Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ίκαρος Αλμωπίας καλωσορίζει στην οικογένεια του το συναρπαστικό άθλημα του Χάντμπολ

Ο σύλλογος μας , Ίκαρος Αλμωπίας καλωσορίζει στην οικογένεια του το συναρπαστικό άθλημα του Χάντμπολ!

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού 2018: Σήμερα η πληρωμή της α΄δόσης

Η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού 2018 που θα πληρωθεί σήμερα από τις απογευματινές ώρες σε ορισμένες τράπεζες και θα αφορά το δίμηνο Ιανουάριο - Φεβροουάριο και θα χορηγηθεί με βάση τα περσινά Α21 ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν με βάσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα προκύψουν από την φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2017 και την υποβολή του Α21.

Το μέσο επίδομα ανά οικογένεια σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ είναι κατά 43% υψηλότερο από πέρσι. Παράλληλα 25.000 δικαιούχες οικογένειες θα πληρωθούν αναδρομικά που εκκρεμούν από το 2017.

Σε όσες τράπεζες δεν πιστωθεί σήμερα θα είναι διαθέσιμα από αύριο το πρωί ενώ το ίδιο ισχύει για ανάληψη από τα γκισέ των ττραπεζών.

Παράλληλα το επίδομα θα συνεχίσει να καταβάλλεται κάθε δύο μήνες και όχι κάθε τρεις όπως τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ με «κλειδωμένη» ημερομηνία που εκτιμάται ότι θα είναι κάθε 25 του μήνα.

Στόχος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων είναι η καταβολή της κάθε δίμηνης δόσης του επιδόματος να γίνεται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα (Π.χ α’ δόση τέλη Μαρτίου, β’ δόση τέλη Μαΐου κ.ο.κ).

Οι Security του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας

Οι Security του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας

Παρακολουθήστε την Ημερίδα για τη Μακεδονική Παράδοση της Αλμωπίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στο "Ξενιτιδειο" Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλμωπίας στις 19:00 ο Μορφωτικός & Χορευτικός Σύλλογος Προμάχων "Οι Πρόμαχοι" με την υποστήριξη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων πραγματοποίησε μια ημερίδα με θέμα την Μακεδονική παράδοση της Αλμωπίας.

Ωμός εκβιασμός Ερντογάν: Δώστε μας τους «8» για να σας δώσουμε πίσω τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Αποκάλυψε τα σχέδιά του ο πρόεδρος της Τουρκίας - «Βόμβες» Ερντογάν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία μετά την ευρωτουρκική Σύνοδο της Βάρνας - «Δεν μπορώ να παρέμβω στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δεν είμαι μεγαλύτερος από την τουρκική Δικαιοσύνη»

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς καμία απολύτως περιστολή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκβιάζει ανοιχτά την Ελλάδα, συνδέοντας απόλυτα το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν για 28η ημέρα κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη, με την αντίστοιχη επιστροφή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα, μετά και το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, το πρωτοσέλιδο της τουρκικές εφημερίδας «Hurriyet» αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος, μέσα στο τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος, κατά την επιστροφή του από την ευρωτουρκική συνάντηση της Βάρνας πίσω στην Άγκυρα.Δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν: «Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Μου είπαν να φροντίσω να αποφυλακιστούν και τους απάντησα ότι δεν είμαι πιο μεγάλος από τη δικαιοσύνη. Τους εξήγησα πως δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δυο Έλληνες στρατιώτες να μην ασχολούνται το ίδιο και με εκείνους που διέφυγαν στην Ελλάδα αφού έκαναν πραξικόπημα».

Επί της ουσίας, ο «σουλτάνος» προχωρά σε ένα αήθες κι απαράδεκτο «ανατολίτικο παζάρι» με ανθρώπινες ζωές, κινούμενος μακριά από τη λογική της ομαλής προσέγγισης με την ΕΕ που επιχείρησε να πλασάρει κατά τη διάρκεια της ευρωτουρκικής Συνόδου στη Βάρνα. Πλέον, δεν τίθεται απλά ζήτημα για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά, ευρύτερα, θέμα πρόκλησης της Τουρκίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δη σε ένα κράτος - μέλος της, όπως είναι η Ελλάδα. Με απλά λόγια, η Τουρκία επιβεβαιώνει πως οι έννοιες της Δικαιοσύνης και του κράτους Δικαίου είναι άγνωστες για την ηγεσία της, ενώ με όχημα τα χειραγωγούμενα Μέσα Ενημέρωσης επιδίδεται σε μια προπαγάνδα άνευ ορίων. Τα περί παζαριού, άλλωστε, επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής και Πρόεδρος των Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Ο Ερντογάν δείχνει να παίζει με μαεστρία το παιχνίδι του εκβιασμού.

Σε αυτή την τακτική άλλωστε βασίζεται το «ανατολίτικο παζάρι του»: Η μεν Ε.Ε. έχει ανάγκη από την τουρκική συνεργασία στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και ιδίως της μετανάστευσης, η δε Τουρκία προσβλέπει στη διατήρηση ενός θετικού κλίματος σχετικά με την ευάλωτη οικονομία της, έχοντας πάντα κατά νου ότι οι Ευρωπαίοι συνομιλητές της αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των εξαγωγών της και τα δύο τρίτα των ξένων άμεσων επενδύσεων στην επικράτειά της. Προφανώς επιθυμεί και πιθανότατα θα λάβει και τα τεράστια ποσά για το μεταναστευτικό που θα δώσουν ανάσα στην τουρκική οικονομία που δοκιμάζεται λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία.

Ελεεινή προπαγάνδα

Με τον πιο άθλιο τρόπο συνεχίζει το καθεστώς Ερντογάν την προπαγάνδα για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δικαστική πηγή σύμφωνα με την οποία υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης διέπραξαν τις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, επικαλείται το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, η ποινή που προβλέπεται για τις παράνομες πράξεις που φέρονται να έχουν διατελέσει είναι πέντε χρόνια φυλάκισης.

Το Anadolu φιλοξενεί τις παραπάνω πληροφορίες σε δημοσίευμά του αναφορικά με την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων αξιωματικών.

Όπως αναφέρει, το δικαστήριο έκρινε τη συνέχιση της κράτησής τους, καθώς δεν έχουν μόνιμη άδεια παραμονής στην Τουρκία και θα μπορούσαν να τραπούν σε φυγή μετά την απελευθέρωσή τους.

Συνεχίζοντας την προπαγάνδα υπέρ της Τουρκίας και του Ερντογάν, το Anadolu, στο τέλος του δημοσιεύματος, αναφέρει ότι οι Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται μετά από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία, βάζοντας σε... εισαγωγικά τη λέξη!

Ο Γιαννιτσιώτης καλαθοσφαιριστής από του Ικαρους Γιαννιτσών Στέργιος Σπόντης στο Top European Under 16!

Μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση χαρίζει ,στην μεγάλη οικογένεια των "Ικάρων" Γιαννιτσών, η συμμετοχή του νυν καλαθοσφαιριστή του Άρη Θεσσαλονίκης Σπόντη Στέργιου στοTop European Under 16 που λαμβάνει χώρα στις ακτές της Platja d' Aro λίγο έξω από την Βαρκελώνη. 

Ο μέχρι πρόσφατα νεαρός παίκτης των "Ικάρων" αγωνίζεται αυτήν τη στιγμή στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια, στο Top European Under 16 που είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά που διοργανώνονται στην Ευρώπη για τις αναπτυξιακές ηλικίες και η παιδική ομάδα του Άρη είχε την τιμή να την καλέσουν να αγωνιστεί σε αυτό. Ο Σπόντης Στέργιος και οι συμπαίκτες του βρίσκονται αντιμέτωποι με τις τέσσερις ομάδες που έχουν παράδοση στην διαδικασία παραγωγής αθλητών, την Barcelona Ισπανίας, την Λιθουανική ομάδα του θρύλου του παγκοσμίου μπάσκετ Άρβιντας Σαμπόνις, την Apollo Ολλανδίας και την Alba Fehervar Ουγγαρίας. Επίσης την εξάδα συμπληρώνει η Εθνική ομάδα της Τσεχίας.

Έκδηλη λοιπόν η χαρά στα πρόσωπα των πρώην προπονητών του, Σερέτη Θεολόγου, Σπόντη Νίκου και Ντουβαλέτη Κωνσταντίνου που παρακολουθούν έναν καλαθοσφαιριστή, που γαλουχήθηκε στην Ακαδημία των Γιαννιτσών, να εξελίσσεται στο άθλημα που οι ίδιοι υπηρετούν.
 
 
 
 
 
Αναρτήθηκε από Rodovitis Giorgos  | anonym-filathlos.blogspot.gr

Αφιέρωμα: Ο άνθρωπος που «δεν υπήρξε ποτέ» αλλά γελοιοποίησε τον Χίτλερ

Όταν στην Ισπανία του 1943 οι Αρχές ανασύρουν το πτώμα ενός άντρα με στολή ταγματάρχη του βρετανικού στρατού κι ένα χαρτοφύλακα γεμάτο έγγραφα, ο Χίτλερ δεν πιστεύει στην τύχη του. Το ουδέτερο μεν, αλλά ξεκάθαρα φασιστικό και φιλοναζιστικό καθεστώς Φράνκο, του παραδίδει τις ζωτικές πληροφορίες που χρειάζεται. Σύμφωνα με αυτές, οι Σύμμαχοι ετοιμάζουν απόβαση στη Μεσόγειο –και συγκεκριμένα στη Σαρδηνία και την Ελλάδα. Αποφασίζει, λοιπόν, να ενισχύσει την άμυνά τους, στέλνοντας επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις και στις 10 Ιουλίου γνωρίζει μια από τις πλέον δυσάρεστες εκπλήξεις της ζωής του. 160.000 άντρες, που στην πορεία θα πλησιάσουν το μισό εκατομμύριο, αποβιβάζονται στην Σικελία και ουσιαστικά κατακτούν την Ιταλία, εκθρονίζοντας τον Μουσολίνι. Η ροή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μόλις έχει αλλάξει από το πτώμα ενός ανθρώπου που δεν υπήρξε ποτέ…

Επιχείρηση Κιμάς

Το σχέδιο παραπλάνησης των δυνάμεων του Άξονα στήθηκε αριστοτεχνικά από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Άλλωστε, ο ίδιος ο Τσώρτσιλ είχε πει πως μόνο ένα ηλίθιος δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι η Σικελία θα ήταν ο προφανής στόχος των Συμμάχων. Για να πειστεί η μηχανή του Χίτλερ για κάτι διαφορετικό, θα χρειαζόταν προετοιμασία και εκτέλεση μιας επιχείρησης που όμοιά της δεν είχε γνωρίσει ο κόσμος. Η «Επιχείρηση Κιμάς» ήταν ουσιαστικά «ένα σχέδιο μέσα σε ένα σχέδιο», όπως αποκλήθηκε χαρακτηριστικά. Από τα τέλη του ’42 κιόλας βρισκόταν σε εφαρμογή η «Επιχείρηση Μπέρκλεϊ», η οποία είχε στηθεί για τον ίδιο σκοπό. Να φανεί η Ελλάδα –κατά κύριο λόγο- πιθανότερο σημείο απόβασης. Σε αυτό το πλαίσιο συστήθηκαν 21 εικονικές μεραρχίες στη Βόρεια Αφρική, ανταλλάχθηκαν δεκάδες «απόρρητα» -υποτίθεται- μηνύματα μεταξύ ανώτατων στρατιωτικών και Έλληνες διερμηνείς προσλήφθηκαν στο Λονδίνο. Όλα αυτά, όμως, δεν αρκούσαν για να πειστεί ο Χίτλερ. Χρειαζόταν κάτι πιο πειστικό. Και αυτό ήταν η «Επιχείρηση Κιμάς», που ονομάστηκε έτσι χωρίς κανέναν συγκεκριμένο λόγο.

 
Δημιουργώντας τον άνθρωπο που δεν υπήρξε ποτέ

Στο πτώμα που ξεβράστηκε στις ακτές της Ουέλβα βρέθηκε μια στρατιωτική ταυτότητα με το όνομα Γουΐλιαμ Μάρτιν. Ένας λοχαγός, αλλά με καθήκοντα και χρέη ταγματάρχη, του βασιλικού σώματος των Πεζοναυτών που διατηρούσε ρομαντική σχέση με ένα κορίτσι την Παμ, με την οποία λίγες μέρες νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση στο Λονδίνο, όπως μαρτυρούσαν οι φωτογραφίες τους κι ένα εισιτήριο που βρέθηκε στις τσέπες του. Διάφορα άλλα μικροαντικείμενα μαρτυρούσαν στοιχεία για τη ζωή του εκτός στρατεύματος. Όπως, για παράδειγμα, ένα πρόβλημα με τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στη Lloyds και πο λλά άλλα. Το «ζουμί», όμως, βρισκόταν στον χαρτοφύλακα. Εκείνος περιείχε ζωτικές πληροφορίες για την επικείμενη απόβαση των Συμμάχων στην Πελοπόννησο ή την Σαρδηνία. Όχι τα πάντα, αλλά όσα θα μπορούσε να γνωρίζει ένας ταγματάρχης. Παράλληλα και μια επιστολή του ναυάρχου Σερ Άρτσιμπαλντ Νάι, την οποία έπρεπε να παραδώσει ιδιοχείρως στον διοικητή των δυνάμεων της Αλγερίας και Τυνησίας, Σερ Χάρολντ Αλεξάντερ. Με αυτή του ζητούσε να προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες που θα έπειθαν τους Γερμανούς ότι ετοιμαζόταν απόβαση στην Καλαμάτα, ενώ οι Αμερικανοί θα αποβιβάζονταν στην Σαρδηνία. Κάτι, φυσικά, απολύτως ψευδές.

Το πτώμα στην πραγματικότητα ανήκε σε άλλο άτομο, για την ταυτότητα του οποίου υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολλές θεωρίες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν είχε την παραμικρή σχέση με όλα τα παραπάνω. Είχε επιλεγεί από Άγγλους γιατρούς και ιατροδικαστές ανάμεσα σε άλλα και είχε προετοιμαστεί έτσι ώστε να ταιριάζει στην περιγραφή.

 
Όλοι έπαιξαν τον ρόλο τους

Ο Φράνκο είχε σχετικά ψυχρές σχέσεις με Χίτλερ και Μουσολίνι, λόγω της απόπειράς τους να εμπλακούν στα εσωτερικά του. Ήταν γνωστό, όμως, πως ιδεολογικά βρισκόταν κοντά τους, κάτι που εκφραζόταν έμπρακτα με εξυπηρετήσεις διαφόρων ειδών. Με τη σορό του «ταγματάρχη Μάρτιν» στα χέρια του, είδε ακόμη μία ευκαιρία για να τους δείξει πως είναι με το μέρος τους, ώστε να τον αφήσουν στην ησυχία του. Επέτρεψε, λοιπόν, στους ειδικούς των Ναζί να εξετάσουν τα έγγραφα, την ίδια ώρα που οι Βρετανοί ζητούσαν λυσσαλέα να τους επιστραφούν και οι Ισπανοί κωλυσιεργούσαν.

Η απάτη είχε στηθεί τόσο πειστικά ώστε το όνομα του Μάρτιν αναρτήθηκε στους πίνακες των πεσόντων του πολέμου. Ο εκπρόσωπος του αγγλικού προξενείου αρνήθηκε να παραλάβει οτιδήποτε, επιμένοντας να ακολουθηθεί η επίσημη διαδικασία σε μια προσπάθεια να μην αντιληφθεί κανείς την αλήθεια. Όταν τελικά οι Βρετανοί πήραν ξανά στα χεριά τους τον χαρτοφύλακα αντιλήφθηκαν πως είχε προηγηθεί εξέτασή τους από τους Ναζί. Το τηλεγράφημα που έλαβε ο Τσώρτσιλ έγραφε «Κιμάς φαγώθηκε ολόκληρος» και στην πραγματικότητα σήμαινε πως ο Χίτλερ είχε δει το… τυρί χωρίς να πάρει χαμπάρι τη… φάκα.

Η αντίδραση του Χίτλερ και το τέλος

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από τους επιτελάρχες του Χίτλερ εκφράζουν επιφυλάξεις, δεν τολμούν να το κάνουν κατάμουτρα και να αμφισβητήσουν τον Φύρερ. Το επόμενο διάστημα μεραρχίες πεζικού και τεθωρακισμένων εγκαταλείπουν το ανατολικό μέτωπο με προορισμό την Πελοπόννησο. Παράλληλα ο στρατάρχης Γκουντέριαν λαμβάνει διαταγή να οργανώσει την άμυνα της Σαρδηνίας για επικείμενη επίθεση. Οι Γερμανοί ζουν μέσα σε ένα ψέμα που δημιουργήθηκε τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του ’43. Τη μέρα που το υποβρύχιο HMS Seraph άφηνε το πτώμα του «ταγματάρχη Μάρτιν» στη θάλασσα.

Μερικούς μήνες αργότερα οι Σύμμαχοι αποβιβάζονται στην αποδυναμωμένη Σικελία. Συναντούν ελάχιστη αντίσταση και μέρα με τη μέρα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Στις 17 Αυγούστου ο στρατηγός Πάτον μπαίνει στη Μεσσήνη. Η Σικελία είναι πλέον στα χέρια του. Και η κυρίως Ιταλία βρίσκεται μια ανάσα μακριά.Όπως και η οριστική ήττα των δυνάμεων του Άξονα που θα έρθει μερικούς μήνες αργότερα και –μέχρι ενός βαθμού- οφείλεται στον «άνθρωπο που δεν υπήρξε ποτέ» αλλά γελοιοποίησε το στρατιωτικό ένστικτο του Χίτλερ. Ο τάφος στο κοιμητήριο Σολεδάδ της Oυέλβα φέρει το όνομα του ταγματάρχη Μάρτιν… 


από το menshouse.gr/istories

Σηφάκης: Σιδηροδρομική σύνδεση με προαστιακά χαρακτηριστικά Θεσσαλονίκης - Σκύδρας - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών

Γιάννης Σηφάκης: Σιδηροδρομική σύνδεση με προαστιακά χαρακτηριστικά Θεσσαλονίκης – Σκύδρας - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών - Το 2019 χρηματοδοτείται η μελέτη και από το 2020 η κατασκευή του από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών ( CEF ) με προϋπολογισμό 110 εκατ. €.

Αναδρομές: Η δήλωση Σεφέρη κατά της χούντας

Στις 28 Μαρτίου του 1969 ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης (1900-1971) αποφασίζει να λύσει τη σιωπή του και να μιλήσει ανοιχτά κατά της χούντας των συνταγματαρχών. Μαγνητοφωνεί μία δήλωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο στρατιωτικό καθεστώς για την τραγωδία στην οποία οδηγούσε την Ελλάδα.

Η κασέτα φθάνει λαθραία στο Λονδίνο και αυθημερόν η δήλωσή του μεταδίδεται από την Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ενώ αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Παρισιού και την «Ντόιτσε Βέλε».

Η Δήλωση Σεφέρη

Πάει καιρός που πήρα την απόφαση να κρατηθώ έξω από τα πολιτικά του τόπου. Προσπάθησα άλλοτε να το εξηγήσω, αυτό δε σημαίνει διόλου πως μου είναι αδιάφορη η πολιτική ζωή μας.
Έτσι, από τα χρόνια εκείνα ώς τώρα τελευταία έπαψα κατά κανόνα ν’ αγγίζω τέτια θέματα. Εξ άλλου τα όσα δημοσίεψα ώς τις αρχές του 1967, και η κατοπινή στάση μου (δεν έχω δημοσιέψει τίποτε στην Ελλάδα από τότε που φιμώθηκε η ελευθερία) έδειχναν, μου φαίνεται αρκετά καθαρά τη σκέψη μου.
Μολαταύτα, μήνες τώρα, αισθάνομαι μέσα μου και γύρω μου, ολοένα πιο επιτακτικά το χρέος να πω ένα λόγο για τη σημερινή κατάστασή μας. Με όλη τη δυνατή συντομία, νά τι θα έλεγα:
Κλείνουν δυο χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς όλως διόλου αντίθετο με τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο κόσμος μας και τόσο περίλαμπρα ο λαός μας, στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο.
Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης όπου, όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι’ αυτές να καταποντισθούν μέσα στα ελώδη στεκάμενα νερά. Δε θα μου είταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτιες ζημιές δε λογαριάζουν παρά πολύ για ορισμένους ανθρώπους. Δυστυχώς, δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτόν τον κίνδυνο.
Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως στις δικτατορικές καταστάσεις, η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος. Το δράμα αυτού του τέλους μάς βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό.
Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό δεσμό, και, μπορώ να το πω, μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Βλέπω μπροστά μου τον γκρεμό όπου μας οδηγεί η καταπίεση που κάλυψε τον τόπο. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι Εθνική επιταγή.
Τώρα ξαναγυρίζω στη σιωπή μου. Παρακαλώ το Θεό, να μη με φέρει άλλη φορά σε παρόμοια ανάγκη να ξαναμιλήσω.

Η Χούντα, φανερά ενοχλημένη από την εξέλιξη αυτή, θα αφαιρέσει από τον Σεφέρη τον τίτλο του πρέσβεως επί τιμή και το δικαίωμα χρήσης του διπλωματικού διαβατηρίου του. Θα δικαιολογήσει την πράξη της αυτή με το επιχείρημα ότι ή δήλωσή του μεταδόθηκε από τη ραδιοφωνία της Σοβιετικής Ένωσης και άρα συνιστά αντεθνική προπαγάνδα. Στον χορό θα μπει και ο φιλικός της Τύπος, που θα γράψει ότι ο Σεφέρης «πούλησε την Κύπρο για να πάρει το Νόμπελ», ενώ θα τον χαρακτηρίσει κρυφοκομμουνιστή και μίσθαρνο όργανο ξένων κυβερνήσεων.

Εάν έχετε αυτό το σημάδι στο αυτί σας, μπορεί να κινδυνεύετε από εγκεφαλικό

Ενα χαρακτηριστικό σημάδι στο λοβό του αυτιού σας θα μπορούσε να είναι μια προειδοποίηση για την υγεία σας, τονίζει μια νέα επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Ισραήλ.

Μετά από μελέτες οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα σημάδι στο αυτί είναι ίσως αρκετό για να προβλέψει κανείς ένα επερχόμενο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επειτα από παρατηρήσεις βρήκαν ότι τα άτομα που παρουσίαζαν θέματα με την καρδιά τους, το σημάδι αυτό ήταν πολύ πιο συχνό.

Πιο συγκεκριμένα άτομα που παρουσίασαν κλασικούς καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. υπέρταση, παχυσαρκία, αυξημένη χοληστερόλη, αυξημένα τριγλυκερίδια) είχαν όλοι το ίδιο σημάδι στο αυτί.

Αυτό το σημάδι ονομάζεται λοιπόν «σημάδι του Φρανκ» (Frank's sign) και είναι μια διαγώνια πτύχωση στον λοβό του αυτιού.

Δείτε εδώ τη φωτογραφία:
Το σημάδι του Φρανκ πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό γιατρό Σάντερς Φρανκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος που παρατήρησε το 1973 ότι η χαρακτηριστική πτύχωση ήταν εξαιρετικά συνηθισμένη σε νέους ασθενείς που έπασχαν από στηθάγχη.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές έπειτα από τις παρατηρήσεις τους είναι πως το σημάδι του Φρανκ αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για τα εγκεφαλικά επεισόδια.

Και η εξήγηση που έδωσαν είναι ότι η απόφραξη των αρτηριών, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, οδηγεί επίσης σε κακή αιμάτωση των αυτιών. Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό το σημάδι στο λοβό του αυτιού.
απο το bovary.gr

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκε ο αριθμός εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πανελλήνιες: Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση που καθορίζει τον αριθμό εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδ. έτος 2018-2019 με τις πανελλήνιες 2018

Τσίπρας προς Σκόπια: " Έυχομαι σε λίγους μήνες να λέγεστε Gorna Makedonija" [ΒΙΝΤΕΟ]

Τσίπρας προς Σκόπια: " Έυχομαι σε λίγους μήνες να λέγεστε Gorna Makedonija" [ΒΙΝΤΕΟ]

«Δημοσιογραφικά καλάσνικοφ», απατεώνες, κυνηγημένοι από τη ζωή… κουνάτε και το δάχτυλο;

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για τα δημοσιογραφικά καλάσνικοφ που πανηγυρίζουν για μια… συμμοριούλα, την εικόνα μιας χώρας που θυμίζει Κολομβία και τη δέσμευση ότι παρά τους πάσης φύσεως εκφοβισμούς δεν κάνουμε βήμα πίσω…

Διανομή τροφίμων από την Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο του Ε.Π. Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί η νέα διανομή τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά καλεί όλους τους συμπολίτες μας ωφελούμενους να παραλάβουν τα είδη τα οποία πρόκειται να διανεμηθούν υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης με τα διαθέσιμα μέσα, των ανθρώπων που έχουν νιώσει περισσότερο τις επιπτώσεις της κρίσης που βιώνουμε.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παραλάβουν κρέας (μοσχάρι και χοιρινό) στα παρακάτω σημεία διανομής, τα οποία είναι τα ίδια όπου έγιναν αντίστοιχες διανομές και πριν από λίγο καιρό.

Συγκεκριμένα,


για τους ωφελούμενους του Δήμου Αλμωπίας, η διανομή θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΑΦΟΣ Αλμωπίας, την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 και ώρες 09:00 – 17:00.


για τους ωφελούμενους του Δήμου Πέλλας, η διανομή θα πραγματοποιηθεί επί της

οδού Πηνελόπης Δέλτα 17-19 (παλιό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών – παλιά αγορά), περιοχή 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρες 09:00 – 17:00


για τους ωφελούμενους του Δήμου Έδεσσας, η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο

κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος 13, πίσω από το Διοικητήριο, την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 και ώρες 09:00 – 17:00


για τους ωφελούμενους του Δήμου Σκύδρας, η διανομή θα πραγματοποιηθεί στις


αποθήκες της εταιρείας Πρ. Παυλίδη (ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΑ) στο 2ο χλμ Σκύδρας – Γιαννιτσών, το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 και ώρες 09:00 – 17:00

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *