Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Μικρές ήττες της ακροδεξιάς στην Ευρώπη


Προσπάθεια φραγμού της ακροδεξιάς επέλασης σε όλη την Ευρώπη επιχειρούν καλλιτέχνες, πολιτικοί, κινήματα και πολίτες, με ειδήσεις όπως η αδυναμία των ακροδεξιών δυνάμεων στο ευρωκοινοβούλιο να συνασπιστούν ή το κάλεσμα

Σταύρος Θεοδωράκης: Αποχωρώ από τη Βουλή πολιτικά ηττημένος, αλλά υπερήφανος


Την τελευταία του ομιλία έκανε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από την πολιτική και από την ηγεσία του Ποταμιού.

Έκλεισε η Βουλή -Διαλύεται τη Δευτέρα ενόψει εκλογών


Εκλεισε την Παρασκευή η Βουλή και την Δευτέρα 10 Ιουνίου διαλύεται ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου


«Πέρασε» από το ελληνικό Κοινοβούλιο η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ από το 2020, αλλά και τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά που συνόδευαν το μέτρο.

Ο Κ. Χατζηδάκης ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της ΝΔ: Φάρμακα και ενέργεια στο 11% ή στο 24%Ξεκάθαρη ήταν η δήλωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη όσον αφορά τις επερχόμενες αυξήσεις, εάν το κόμμα του σχηματίσει κυβέρνηση, παρά τις κραυγές για μείωση της υπερφορολόγησης.

Αλμωπός Αριδαίας: Ανανέωσε ο Γιώργος Τυριακίδης

Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο με τον προπονητή της ανδρικής ομάδας κ. Τυριακίδη Γιώργο. Ο κ. Τυριακίδης, με μεγάλη προπονητική εμπειρία, συνεχίζει για πέμπτη συνεχή χρονιά στο τιμόνι της ομάδας.

Αφιέρωμα: Το Πρωτάθλημα Εθνών Ευρώπης

Το Πρωτάθλημα Εθνών Ευρώπης (UEFA Nations League) είναι ποδοσφαιρική διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ. Πρωτοξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, με την συμμετοχή και των 55 εθνικών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Ευρώπης και θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Πρόκειται για ένα θεσμό που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τους φιλικούς αγώνες, με κίνητρο «εισιτήρια» για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euro) και του Παγκoσμίου Κυπέλλου (Μουντιάλ).

Χορήγηση βοηθήματος 900€ σε μέλος ΕΑΥΝ Πέλλας για την απόκτηση παιδιού

Την 6-6-2019 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Πέλλας κ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ Κων/νος παρέδωσε στον συνάδελφο κ. ΟΥΡΤΖΑΝΗ Θεόδωρο το χρηματικό βοήθημα για την απόκτηση παιδιού ,το οποίο έχει καθιερώσει το Προεδρείο από την πρώτη στιγμή της εκλογής του. 

Πρόσκληση Λ.Ο. "Οι Άλμωπες"

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Οι Άλμωπες» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως για εφέτος η ετήσια εκδήλωσή του, η 23η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων, θα πραγματοποιηθεί στο «Δασάκι» Αριδαίας στις 22 και 23 Ιουνίου. 

Αργό ή γρήγορο τρέξιμο: Ποιο καίει περισσότερες θερμίδες σύμφωνα με την επιστήμη -Η απάντηση θα σας εκπλήξει

Αν σας ρώτησαν ποιο είδος τρεξίματος, το αργό ή το γρήγορο, καίει περισσότερες θερμίδες, τι θα απαντούσατε; Το τρέξιμο αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάποιον που θέλει να εκτονωθεί και ταυτόχρονα να κάψει θερμίδες.

Α.Σ. Προμάχοι - Κυριακή η γενική συνέλευση

Τη Κυριακή 09 Ιουνίου 2019 στις 10:30 στα γραφεία της ομάδος, θα πραγματοποιηθεί η 2η εκλογοαπολογιστική επαναληπτική γενική συνέλευση του Α.Σ. Οι Πρόμαχοι μετά την αναβολή της πρώτης γενικής συνέλευσης λόγω μη απαρτίας των μελών όπως ορίζει το καταστατικό.

Έτσι θα λάβουν σύνταξη όσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία

Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ περιγράφει τις προϋποθέσεις για να βγουν στη σύνταξη υποψήφιοι συνταξιούχοι, οι οποίοι αδυνατούν να πάρουν τη σύνταξή τους εξαιτίας των οφειλών τους στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ευχαριστήριο μήνυμα Συνδυασμού Νεοι Ορίζοντες κοινότητας Φούστανης

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συμμετείχαν με την ψήφο τους στις εκλογές και στην ανάδειξη του τοπικού συμβουλίου του χωριό μας, εκφράζοντας μέσα από την κάλπη την γνώμη τους και την εμπιστοσύνη τους στους υποψήφιους. 

Τα λαϊκά δικαιώματα είναι παθογένειες και αγκυλώσεις; Γράφει ο Σαββίδης Παναγιώτης

Τα λαϊκά δικαιώματα είναι παθογένειες και αγκυλώσεις; Γράφει ο Σαββίδης Παναγιώτης για το ialmopia.gr

Αφιέρωμα: Η ιστορία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι εκπαιδευτική διαδικασία του ελληνικού κράτους για την εισαγωγή των αποφοίτων του Λυκείου (παλαιότερα του εξαταξίου Γυμνασίου) στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Διεξάγονται στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής χρονιάς (Μάιο ή Ιούνιο, παλαιότερα Σεπτέμβριο) από το Υπουργείο Παιδείας, με κοινά θέματα για όλους τους υποψηφίους κάθε επιστημονικού πεδίου. Καθιερώθηκαν το 1964 με την ονομασία «Εισιτήριες Εξετάσεις», λόγω της ύπαρξης πληθώρας υποψηφίων και των περιορισμένων θέσεων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1837 και μέχρι το 1924, η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση γινόταν χωρίς εξετάσεις. Με το νόμο 2905 της 27ης Ιουλίου 1922 θεσπίστηκαν για πρώτη φορά οι εισαγωγικές εξετάσεις, που εφαρμόστηκαν δύο χρόνια αργότερα στη Φυσικομαθηματική Σχολή και από το 1926 στις υπόλοιπες σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 1963, οι εισαγωγικές εξετάσεις διοργανώνονταν από κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα ξεχωριστά. Ο κάθε υποψήφιος μπορούσε να λάβει μέρος σε όσες εξετάσεις ήθελε, εφόσον δεν συνέπιπταν οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους, και αν πετύχαινε σε περισσότερες από μία σχολές, αναγκαστικά επέλεγε τη μία από αυτές. Την ίδια πάνω-κάτω περίοδο έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα φροντιστήρια για την προετοιμασία των υποψηφίων στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Από το 1964 και μέχρι σήμερα ισχύει το «συγκεντρωτικό σύστημα» για την είσοδο των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εξετάσεις με διάφορες ονομασίες και παραλλαγές στο σύστημά τους, διοργανώνονται κεντρικά από το Υπουργείο Παιδείας και τα θέματα για τους υποψηφίους είναι κοινά. Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβριο του 1964 με τις πρώτες «Εισιτήριες Εξετάσεις», που έγιναν από την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου.

Το 1980 οι «Εισιτήριες Εξετάσεις» μετονομάστηκαν σε «Πανελλήνιες Εξετάσεις» από την κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη και αφορούσαν τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Το 1983 μετονομάστηκαν εκ νέου σε «Γενικές Εξετάσεις» από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (σύστημα με τις «δέσμες μαθημάτων») και από το 2000 έως σήμερα ονομάζονται «Πανελλαδικές Εξετάσεις».


απο το sansimera.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *