Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Δήλωση Δημήτρη Γιάννου: Δεν υπέκυψα σε πιέσεις! Δεν μπήκα σε διλήμματα για θέματα αρχής! Δεν παζαρεύω την υπόληψή μου!

Μόνο περίεργες μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του Δημάρχου Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου αναφορικά με δικαίωση του που όπως υποστηρίζει πέτυχε, αναφορικά με τον διαγωνισμό της αποκομιδής των σκουπιδιών στον Δήμο Έδεσσας. 

Διεξαγωγή του 10ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου και Βάδην Αρσενίου – Σκύδρας 2018

Με το γνωστό πλέον μήνυμα - σύνθημα «Τρέχω για την υγεία μου, τρέχω για τη χαρά της ζωής» προσκαλείται κάθε ενδιαφερόμενος για να συμμετάσχει στο 10ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και Βάδην Αρσενίου - Σκύδρας.

Ημερίδα Ενημέρωσης Νέων Κανονισμών ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΜ

Mετά τις επεξηγήσεις που δόθηκαν από την Διεθνή Ομοσπονδία σχετικά με τις αλλαγές στους Κανονισμούς Παιδιάς, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:30΄στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του πρώην Δημαρχείου της Αξιούπολης (Πλατεία Ελευθερίας) θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Ενημέρωσης των Νέων Κανονισμών υπό την αιγίδα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ..

Σύλληψη 67χρονου για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Αριδαία

Συνελήφθη στις (14 Οκτωβρίου 2018) το απόγευμα σε περιοχή της Αλμωπίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, 67χρονος, διότι στην κατοχή του και στην οικία του διαπιστώθηκε να κατέχει συνολικά 390 πακέτα τσιγάρων και 72 συσκευασίες καπνού βάρους 3,6 κιλών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και θα παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο.

Εκδηλώσεις εορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την Απελευθέρωση της Έδεσσας και Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Το Πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Ισορροπίες σε τεντωμένο σκοινί για την δημοτική αρχή του Γρ. Στάμκου

Σε τεντωμένο σκοινί κινείται πλέον η δημοτική αρχή του Γρήγορη Στάμκου μετά τις τελευταίες αλλαγές στους αντιδημάρχους. Για άλλη μια φορά λοιπόν ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αλλαγές δεχόμενος σαφώς πιέσεις για αξιοποίηση από στελέχη του. Βέβαια το γεγονός ότι πλέον έχει χαθεί ο προγραμματισμός και οι αλλαγές γίνονται όταν οι γκρίνιες και οι πιέσεις είναι αφόρητες αποτελεί συνήθη τακτική. Μάλιστα οι καλά γνωρίζοντες δεν αποκλείουν νέες αλλαγές καθώς τονίζουν ότι ο Δήμαρχος θα μας συνηθίζει κάθε μήνα να αλλάζει αντιδημάρχους. Πλέον από την 1η Οκτωβρίου και πάλι με απόφαση που αναρτήθηκε στην διαύγεια πραγματοποίησε νέες αλλαγές. Πλέον ακόμη και αυτοί που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στον Δήμο έχουν χάσει τον λογαριασμό. Φαίνεται μάλιστα ότι και στον Δήμο Πέλλας έχουν χάσει την μπάλα καθώς μετά από τόσες αλλαγές δεν ενημερώνουν το σάιτ του Δήμου που έχει ακόμη τους αντιδημάρχους της παλαιότερης απόφασης.


Πλέον οι αντιδήμαρχοι έχουν διαμορφωθεί ως ακόλουθα: 

α) Βαλνάρη Νικόλαο
β) Μπαλτζίδη Κωνσταντίνο
γ) Παναγιωτίδη Μιχαήλ
δ) Τοπάλογλου Στέφανο
ε) Επιτροπάκη Αθανάσιο
στ) Κουτσοκώστα Ζωή
ζ) Ανδρεάδη Γεώργιο


Πλέον οι αρμοδιότητες τους είναι οι ακόλουθες: Για τον νέο αντιδήμαρχο Νίκο Βάρναλη χωρικός αντιδήμαρχος Γιαννιτσών και διοικητικών υπηρεσιών. Για τον Κώστα Μπαλτίδη χωρικός αντιδήμαρχος Κρύας Βρύσης και πληροφορικής-επικοινωνίας. Για τον Μιχάλη Παναγιωτίδη αντιδήμαρχος Μεγάλου Αλεξάνδρου και παιδείας-πολιτισμού-Αθλητισμού. Για τον Στέφανο Τοπάλογλου αντιδήμαρχος Κύρρου και αγροτικής ανάπτυξης. Για τον Θανάση Επιτροπάκη αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Πέλλας και τεχνικών υπηρεσιών. Για την Ζωή Κουτσοκώστα αντιδήμαρχο Οικονομικών και τέλος για τον Γιώργο Ανδρεάδη αντιδήμαρχο καθαριότητας. 

Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται τις αρμοδιότητές του ασκεί η Αντιδήμαρχος κα Κουτσοκώστα Ζωή. Όταν η ανωτέρω Αντιδήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Βαλνάρης Νικόλαος . Όταν ο ανωτέρω Αντιδήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τις αρμοδιότητές του ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Επιτροπάκης Αθανάσιος. Με άλλη απόφαση του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος Αναθέτει στον Στεργιούλα Δημήτριο ως εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο την εποπτεία και τον συντονισμό των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε Διοικητικά Θέματα και θέματα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στα όρια της δημοτικής ενότητας Πέλλας. Επίσης, του αναθέτει τη θεώρηση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων εγγράφων, καθώς και τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής. Για την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων δεν καταβάλλεται αποζημίωση. Η παρούσα ισχύει από 05-10-2018 και μέχρι την κατάργησή ή ανάκλησή της. Η παρούσα να τοιχοκολληθεί στον πίνακα ανακοινώσεων, να αναρτηθεί στο διαδίκτυο, να δημοσιευθεί σε μια εφημερίδα του Νομού Πέλλας και να κοινοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου

Γκρίνιες

Πολλές είναι οι γκρίνιες που ακούγονται μέσα στον συνδυασμό του Γρηγόρη Στάμκου που δεν αποκλείεται να γίνουν κραυγές στο επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές. Πλέον κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αρχίσει να δυσφορούν γιατί θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί καθώς έχουν ασκήσει λιγότερο χρόνο διοίκηση σχετικά με άλλους. Μάλιστα στα πηγαδάκια έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για άξιους και ανάξιους δημοτικούς συμβούλους που δεν έχουν ικανότητες διοίκησης σύμφωνα με τα προσόντα που επιζητεί η διοίκηση. Άλλη μια φήμη που έχει βγει αναφέρει ότι όσοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν την δυσφορία τους σε υψηλά κλιμάκια και την μη αξιοποίηση τους, εισέπραξαν την απάντηση ότι ο συνδυασμός του κου Στάμκου μπορεί να μην έχει κάνει σύμβαση με τη νίκη, εντούτοις υπάρχει μια σιγουριά και ότι θα αξιοποιηθούν στην επόμενη δημοτική περίοδο. Αυτή βέβαια η φράση δείχνει σαφώς αλαζονεία, χαρακτηριστικό δημοτικών αρχών που μένουν για πολλά χρόνια στην εξουσία. 


απο το meapopsi.gr

Αναδρομές: Η Δίκη του Πολυτεχνείου


Στις 16 Οκτωβρίου 1975 άρχισε η δίκη των κατηγορουμένων για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1975 με βαριές καταδίκες για τους πρωταιτίους.

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα 1.000 ευρώ: Είστε μητέρα; Δείτε ΕΔΩ πώς να κάνετε αίτηση

Η υποβολή των αιτήσεων από τις δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ ξεκίνησαν σήμερα 15/10/2018 και θα διαρκέσει μέχρι και την 9/11/2018

Μακεδονικός Έδεσσας: Η στήριξή σας μας δίνει δύναμη!

Για ακόμα μια χρονιά η αγορά και το φίλαθλο κοινό της πόλης, ενισχύουν τον Μακεδονικό Έδεσσας για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. 

ΑΣΕΠ: 1.124 μόνιμες προσλήψεις- Δείτε τις ειδικότητες

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 29 Οκτωβρίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 13 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.
Οι κατηγορίες και η κατανομή για τις προσλήψεις με την 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ

Ποια εμβόλια συστήνονται για τους ενήλικες - Πολλοί δεν ξέρουν ποιες ασθένειες προλαμβάνονται

Πολλοί ενήλικες δεν γνωρίζουν ότι ασθένειες όπως η γρίπη, ο πνευμονιόκοκκος και ο έρπης ζωστήρας μπορούν να προληφθούν μέσω του εμβολιασμού.

Ξυλοκόπησαν βοηθό Γ' Εθνικής στο Εδεσσαϊκός-Γιαννιτσά!

Απίστευτο σκηνικό στην αναμέτρηση Εδεσσαϊκός-Γιαννιτσά, με το φύλλο αγώνα να γράφει για ξυλοδαρμό του βοηθού διαιτητή Τοροσιάδη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *