Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Αλμωπία: Ανακοίνωση για την χορήγηση θέσεων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου

ΔΗΜΟΣ Αλμωπίας: Ανακοίνωση για την χορήγηση θέσεων για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου
10 ελληνικές λέξεις που κάνουν μεγάλη «καριέρα» στο εξωτερικό και δεν το γνωρίζαμε

Σαν ήμουν μαθητής της 2ας γυμνασίου, προκειμένου η φιλόλογος να μας πείσει για την σπουδαιότητα της ομηρικής γλώσσας, μάς ανέφερε τρία απλά παραδείγματα αγγλικών λέξεων που είχαν ελληνική ρίζα. Τρείς πασίγνωστες λέξεις, που το απαίδευτο ακόμη μυαλό μας, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει.

Δήμος Αλμωπίας: Επίσκεψη του νέου αστυνομικού Διευθυντή Πέλλας

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Ιωάννης Βακουφτσής στον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο.

Ο Δήμαρχος του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει, ενώ ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής από την πλευρά του σημείωσε ότι αποσκοπεί σε μία εποικοδομητική συνεργασία στο μέλλον.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν σημαντικά θέματα, που σχετίζονται με την παραχώρηση πρώην Αστυνομικών Τμημάτων για χρήση στον Δήμο, το κυκλοφοριακό ζήτημα στην πόλη της Αριδαίας και φυσικά ζητήματα ασφαλείας των πολιτών.

Αφιέρωμα: Ήρθαν πρόσφυγες από παντού και έφτιαξαν μια νέα ράτσα, λιμανίσια. Τους Πειραιώτες

Ποιο ήταν το αόρατο τείχος που χώριζε τα «καλόπαιδα» από τις «ζόρικες» γειτονιές. Οι προσωπικότητες της Τρούμπας και οι φυλές του Πειραιά

Στον αστερισμό της τηλε-όρασης. Γράφει ο Δημήτρης Α. Δημητριάδης

Γράφει ο Δημήτρης Α. Δημητριάδης αποκλειστικά για το ialmoria.gr

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αυτά τα επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα [λίστα]

Κατασκευές, εστίαση, αγροτοκτηνοτροφία, μεταφορές και υγεία είναι οι πέντε κλάδοι που θα εμφανίσουν τη μεγαλύτερη ανάκαμψη στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.


Στον αντίποδα, οι κλάδοι που θα σημειώσουν κάμψη μέχρι το 2020-σε όρους απασχόλησης- είναι το εμπόριο, ενώ ακολουθεί η δημόσια διοίκηση και άμυνα, η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ενδυμασίας και δερμάτινων ειδών και οι νομικές και λογιστικές δραστηριότητες.

Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε που διοργάνωσαν το Ε-Learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το In Deep Analysis και τα οποία δημοσιεύει το ΑΠΕ. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις προοπτικές των κλάδων δραστηριότητας και των επαγγελμάτων της ελληνικής αγοράς εργασίας, όπως προκύπτουν από το βιβλίο «Α Rebirth of the Greek labor market: Building Toward 2020 After the Global Financial Meltdown» του καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Παναγιώτη Πετράκη. Στο βιβλίο παρουσιάζονται ενδείξεις των μακροοικονομικών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, καθώς και στην αγορά εργασίας. Προσδιορίζονται τα επαγγέλματα και οι κλάδοι της οικονομίας με τις μεγαλύτερες απώλειες σε θέσεις εργασίας, καθώς και ορισμένοι για τους οποίους αναμένεται μια θετική τάση, μέχρι το 2020, με την ανάλυση να περιλαμβάνει 64 κλάδους της οικονομίας και 123 διαφορετικές επαγγελματικές κατηγορίες.

Τα βασικά ευρήματα αναφορικά με τις προοπτικές επαγγελμάτων ανά ειδικότητα, αναδεικνύουν μια σχετικά σημαντική αύξηση στη ζήτηση για
ειδικευμένους τεχνίτες,
απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα παραγωγής,
απασχολούμενους στην παροχή προσωπικών υπηρεσιών,
για τεχνικούς και επαγγελματίες του τομέα της υγείας
για απασχολούμενους στην παροχή ατομικής φροντίδας, καθώς η γήρανση του πληθυσμού αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για τέτοιου είδους ειδικότητες.

Στην άλλη πλευρά, η μεγαλύτερη κάμψη της απασχόλησης αναμένεται:
Στους πωλητές
στους τεχνίτες επεξεργασίας ξύλου και ειδών ένδυσης
και στους απασχολούμενους στην παροχή υπηρεσιών προστασίας

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε επαγγέλματα σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας όπως είναι αυτοί της εκπαίδευσης, της ιατρικής, της νοσηλευτικής, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και της πληροφορικής, αναμένονται θετικές προοπτικές, ιδιαίτερα μετά το 2016. Πρόκειται για κλάδους οι οποίοι πέρα από το γεγονός ότι απασχολούν σημαντικό αριθμό εργαζομένων, αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον αφού είναι νευραλγικοί για τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας και είναι κλάδοι που θα απασχολήσουν τις οικονομίες σε παγκόσμιο επίπεδο (τέταρτο κύμα βιομηχανικής επανάστασης).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ μίλησαν οι καθηγητές Δημήτρης Ματθαίου (Καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Παιδαγωγικό Τμήμα, ΕΚΠΑ), Στυλιανός Κώτσιος (Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Σπουδών, ΕΚΠΑ), Ελένη Μαντζουράνη (Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ), Αθανάσιος Δουζένης (Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής, Β' Ψυχ. Κλιν. ΕΚΠΑ), Ιωάννης Μαντάς (Καθηγητής Πληροφορικής της Υγείας, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΕΚΠΑ) ,και Ματθαίος Σανταμούρης (Καθηγητής, Τμήμα Φυσικής, ΕΚΠΑ) ανέλυσαν τις προοπτικές στους κλάδους τους. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός. 
 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Έδεσσα: 1ος διαγωνισμός φωτογραφίας water net. O κόσμος του νερού & οι 5 ανθρώπινες αισθήσεις - Διαπολιτισμικές συναντήσεις

Στα πλαίσια του προγράμματος Water.Net IPA-CBC, «ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ " καλούνται ερασιτέχνες φωτογράφοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Έδεσσας, Δήμο Οχρίδας, Αλέξανδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο στην Οχρίδα, σε συνεργασία με τους Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας / Πολιτιστικό Κέντρο.


Μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να εξερευνήσουν την διασυνοριακή περιοχή Water.Net, ένα σταυροδρόμι και προορισμό της βαλκανικής χερσονήσου. Θα είναι σε θέση να πάρουν τις εικόνες που περιγράφουν τη συνύπαρξη και την αλληλεπίδραση του Βαλκανικού κόσμου του νερού & τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις, την πρόκληση του να είναι όλα ίδια και διαφορετικά ταυτόχρονα.


Το θέμα του διαγωνισμού αναφέρεται σε εικόνες:


Φύση & ζωή με το νερό


Διαφορετικές ταυτότητες και κουλτούρες κοντά σε νερό (ντόπιοι, μετανάστες, τουρίστες, κ.λπ.)

Ιστορικές, παραδοσιακές και σύγχρονες γειτονιές και κτίρια κοντά στο νερό


Διαπολιτισμικές συναντήσεις σε δημόσιο χώρο με τη χρήση νερού (αγορές, πάρκα, μουσεία κ.λπ.)


Κύκλος ζωής και καθημερινή ζωή με το νερό
ΚΡΙΤΗΡΙΑ


Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αντανακλούν κάτι πέρα από την τουριστική φωτογραφία. Ιδανικά θα μπορούσαν να δώσουν μια αίσθηση του νερού μέσα από μια αίσθηση πολιτισμού. Συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρχει :

1. αισθητική ποιότητα, 2. Δημιουργικότητα και 3. Συνάφεια με το θέμα του διαγωνισμού. 4. Η φωτογραφία δεν θα πρέπει να έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.
ΧΡΟΝΟΔΙΆΓΡΑΜΜΑ

Υποβολές από 1 Μαρτίου, 2016 έως 1 Ιούνη, 2016.


Κατά την τελευταία εβδομάδα του Μάη 2016, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.


Τον Ιούνιο του 2016, οι βραβευμένες φωτογραφίες και μια επιλογή από άλλες φωτογραφίες θα εμφανίζονται σε μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Water.Net Έργου (Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας, Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης & Σχολή Τουρισμού στην Οχρίδα).

Κατά το άνοιγμα των εκθέσεων τα βραβεία θα απονεμηθούν στους νικητές.
ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ


Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους τους ενήλικες (18) Οι πολίτες της ΕΕ και πολίτες των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ


Για να συμμετάσχετε, οι φωτογράφοι πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση διαγωνισμό φωτογραφίας σε απευθείας σύνδεση και να επισυνάψετε φωτογραφία τους, ο τίτλος της φωτογραφίας, τόπος / πόλη, ημερομηνία φωτογραφία που τραβήχτηκε, το όνομα του φωτογράφου. Μπορείτε να στείλετε επίσης το έντυπο της αίτησης (υπάρχει στο www.edessacity.gr) και το αρχείο φωτογραφίας μέσω e-mail στο: info.edessacity@gmail.com / με Θέμα Έκθεση Water.Net Φωτογραφία 2016


Κάθε συμμετέχων μπορεί να υποβάλει κατ' ανώτατο όριο του 5 φωτογραφίες.


Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε jpeg ή .jpg μορφή και στο αρχικό του μέγεθος και την ανάλυσή τους. Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να αποθηκευθεί από ένα όνομα αρχείου ως λεζάντα (σύντομη περιγραφή) που θα χρησιμοποιηθούν κάτω από την εικόνα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Για παράδειγμα: traditional neighborhood .jpeg


Κάθε φωτογραφία που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό δημοσιεύεται στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μετά την έγκριση του διαχειριστή, υπό την προϋπόθεση ότι πληρεί τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Όταν η συμμετοχή δεν είναι αποδεκτή, ένα σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αποσταλεί στον ενδιαφερόμενο.

Τεχνικές προδιαγραφές: Ο διαγωνισμός δεκτές φωτογραφίες (ψηφιακή) μορφή JPEG, με υψηλή ανάλυση πάνω από 2.500 dpi (2,5mb), κατάλληλο για εκτύπωση σε μέγεθος 70 εκατοστά x 100 εκατοστά το μέγεθος του αρχείου που θα σταλεί μπορεί να είναι έως και 17 mb. Επιτρέπεται ελαφρά επεξεργασία για τη φωτεινότητα, την αντίθεση, μετατροπή μιας έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη και όλες γενικά τις παρεμβάσεις που μπορούν με τη σειρά τους να γίνουν και στο σκοτεινό θάλαμο.


Δεν επιτρέπεται μοντάζ (σύνθεση), προσθέτοντας ψηφιακή κορνίζα και υπογραφή (υδατογράφημα), την αφαίρεση, την προσθήκη των δεδομένων εικόνας και το μερικό αποχρωματισμό (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική παρέμβαση.


Προσθήκες στις φωτογραφίες, όπως τα σύνορα, πλαίσια, υδατογραφήματα, υπογραφές ή σημειώσεις πνευματικών δικαιωμάτων δεν επιτρέπονται. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να υποβάλουν ένα κολάζ φωτογραφιών.ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ


Όλες οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα εξεταστούν από την κριτική επιτροπή. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι:

Water.Net Ομάδα Έργου- Διαχείρισης & 2 εκπρόσωποι από κάθε εταίρο οι οποίοι είναι, ο Δήμος Έδεσσας, ο Δήμος Οχρίδας, το Αλέξανδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο στην Οχρίδα, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας / Πολιτιστικό ΚέντροΗ εργασία των μελών της κριτικής επιτροπής είναι μια εθελοντική συνεισφορά στο 1ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας Water.Net.Τα βραβεία θα απονεμηθούν ως εξής:Waternet Βραβείο "Έδεσσα Καταρράκτες» από το Δήμο Έδεσσας

Waternet Βραβείο "Θεσσαλονίκη Sea View" από Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

Waternet Βραβείο "Λίμνη Οχρίδα" από το Δήμο της ανάθεσης της Οχρίδας


Waternet Βραβείο "Biliana Springs" από FTU Οχρίδα

Waternet Βραβείο "Το νερό του Αλεξάνδρου" από την Ομάδα Έργου Water.και συνοδεύονται από ειδικά αναμνηστικά δώρα.


ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣΜε την υποβολή σε αυτό το διαγωνισμό φωτογραφίας, συμφωνείτε με τους κανόνες εισόδου, καθώς και οι ακόλουθες νομικές προϋποθέσεις:

Οι φωτογραφίες θα πρέπει σαφώς να είναι σχετικές με το θέμα του διαγωνισμού: «Waternet - καθαρό νερό, καθαρά προϊόντα και καθαρές σκέψεις"


Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι οι Εταίροι του Έργου Water.Net ή οποιοδήποτε συνδεδεμένο νομικά μέλος του Water.Net δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε κακή χρήση της εικόνας από οποιονδήποτε τρίτο.


Οι υποβληθείσες φωτογραφίες θα πρέπει να είναι εντελώς πρωτότυπες και το προϊόν εργασίας του συμμετέχοντα, χωρίς να παραβιάζει τα δικαιώματα οποιουδήποτε τρίτου.


Οι συμμετέχοντες εγγυώνται ότι έχουν λάβει άδεια από τα πρόσωπα που απεικονίζονται στις φωτογραφίες τους.


Οι συμμετέχοντες διατηρούν την κυριότητα και τα πνευματικά δικαιώματα για τη μελλοντική χρήση των φωτογραφιών τους. Ωστόσο, αναθέτουν την άδεια στην Ομάδα Έργου του Water.Net για χρήση, αναπαραγωγή, ή την προώθηση τους, χωρίς πληρωμή ή άλλο αντάλλαγμα.


Στους συμμετέχοντες θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τυπωμένες φωτογραφίες δεν θα επιστραφούν σε αυτούς.

Φωτογραφίες με ακατάλληλο περιεχόμενο (άσεμνες, προκλητικό, διαφημιστικό υλικό) δεν θα γίνονται δεκτές. Η ομάδα έργου Water.Net διατηρεί τη διακριτική ευχέρεια ως προς το τι συνιστά ακατάλληλο περιεχόμενο.


Όλες οι φωτογραφίες θα εξεταστούν από την επιτροπή, των οποίων οι επιλογές θα είναι οριστικές. Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να κερδίσουν περισσότερα από ένα βραβεία.

Φορολογικές δηλώσεις 2016: Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση εντός των προσεχών ημερών, οπότε και αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή του συστήματος ΤΑΧΙSnet.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Αρης Παλαιφύτου - Μ Αλ. Αρσενίου 0-1

Δυστοκια για το Αρσενι

Με το φτωχο 0-1 απεδρασε απο την δυσκολη οπως αποδειχτηκε εδρα του Παλαιφυτου ο Μ.ΑΛ.Αρσενιου. Παρολαυτα ομως τσιμπησε τους τρεις πολυτιμους αθμους της νικης και παραμενει ζωντανος στο παιχνιδι της ανοδου στην Α1 κατηγορια.
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook: "Πρωταθλήματα ΕΠΣ Πέλλας"


Ο αγωνας ηταν μετριος ποιοτικα και για τις δυο ομαδες με τους φιλοξενουμενους να εχουν μια υπεροχη στις ευκαιριες και στις φασεις απο τις οποιες ομως μονο μια μετετρεψαν σε γκολ στο 25' με τον Μπαμπη Λασκα να ανοιγει το σκορ.
Η κιτρινομαυρη ταξιαρχια του Ανδρεα Βοιτσιδη που επαιζε κυριως αμυνα καταφερε να οχυρωσει καλα την περιοχη της και θα μπορουσε να παρει και την ισοπαλια.Στον αντιποδα τωρα οι παικτε ς του Κωστα Αλεξανδριδη εχαναν στην τελικη προσπαθεια χωρις ομως να απειληθουν εντονα απο τους αντιπαλους.Οι φιλοξενουμενοι διαμαρτυρηθηκαν και για ενα πεναλτι που δεν τους δοθηκε.

Αριστη η τριπλετα των Ατζαμιδακη,Τετραγωνη Τσαλκανη.

ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΦΥΤΟΥ(Ανδρεας Βοιτσιδης) Προυμας Αρτεμιαδης Ματεντζογλου Γησκιας Μπαρδακς Γκαντσιδης Τσαβαλακογλου Πρεμτσης Ντοκος(65' Σναλλα) Τοσιος Κεσιδης70'(Χατζιδης).

Μ.ΑΛ.ΑΡΣΕΝΙΟΥ (Κωστας Αλεξανδριδης) Καρυπιδης Γ. Ορφανιδης(60' Ιγνατιαδης) Κατιρτζογλου Δημητριαδης Χαραλαμπιδης Ρετζια (80' Καραφουλιδης) Γατσος Λασκα Καρυπιδης Μ.Τσαουσης Ιγνατιδηςε(70' Μιχαηλιδης)


ΧΑΡΑ ΜΑΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΑΟΚ Αλμωπίας: "Eυχαριστούμε τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Λιτοχώρου για την τιμή που μας έκανε"

"Eυχαριστούμε τον Σ.Φ. ΠΑΟΚ Λιτοχώρου για την τιμή που μας έκανε"

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 16 Μαίου

Το ωραίο κι υψηλό... Της Δέσποινας Τσουλφαΐδου

ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΙ ΥΨΗΛΟ -  της Δέσποινας Τσουλφαΐδου για το ialmopia.gr με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης!

Ξεκινούν οι αιτήσεις για νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη 50αρηδων

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχήςTην Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών».

Με το πρόγραμμα επιχορηγούνται γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.

Στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που κατά το 12μηνο πριν τον μήνα υποβολής της αίτησής τους δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις ανέργων, μέσω του προγράμματος, πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού εργαζομένων της επιχείρησης.

Το ύψος της επιχορήγησης διαμορφώνεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος (και στην επιχορήγηση) συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, όπως επίσης οι αποζημιώσεις του Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας. Οι αποζημιώσεις αυτές καταβάλλονται κατά τον μήνα στον οποίο αντιστοιχούν, μέχρι συμπληρώσεως του ανώτατου ποσού της επιχορήγησης.

Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης είναι εννέα μήνες, ενώ μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον εννέα μήνες εφόσον ο εργοδότης υποβάλει σχετική αίτηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της αρχικής επιχορήγησης.

Οι εργοδότες δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας καθώς και το προϋπάρχον προσωπικό τους για το οποίο έχουν δεσμευθεί (μέσω της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής) τουλάχιστον για τρεις μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης.

Το συνολικού προϋπολογισμού 60.000.000 ευρώ για τα έτη 2016-2019 πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (Ε.Λ.Ε.Κ.Π.).

Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής – υπεύθυνη δήλωση, που εμπεριέχει την εντολή κενής θέσης, (μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων του προγράμματος), υπό την προϋπόθεση να έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ της περιοχής τους, με τον οποίο έχουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (e- services). Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ΟΑΕΔ κοινοποιεί στους ενδιαφερόμενους την εγκριτική απόφαση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει επίσης να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης και να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

Ο ΟΑΕΔ, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμα αυτό τη νέα διαδικασία επιλογής υποψηφίων για πρόσληψη ανέργων, προσφέρει στις επιχειρήσεις και στους εργοδότες που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση υπαγωγής, τη δυνατότητα να κάνουν μια προεπιλογή των υποψηφίων που θεωρούν κατάλληλους για τη θέση εργασίας που ανοίγουν, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Οργανισμού και των Βιογραφικών Σημειωμάτων που είναι καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του.

Αναλυτικότερα, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών» αναγράφονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Τοποθέτηση σήμανσης στο Δήμο Αλμωπίας

Στην προμήθεια και τοποθέτηση κάθετης σήμανσης προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας, με στόχο την εύρυθμη κυκλοφορία και την καλύτερη οδική συμπεριφορά σε ολόκληρη την έκταση της περιοχής μας.

Η Δημοτική Αρχή στην προσπάθειά της να βελτιώσει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας προχωρά σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ουσία, ωστόσο για την ομαλή κυκλοφορία στους δρόμους απαιτείται κυρίως η διάθεση συνεργασίας από την πλευρά των οδηγών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις περιοχές των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς σ’ αυτές υπάρχει αυξημένη παρουσία παιδιών και η επικινδυνότητα είναι ακόμα μεγαλύτερη, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και ενημερωτικές πινακίδες για τις Τοπικές Κοινότητες.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μιλώντας για την συγκεκριμένη παρέμβαση κάλεσε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στους δρόμους και να σέβονται τη σήμανση ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστα απρόοπτα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *