτε το λίγο. Αυτό απεναντίας, δεν σημαίνει για κανένα λόγο, και προς θεού μην παρεξηγηθώ, πως δεν πρέπει να έχουμε μέτρο στη ζωή μας. Γιατί όπως λέει ένα άλλο ρητό “Πάν μέτρων άριστον”. «Άσε μας ρε Γιώργο με τα ρητά σου» θα πείτε κάποιοι. Δεκτό, τα βαριέμαι και δεν είναι και του στυλ μου. Ας δώσουμε λοιπόν ένα άλλο, καλύτερο και πολύ πιο γευστικό παράδειγμα. Το φαγητό. Μπορείς να τα τρώς όλα και με μέτρο; Μπράβο σου! Ένα από τα πράγματα που ευχαριστώ πολύ την μητέρα μου, που μου “έμαθε” με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να τρώω τα πάντα. Tώρα που μεγαλώνω καταλαβαίνω γιατί επέμενε τόσο και έκανε τόσο αγώνα λες και είχε βάλει κάποιο στοίχημα.Ξέφυγες όμως Κοκολάρα και το χειρότερο είναι ότι μας άνοιξες και την όρεξη. Αυτό που προσπαθώ να πω, ελπίζω απλά και κατανοητά είναι πως στη ζωή γενικότερα και στις ταινίες ειδικότερα χρειάζονται τα πάντα και με μέτρο. Δεν είναι φυσιολογικό ή μάλλον πιο σωστά, είναι περίεργο στο δικό μου πάντα μυαλό, να βλέπει κάποιος για παράδειγμα μόνο Ευρωπαϊκό κινηματογράφο ή σινεφίλ “ψαγμένες” ταινίες και να σνομπάρει τους υπόλοιπους ή τους φίλους του που παρακολουθούν άλλα. Πόσο μάλλον να τους θεωρεί και ηλίθιους ή χαμηλότερης νοημοσύνης. Ποιος είναι πιο έξυπνος εδώ; Ο ψαγμένος σινεφίλ που θεωρεί χάσιμο χρόνου και προσβολή για την νοημοσύνη σου κάποιες κατηγορίες ταινιών ή ο αδηφάγος ταινιών που του φαίνεται περίεργο και ίσως αστείο να μετριέται το IQ του από το τι ταινίες βλέπει; Και μάλιστα από κάποιον που έχει αποκλείσει για πάντα συγκεκριμένα είδη ταινιών και ένας από τους λόγους που το κάνει πιθανώς να είναι για να μην “πέσει” στα μάτια των φίλων του. Κανένας από τους δυο δεν είναι πιο έξυπνος γιατί πολύ απλά δεν είναι θέμα εξυπνάδας. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας και χαρακτήρα θα έλεγα εγώ.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως καλό είναι να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να ξέρουμε γιατί βλέπουμε ταινίες, να μην έχουμε κόμπλεξ για καμία από αυτές και να μην κρίνουμε τους άλλους με βάση το τι βλέπουν εκείνοι. Να προσπαθούμε να αποκομίσουμε τα μέγιστα και να στραγγίζουμε την κάθε δημιουργία, όποια κι αν είναι αυτή. Γιατί οι ταινίες είναι σχολείο, το ίδιο και η ζωή. Οι ταινίες είναι βγαλμένες μέσα από τη ζωή αλλά και η ζωή είναι βγαλμένη μέσα από τις ταινίες. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπω ταινίες.


Γιώργος Κοκολάρας / unboxholics.com

«Let’s Do It Αλμωπία!»

ΓΙΝΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!

Μακρίδου Αγάθη: Επιτέλους φτάνει η παραφιλολογία για τον αξονικό τομογράφο Γ.Ν. Πέλλας

Τον τελευταίο καιρό διαδραματίζεται έντονο πολιτικό παιχνίδι γύρω από το θέμα αγοράς του αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν.Πέλλας.

Αποκορύφωμα το σχόλιο Γραφείου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Σηφάκη Γιάννη που μόνο αποστροφή μπορεί να προκαλέσει.

Κ.Σηφάκη τι εννοείται με την φράση «Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Διοικητή του νοσοκομείου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όλο το θέμα θα κλείσει»;

Επίσης, τι εννοείται όταν λέτε «ο Βουλευτής που εγκαίρως παρενέβη,προς το συμφέρον και των δύο νοσοκομείων,για να αποφευχθεί μη ορθολογική κατανομή απολύτως χρήσιμων πόρων έχει ενημερώσει τους πολίτες για τις δρομολογούμενες εξελίξεις..»;

Για να μπαίνουν επιτέλους τα πράγματα στην θέση τους και να ακουστεί η αλήθεια που όλοι οφείλουμε στους πολίτες της Πέλλας τονίζω τα εξής:

Πρώτον, η ορθολογική χρήση του αξονικού τομογράφου επιτάσσει την τοποθέτηση του στην Νοσοκομειακή Μονάδα των Γιαννιτσών,διότι διαθέτει τον κατάλληλο χώρο,την αδειοδότηση και το προσωπικό ώστε να λειτουργήσει την ίδια μέρα τοποθέτησης του. Η Νοσοκομειακή Μονάδα Εδέσσης δεν πληροί,ακόμη,τις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα αν τοποθετηθεί ο αξονικός εκεί να μείνει στο κουτί κι οι ασθενείς να εξυπηρετούνται πάλι από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τους ιδιώτες. Αυτό δημιουργεί ταλαιπωρία στους ασθενείς και επιπρόσθετο πρόβλημα στις υγειονομικές υπηρεσίες του νομού,καθώς τα ασθενοφόρα απασχολούνται με τις διακομιδές για αξονικούς στην Θεσσαλονίκη (τουλάχιστον 10 ημερησίως από νομό Πέλλας) και καλείται το ΕΚΑΒ που πρέπει να εξυπηρετεί κατεπείγουσες και ΜΟΝΟ ανάγκες να καλύψει όλο τον νομό μας είτε αυτό αφορά εξιτήρια,είτε ατυχήματα,κτλ. Οπότε αμέσως δημιουργείται ρήγμα στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών της Πέλλας.

Δεύτερον, το κόστος διακομιδών προς την Θεσσαλονίκη κι η συμμετοχή του Κράτους για αξονικούς σε ιδιώτες είναι υπέρογκο. Πραγματικά είναι πολύ ειρωνικό την στιγμή που ματώνει με περικοπές ο ελληνικός λαός κι επειδή ευαγγελίζεστε την τακτοποίηση των πεπραγμένων του Κράτους, να κινείστε στην αντίθετη κατεύθυνση.

Τρίτον, και πολύ βασικό,παραλείπετε συνεχώς να ενημερώνετε τους πολίτες του νομού ότι λόγω της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων τα περιστατικά από όλο τον νομό Πέλλας θα εξυπηρετούνται κατά επείγουσα προτεραιότητα βάσει του οργανισμού των ενοποιημένων κλινικών,ενώ στην Θεσσαλονίκη τηρείται σειρά προτεραιότητας με αναμονή.

Τέταρτον, εντύπωση προκαλεί ότι παρόλο που η απόφαση της ΥΠΕ κινείται στην σωστή κατεύθυνση για άμμεση αποσυμφόρηση της κατάστασης και άμμεση εξυπηρέτηση των Πελλιωτών ,εσείς επιμένετε με την συμπεριφορά σας να ρίχνετε στον καιάδα τους ασθενείς του νομού που χρήζουν διάγνωσης από αξονικό τομογράφο.

Τέλος , όταν λέτε ότι θα κλείσει το θέμα με τον νέο Διοικητή και το νέο Δ.Σ. υπονοείτε,προφανέστατα, παρασκηνιακές διεργασίες κι ότι τα νοσοκομεία αποτελούν τσιφλίκια σας.

Ε όχι λοιπόν. Ψηφοθηρία στις πλάτες της υγείας των πολιτών του νομού δεν γίνεται δεκτή.Όλοι είμαστε ίσοι κι όλοι έχουν το ίδιο δικαίωμα πρόσβασης στις υγειονομικές υπηρεσίες. Είτε είμαστε από Έδεσσα,είτε από Βεγορίτιδα,είτε από Γιαννιτσά,είτε από Αριδαία,είτε από Σκύδρα,είτε από Κρύα Βρύση. ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ κ.Σηφάκη και σταματήστε να καλλιεργείται διχόνιες για μικροπολιτικά συμφέροντα. Οι δημόσιοι οργανισμοί δεν αποτελούν τσιφλίκια κανενός. Οι τοποθετήσεις σας μυρίζουν κακέκτυπο παρελθόντος και στις εκλογές θαρρώ θα πάρετε απάντηση.


Μακρίδου Αγάθη

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Μέλος Τομέα Πολιτικών Υγείας ΠΑΣΟΚ

Απόφοιτη Διοίκησης Υγείας

Πρόσκληση συμμετοχής με την ΥΠΕΡκαρναβαλικη Ομάδα Αλμωπίας στο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετέχουν με την ΥΠΕΡκαρναβαλικη Ομάδα Αλμωπίας στο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017 (στο οποίο θα μεταβούμε με λεωφορεία )να δήλώσουν άμεσα συμμετοχη διότι οι στολές ράβονται ήδη και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιοτητας λόγω περιορισμένου αριθμου στολών οι οποίες θα είναι 101 !!!

Συνολικό κόστος συμμετοχής : 20 ευρώ.
θέμα 2017:Tα 101 Σκυλιά της Αλμωπίας !!!Πληροφορίες / συμμετοχες :στα γραφεία μας καθημερινα μετα τις 18:30 και στο Τηλ.6943900081

Συντάξεις Μαρτίου 2017: Πότε θα καταβληθούν - Δείτε τις ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ξεκινά σε λίγες ημέρες η καταβολή των συντάξεων του Μαρτίου 2017 στους δικαιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και των υπολοίπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ. Οι συντάξεις θα καταβληθούν μέσα σε διάστημα 5 ημερών από τα τέλη του Φεβρουαρίου ως τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.Από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι τις 02 Μαρτίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις του Μαρτίου του 2017.

Αναλυτικά:

- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη.

- Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 28 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη.

- Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 2 Μαρτίου 2017 ημέρα Πέμπτη.

- Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 24 Φεβρουαρίου 2017 ημέρα Παρασκευή.

Άγριο έγκλημα στην Έδεσσα: Τον σκότωσε και είπε πως βρήκε ένα πτώμα στο δρόμο!

Σκότωσε τον ηλικιωμένο που τον φιλοξενούσε, χτυπώντας τον στο κεφάλι με ένα μαχαίρι και μία ράσπα

Αφιέρωμα: Η καθιέρωση του Πολιτικού Γάμου

To 1982 εισήχθη και στη χώρα μας ο πολιτικός γάμος, 200 χρόνια μετά την καθιέρωσή του από τη Γαλλική Επανάσταση. Έως τότε ίσχυε η υποχρεωτική ιερολογία του γάμου (θρησκευτικός γάμος), που είχε καθιερωθεί με Νεαρά του αυτοκράτορα Λέοντος ΣΤ' του Σοφού το 893 μ.Χ. («Μη ερρώσθαι τα συνοικέσια άνευ της ιεράς ευλογίας»).

Μία πρώτη απόπειρα για την εισαγωγή του πολιτικού γάμου στην Ελλάδα είχε γίνει στις 10 Μαρτίου του 1926 από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωσήφ Κούνδουρο, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε από τον δικτάτορα Θεόδωρο Πάγκαλο. Στη συνέχεια, απασχόλησε και τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Αστικού Κώδικα τη δεκαετία του '30, χωρίς τελικά να υιοθετηθεί.


Η ελληνική πολιτεία, αναγνωρίζοντας μόνο τον θρησκευτικό γάμο έως το 1982, παραβίαζε τη θεμελιώδη αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας και δημιουργούσε μία σειρά από προσωπικά αδιέξοδα σε αλλόθρησκους, άθεους και όσους ήθελαν να συνάψουν τέταρτο γάμο.


Η αναγνώριση του πολιτικού γάμου στην Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβε η υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου «Κυβέρνηση της Αλλαγής». Μία βαθιά εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση, αλλά και μία πράξη συμβιβασμού με ένα προαιώνιο θεσμό, όπως η Εκκλησία.


Θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 1250/82 (ΦΕΚ Α 46/07.04.1982), που κατέστησε ίσου κύρους τον πολιτικό και τον θρησκευτικό γάμο (διαζευκτικό σύστημα), χωρίς ο νομοθέτης να προχωρήσει στο υποχρεωτικό του πολιτικού γάμου, όπως ζητούσε η προοδευτική διανόηση και ήταν το καθεστώς στις Δυτικές Χώρες. Μεγάλη ήταν η αντίδραση στο χώρο της Εκκλησίας, η οποία κάμφθηκε από τη διάθεση συνδιαλλαγής του τότε αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.


Το σχετικό νομοσχέδιο εισήχθη προς συζήτηση στη Βουλή στις 17 Φεβρουαρίου 1982 και ψηφίστηκε στις 22 Μαρτίου, με τις αρνητικές ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Με το Προεδρικό Διάταγμα 391 (ΦΕΚ Α 73/18.06.1982) καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την τέλεση του πολιτικού γάμου. Ο πρώτος πολιτικός γάμος στην Ελλάδα έγινε στις 18 Ιουλίου του ίδιου χρόνου στο χωριό Φραντάτο της Ικαρίας, μεταξύ της ντόπιας Σταματούλας Πλακίδα και του Δημήτρη Μαύρου από τη Νάξο.

Σε επίπεδο δημοφιλίας, η κυριαρχία του θρησκευτικού γάμου έναντι του πολιτικού υπήρξε σχεδόν απόλυτη μέχρι την αλλαγή του αιώνα, με το ποσοστό των θρησκευτικών γάμων να ξεπερνά το 90% του συνολικού αριθμού τους. Η θρησκευτικότητα του λαού μας, αλλά και η τάση επίδειξης του νεοέλληνα, λόγω και της λαμπρότητας της τελετής, συνέβαλαν στη συντριπτική αποδοχή του θρησκευτικού γάμου από την ελληνική κοινωνία. Από την άλλη πλευρά, οι δημοτικές αρχές, που έχουν αναλάβει την τέλεση των πολιτικών γάμων, τον αντιμετώπιζαν μάλλον ως μία απλή διεκπεραιωτική πράξη, όπως η έκδοση ενός πιστοποιητικού.

Τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν από τα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα. Ο πολιτικός γάμος άρχισε να κερδίσει σταδιακά έδαφος και το 2012 έγινε η μεγάλη ανατροπή, βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), που ανακοινώθηκαν την 1η Αυγούστου του 2013, οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν για πρώτη φορά τους θρησκευτικούς (51,8% έναντι 48,2%).

Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας: Πάτερσον (2016)

Ο Πάτερσον είναι οδηγός λεωφορείου στην πόλη Πάτερσον του Νιου Τζέρσεϊ. Κάθε μέρα, η ζωή του διάγει μια ρουτίνα: οδηγά στην ίδια διαδρομή, παρατηρεί την πόλη, ακούει συζητήσεις από τους επιβάτες. Αλλά και γράφει ποίηση, παίρνει βόλτα τον σκύλο του, σταματάει σε ένα μπαρ και πίνει μονάχα μία μπύρα, επιστρέφει στη σύζυγο του, Λόρα. Ως αντίθεση, ο κόσμος της Λόρα ολοένα και διαφοροποιείται. Νέα όνειρα έρχονται στον νου της κάθε μέρα. Ο Πάτερσον αγαπάει τη Λόρα και αυτή τον αγαπάει εξίσου. Υποστηρίζει τις φιλοδοξίες της, ενώ αυτή αναγνωρίζει την ποίηση του.Σκηνοθεσία: Jim Jarmusch

Ηθοποιοί:Adam Driver, Golshifteh Farahani, Barry Henley

Διάρκεια: 118 λεπτά

Είδος ταινίας: ΔραμεντίΟΑΕΔ κοινωφελής εργασία: Τα προσωρινά αποτελέσματα για 24.251 προσλήψεις

ΟΑΕΔ: Τα προσωρινά αποτελέσματα για 24.251 προσλήψεις σε δήμους - Αναρτήθηκαν από χθες Τρίτη 14/2/2017 διαδικτυακή Πύλη του ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στους δήμουςόλης της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης

Αναρτήθηκαν απο τον ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) οι προσωρινοί πίνακες για τους ωφελούμενους που θα καλύψουν 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης, όπως έχουν οριστεί στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για όλους τους Δήμους της χώρας. Ειδικότερα, αναρτήθηκαν κατά σειρά ξεχωριστοί προσωρινοί πίνακες, που αφορούν τους επιτυχόντες στο πρόγραμμα, του επιλαχόντες και τους αποκλειόμενους. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια . 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους: - Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους. - Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων. Οι ενδιαφερόμενοι στους πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων αντίστοιχα, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά την προτίμησή τους με το κριτήριο της εντοπιότητας, καθώς επίσης και για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά τις προτιμήσεις τους χωρίς το κριτήριο της εντοπιότητας. Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα». Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω Πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την 15η Φεβρουαρίου και ώρα 10η πρωινή έως και τη 17η Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή. 

Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης. Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά (επισυνάπτοντας τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης), είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) μέχρι τις 15:00 της 17ης Φεβρουαρίου προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2).

14-02-2017 Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων 

14-02-2017 Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων (Φύλλα 3) 

14-02-2017 Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων 

4η Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα: «Οι πρώτες σχέσεις του παιδιού και η ενήλικη ζωή του»


4η Ομιλία στα Γιαννιτσά με θέμα:
«Οι πρώτες σχέσεις του παιδιού και η ενήλικη ζωή του»


Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 ώρα 18:00 - 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (Αίθουσα Κέντρου Πληροφόρησης Νέων) θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Οι πρώτες σχέσεις του παιδιού και η ενήλικη ζωή του» με εισηγητή τον κ. Χρήστο Τραμποσίνη Ψυχολόγο, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Ν. Πέλλας «Όραμα».

Στην ομιλία θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά στη συναισθηματική ασφάλεια και τις κοινωνικές δεξιότητες που χρειάζεται το παιδί για τα πρώτα χρόνια της ζωής του, αλλά και ως ενήλικας για τις μετέπειτα διαπροσωπικές του σχέσεις.

Θα δοθεί επίσης έμφαση στο πως δημιουργούνται υγιείς συναισθηματικοί δεσμοί με γονείς και συνομήλικους, αλλά και στις αρνητικές συνέπειες από τη στέρηση τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο  23810-51174  ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.kporama.gr

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις.

Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

 

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Οι διαιτητές των αγώνων 18,19 & 22 Φεβρουαρίου 2017

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΤΗΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΙΣ 18/19/22-2-2017 

ΒΙΝΤΕΟ: Παρακάθ στην Αριδαία - Διογένης & Θείος Δάμος (Κοροσίδης 91 ετών)

Διογένης: Πάντα στα μαθήματα, παροτρύνω τους μαθητές μου στο να αποκτήσουν αυτό που λέμε ''ΠΟΝΤΙΑΚΉ ΠΑΙΔΕΊΑ'' , δηλαδή να ''ζυμωθούν'' μέσα στα ποντιακά, με τις προηγούμενες γενιές αν έχουν την δυνατότητα, να έχουν ακούσματα, γεύσεις, μελωδίες, αναμνήσεις από ιστορίες, ανέκδοτα κτλ. Είναι το καλύτερο ''σχολείο'' για να εξερευνήσεις και να μάθεις την παράδοση μας όσο καλύτερα μπορείς κατά την ταπεινή μου γνώμη. 

Ένα τέτοιο ΜΕΓΆΛΟ ΣΧΟΛΕΊΟ είναι και ο θείος ΔΑΜΟΣ (Δαμιανός Κοροσίδης) , στα 91 του χρόνια σήμερα, φίλος και συνομήλικος του παππού μου. 

Έχω την τύχη και τη χαρά να μεγαλώνω βλέποντας τον και μιλώντας σχεδόν καθημερινά μαζί του... 

Απολαύστε τον!

Έτσι εκπαιδεύονται οι Έλληνες καταδρομείς της Μαύρης Μοίρας στα χιόνια [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Φωτογραφίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού από την δύσκολη εκπαίδευση της Μαύρης Μοίρας Καταδρομών σε χιονοσκεπείς περιοχές (Pics)

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση – κοπή πίτας - του Συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του Στάθη Καστερίδη

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση του Συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του Στάθη Καστερίδη το μεσημέρι της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του «Φιλίππειου» στα Γιαννιτσά, με την ευκαιρία της κοπής της πίτας.


Στην εισαγωγική του ομιλία ο Στάθης Καστερίδης αναφέρθηκε στην παρουσία του Συνδυασμού του στα Δημοτικά πράγματα στο χρόνο που πέρασε. Είναι ο μόνος Συνδυασμός που ασκεί δημιουργική αντιπολίτευση με προτάσεις και όραμα για το μέλλον του δήμου Πέλλας.


Έδωσε το στίγμα μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της υπάρχουσας νομοθεσίας, για τον «Καλλικράτη», ακόμα και μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία 7 χρόνια.

Με την άσκηση αρμοδιοτήτων που μπορούν να επιφέρουν ριζικές αλλαγές, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, για τη βελτίωση της καθημερινότητας! Αναφέρθηκε σε προτάσεις που έθεσε κατά καιρούς στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποίες λοιδορήθηκαν από τη δημοτική αρχή. Προτάσεις που θα γίνουν πράξη όταν αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου ο Συνδυασμός «ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».


Μίλησε ο κ Στάθης Καστερίδης για ένα δήμο ενωμένο, ένα δήμο για όλους! Με διεκδικήσεις και οργανωμένο, αναπτυξιακό σχεδιασμό. Με ανταποδοτική κοινωνική προσφορά προς τους δημότες.

Σχετικά με την συζήτηση που έχει ήδη ανοίξει το Υπουργείο Εσωτερικών για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη» ο κ. Στάθης Καστερίδης, δεσμεύθηκε ότι εγκαίρως θα καλέσει τις λοιπές Δημοτικές παρατάξεις, τα κόμματα, τους φορείς και τους πολίτες σε μια ημερίδα να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Πάντως σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επόμενες Δημοτικές εκλογές ο Συνδυασμός «ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με επικεφαλής τον Στάθη Καστερίδη θα είναι παρών!


Σε περίπτωση επανεξέτασης του χωροταξικού του νόμου Καλλικράτη και το αίτημα των κατοίκων για αυτονόμηση του πρώην δήμου Κρύας Βρύσης, είπε ότι «αν η Τοπική κοινωνία ας πούμε με ένα δημοψήφισμα, αποφασίσει να υπάρξει ξανά αυτόνομος ο Δήμος Κρύας Βρύσης, εμείς δεν θα πάμε απέναντι. Δεν θα το αρνηθούμε!».

Ενημέρωσε ότι από την επόμενη Κυριακή αρχίζει τις επισκέψεις στις Τοπικές Κοινότητες για να ενημερωθεί και να ακούσει τις προτάσεις των κατοίκων.

Ανάμεσα στο πλήθος των παρευρισκομένων διακρίναμε την δήμαρχο Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάκης Βασιλειάδης, ο Αντωνίου Αστέριος, Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Πέλλας οι οποίοι και χαιρέτησαν την εκδήλωση.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών Βασιλειάδης Αντώνης του Ισαάκ, ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας κ. Μακρίδης Χρήστος, η κ. Χριστάκη Έλλη πρώην Πρόεδρος του Νομ. Συμβουλίου Πέλλας μετά του συζύγου Ιατρού Γιάννη Βουτσά, ο Σαραφούδης Παναγιώτης Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, ο Γιδάρης Αθανάσιος Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Ν. Πέλλας, ο Θωμαϊδης Νίκος, Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών, ο Ξανθόπουλος Γιώργος, πρώην Πρόεδρος του Α.Σ. Γιαννιτσών, ο Δημήτρης Δήμου εκπρόσωπος του Βουλευτή Πέλλας Γιώργου Καρασμάνη, ο Τάκης Φωστηρόπουλος εκπρόσωπος της επιτροπής πολιτών της Κρ. Βρύσης,.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας – που ήταν… πέντε τουλάχιστον με πέντε φλουριά και τα αντίστοιχα δώρα – για την παράταξη και όλους τους παρισταμένους!

Η εκδήλωση του Συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με επικεφαλή τον Στάθη Καστερίδη στα Γιαννιτσά είχε πλήθος, είχε αισιόδοξα πρόσωπα και δυναμική που μπορεί κάτω από προϋποθέσεις να σημάνει την μεγάλη αλλαγή στο Δήμο Πέλλας.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δηλώσεις Σίμου Προδρομμίδη

"ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ"

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *