Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Κάλεσμα φιλάθλων για το παιχνίδι Αλμωπός - Απόλλων Καλαμαριάς

Μετά την απόφαση της Ε.Π.Ο. για οριστική διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, ο Αλμωπός αντιμετωπίζει μεθαύριο Κυριακή 15/01/2017 στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Καλαμαριάς. 
 
Καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας μας, δημιουργώντας ατμόσφαιρα ανάλογη μ' αυτήν του ντέρμπυ από τα παλιά. Υπενθυμίζουμε ακόμα στους φιλάθλους μας πως εισιτήρια των 5€ θα διατίθενται στα γραφεία της Λέσχης Φίλων Αλμωπού (απέναντι από το "Choice Sports Bar", οδός Κύπρου 48) την Κυριακή από ώρα 12 έως 2 το μεσημέρι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια των 5€ στο τηλέφωνο 6983009940 Βαδάς Χρήστος

Κουρμπάνι στο θεοδωρακι Αλμωπίας

Κουρμπάνι στο θεοδωρακι Αλμωπίας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017Αναβίωση του παλιού εθίμου - κουρμπάνι!

Στο Παραδοσιακό ο Χορός του ΜΧΣ "ΟΙ Πρόμαχοι"

Μετά το κύμα κακοκαιρίας και προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο κέντρο Δήμητρα στην Αριδαία, μας ανακοινώθηκε ότι δεν είναι αρκετός ο χρόνος για την ετοιμότητα του. Μετά από απαίτηση του κόσμου να πραγματοποιηθεί ο χορός στην προκαθορισμένη ημερομηνία του, αποφασίστηκε να μεταφερθεί και να το φιλοξενηθεί στο κέντρο Παραδοσιακό στο Λουτράκι Αλμωπίας. Η έναρξη, το πρόγραμμα καθώς και οι τιμές ισχύουν όπως έχουν ανακοινωθεί.Ραντεβού το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στις 20:30 στο κέντρο Παραδοσιακό. (Λουτράκι).

Μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές για τους αγρότες

Η βάση του υπολογισμού - Ποιοι θα πληρώσουν περισσότεραΜηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές για τους 650.000 αγρότες του ΟΓΑ. «Κλειδί» για τους πρώτους μήνες το εισόδημα του 2015, βάσει του οποίου κάποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και κάποιοι θα δουν ελάφρυνση σε σύγκριση με τις επιβαρύνσεις του 2016.Κάθε μήνα θα πληρώνουν εισφορές οι 650.000 αγρότες του ΟΓΑ, αρχής γενομένης από τα τέλη του ερχόμενου Φλεβάρη. Οι ασφαλιστικές κλάσεις αποτελούν παρελθόν και οι αγρότες, όπως γράφει το Εθνος, θα καταβάλλουν εισφορές στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με βάση το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση της δραστηριότητάς τους το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Προσοχή αφού η εισφορά καταβάλλεται επί του εισοδήματος από την αγροτική δραστηριότητα καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση ΟΓΑ.

Για να βρεθεί η μηνιαία βάση υπολογισμού διαιρείται το εισόδημα διά 12. Ειδικά για το 2017 οι εισφορές θα υπολογιστούν αρχικά με βάση το εισόδημα του 2015, που είναι «το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο φορολογικό έτος». Ακολούθως και όταν εκκαθαριστεί το εισόδημα του 2016 θα γίνει συμψηφισμός.

Το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα ειδικά για τους αγρότες ορίζεται στο 70% του κατώτατου μισθού, δηλαδή 410 ευρώ τον μήνα, αντί 586 που είναι για τους υπόλοιπους.

Με βάση το ελάχιστο πλαφόν υπολογίζονται οι εισφορές όσων αγροτών:

• Εχουν μικρότερο εισόδημα από 410 ευρώ τον μήνα.
• Εχουν μηδενικό εισόδημα.
• Δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση και «έως ότου καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του φορολογητέου εισοδήματος».
• Είναι νέοι αγρότες και ξεκινούν τη δραστηριότητά τους εντός του 2017 (ως τον Δεκέμβρη).

Για τους/τις συζύγους και τα ενήλικα τέκνα, στις περιπτώσεις οικογενειακής εκμετάλλευσης, η μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών είναι το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού εισοδήματος της εκμετάλλευσης, διά του αριθμού των μελών, διά 12.

Δηλαδή μαζεύεται όλο το εισόδημα, διαιρείται με το πλήθος των μελών της οικογένειας που απασχολούνται ώστε να προκύψει το μερίδιο του καθενός και ακολούθως διαιρείται διά του 12 για το μηνιαίο εισόδημα.

Προσοχή καθώς και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το κατώτατο πλαφόν των 410 ευρώ για κάθε μέλος ανά μήνα. Δηλαδή, ως φορολογητέο εισόδημα του καθενός λαμβάνεται υπόψη το κατώτατο ασφαλιστέο εισόδημα (410,26 ευρώ).

Οταν υπάρχει πολλαπλή απασχόληση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών είναι το άθροισμα του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος από κάθε δραστηριότητα. 
www.newsbomb.gr

Παγκόσμιο πολιτικό ρεκόρ από τον Ιλχάν Αχμέτ που εντάχθηκε στη ΔΗΣΥ


Λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του από το Ποτάμι, ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, εντάχθηκε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημειώνοντας νέο πολιτικό ρεκόρ, αφού μόλις για λίγες ώρες παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής. Ισοδύναμη κοινοβουλευτικά πλέον η ΔΗΣΥ με τη Χρυσή Αυγή.

Το παγωμένο φράγμα Θεοδωρακειου [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Τοπία που ξεπηδούν απο παραμύθι το παγωμένο φράγμα 2 χλμ απο τό θεοδωράκι, η Παταγονία της Αλμωπίας πανέμορφα μέρη οπου η φύση τα ζωγραφίζει.Φωτογραφίες: Γιάννης Παπαντωνίου

Παρασκευή και 13

Δεισιδαιμονία που απαντάται στις αγγλόφωνες χώρες. Η σχετική φοβία ονομάζεται στα αγγλικά Paraskavedekatriaphobia, από τις ελληνικές λέξεις «Παρασκευή», «δεκατρία» και «φοβία». Οι Έλληνες και οι Ισπανόφωνοι λαοί έχουν ως γρουσούζικη ημέρα την Τρίτη και 13.


Η πρόληψη αυτή διαδόθηκε στις αγγλόφωνες χώρες τον 19ο αιώνα και πέρασε και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, μέσω της ταινίας τρόμου «Παρασκευή και 13» (1980). Για την προέλευσή της έχουν εκφρασθεί ποικίλες θεωρίες, όπως:
  • Παρασκευή και 13 (13 Οκτωβρίου 1307) συντελέστηκε η εξολόθρευση του Τάγματος των Ναϊτών από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας.
  • Ήταν Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν και οι δύο από τον Παράδεισο.
  • Παρασκευή έγινε η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου.
  • Παρασκευή σταυρώθηκε ο Χριστός.
Το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ). Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.
Στην Πληροφορική υπάρχει ένας ιός με το όνομα «Παρασκευή και 13» (Friday 13th), που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ το 1988. Ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει Παρασκευή και 13, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της λειτουργίας του.

Απο το  sansimera.gr

ΕΠΣ Πέλλας: Επίσημη αναβολή των αγώνων - Γ' Εθνική – 1ος Όμιλος: Ορίστηκαν οι τριπλέτες, ερωτηματικό αν θα γίνουν τα παιχνίδια

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ 14/15-1-2017


Από την ΕΠΣ Πέλλας ανακοινώνεται ότι ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες ΑΝΔΡΩΝ όλων των κατηγοριών που ήταν να διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 14/15 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Νομό Πέλλας.
 
 
 
Γ' Εθνική – 1ος Όμιλος: Ορίστηκαν οι τριπλέτες, ερωτηματικό αν θα γίνουν τα παιχνίδια
 

 

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και με πολλά γήπεδα του ομίλου να είναι καλυμμένα από το χιόνι, από την ΚΕΔ/ ΕΠΟ ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θεωρητικά θα διευθύνουν τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας,  Όλο το πρόγραμμα και οι διαιτητικές τριπλέτες, είναι:

 

Ορφέας Ξάνθης – ΑΠΕ Λαγκαδά

Κυριαζίδης (Έβρου), Δημητριάδης (Θράκης), Διαμάντης (Έβρου)

 

Αλμωπός Αριδαίας – Απόλλων Καλαμαριάς

Μελτζανίδης, Κελεσίδης, Παπαδάκης (Ημαθίας)

 

Μακεδονικός Φούφας – Δόξα Προσκυνητών

Βουρνέλης, Παπαδόπουλος, Κουφός (Μακεδονίας)

 

ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου – Εορδαϊκός

Μίσσας, Μανάσης, Αλεξόπουλος (Τρικάλων)

 

Καβάλα – Καμπανιακός

Στόλης, Αναστασιάδης, Κρυωνάς (Σερρών)

 

Νάουσα – Απόλλων Παραλιμνίου

Πολυχρόνης, Γιαμουζής, Σαλτσίδης (Πιερίας)

 

Δόξα Δράμας – Νέστος Χρυσούπολης

Μαρόπουλος, Τοροσιάδης, Σιανίδης (Μακεδονίας)

 

Ρεπό: Α.Ο. Καρδίας
 

Προκαλεί η Τουρκία - Κυπριακό – Ερντογάν: "Ο στρατός μας δεν φεύγει από την Κύπρο - Η Ελλάδα το βάζει ξανά στα πόδια"

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο Πρόεδρο – Κατηγόρησε τη χώρα μας ότι αποφεύγει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και προειδοποίησε την Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να περιμένει μια λύση χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας


Σε σκληρή γραμμή για το θέμα του Κυπριακού που συζητήθηκε στη Γενεύη, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι δεν θα αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από την Κύπρο και ότι η Ελλάδα το βάζει στα πόδια από τις συζητήσεις!

«Έχουμε τονίσει ξεκάθαρα σε Ελλάδα και Κύπρο ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί για πάντα», είπε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Ερντογάν.

«Το σχέδιο Ανάν δεν είναι πλέον σε ισχύ. Μία περίοδος στους Τουρκοκύπριους, δύο στους Ελληνοκύπριους» είπε ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Ερντογάν είπε επίσης ότι τα Βαρώσια πρέπει να παραμείνουν υπό την διοίκηση της τουρκοκυπριακής πλευράς.

 
 
 
www.newsbomb.gr

Αυτές είναι οι αποδείξεις που θα «χτίζουν» το αφορολόγητο - Υπουργική απόφαση για τις ηλεκτρονικές συναλλαγέςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ.:2103332644
e-mail: press@minfin.gr

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου

Υπεγράφη από την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις κατηγορίες δαπανών οι οποίες υπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες για το φορολογικό έτος 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4446/2016. Η απόφαση καθορίζει, επίσης, ποιές κατηγορίες από τους παραπάνω φορολογούμενους εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την πραγματοποίηση των δαπανών τους αλλά απαιτείται να προσκομίσουν αποδείξεις σύμφωνα με την προβλεπόμενη κλίμακα.

Στόχος του μέτρου είναι η φορολογική συμμόρφωση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων μέσω της ενθάρρυνσης των φορολογούμενων να προτιμούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και όχι η φορολογική επιβάρυνση για όσους δεν συμπληρώσουν το ελάχιστο ποσό δαπανών. Για το λόγο αυτό έχει επιλεγεί ένας συνδυασμός εύλογου ποσού δαπανών και σχετικά περιορισμένων εξαιρούμενων κατηγοριών, ώστε να μην δυσκολεύονται οι φορολογούμενοι να συμπληρώσουν το όριό τους.

Στο ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό υπολογίζονται δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών που χαρακτηρίζονται καταναλωτικές, δηλαδή εφόσον περιλαμβάνονται στις ακόλουθες ομάδες του δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛ.ΣΤΑΤ.:

- Ομάδα 1 (Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά).
- Ομάδα 2 (Αλκοολούχα ποτά και καπνός).
- Ομάδα 3 (Ένδυση και υπόδηση).
- Ομάδα 4 (Στέγαση), εξαιρουμένων των ενοικίων.
- Ομάδα 5 (Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες).
- Ομάδα 7 (Μεταφορές), εξαιρουμένης της δαπάνης για τέλη κυκλοφορίας και της αγοράς οχημάτων, πλην των ποδηλάτων.
- Ομάδα 8 (Επικοινωνίες).
- Ομάδα 9 (Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες), εξαιρουμένης της αγοράς σκαφών, αεροπλάνων και αεροσκαφών.
- Ομάδα 10 (Εκπαίδευση).
- Ομάδα 11 (Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια).
- Ομάδα 12 (Άλλα αγαθά και υπηρεσίες).

Σημειώνουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η Ομάδα 6 (Υγεία) καθώς οι σχετικές δαπάνες εμπίπτουν σε άλλη διάταξη του Ν. 4446/2016.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες που δεν είναι καταναλωτικές και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνονται στους παραπάνω δείκτες. Τέτοιες είναι ενδεικτικά οι δαπάνες για αγορά κατοικίας, πληρωμή φόρων, δόσεις στεγαστικών δανείων, αγορά επενδυτικών προϊόντων (μετοχών, ομολόγων κλπ).

Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, αλλά υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδείξεις ίσης αξίας: οι φορολογούμενοι εβδομήντα (70) ετών και άνω, άτομα με ποσοστό αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω, όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 του ν. 4172/2013, που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Τα ίδια ισχύουν και για τις παρακάτω κατηγορίες: Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό, ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων, φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισόδημα από καμία κατηγορία ή έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο ή/και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ, σύμφωνα με την περ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013, οι φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του τεκμαρτού και του συνολικού εισοδήματός τους, σύμφωνα με την περ. δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 34 του ν.4172/2013, οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των 6 μηνών).

Εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και προσκόμισης αποδείξεων για την πραγματοποίηση δαπανών, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, οι στρατιωτικοί, εφόσον υπηρετούν στην αλλοδαπή, οι υπηρετούντες στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα και οι φυλακισμένοι.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι το ποσό των δαπανών δηλώνεται ατομικά από κάθε σύζυγο ή από κάθε μέρος συμφώνου συμβίωσης. Σε περίπτωση που καλύπτεται το απαιτούμενο ποσό δαπανών από οποιονδήποτε εκ των δυο συζύγων ή μερών συμφώνου συμβίωσης, το τυχόν πλεονάζον ποσό δύναται κατά την εκκαθάριση να μεταφερθεί στον άλλο σύζυγο ή στο άλλο μέρος συμφώνου συμβίωσης για τυχόν κάλυψη του ελάχιστου απαιτούμενου ποσού δαπανών.

Επισημαίνεται ότι η χρήση ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής δεν απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *