Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αφιέρωμα: Η Ελλάδα του Ογδόντα όπως δεν την έχεις ξαναδεί [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η επίμαχη δεκαετία ξαναζωντανεύει μέσα από 4000 εκθέματα, σπάνιες φωτογραφίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό στην πρώτη μεγάλη συμμετοχική έκθεση που διοργανώνεται στη χώρα μας. Μήπως έχεις κι εσύ κάτι από '80; 

Αριδαία: Ανοιχτό θέατρο «Δασάκι» - Αυλαία στον πολιτισμό και την παράδοση [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Με πανηγυρικό τρόπο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι, μετά από τέσσερα χρόνια που παρέμεινε κλειστό. Για την ιστορία, η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου ολοκληρώθηκε το 2002 και η λειτουργία του σταμάτησε το 2012 λόγω των σημαντικών φθορών που σημειώθηκαν. Για τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα η επαναλειτουργία του. Και το πέτυχε! 

Αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Αλμωπίας

Στους Αγιασμούς των σχολείων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και οι συνεργάτες του, με στόχο να μεταφέρουν τις ευχές της Δημοτικής Αρχής για καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο. 

Πρώτη μέρα στο σχολείο. Όλες οι αλλαγές της φετινής χρονιάς

Πρώτο κουδούνι για τη φετινή χρονιά. Πολλές οι αλλαγές και τα "ρετουσαρίσματα" στη λειτουργία των σχολείων 

Δήμος Αλμωπίας: Συνάντηση με τους Προέδρους της Ανατολικής Αλμωπίας

Συνάντηση με τους Προέδρους της Δ.Ε. Εξαπλατάνου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Κατάστημα του Εξαπλατάνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Αβραμίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τόλης Ουργαντζόγλου, οι Πρόεδροι Εξαπλατάνου κ. Νίκος Χατζηανδρέου, Νότιας Φώτης Λαζαρίδης, Μηλιάς κ. Γιάννης Καρφιτσόπουλος, Θηριόπετρας κ. Γιάννης Ουργαντζόγλου, Χρυσής κ. Δημήτρης Ιασωνίδης, Θεοδωρακείου κ. Δημήτρης Σουγάρης, Νερομύλου κ. Τάσος Μαλλιαρός, Φούστανης κ. Λάζαρος Γαραντίδης, Ίδας κ. Γιάννης Βένου, Φιλώτειας κ. Μαρία Δημητρίου, Κωνσταντίας κ. Αντώνης Κωνσταντινίδης, Περίκλειας- Λαγκαδιάς κ. Χρυσούλα Σούση. 
 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος προκάλεσε την συγκεκριμένη σύσκεψη με στόχο να καταγράψει τα ζητήματα που υπάρχουν στα χωριά και να αποκτήσει μία πιο σφαιρική εικόνα. Άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκε σχεδόν όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Ανατολικής Αλμωπίας και ήδη έχουν λυθεί σημαντικά προβλήματα που ταλάνιζαν για αρκετά χρόνια τους πολίτες. Στο τραπέζι του διαλόγου με τους Προέδρους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις (ιδιαίτερα στα χωριά που έχουν εν ενεργεία ομάδες) και τα δημοτικά κτίρια σε Τοπικές Κοινότητες που υπάρχουν φθορές, κατόπιν υπόδειξης των Τοπικών Συμβουλίων. Παράλληλα, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί εργολαβία που θα περιλαμβάνει συνολικά τα χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας, με την οποία θα μπορούν να λυθούν κάποια μικροπροβλήματα και θα συντηρηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και δημοτικά κτίρια, αναφέροντας ενδεικτικά την περίπτωση της Φούστανης όπου χρειάζεται ενίσχυση ο φωτισμός στο κέντρο του χωριού, ένα αίτημα πολλών χρόνων. Ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο θα υπάρξει ετοιμότητα είναι η ολοκλήρωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, ένα αίτημα πολλών χρόνων που γίνεται πράξη. Επίσης, οι μαθητές της Περίκλειας θα μεταφερθούν από τις προκατασκευασμένες αίθουσες σε έναν υγιή χώρο. Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων. Ιδιαίτερα στη Φούστανη που εξυπηρετεί και τα γύρω χωριά υπάρχει σοβαρό ζήτημα. 
 

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το παραπάνω ζήτημα στους αρμόδιους φορείς και να πιέσει για την εξεύρεση λύσης. Παράλληλα, οι Πρόεδροι ζήτησαν να υπάρχει πιο συστηματική και ουσιαστική παρουσία από τους Γραμματείς στις Κοινότητες, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος. Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στα αγροτικά ζητήματα, με τους περισσότερους Προέδρους να συμφωνούν ότι θα πρέπει να μπει μια τάξη και να είναι όλοι οι πολίτες εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο, ώστε και ο Δήμος με τη σειρά του να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των αγροτών καθώς πρόκειται για μια ανταποδοτική υπηρεσία. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε προγραμματισμό σε συνεργασία με τους Προέδρους, ώστε για την επόμενη αρδευτική περίοδο να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα και σημείωσε πως η προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα σε αυτόν τον τομέα ήταν μεγάλη. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος παρέθεσε γεύμα στους Προέδρους μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επιλέγοντας το πανέμορφο Αετοχώρι και στέλνοντας το μήνυμα ότι όλα τα χωριά μας έχουν ίση αντιμετώπιση από την σημερινή Δημοτική Αρχή ανεξάρτητα από τον αριθμό των κατοίκων ή άλλους λόγους μικροπολιτικής. 
 
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που οι Πρόεδροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. Κατέγραψα για άλλη μια φορά όλους τους προβληματισμούς και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα. Άλλωστε εμείς βρισκόμαστε καθημερινά στα χωριά μας και δίνουμε λύση και χαίρομαι που το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι Πρόεδροι αλλά και οι συμπολίτες μας. Για την δική μας Δημοτική Αρχή όλα τα χωριά αξίζουν την ίδια μεταχείριση. Στην προσπάθεια που κάνουμε δεν περισσεύει κανείς. Με συνεργασία και δουλειά θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις χωριών που ήταν παραμελημένα, έχω αναλάβει προσωπικά μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες μου να παρέμβουμε και να λύσουμε προβλήματα. Ήδη ο πρώτος κύκλος για το κλείσιμο λακκουβών έχει ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε χωριά που θύμιζαν για χρόνια βομβαρδισμένο τοπίο. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται η συντήρηση και χρωματισμός των σχολείων, ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν τις υποδομές που αξίζουν. Όταν οι άλλοι μένουν στα λόγια, εμείς μαζί με τους Προέδρους προχωράμε στην πράξη! Αυτό που διαπίστωσα για άλλη μια φορά σε αυτή τη συνάντηση, είναι πως η διάθεση όλων μας για προσφορά στον τόπο είναι ανεξάντλητη και αποτελεί την μεγαλύτερη κινητήριο δύναμη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την Αλμωπία της Καρδιάς μας!».

Νίκη στο πρώτο φιλικό για τον Πανεδεσσαϊκό - Έναρξη προπονήσεων και για τις ακαδημίες

Με νίκη ξεκίνησε στον πρώτο του φιλικό αγώνα για τη φετινή χρονιά ο Πανεδεσσαϊκός. Η ομάδα της Έδεσσας φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Πρωτέα Κορδελιού το βράδυ της Παρασκευής προκειμένου οι παίκτες του Δημήτρη Βατού να ξεφύγουν από τις έντονες καθημερινές προπονήσεις, επικρατώντας εύκολα με 67-42.

Επτά πράγματα που μάθαμε από τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Που θα πάνε τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες, ποια είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, τι θα γίνει με τη Γερμανία που δε θέλει να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ και πότε

Γ' Εθνική: Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *