Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Tο σχέδιο του Σάντερς για την επιθετική φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, επιδιώκοντας να μην μείνει πίσω από την προοδευτική αντίπαλο του Ελίζαμπεθ Γουόρεν, μόλις ανακοίνωσε το δικό του σχέδιο για έναν φόρο περιουσίας στους πλουσιότερους Αμερικανούς – με το σχέδιο του να είναι πολύ πιο επιθετικό σε σύγκριση με ότι έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα οι υπόλοιποι προεδρικοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών.

Νεοφιλελεύθερη επέλαση


Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, λέει ο λαός. Συχνά, όμως, έχουν και σοβαρές επιπτώσεις, όχι πάντα γι' αυτόν που τα λέει. Η περίπτωση της ΔΕΗ είναι χαρακτηριστική επιβεβαίωση αυτής της διαπίστωσης.

Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων Δήμου Αλμωπίας

Με την παρακάτω απόφαση που δημοσιεύτηκε στην «διαύγεια» ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χ. Μπάτσης προχώρησε στην συγκρότηση επιτροπών παρακολούθησης προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Αλμωπίας

Ολόχρυσες μάσκες Μακεδόνων πολεμιστών βρέθηκαν στη Φλώρινα

Στο φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα σε νεκροταφείο στην Αχλάδα Φλώρινας. Τα χρυσά προσωπεία πολεμιστών αναθερμαίνουν τη συζήτηση για την καταγωγή των Μακεδόνων από την Πελοπόννησο και τη συγγένειά τους με δωρικά φύλα

Προσλήψεις 6 ατόμων στα Λουτρά του Δήμου Αλμωπίας

Ανακοινώθηκε η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Λουτρά Λουτρακίου Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Αξιοποίησης Δημοτικών Ακινήτων Λουτρών Λουτρακίου του Δήμου Αλμωπίας. Οι θέσεις είναι:

Φθινόπωρο - Μια μαγευτική εποχή του χρόνου

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ είναι μια ξεχωριστή εποχή του χρόνου. Είναι η εποχή κατά την οποία στις εύκρατες χώρες ο γαλανός ουρανός, οι ηλιόλουστες μέρες και οι δροσερές νύχτες προσθέτουν σταδιακά εκατοντάδες κίτρινες, πορτοκαλί και κόκκινες πινελιές στους δασοσκέπαστους λόφους. Είναι η εποχή κατά την οποία τα αειθαλή πεύκα και οι κέδροι δημιουργούν ένα σκούρο φόντο για τα φυλλοβόλα ξαδέλφια τους​—τα δέντρα που ρίχνουν τα φύλλα τους—​με τα ζωηρόχρωμα κόκκινα και κίτρινα χρώματά τους.

Δύο θάνατοι από λεπτοσπείρωση μέσα σε 3 ημέρες συγκλονίζουν τους κατοίκους στην Μαργαρίτα Έδεσσας

Ιδιαίτερα συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας της κοινότητας Μαργαρίτας του δήμου Έδεσσας από τους δύο πρόσφατους θανάτους συγχωριανών τους που σημειώθηκαν σε διάστημα μόλις 3 ημερών και ως αιτία θανάτου και στους δύο διαγνώστηκε η λεπτοσπείρωση, νόσος που μεταδίδεται κυρίως από τα ποντίκια. 

Προσκύνημα στην Αγ. Χρυσή και στις Μονές Αγ. Ιλαρίωνος και Αγ. Τριάδος

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, εορτή της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής, η ενορία Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών διοργανώνει εκδρομή - προσκύνημα στην Χρυσή Αλμωπίας, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Χρυσής, και στην συνέχεια στις ιερές μονές Αγ. Ιλαρίωνος Προμάχων και Αγ. Τριάδος Εδέσσης με ενδιάμεση μεσημβρινή στάση στους Καταρράκτες της Έδεσσας.
 
 

Αφιέρωμα: Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ θεωρείται ο ανανεωτής του ισπανικού κινηματογράφου. 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ με επίκαιρη ερώτηση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το διαγωνισμό πρόσληψης των εργαζομένων

Στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" εργάζονται 3.500 εργαζόμενοι σε 875 δομές και προσφέρουν κοινωνική στήριξη και βοήθεια σε πάνω από 100.000 συνανθρώπους μας, που εντάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑμΕΑ, υπερήλικες, κ.ά.).

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *