Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Δώρο Πάσχα: Δείτε το ποσό που δικαιούστε και πότε καταβάλλεται

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η καταβολή του - Ποιοι θα το λάβουν

Ο Γιάννης Σηφάκης με την Διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων και τον ΣΕΑΣ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Γιάννης Σηφάκης με την Διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων και τον ΣΕΑΣ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την παράδοση των δηλώσεων της ζημιάς από βροχόπτωση του Ιουλίου 2017 και την οικονομική ενίσχυση των ροδακινοπαραγωγών λόγω απώλειας εισοδήματος

Συνεχίζεται επίσης αδιάλειπτα η προσπάθεια του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη , μαζί με τον ΣΕΑΣ, στο Υπουργείο Οικονομικών για την εξεύρεση λύσης στο σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα 1200 αγροτών με την ΟΠ «ΑΘΗΝΑ»

Παραδόθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την Διεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων μέσω των συνεταιρισμών κι ομάδων παραγωγών όσον αφορά τις ζημιές από τις άκαιρες σφοδρές βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017. Η Διεπαγγελματική δήλωσε ότι αναλαμβάνει το κόστος του ελέγχου στο 5% των δηλώσεων σε δείγμα επιλογής του ΕΛΓΑ.

Το Υπουργείο και ο ΕΛΓΑ δεσμεύτηκαν να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης ετέθη το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης των ροδακινοπαραγωγών λόγω σημαντικής απώλειας εισοδήματος με δεδομένη την αρνητική έκβαση του αιτήματος του Υπουργείου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις σχετικές δεσμεύσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου.

Θέσεις Στάθη Καστερίδη για την προετοιμασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας

Στάθη Καστερίδη επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΕΛΛΑ «Δήμος Για Όλους» (πρώτη ελάσσων αντιπολίτευση) στους εκπροσώπους του Υπουργού Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη για την προετοιμασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση έγινε στο εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών στις 11 Μαρτίου 2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 8:15 μμ. Συμμετείχαν: Ο Στάθης Καστερίδης επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πέλλα Δήμος Για Όλους» συναντήθηκε με δύο συνεργάτες του Υπουργού Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη για την προετοιμασία του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζάκρη Θεοδώρα και κ. Σηφάκη Γιάννη καθώς και με τους: κ. Γάγκλιου Πέτρο Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Μπαλτζή Κώστα Συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Γιαννιτσών του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι προτάσεις αφορούσαν τρεις ενότητες: α) γενικού ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής, β) του Δήμου Πέλλας και γ) θεσμικά θέματα των Δήμων.Οφείλω να συγχαρώ την πρωτοβουλία αυτή των αρμοδίων παραγόντων. Είναι πρώτη φορά που επισήμως ζητούν την άποψη της αντιπολίτευσης του Δήμου για τα παραπάνω θέματα ιδιαίτερα σημαντικής σημασίας, ώστε να εμπλουτιστεί με προτάσεις το αναπτυξιακό σχέδιο για την Κεντρική Μακεδονία.
Παραθέτω τις προτάσεις, που κατέθεσα:

Α) Προτάσεις γενικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή Πέλλας
1. ΕΟΖ (Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη): Ίδρυση ΕΟΖ που θα αφορά την ανάπτυξη επιχειρήσεων στην Βόρεια Ελλάδα με ιδιαίτερα οικονομικά κίνητρα έτσι ώστε να μην αιμορραγούν οι επιχειρήσεις και φεύγουν στις γειτονικές χώρες Βουλγαρία, FYROM και Αλβανία με βασική προϋπόθεση την κατοχύρωση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων. (Έχω δημοσιοποιήσει τις απόψεις μου με σχετικό άρθρο στα ΜΜΕ)
2. Οδικό δίκτυο: σύνδεση οδικού άξονα Παραλίμνη-Μελισσίου.
3. Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Προαστιακός Σιδηρόδρομος Θεσ/νίκη- Γιαννιτσών-Σκύδρα- Έδεσσα (με την υπενθύμιση - ενημέρωση ότι για πρώτη φορά δημόσια τέθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πέλλας την περίοδο 2003-2006 από τον υποφαινόμενο).
4. Σύνδεση με την Εγνατία οδό: με καθέτους δρόμους που θα συνδέουν Σκύδρα και Γιαννιτσά.
5. Ενίσχυση και όχι αποψίλωση των Δημόσιων Υπηρεσιών από τον Νομό με αποτέλεσμα την μη εξυπηρέτηση του πολίτη την συρρίκνωση του εισοδήματος και ότι άλλο δυσμενές προέρχεται από αυτό. Το φαινόμενο αυτό, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Κρύα Βρύση η οποία καθημερινά νοιώθει όλο και πιο εγκαταλελειμμένη από την φυγή Δημοσίων Υπηρεσιών.
Β) Για τον Δήμο Πέλλας
1. Κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο εδώ και 15 χρόνια περίπου και δεν έχει γίνει τίποτα παρά μόνο διαρκής παράταση της παραχώρησης από τον Δήμο ανά 5ετία.
2. Παραχώρηση του Στρατοπέδου Καψάλη που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης και όχι μόνο είναι εγκαταλελειμμένο αλλά και ελλοχεύει κινδύνους για την Δημόσια Ασφάλεια και Υγεία (παλαιότερα από την Δημοτική Αρχή κατατέθηκαν μελέτες για την αξιοποίησή τους) σήμερα ισχύει άλλο νομικό καθεστώς ωστόσο αυτό πρέπει να παραχωρηθεί στον Δήμο Πέλλας για την περαιτέρω αξιοποίησή του.
3.Παραχώρηση των οικοπέδων στρατοπέδων Καψάλη και Φιλιππάκου στους ιδιοκτήτες που έχουν κατασκευάσει τα προσφυγικά σπίτια τους σε χώρους των στρατοπέδων κατόπιν υποδείξεως του κράτους εδώ και 90 χρόνια περίπου
4. Επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης μεταξύ Δήμου Πέλλας και ΕVΑ Θεσσαλονίκης για : α. Ανάληψη από την ΕVΑ Θεσσαλονίκης την κατασκευή λιμνοδεξαμενών νότια των πηγών Αραβησσού για την συλλογή των υδάτων, όταν υπάρχει υπερχείλιση, για περιβαλλοντικούς και οικονομικούς λόγους (υδρευτικό δίκτυο). β. Ανάληψη από την ΕVΑ Θεσσαλονίκης κατασκευής, των αποχετευτικών δικτύων Τοπικών Κοινοτήτων ( όπου δεν υπάρχει) πρώην Δήμου Κύρρου ως ανταποδοτικών για το πόσιμο νερό που τροφοδοτείται η Θεσσαλονίκη.
5. Ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας και ένταξή του στα πολιτιστικά Μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ. Έχω καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας.
6. Χαρακτηρισμός της Πέλλας ως Ιστορική Πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Για τον σκοπό αυτό έχω καταθέσει πρόταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Πέλλας το 2006 καθώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας για την ψήφιση του Στρατηγικού Σχεδίου Πέλλας.
7. Επιχορήγηση του Δήμου Πέλλας για την κατασκευή Αθλητικών έργων
α. ηλεκτροφωτισμού του Κεντρικού Σταδίου (Αναγέννηση) β. Κατασκευή κολυμβητηρίου και γ. κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, αναλύοντας για κάθε περίπτωση τους λόγους που επιβάλλονται να γίνουν όλα αυτά.
8. Καθαρισμός ποταμού Λουδία με βυθοκόρο με έξοδα της εταιρείας που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον τρόπο αυτό θα εξυγιανθεί το περιβάλλον και θα μειωθεί ο κίνδυνος πλημμυρών, ωστόσο θα χρειαστούν και αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκος του ποταμού και ιδιαίτερα της Τάφρου 66.
9. Δημιουργία Αγωνιστικού Κωπηλατοδρομίου στη θέση του υφιστάμενου προπονητικού κέντρου (εγκαταστάσεις του ΝΟΓ), με την κατασκευή έργου διαπλάτυνσης της κοίτης προς νότο έτσι ώστε να γίνει και αγωνιστικός ο στίβος με προδιαγραφές ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Κάποτε είχε χρηματοδοτηθεί το έργο αλλά το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν επέτρεψε να γίνει τώρα χρειάζεται εκ νέου χρηματοδότηση και για τον σκοπό αυτό συναινούν οι Ομοσπονδίες Κωπηλασίας και Κανόε-καγιάκ, οι λόγοι προφανείς τα ήρεμα νερά του ποταμού εξ΄ου και η ονομασία της θέσης Μηδέν.
Γ) Θεσμικά
1. Σειρά προτάσεων για την λειτουργία και τις αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής , Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Εκτελεστικής Επιτροπής , Επιτροπής Διαβούλευσης όπου αφορούν την λειτουργικότητά τους και την αποτελεσματικότητά τους.
2. Αρμοδιότητες Συμπαραστάτη του Δημότη. Να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη και να επιλέγουμε άτομα με νομικές γνώσεις.
3. Εκμετάλλευση της Ακίνητης Περιουσίας των Δήμων με πιο λειτουργικό και ελαστικό νομοθετικό πλαίσιο.
4. Οι Δήμοι να καταβάλλουν στο Κράτος τον Φόρο Εισοδήματος μόνο από εισπραχθέντα και όχι από βεβαιωθέντα που εξαιτίας του γεγονότος αυτού οι Δήμοι επιβαρύνονται με χρήματα τα οποία στην τελική μπορεί να μην μπορούν ποτέ να εισπράξουν και έτσι ενίοτε δημιουργούνται πλασματικοί προϋπολογισμοί.
5. Καταβολή από την ΔΕΗ και ΟΤΕ ειδικού τέλους στους Δήμους από την εκμετάλλευση δικτύων τους.
6. Εφαρμογή της Απλής Αναλογικής στους ΟΤΑ στις επικείμενες εκλογές. Έχω ήδη τοποθετηθεί δημόσια και με επιστολές.
7. Εκσυγχρονισμός Νομοθετικού πλαισίου του Καλλικράτη και του Κώδικα των Δήμων, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.
8. Αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων μεταξύ ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού (Δήμων και Περιφέρειας) και Κεντρικής Διοίκησης, σε συνεργασία με ΚΕΔΕ, ΠΕΔΕ και τον ΥΠ.ΕΣ.
Ελπίζω ότι κάποιες από τις προτάσεις μας θα υιοθετηθούν ή τουλάχιστον θα μεταβιβασθούν στα αρμόδια όργανα προς αξιολόγηση – κατάταξη και υλοποίηση.

Στάθης Καστερίδης

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-30 απο το Σωματείο Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνιών Ν. Πέλλας

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-30 που οργάνωσε το Σωματείο Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνιών Ν. Πέλλας με θέμα «ΑΓΓΛΙΚΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ» 

Ερευνα: Τα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού περιέχουν κομμάτια πλαστικού

Την αποκάλυψη ότι πάνω από το 90% των μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού περιέχουν μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού, που ο καταναλωτής καταπίνει εν αγνοία του, κάνει μια νέα διεθνής έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαρτίου!

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, oυσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη, και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του Τούρκου δικαστή.

Με μεγάλη επιτυχία το Τουρνουά Φιλικών Παιχνιδιών Μπάσκετ στην Σκύδρα Ν. Πέλλας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/03/2018, στην Σκύδρα Ν. Πέλλας, το Τουρνουά Φιλικών παιχνιδιών Μπάσκετ, που συνδιοργάνωσαν η Ακαδημία Μπάσκετ της ομάδας του «Σκυδραικού» και η Ακαδημία Μπάσκετ του «Γ.Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών.

Στο Τουρνουά υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών, καθώς συμμετείχαν 45 αθλητές, δίνοντας μια σειρά από τρία (3) ηλικιακά παιχνίδια(2003, 2004, 2005/2006), τα οποία πραγματοποιηθήκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σκύδρας.

Στο πολύ φιλόξενο αθλητικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε στο Τουρνουά, οι αθλητές της Ακαδημίας Μπάσκετ Γιαννιτσών έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι τόσο από τα παιχνίδια που έγιναν, όσο και από την φιλοξενία που γνώρισαν από τους συναθλητές τους και τους προπονητές της Ακαδημίας Μπάσκετ της Σκύδρας.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, οι υπεύθυνοι των δύο Ακαδημιών τόνισαν τα εξής:

Γιάννης Κασιμίδης: «Ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο Τουρνουά στο οποίο αγωνίστηκαν αθλητές ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Όλοι οι αθλητές μας απόλαυσαν την συμμετοχή τους στο Τουρνουά και -γενικά- την εκδρομή που πραγματοποιήσαμε. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσπαθούμε να δώσουμε στους αθλητές μας πολλούς αγώνες γιατί πιστεύουμε από τα παιχνίδια θα αποκτήσουν την αγωνιστική εμπειρία που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε μπασκετικές ομάδες που θα χαίρονται και θα αγαπούν το άθλημα μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γονείς των παιδιών και των δυο ακαδημιών που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο και δημιούργησαν μια πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο coach των Ακαδημιών της Σκύδρας, Κολοβό Ανέστη, για την φιλοξενία αλλά και για την άψογη οργάνωση του τουρνουά ».

Δημήτρης Κυριαζής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στο τουρνουά δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Ο σχεδιασμός της ακαδημίας μας είναι μακροχρόνιος και συνεχείς. Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά παραστάσεις που θα αποτελούνται από αθλητικά δρώμενα για να δημιουργήσουμε καλούς παίκτες αλλά και υγιείς σκεπτόμενα ανθρώπους. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς των αθλητών μας, που μας ακολουθούν και είναι κοντά μας σε κάθε εκδήλωση. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπεύθυνους της ομάδας του «Σκυδραικού», για την άψογη φιλοξενία τους».

Ανέστης Κολοβός: «Ευχαριστώ την Ακαδημία Μπάσκετ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών για το φιλικό Τουρνουά που συνδιοργανώσαμε. Αυτό που έχουμε σαν στόχο και σκοπό στην προσπάθεια μας είναι να καλλιεργούμε το άθλημα που όλοι αγαπάμε αλλά και να δίνουμε κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό γιατί όλοι ξέρουμε ότι από αυτή τους την ενασχόληση μόνο κέρδος μπορούν να έχουν για όλη τους την ζωή. Θέλω με την σειρά μου να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που παραβρέθηκαν σήμερα και γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο για να παρακολουθήσουν το τουρνουά μας. Ευχαριστώ με τη σειρά μου προσωπικά τον coach Γιάννη Κασιμίδη, τους προπονητές και τους αθλητές της Ακαδημίας των Γιαννιτσών που συμμετείχαν στο Τουρνουά και τους εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *