Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Αφιέρωμα: Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α' Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Μακεδονίας.

52χρονος διέρρηξε κατάστημα στα Γιαννιτσά

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 52χρονου

"Καβάλα" γίναμε στο Δήμο Αλμωπίας!

Μια πινακίδα σήμανσης «παραπλανά» τους περαστικούς στον κόμβο της Νέας Ηρακλίτσας, καθώς προειδοποιεί για έργα του δήμου Αριδαίας!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Αριδαίας την 4η Νοεμβρίου

Δείτε το Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Αριδαίας την 4η Νοεμβρίου
Σάββατο, 3η Νοεμβρίου 2018 

Νέος προπονητής της Δόξας Μελισσίου ο Λάζαρος Μακρίδης

Αντικαταστάτης στον πάγκο της ΔΟΞΑΣ Μελισσίου, θα είναι ο Λάζαρος Μακρίδης, ο οποίος από σήμερα αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της ανασύνταξης και αναγέννησης των Δευτεραθλητών.

Γιατί νιώθουμε κουρασμένοι και νυστάζουμε περισσότερο τώρα που αλλάζει ο καιρός

Διανύουμε μέρες οι οποίες γίνονται όλο και μικρότερες ενώ ο ήλιος εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια και πολλοί από εμάς νιώθουμε πιο κουρασμένοι.

ΕΚΕ: 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο συμπύρηνων ροδακίνων

Πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως 19 Οκτωβρίου 2018 στη Murcia της Ισπανίας το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μεταποιημένων Φρούτων (CANCON14).

Τέλος ο Τομπάζης από τον ΑΣ Γιαννιτσά

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδος αποτελεί ο προπονητής της Δημήτρης Τομπάζης. 

Αυτός «έκαψε» τον Γιάννο - «Έπαιρνα τα λεφτά σε δεσμίδες από το σπίτι του»

Άνοιξαν στόματα μπροστά στον κίνδυνο προφυλάκισης – Πώς το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έγινε πλουσιότερο κατά 2,5 εκατ. ευρώ μέσα σε μόλις δύο χρόνια – Με ποιο τρόπο προσπαθούσε να κρύψει και ξεπλύνει το βρώμικο χρήμα

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται από τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (24/10) ο πρώην κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του κ. Σταυρούλα Κουράκου.

Ο άλλοτε υπουργός Άμυνας και Οικονομικών που κουνούσε με περίσσιο θράσος τη σημαία του «σοσιαλιστή» και φώναζε με πάθος «για τον σοσιαλισμό παλεύουμε» κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, στα κελιά όπου κρατούνταν για πολλά χρόνια οι καταδικασμένοι τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη».

Η σύζυγός του τοποθετήθηκε σε κελί όπου διαμένουν εννέα ακόμη κρατούμενες, ωστόσο σήμερα (Πέμπτη 25/10) θα γίνει προσπάθεια προκειμένου να μεταφερθεί σε κελί με μικρότερο αριθμό κρατουμένων.

Κατά την εξαντλητική διαδικασία που ουσιαστικά ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (22/10), για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και σήμερα (23/10) για την κ. Κουράκου, το ζευγάρι αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου ότι έλαβαν δώρα για να προωθήσει ο κ. Παπαντωνίου την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Κατά την διήμερη απολογητική διαδικασία ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για την σύμβαση που δεκαπέντε χρόνια μετά την υπογραφή της, τον κατέστησε υπόλογο ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο βαρύτατο κατηγορητήριο, που υπερίσχυσε έναντι των απαντήσεων του πρώην υπουργού και της συζύγου του στην κρίση των δικαστικών λειτουργών για την ποινική τους μεταχείριση, αναφέρεται ότι για την επίμαχη σύμβαση ο κ. Παπαντωνίου έλαβε ως δώρο το επίμαχο χρηματικό ποσό. Μάλιστα οι ανακριτές θεωρούν τα χρήματα αυτά μέρος ενός ποσού περίπου 4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που ερευνάται καθώς πιθανολογείται πως διατέθηκαν για να προωθηθούν συγκεκριμένες συμβάσεις του Υπουργείου Άμυνας. Το ποσό της δωροδοκίας που καταλογίζεται στον κ. Παπαντωνίου φαίνεται να είναι σε άμεση σχέση με το κόστος για το έργο της αναβάθμισης των φρεγατών, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που πλέον οι ανακριτές θεωρούν ζημιά του Δημοσίου.

Το «βαθύ λαρύγγι»

Μπροστά στον κίνδυνο της προφυλάκισης άνοιξαν στόματα με πρώτο τον συγκατηγορούμενο του Γιάννου Παπαντ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας και φίλος του είχε αναλάβει, το ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».

Με την απολογία του, ο 73χρονος επιχειρηματίας αποκαλύπτει τη διαδρομή του χρήματος σε μετρητά από τον πρώην υπουργό.

Όπως ισχυρίστηκε, μέσα σε διάστημα δυο ετών, το 2002-2003, έλαβε τμηματικά από τον Γιάννο Παπαντωνίου 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα συγκεκριμένα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και στη συνέχεια σε μικρά ποσά τα κατέθετε σε τράπεζα των Βορείων Προαστίων.

Στη συνέχεια τα έβγαζε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελβετία, όπου σύμφωνα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Ο 73χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, φέρεται να είπε στους ανακριτές διαφθοράς ότι εκείνη την περίοδο πίστευε ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του κυρίου Παπαντωνίου. Μάλιστα, για να ενισχύσει την πεποίθηση του αυτή επικαλέστηκε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου την περίοδο που τον γνώρισε ήταν ένας επιτυχημένος πολιτικός και πίστευε ότι ήταν ένας έντιμος και σωστός άνθρωπος…

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ισχυρίστηκε ότι δεν έλαβε καμία αμοιβή, διότι θεωρούσε ότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος χωρίς να ευθύνεται.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Άρης Λουτρακίου - Μακεδονικός Έδεσσας 2-2

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο Μακεδονικός Έδεσσας απέναντι στον Άρη Λουτρακίου σε ένα δυνατό ματς με σασπένς μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Διάλεξη στην Αριδαία με θέμα "Νεφρική Ανεπάρκεια & Μεταμόσχευση"

Ο Σύλλογός μας στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων πραγματοποίησε με επιτυχία διάλεξη με θέμα "Νεφρική Ανεπάρκεια & Μεταμόσχευση".

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *