Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Λειτουργία σχολής υποψ.προπονητών ποδ/ρου κατηγορίας UEFA CΗ Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.

Νέο τεστ αίματος ανιχνεύει την αλλεργία στα φιστίκια

Επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν ένα νέο τεστ αίματος, το οποίο μπορεί να εντοπίσει με ευκολότερο, φθηνότερο και ανώδυνο τρόπο τα παιδιά που έχουν αλλεργία στα φιστίκια.

6ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ στα Γιαννιτσά

6ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ στα Γιαννιτσά

Φιλικό: Εδεσσαϊκός – Άρης 0-3 Highlights & Goals [ΒΙΝΤΕΟ]

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ από το φιλικό του Εσεσσαϊκού με τον Άρη:

«Άπειρος Κύκλος» - Έκδοση νέας Ποιητικής Συλλογής του Τριαντάφυλλου Σερμέτη

Πριν μερικές ημέρες εκδόθηκε η νέα Ποιητική Συλλογή του Τριαντάφυλλου Σερμέτη με τον τίτλο “Άπειρος Κύκλος” από τις εκδόσεις «Νησίδες». Η θεματολογία της διερευνά με ποιητικό τρόπο την αγωνία και την ανησυχία του ποιητή για τη Γέννηση, τον Θάνατο, τον Έρωτα, το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και το στίγμα της ανθρώπινης ύπαρξη, καθώς αυτή πορεύεται μέσα στον χρόνο.

Ο Τριαντάφυλλος Σερμέτης γεννήθηκε στη Λάρισα και τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι εκπαιδευτικός Θεολόγος-Φιλόλογος και Διδάκτορας Φιλοσοφίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων, θεολογικού, φιλοσοφικού, πολιτικού και κοινωνικού περιεχομένου, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και φιλοσοφικές μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά, κι έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε Φιλοσοφικά Συνέδρια. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον στη Φιλοσοφία εντοπίζεται στη Γνωσιολογία, Οντολογία κι Αισθητική. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή “Μύχιες Παύσεις” (Εκδόσεις “Πηγή” 2015) και τη θεολογική και φιλοσοφική μελέτη “Η Θεολογία της Αφύπνισης” (Εκδόσεις “Δαιδάλεος” 2016). Έχει συγγράψει τον Πρόλογο και τον Επίλογο στο βιβλίο της Αναστασίας Βούλγαρη: “Μίκης Θεοδωράκης, Μονόλογοι, Διάλογοι και το Μονοπάτι προς το μέλλον: Συνοπτική παρουσίαση” (2017). Επίσης, εξέδωσε, καθώς έκανε την ανθολόγηση 40 ποιημάτων, την πρώτη μεταφραστική προσέγγιση και συνέγραψε τον Πρόλογο και την Εισαγωγή, το βιβλίο: Τζελαλαντίν Ρουμί “Για τον Θεό και τον Έρωτα”(Εκδόσεις “Δαιδάλεος” 2018).

Η νέα Ποιητική Συλλογή “Άπειρος Κύκλος” διατίθεται σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Εντολή «βόμβα» Ερντογάν: Στο φως απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης

Όπως μεταδίδουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο «σουλτάνος» έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στα γήπεδα Εξαπλατάνου, Σωσάνδρας και Προμάχων

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ, ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Αναδρομές: Ο τορπιλισμός του υπερωκεάνιου «Λουζιτάνια»

Το βρετανικό υπερωκεάνιο «Λουζιτάνια» ήταν το καμάρι της ναυπηγικής βιομηχανίας στις αρχές του 20ου αιώνα. Ανήκε στην εταιρία Cunard και ήταν το πιο γρήγορο πλοίο της κλάσης του. H βύθισή του από γερμανικό υποβρύχιο στις 7 Μαΐου 1915 συνετέλεσε στην είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Το πλοίο άρχισε να χτίζεται το 1903 κι έκανε το παρθενικό του ταξίδι από το Λίβερπουλ στη Νέα Υόρκη στις 7 Σεπτεμβρίου 1907. Ήταν εκτοπίσματος 32.000 τόννων και ανέπτυσσε ταχύτητα 26 κόμβων. Τις παραμονές του Μεγάλου Πολέμου, το πλοίο είχε υποστεί μετατροπές σε ναυπηγείο του Λίβερπουλ για τις ανάγκες του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Την Πρωτομαγιά του 1915 κι ενώ ο Μεγάλος Πόλεμος βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη σε όλα τα μέτωπα, χερσαία και θαλάσσια, το «Λουζιτάνια» απέπλευσε από τη Νέα Υόρκη για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς το Λίβερπουλ με 1.959 επιβάτες και πλήρωμα.

Στις 7 Μαΐου κι ενώ βρισκόταν κοντά στις ιρλανδικές ακτές, το «Λουζιτάνια» δέχθηκε επίθεση από γερμανικό υποβρύχιο τύπου U-20. Μία τορπίλη το βρήκε στα πλευρά και την πρώτη έκρηξη ακολούθησε μία δεύτερη, που το έσχισε στα δύο. Το πλοίο βυθίσθηκε μέσα σε 20 λεπτά και 1.198 άνθρωποι πνίγηκαν. Η απώλεια τού υπερωκεανίου και τόσων επιβατών, μεταξύ των οποίων ήταν 114 αμερικανοί πολίτες, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον διαμαρτυρήθηκε έντονα στη γερμανική κυβέρνηση για την καταβύθιση του «Λουζιτάνια» και σε διακοίνωσή του ανέφερε: «Εξ ονόματος της ανθρωπότητας και του Διεθνούς Δικαίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν εγγύηση ότι αυτό το δικαίωμα (των ουδετέρων να ταξιδεύουν σε ουδέτερα ή σε πολεμικά ύδατα) θα είναι σεβαστό και ότι δε θα υπάρξει επανάληψη παρόμοιου επεισοδίου σε σκάφη που μεταφέρουν αμάχους».

Η Γερμανία, από την πλευρά της, δικαιολογήθηκε ότι είχε δημοσιεύσει από τις 22 Απριλίου στις εφημερίδες ανακοίνωση, με την οποία προειδοποιούσε τους πολίτες των ουδετέρων χωρών να μην επιβιβάζονται σε πλοία των εμπόλεμων δυνάμεων. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι το «Λουζιτάνια» μετέφερε όπλα, που προορίζονταν για τη Βρετανία, γεγονός που η αγγλική κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι το «Λουζιτάνια» όντως μετέφερε πολεμικό υλικό και συγκεκριμένα φορτίο φυσιγγίων και οβίδων (συνολικά περί τους 173 τόννους), εν αγνοία των επιβαινόντων. Η καταβύθιση του βρετανικού υπερωκεανίου και ο εν γένει υποβρυχιακός πόλεμος των Γερμανών ήταν μεταξύ των λόγων της αμερικανικής εμπλοκής στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων της Αντάντ.

Στο πλοίο επέβαιναν και έξι Έλληνες υπήκοοι, από τους οποίους μόνο δύο επέζησαν. Στην πρώτη θέση ταξίδευαν ο μεγαλέμπορος χαλιών Μιχάλης Παπαδόπουλος (43 ετών) με την ιταλίδα σύζυγό του Άντζελα (32 ετών) και τον φίλο τους Λεωνίδα Μπίστη (33 ετών). Ο Παπαδόπουλος και ο Μπίστης χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, ενώ η Άντζελα Παπαδοπούλου διασώθηκε. Στην τρίτη θέση ταξίδευαν ο Μαρίνος Ανδρεάτος (39 ετών), ο Τζορτζ Καράσιτος (38 ετών) και ο μόνος διασωθείς, ο 41χρονος Θεόδωρος Διαμαντής.

ΕΚΑΣΚΕΜ Play Offs: Ισοφάρισε τη σειρά η Αλεξάνδρεια, 78-72 την ομάδα του ΦΟΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Αλεξάνδρεια επικράτησε με 78-72 του ΦΟΑ, στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, σε αγώνα για τη 2η αγωνιστική της Α' φάσης των playoffs της Α' ΕΚΑΣΚΕΜ.

Το πρόγραμμα της 8ης Ανθοέκθεσης Γιαννιτσών

                                                  ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ  2018

   

4 Μαΐου  Παρασκευή ώρα:8.00 μ.μ.

Πεζόδρομος
Γιαννιτσών

       
           Εγκαίνια 8ης  Ανθοέκθεσης
5 Μαΐου
Σάββατο ώρα:. 7.45 μ.μ

Πεζόδρομος
Γιαννιτσών

     
Γυμναστικός  & Πολιτιστικός  Σύλλογος
"Ολυμπιάδα " Γιαννιτσών

Παιδικά τμήματα:  Zumba Kids
 Εφηβικό τμήμα :   Hip-Hop 

5 Μαΐου
Σάββατο ώρα:. 8.30μ.μ.

Πεζόδρομος
Γιαννιτσών

            ¨ Spring   dance ¨

Σχολή Χορού ¨ ΧΟΡΟΜΑΘΕΙΑ¨
Δήμητρας Σαμψωνίδου
      
6  Μαΐου

 Κυριακή ώρα: 9.00 μ.μ

Πεζόδρομος Γιαννιτσών

                         Συναυλία

Jonny Deep and the Bandanas

3ωρο Live-Party  80΄s90’s

Jonny Deep
Alexis Nicolas          
Performer
Jim
Δημήτρης Βίττης
Ντραμς
Joy
   Λαμπρινή Ιωάννου
Τραγούδι
Jack
Χήστος Γκουγκουμάς
Πλήκτρα

Ross
Σπύρος Κακάλης
Ηλεκτρική κιθάρα

Daisy
Μαρία Καπούτση
Χορός
8 Μαΐου Τρίτη ωρα:8.30μ.μ.

Πεζόδρομος Γιαννιτσών

    Ομάδα    Τυμπανιστών

Αλεξάνδρειου  Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών

της τάξης του καθηγητή Μπάμπη Μερτζάνη  
9 -10 Μαΐου Τετάρτη –Πέμπτη ώρα:9.30 π.μ.

Πεζόδρομος Γιαννιτσών

                  Μαθητικό Φεστιβάλ

       ¨ Όταν Ανθίζουν τα….Τραγούδια ¨

Δ.Δ.Ε. Πέλλας


           
11 Μαΐου  Παρασκευή ώρα:8.00 μ.μ  

Πεζόδρομος Γιαννιτσών

Χορωδιακή   Συνάντηση

  • Παιδική Χορωδία 11ου Δημοτικού Σχ. Γιαννιτσών
  • Χορωδία Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών
  • Χορωδία Ενηλίκων Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών


Μαέστρος:  Σοφία Ηλιάδου

12 Μαΐου Σάββατο ώρα: 9.00 μ.μ.


Πεζόδρομος Γιαννιτσών
Γυμναστική & Χορός
από το   Studio
Γυμναστικής Βαρσαμά και τον Α.Π.Σ. Αθλοκίνηση

13 Μαΐου  Κυριακή ώρα:11.30 π.μ.  

Πεζόδρομος Γιαννιτσών

          
¨ Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής¨
  
   
   Φιλαρμονική  Δήμου Πέλλας
   Υπεύθυνος φιλαρμονικής :   Αριστείδης Παυλίδης
 

13 Μαΐου  Κυριακή ώρα: 8.00 μ.μ

Πεζόδρομος Γιαννιτσών


¨Βραδιά  Παραδοσιακών Χορών¨

Ενοριακά  Δρώμενα Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών
                             


            
                                     «Η φίλη μας η ανακύκλωση»

Το Τμήμα Ανακύκλωσης του Δήμου Πέλλας και ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των παιδιών για την ανακύκλωση και τα οφέλη της, θα πραγματοποιήσουν δράσεις στον χώρο της 8ης Ανθοέκθεσης  Δήμου Πέλλας. Ταυτόχρονα θα λειτουργεί περίπτερο με εξειδικευμένο προσωπικό που διανέμει έντυπο υλικό για το πως ανακυκλώνουμε σωστά το γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό.

                                   Ενημέρωση – Εγγραφή
(ενημερωθείτε και εγγραφείτε στην μεγάλη αγκαλιά των εθελοντών
δοτών μυελού των Οστών)


  • Αιματολογικό τμήμα Γεν. Νοσοκομείου Πέλλας
  • Σύλλογος Καρκινοπαθών  Γιαννιτσών
  • Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Πέλλας
  • Σύλλογος Αιμοδοτών Ν. Πέλλας
  • Εθελοντική Ομάδα Νοιάζομαι
  • Εθελοντική Ομάδα 3ου ΓΕΛ
  • Σύλλογος  Όραμα Ελπίδα


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *