Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

IALMOPIA LIVE: Στην ενημερωτική ημερίδα για τη νόσο Alzheimer στην Αριδαία [ΒΙΝΤΕΟ]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα για τη νόσο Alzheimer στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας την Παρασκευή (30/9) και ώρα 10:00-14:00.

Σημαντικές παρεμβάσεις στη μαθητική εστία Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Σημαντικές παρεμβάσεις υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2015 και 2016 στη Μαθητική Εστία Αριδαίας. Αρχικά, πραγματοποιήθηκαν ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, καθώς υπήρχαν σημαντικές φθορές στο κτίριο και πλέον η εικόνα του έχει αλλάξει σημαντικά. Το κόστος της παραπάνω παρέμβασης ανέρχεται σε 11.996,73 ευρώ. 
 
Παράλληλα, έγινε συντήρηση και επισκευή του κτιρίου όσον αφορά στις υδραυλικές εγκαταστάσεις οι οποίες παρουσίαζαν σημαντικές βλάβες. Το κόστος της παραπάνω παρέμβασης ανέρχεται σε 11.390,42 ευρώ. Επίσης, έγινε προμήθεια και τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στους χώρους της για να βελτιωθεί το επίπεδο της θέρμανσης των παιδιών. Το κόστος της παραπάνω παρέμβασης ανέρχεται σε 10.800 ευρώ. Στα πλαίσια των παρεμβάσεων, αντικαταστάθηκαν οι κουρτίνες και υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις που σχετίζονται με το αισθητικό κομμάτι για να γίνουν πιο φιλικοί οι χώροι, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι φιλοξενεί νεαρά παιδιά. Τέλος, εξασφαλίστηκαν 100.000 ευρώ τα οποία αφορούν στην ανάπλαση του εξωτερικού χώρου και στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και επιπλέον είναι σε εξέλιξη η ανάθεση έργου ύψους 12.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί ο ελαιοχρωματισμός του κτιρίου εξωτερικά αλλά και της περίφραξης. 
 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση: «Η Μαθητική Εστία Αριδαίας επιτελεί εδώ και πολλά χρόνια ένα σημαντικό έργο και έχει να επιδείξει σπουδαία δράση. Και αυτό γιατί σε έναν Δήμο όπως ο δικός μας, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές που ζουν στα ακριτικά χωριά μας να έχουν μια δική τους γωνιά στην έδρα του Δήμου ώστε να διευκολύνεται η παρακολούθηση των μαθημάτων τους και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων τους. Αντιλαμβανόμενη το σημαντικό αυτό έργο, η Δημοτική μας Αρχή από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε παρεμβάσεις ουσίας που θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να απολαμβάνουν έναν όμορφο χώρο με όλες τις απαραίτητες υποδομές για την διαβίωσή τους. Με την ευκαιρία θα ήθελα να συγχαρώ το προσωπικό της Μαθητικής Εστίας Αριδαίας το οποίο βρίσκεται πάντοτε δίπλα στα παιδιά μας και εργάζεται για παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες».
 
 

 

Αφιέρωμα: Η στρατηγική του Μ. Αλέξανδρου στα Γαυγάμηλα. Η μάχη που άλλαξε την ιστορία

Πως ο Μ. Αλέξανδρος κατατρόπωσε στα Γαυγάμηλα τον τεράστιο στρατό του Δαρείου που επιτέθηκε με δρεπανηφόρα άρματα και ελέφαντες. Η μάχη σήμανε το τέλος της Περσικής αυτοκρατορίας και τη δολοφονία του Δαρείου από προδοσία (Pics)

Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ για τo 2017 [παραδείγματα]

Το πρώτο που αντιλαμβάνεται κανείς διαβάζοντας την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 είναι ότι όποιος έχει ή πρόκειται να αγοράσει εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, θα πληρώσει μικρότερα Τέλη.

Δείτε σε ποιες περιοχές της Αλμωπίας θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διακοπές ηλεκτροδότησης:

Συγκλονιστικά πλάνα: Κατάδυση στην πιο βαθιά σπηλιά του πλανήτη [ΒΙΝΤΕΟ]

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ βάθους νερού 404 μέτρων σε σπήλαιο της Τσεχίας, με τους σπηλαιολόγους να υποστηρίζουν ότι το βάθος είναι ακόμη μεγαλύτερο (Video)

Στηρίζει το Δημοτικό Σχολείο Ξιφιανής - Αλώρου ο Δήμος Αλμωπίας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΙΦΙΑΝΗΣ - ΑΛΩΡΟΥ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *