Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Καμμένου, καθώς πλέον είναι εκτός κυβέρνησης, έπειτα από

Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 στο Taxisnet

Η ΓΓΔΕ θα ξεκινήσει άμεσα την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2015 στο Taxisnet στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που καλούνται και πάλι να καταβάλουν συνολικά 2,65 δισ. ευρώ, ώστε να έχουν τουλάχιστον τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φόρο σε πέντε δόσεις, με αρχή από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2016. 

Οι αγώνες του κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας και οι βαθμολογίες

Στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής της α΄φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Πέλλας , σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ποδηλατικός Γύρος Πόλης και Περιπατητική Διαδρομή στην Έδεσσα

Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:30 π.μ. θα ξεκινήσουν από τους Μικρούς Καταρράκτες ο Ποδηλατικός Γύρος της Έδεσσας και Περιπατητική Διαδρομή σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Το νέο σύστημα για τις Πανελλήνιες 2016 και το διπλό μηχανογραφικό

Διπλό θα είναι το εξεταστικό σύστημα για τις Πανελλήνιες 2016 καθώς εκτός από τους μαθητές που ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες την Γ' λυκείου και θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και όσοι υποψήφιοι δεν εισήχθησαν φέτος σε κάποια σχολή ή τη σχολή που επιθυμούσαν με το παλαιό σύστημα. Διπλό θα είναι και το μηχανογραφικό δελτίο

Αφιέρωμα: Ο ήρωας φοιτητής που κάηκε για να καταγγείλει τη Χούντα

"'Συγχώρεσε με γι’αυτό που έκανα και μην κλάψεις. Ο γιος σου δεν είναι ήρωας'". Το τελευταίο γράμμα του φοιτητή Κώστα Γεωργάκη που αυτοπυρπολήθηκε το 1970 στην πλατεία της Γένοβας για να καταγγείλει την τυραννία στην Ελλάδα

Απομάκρυνση παλιών οχημάτων από την πόλη της Έδεσσας

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράει η απομάκρυνση των παλαιών οχημάτων που βρίσκονται στους δρόμους της Έδεσσας. Τα παλιά οχήματα που είχαν αφεθεί σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης, αφενός καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και αφετέρου πολλά εξ αυτών ήταν εστίες μόλυνσης.

Ήδη, μετά την επικόλληση των ειδικών αυτοκόλλητων, απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους πάνω από είκοσι αυτοκίνητα. Παράλληλα, ο Δήμος Έδεσσας προχωράει στην απομάκρυνση των εναπομεινάντων οχημάτων, τα οποία οδηγούνται στην ανακύκλωση.

Δήμος Αλμωπίας: Περισσότεροι παιδικοί σταθμοί σε λειτουργία

ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.Κ.Π.Α

Διαγωνισμός για τη σίτιση μαθητών του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
πρόχειρου διαγωνισμού για την σίτιση μαθητών μουσικού σχολείου Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2015-2016
Ο Δήμαρχος Πέλλας
διακηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια γευμάτων για τη σίτιση των μαθητών του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2015-2016 με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή σε ευρώ χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. για μία μερίδα γεύματος σύμφωνα με εβδομαδιαίο πρόγραμμα (μενού), το οποίο θα καθορίζεται κάθε φορά από τη διεύθυνση του σχολείου, όπως περιγράφεται αναλυτικά στην αριθ. 14/2015 μελέτη της προμήθειας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 71.570,63 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και θα καλυφθεί από ειδικές πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 με ώρα λήξης υποβολής προσφορών την 11:00 π.μ. στα Γιαννιτσά, στο δημοτικό κατάστημα του Δήμου Πέλλας, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού. Σε περίπτωση μη προσέλευσης ή μη επαρκούς προσέλευσης ενδιαφερομένων κατά την κρίση της επιτροπής, η διαδικασία θα επαναληφθεί την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών) στον ίδιο χώρο και με τους ίδιους όρους της διακήρυξης.
Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτοί όλοι οι αναγνωρισμένοι προμηθευτές, ενώσεις προμηθευτών, νομικά πρόσωπα καθώς και συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα στο αντικείμενο του άρθρου 52 της αριθ. Α1β/8577/83 (Φ.Ε.Κ. 526/τ.Β’/8-9-1983) απόφασης του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας, όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα, είτε αυτοπροσώπως είτε δια των νομίμως εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων τους.
Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται στο ποσό των 1.163,75 € δηλαδή ποσοστό 2% επί της συνολικής αξίας του ενδεικτικού προϋπολογισμού της προμήθειας μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., όπως περιγράφεται αναλυτικά στην αριθ. 14/2015 μελέτη της προμήθειας και εκδίδεται υπέρ του Δήμου Πέλλας από οποιαδήποτε αναγνωρισμένη τράπεζα, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν αντίγραφο της διακήρυξης και κάθε άλλο σχετικό έγγραφο καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχετική πληροφορία κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το γραφείο προμηθειών του Δήμου Πέλλας (πληροφ.: Εμμανουηλίδης Λάμπης, τηλ. : 23823-50833, fax : 23820-25240, e-mail : lampis@giannitsa.gr) και από την ιστοσελίδα του Δήμου www.dimospellas.gr
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ

Πόσο μας κοστίζει ένας βουλευτής; (Πολύ περισσότερο από τον μισθό του)

Τα επιδόματα,οι μετακινήσεις, οι ενισχύσεις και τα "τυχερά" των βουλευτών. Πόσα εκατομμύρια θα κερδίζαμε αν μειώναμε τους εκπροσώπους μας σε 200

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αλμωπίας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αλμωπίας και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αλμωπίας. στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του ΔήμουΑλμωπίας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

(Αναφορά στα προγράμματα Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας)
· ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ
· ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
· Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων[ Διάρκεια: 25 ώρες
· Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση Διάρκεια: 25 ώρες
· Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν 25 ώρες
· Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές 25 ώρες
· Αστικοί λαχανόκηποι 25 ώρες
· ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
· Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι) 50 ώρες
· Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) 50 ώρες
· Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή 25 ώρες
· Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης 25 ώρες
· ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
· Βασικά Γαλλικά Α1 50 ώρες
· Βασικά Γερμανικά Α1 50 ώρες
· Βασικά Γερμανικά Α2 50 ώρες
· Βασικά Ιταλικά Α1 50 ώρες
· Βασικά Ιταλικά Α2 50 ώρες
· Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1) 25 ώρες
· Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2) 25 ώρες
· Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25 ώρες
· Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25 ώρες
· Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2) 25 ώρες
· Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
· Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
· ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
· Ιστορία της Τέχνης 25 ωρες
· Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση) 50 ωρες
· ΤΟΠΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
· Βασικά Τουρκικά Επιπέδου Α1 50 ΩΡΕς
· Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη γεωργία 25 ωρες
· Εκμάθηση γραφής BRAILLE σε άτομα με προβλήματα όρασης 50 ωρες
· Θεατρολογία 25 ωρες
· Εργαστήρι οικολογικής βαφής νημάτων και υφαντικής 50 ωρες


Τα προσφερόμενα προγράμματα θα ξεκινήσουν μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο) Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207 βρίσκονται οι βεβαιώσεις των εκπαιδευομένων για το εκπαιδευτικό ετος 2013-2014 και μεσα στο Σεπτέμβριο θα βρίσκονται και οι βεβαιώσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους . 

ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ 

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Οργάνωσης του ΚΔΒΜ Αλμωπίας ΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Τηλ. 6973060793-2384350265
email: kdvm10@gmail.com
Δηλώσεις συμμετοχής:
· στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο) Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, email: social@0598.syzefxis.gov.gr
· στο γραφείο του ΚΔΒΜ, Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας, κάθε Δευτέρα & Πέμπτη 8,00-14,00 τηλ. 2384350265:
Υπεύθυνος Οργάνωσης, Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Τι στήριξε τελικά ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος στις Βουλευτικές εκλογές;

Παρά την απουσία του συνόλου της δημοτικής αρχής Αλμωπίας από τον αγώνα η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να βγει πρώτη στον Δήμο Αλμωπίας με 4 ποσοστιαίες μονάδες περίπου. Μάλιστα η νίκη αυτή είναι μεγάλη καθώς στον Δήμο Αλμωπίας υπάρχει Βουλευτής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Σηφάκης. 

Οι γυναίκες του νέου κυβερνητικού σχήματος - Οι γόβες Christian Louboutin, το στυλ και η διαγραφή από Βενιζέλο

Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι η Ράνια Αντωνοπούλου, καθηγήτρια στο Bard College και διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας. Η κυρία Αντωνοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος ΜΑ και PhD απο το Πανεπιστήμιο New School for Social Research, ΗΠΑ.Έχει δημοσιεύσει τις μελέτες της σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of Income Distribution, Feminist Economics Journal, Eastern Economic Review και σε βιβλία, και έχει παρουσιάσει τις εργασίες της σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και επιτροπές των Ηνωμένων Εθνών.

Έχει διατελέσει καθηγήτρια Οικονομικής Επιστήμης στο New York University, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Barnard College, Columbia University και εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στο Διεθνή Οργανισμό Εργασίας.Αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι η Θεανώ Φωτίου. Η ίδια κατέχει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών βραβείων και διακρίσεων σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων στο ΕΜΠ και DEA στην αστική γεωγραφία στο Παρίσι.

Πρωτοστάτησε στο κίνημα των βοηθών επιμελητών για την αναγέννηση των ελληνικών ΑΕΙ και συμμετείχε ενεργά σε όλα τα κινήματα για την υπεράσπιση του άρθρου 16 και του δημόσιου δωρεάν ΑΕΙ.Αναπληρώτρια Υπουργός στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είναι η Σία Αναγνωστοπούλου. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του Εθνικού Ινστιτούτου Ανατολικών Γλωσσών της Γαλλίας (INALCO).

Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γαλλία ολοκληρώθηκαν με ένα μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιστορία (DEA από τη Σορβόννη, Παρίσι Ι) και ένα διδακτορικό στην Ιστορία από το Πανεπιστήμιο EHESS (École des hautes études en sciences sociales). Δίδαξε επί εννέα χρόνια στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και συνεχίζει τη διδασκαλία ως επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας είναι η Θεοδώρα Τζάκρη. Η ίδια είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ομιλεί την Γερμανική και την Αγγλική γλώσσα.

Εργάστηκε ως δικηγόρος στα Γιαννιτσά την περίοδο 1996-2004 και ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών. Το 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Εκλέχθηκε Γραμματέας της Βουλής για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Περιφερειών και της Διακοματικής Επιτροπής για το ντόπινγκ.

Διετέλεσε επίσης αναπληρώτρια εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και μέλος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και μέλος της Διατομεακής Επιτροπής για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Το 2007 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Διετέλεσε εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για Θέματα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ενώ διετέλεσε και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε για να εξετάσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Το 2009 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας και της ανατέθηκαν καθήκοντα Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το 2012 επανεξελέγη βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ.Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού είναι η Έλενα Κουντουρά. Η ίδια υπήρξε μοντέλο με επιτυχημένη διεθνή καριέρα, αθλήτρια στίβου και διευθύντρια γυναικείων περιοδικών. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη του Αλέξανδρου Κουντουρά, αξιωματικού του ελληνικού Στρατού Ξηράς και συνιδρυτή και στη συνέχεια αρχηγού της ΒΕΟ («Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση», αρχικά «Βασιλική Εθνική Οργάνωση», τίτλος που απαγορεύτηκε στη Μεταπολίτευση από τα δικαστήρια).

Είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ), και υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος, αλλά και στα 100 μέτρα με εμπόδια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1978.

Από το 1984 ως το 1997 έκανε διεθνή καριέρα ως μοντέλο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 1990 ανακηρύχθηκε από το CCN ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου. Από το 1997 που επέστρεψε στην Αθήνα έως το 2004 ήταν διευθύντρια σε γυναικεία περιοδικά. Στις εκλογές του 2004, εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ το 2007 και το 2009 ήταν πρώτη επιλαχούσα, παρότι το 2007 συγκέντρωσε περισσότερους σταυρούς σε σχέση με το 2004 που εξελέγη. Το Νοέμβριο του 2011 η Έλενα Κουντουρά επανήλθε στη Βουλή, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα για να υπουργοποιηθεί στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου

Η ίδια διαγράφηκε από την Νέα Δημοκρατία το 2012, όταν καταψήφισε το «Μνημόνιο 2».Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης είναι η Σερραία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά. Η ίδια είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξελέγη Βουλευτής Νομού Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009.

Έχει υπάρξει μέλος των Διαρκών Επιτροπών Εξωτερικών και Αμύνης και Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, μέλος του Τμήματος Γυναικών της ΝΔ από το 1983 έως το 2012 και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ακόμα, ήταν υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ.

Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Έλενας Κουντουρά, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όταν καταψήφισε την δεύτερη δανειακή σύμβαση.Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος είναι η Όλγα Γεροβασίλη. Η ίδια είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια, με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, στην παιδοακτινολογία και στην γυναικολογική ακτινολογία. Από το 1993 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.

Τον Μάιο του 2012 εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής.

Στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε ξανά βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Άρτας. Στην συνεδρίαση της Κ.Ο., στις 5-2-2015, ορίστηκε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος.


Θεοδώρα Τζάκρη: Οι γόβες Christian Louboutin, το στυλ και η διαγραφή από Βενιζέλο
Μία από τις εκπλήξεις της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος ήταν και αυτή της Θεοδώρας Τζάκρη στην θέση της υφυπουργού Βιομηχανίας.

Γεννημένη στην Πέλλα και απόφοιτος Νομικής η νέα υφυπουργός ήταν μία από τις γυναίκες που στελέχωσαν την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2009, αναλαμβάνοντας την θέση της υφυπουργού Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Ένα κρίσιμο υπουργείο σε μια περίοδο που στη θέση του υπουργού βρισκόταν ο «πανίσχυρος» τότε ο Γιάννης Ραγκούσης. Με τον τελευταίο οι σχέσεις τους είχαν περάσει από 40 κύματα.

Η κ. Τζάκρη είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις ακριβές της ενδυματολογικές επιλογές. Πολλές φορές έχει επικριθεί από συναδέλφους της για τις τσάντες «Louis Vuitton» ή για τις γόβες του οίκου Christian Louboutin στις οποίες έχει ιδιαίτερη αδυναμία.

Η πολιτική της διαδρομή

Η κ. Τζάκρη εξελέγη 1998 εξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας και διετέλεσε Αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης.

Το 2002 επανεξελέγη Νομαρχιακή Σύμβουλος στο Ν. Πέλλας.Το 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Εκλέχθηκε Γραμματέας της Βουλής για δύο κοινοβουλευτικές περιόδους και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Περιφερειών και της Διακοματικής Επιτροπής για το ντόπινγκ.

Διετέλεσε επίσης αναπληρώτρια εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού και μέλος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και μέλος της Διατομεακής Επιτροπής για τα
Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Το 2007 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Διετέλεσε εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για Θέματα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ενώ διετέλεσε και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε για να εξετάσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.Το 2009 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας και της ανατέθηκαν καθήκοντα Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το 2012 επανεξελέγη βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ.

Η διαγραφή από Βενιζέλο

Το 2013 η κ. Τζάκρη διαγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όταν η ίδια είπε «ναι» στην πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγελος Βενιζέλος την διέγραψε αμέσως. Άλλωστε οι δυο τους ποτέ δεν είχαν καλές σχέσεις. Λίγους μήνες μετά θα περάσει το κατώφλι του ΣΥΡΙΖΑ.Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ήταν πρώτη στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Πέλλας, όπου και εξελέγη βουλευτής.


πηγη:  huffingtonpost.gr


Αριδαία: Αποστολή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Αγαπητοί φίλοι,

Την Κυριακή 27/9/15 θα γίνει για άλλη μια φορά αποστολή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Θα φύγουμε από Αριδαία κατά τις 14:00μ.μ..
Με βάση την ενημέρωση από την κοινότητα Εθελοντές Κιλκίς - Θεσσαλονίκης για τους Σύριους Πρόσφυγες υπάρχει ανάγκη για τα εξής: 

1) Χυμούς ( ατομική συσκευασία)
2) ξηρά τροφή: φρυγανιές, κράκερς, μπισκότα, κρουασάν, κονσέρβες (όχι χοιρινό),
3) βρεφικά γάλατα, βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια, γάλα εβαπορέ σε μικρή συσκευασία, γάλατα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί,
4) μαρμελάδες
5) πλαστικές συσκευασίες τροφίμων με ενσωματωμένο καπάκι των 375ml, πλαστικά πιρούνια και κουταλάκια

Ξεκίνησαν οι βροχές και η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη για όσους βρίσκονται να περιμένουν. Χρειάζονται αδιάβροχα ή μαύρες μεγάλες πλαστικές σακούλες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως αδιάβροχα.

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει, θα συγκεντρώσουμε τα πράγματα την Κυριακή 10.00- 13.30 στο παλιό μαγαζί της Μπόσνα απέναντι από τη Vodafone ( Αθανασίου Διάκου 21).
 
 
*δημοσιεύτηκε στο προφίλ της Betty Bosna στο facebook

Pro Evolution Soccer 2016 - Review (pics+vid)

Γιορτάζοντας την 20η επέτειό της, η σειρά Pro Evolution Soccer επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, έχοντας θέσει τον πήχη πιο ψηλά από κάθε άλλη χρονιά. 

IALMOPIA LIVE: Συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ Αλμωπίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Βάρος στην φυσική κατάσταση προσπαθεί να δώσει στις προπονήσεις η ομάδα του ΠΑΟΚ με σκοπό να είναι έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος,στις 24 Οκτωβρίου.

Αφιέρωμα: Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοιμόταν δίπλα σε ερπετά και θήλαζε φίδια

Η έντονη προσωπικότητα της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η σχέση της με τον Φίλιππο και οι περίεργες σχέσεις της με τα φίδια

Διονύσης Σταμενίτης: «Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και στήριξη του πρωτογενούς τομέα»

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες μου που και σε αυτήν την αναμέτρηση επέλεξαν και εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία. 

Τουρνουά μπάσκετ "ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΤΖΙΟΣ" από τον Φ.Ο.Αριδαίας

Ο Φ.Ο.Αριδαίας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή του Σταύρου Άντζιου, διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Αριδαίας.

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Αλμωπίας προς τη Θεοδώρα Τζάκρη

Συγχαίρω τη Βουλευτή Πέλλας κα Θεοδώρα Τζάκρη για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων στο Υπουργείο που θα είναι αρμόδιο για τον τομέα της Βιομηχανίας.

Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΑΝΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

Διαφοροποιημένη διδασκαλία Αγγλικών σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Ευάγγελος Τσαβδάρης: Αναζήτηση εθελοντών για την ποιητική βραδιά

Ενόψει της ποιητικής βραδιάς που ετοιμάζει πυρετωδώς, ο Ευάγγελος Τσαβδάρης αναζητά άτομα για να απαγγείλουν ποιήματα:

«Ζωή φέρε πίσω το κλειδί». Επιστολή υπαλλήλων της Βουλής στην Κωνσταντοπούλου (Έγγραφο)

Η διευθύντρια της βιβλιοθήκης της Βουλής με επιστολή ζήτησε

Επανακαταμέτρηση ψήφων θα ζητήσει ο Λαφαζάνης - Θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο

Στον Άρειο Πάγο αναμένεται να προσφύγει η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με

Τζάκρη: Θα μπει τέλος στην αποβιομηχάνιση της χώρας

"Θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις" δήλωσε η υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

"Βασική μας προτεραιότητα είναι

Κέντρο Πληροφορικής E-World Τσουλφάς Γ. Ανέστης

Κέντρο Πληροφορικής E-World


Γιατί η Θοδώρα Τζάκρη πήρε το βαρύ χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας


Η διαδρομή από το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και του Βενιζέλου στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ


Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε

ΝΔ: Ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής

Το παρασκήνιο της απόφασης Μεϊμαράκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από την

Πεθαίνει σε ηλικία 83 ετών, ο Σίγκμουντ Φρόιντ (Σαν σήμερα 23/9)

1967: Η χούντα των συνταγματαρχών απελευθερώνει τον Γεώργιο Παπανδρέου

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

  Πρωθυπουργός : Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης : Δραγασάκης Ιωάννης


1) Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Δύο πρώην υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου

Στην σύνθεση της νέας κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου υπάρχουν και δύο ονόματα που αποτελούν «έκπληξη», τα οποία μάλιστα προέρχονται και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Αναπληρώτρια Υπουργός Βιομηχανίας η Θεοδώρα Τζάκρη

Ως Αναπληρώτρια Υπουργός Βιομηχανίας ορίστηκε η Θεοδώρα Τζάκρη, στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *