Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Η Έφη Αχτσίογλου από τα Γιαννιτσά αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας

Η Έφη Αχτσίογλου από τα Γιαννιτσά . Αναλαμβάνει το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Πότε πέφτουν οι επίσημες αργίες το 2017

Αν θέλετε να δείτε ποιες ημέρες μέσα στο 2017 δεν θα πάτε στη δουλειά σας, λόγω αργίας, ρίξτε μία ματιά στο παρακάτω θέμα!

Ανασχηματισμός: Ισορροπίες και το βλέμμα στην αξιολόγηση - Τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση

Νέα πρόσωπα μπήκαν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο η πολυσυζητημένη διεύρυνση με στελέχη εκτός ΣΥΡΙΖΑ ή πρόσωπα από τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας δεν έγινε.
Ο πρωθυπουργός προτίμησε να κρατήσει ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι αν αναγκάστηκε να αφήσει εκτός κυβέρνησης τον Νίκο Φίλη και βεβαίως να ικανοποιήσει τους κυβερνητικούς εταίρους, δηλαδή τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του κυβερνητικού ανασχηματισμού οφείλεται πρωτίστως στην εμπλοκή που δημιουργήθηκε με την άρνηση του Νίκου Φίλη να αποχωρήσει από το υπουργείο Παιδείας. Ο πρωθυπουργός φέρεται να πρότεινε στον αποχωρούντα υπουργό άλλα χαρτοφυλάκια όμως εκείνος απέρριψε όλες τις άλλες προτάσεις και βρέθηκε εκτός.

Αντιθέτως εντός κυβέρνησης έμεινε ο Πάνος Σκουρλέτης αποδεχόμενος την μετακίνησή του μπορεί να εκληφθεί και ως αναβάθμιση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Για την αποχώρηση Φίλη από το Παιδείας φέρεται πως έπαιξε ρόλο η άσκηση πίεσης στο Μέγαρο Μαξίμου από την Αρχιεπισκοπή. Ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να κρατήσει σε ικανοποιητικό επίπεδο τις σχέσεις με την Εκκλησία αψηφώντας τις αντιδράσεις κάποιων κομματικών στελεχών που ήθελαν την παραμονή Φίλη στο Παιδείας. Επίσης στην αλλαγή προσώπου στο Παιδείας φαίνεται πως συνέβαλε και η επιμονή του Πάνου Καμμένου να αντικατασταθεί ο υπουργός.

Στις εκπλήξεις του ανασχηματισμού είναι η τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου που έχει γεννηθεί το 1985 στην θέση της υπουργού Εργασίας. Είναι έμπειρη στην διαπραγμάτευση και ήταν σύμβουλος του Γιώργου Κατρούγκαλου που μετακομίζει στο ασφαλές υπουργείο Εξωτερικών από την θέση του αναπληρωτή αρμόδιου για θέματα ευρωπαϊκών σχέσεων.

Από την κυβέρνηση αποχωρούν και οι Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Μάρδας, Τρύφων Αλεξιάδης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Θεοδόσης Πελεγρίνης και οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης και Θεοδώρα Τζάκρη. Από τους Πασοκογενείς παραμένουν οι Χρήστος Σπίρτζης και Παναγιώτης Κουρουμπλής (σε άλλο χαρτοφυλάκιο).Εντυπωσιάζει η αναβάθμιση του Νίκου Παππά που αναλαμβάνει το ψηφιακής πολιτικής και φυσικά η διατήρηση από μέρους του των αρμοδιοτήτων για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάτι που μεταφράζεται ως μήνυμα στήριξης προς τον υπουργό.

Επίσης καταγράφεται και μία προσπάθεια αναδιάρθρωσης του Μαξίμου με τρεις υπουργούς Επικρατείας Φλαμπουράρη, Βερναρδάκη και Τζανακόπουλου. Ο τελευταίος αναλαμβάνει καθήκόντα κυβερνητικού εκπροσώπου στην θέση της Όλγας Γεροβασίλη που μετακομίζει στο διοικητικής ανασυγκρότησης, κάτι που και η ίδια επιθυμούσε.

Στα χαρακτηριστικά του ανασχηματισμού και η αναβάθμιση του Σταύρου Κοντονή και η ανάθεση καθηκόντων υπουργού Δικαιοσύνης σε μία κρίσιμη στιγμή στις σχέσεις του Μαξίμου με δικαστικούς λειτουργούς.

Ο Γιώργος Σταθάκης εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένος για την μεταφορά του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που τελικώς δεν διασπάστηκε με βάση τα αρχικά προεδρικά διατάγματα. Ομοίως δεν διασπάστηκε στο Υποδομών και Μεταφορών με τον Χρήστο Σπίρτζη να διατηρεί τα χαρτοφυλάκια .

Στις εκπλήξεις του ανασχηματισμού η είσοδος στην κυβέρνηση της ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου ως υπουργού Πολιτισμού.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *