Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΑΣΚΕΜ: H 1η των μικρών "Panthers" και ο Αγιασμός της ομάδας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

ΕΚΑΣΚΕΜ: H 1η των μικρών "Panthers" και ο Αγιασμός της ομάδας 

Έτσι θα γίνουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές

 
Αρχίζει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές. Πολλά είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα με κυρίαρχο σύνθημα την απλή αναλογική, τον τρόπο που θα εφαρμοστεί αυτή, αν ο δήμαρχος θα έχει κάποιο bonus και βέβαια πόσους υποψήφιους μπορεί να διαθέτει ένα ψηφοδέλτιο. 

Μέχρι σήμερα με το σχέδιο «Καλλικράτης» κάθε επικεφαλής παράταξης έπρεπε για να έχει πιθανότητες εκλογής να έχει τουλάχιστον 60 υποψήφιους στο κεντρικό ψηφοδέλτιο με ποσόστωση ανά πρώην Δήμο. Επίσης σε κάθε Δημοτική Κοινότητα έπρεπε να έχει πλήρες ψηφοδέλτιο και για κάθε Τοπική Κοινότητα, επίσης ικανό και αναγκαίο αριθμό υποψηφίων για τα Τοπικά Συμβούλια.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι σ’ ένα συνδυασμό δίνουν ένα προβάδισμα αλλά παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα. Εφόσον κανένας από τους διεκδικητές δεν συγκεντρώσει το 50,01% των ψήφων που απαιτούνται στον πρώτο γύρο των εκλογών, θα γίνει η τελική αναμέτρηση σε δεύτερο γύρο των δυο πρώτων του α΄ γύρου. 

Ο Δήμαρχος που εκλέγεται με το σημερινό εκλογικό σύστημα έχει ισχυρή πλειοψηφία με τους 16 πρώτους από το κεντρικό ψηφοδέλτιο σε σύνολο 27 να μπαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ίδιο για τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων. 

Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αλμωπίας κρίθηκαν λοιπόν στο Β’ γύρο με τον Δημήτρη Μπίνο να παίρνει την ισχυρή πλειοψηφία των 16 εδρών και την αντιπολίτευση των τριών παρατάξεων να παίρνει μόλις 11 έδρες. Με το νέο εκλογικό σύστημα αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξανασυμβεί. Βέβαια οι αλλαγές που είχαμε σε αυτή την δημοτική περίοδο έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα απλής αναλογικής μιας και από την Δημοτική αρχή για διαφόρους λόγους φαίνεται όχι έχουν διαφοροποιεί 4 δημοτικοί σύμβουλοι (Χρήστος Χουρσόγλου, Απόστολος Ουραγτζόγλου, Χρήστος Μπάτσης και Δημήτρης Βέσκος) 

Έρχεται η “ανόθευτη” αναλογική 

Από την πρώτη στιγμή στο Σύριζα μιλούσαν για την εφαρμογή της απλής αναλογικής χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ωστόσο υπήρξε ο αντίλογος, κυρίως από την πλευρά των δημάρχων, πως το μέτρο αν και δίκαιο θα φέρει ακυβερνησία στους δήμους. Φαίνεται όμως σύμφωνα με πληροφορίες μας πως στο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση τον Σεπτέμβριο του 2017 δεν θα υπάρχει κανένα bonus εδρών, γι’ αυτόν που εκλέγεται δήμαρχος. Δηλαδή τα Δημοτικά Συμβούλια και τα συμβούλια στις Δημοτικές Κοινότητες θα εκλέγονται από τον πρώτο γύρο και ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί θα πρέπει ν’ αναζητήσει συνεργασίες για να διοικήσει το δήμο, αν δεν καταφέρει με την πρώτη να σχηματίσει πλειοψηφία. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια όπως και η αλλαγή της νοοτροπίας στο τρόπο διοίκησης που ισχύει μέχρι σήμερα.

Με λίστα οι εκλογές στις Τοπικές Κοινότητες 

Με το σχέδιο «Καλλικράτης» οι Τοπικές Κοινότητες αποτελούσαν «αγκάθι» για τους υποψήφιους δημάρχους που ήθελαν να διεκδικήσουν τη διακυβέρνηση των δήμων, γιατί ήταν πολύ δύσκολο να βρουν ανθρώπους να στελεχώσουν ψηφοδέλτια, για παράδειγμα σε 21 χωριά που έχει η Αλμωπία.
Στο τραπέζι του διαλόγου έπεσε η πρόταση να καταργηθούν τα ψηφοδέλτια στα χωριά, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό όμως θ’ αποδυνάμωνε τη φωνή των κοινοτήτων στην κεντρική διοίκηση, έτσι πλέον η πρόταση την οποία θα υποστηρίξει η κυβέρνηση στη διαβούλευση με τα κόμματα, είναι σε κοινότητες μέχρι 1.000 κατοίκους να υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο που δεν θ’ ανήκει σε καμία παράταξη και ο κόσμος έτσι να επιλέγει τους καλύτερους, που θα τον εκπροσωπήσουν στα Τοπικά Συμβούλια. Η δεύτερη πρόταση όμως μιλά για ενιαίο ψηφοδέλτιο σε κάθε δημοτική ενότητα, δηλαδή στην δημοτική κοινότητα Αριδαίας και στην δημοτική κοινότητα Εξαπλατάνου με αντιπροσώπευση ενός ατόμου ανά τοπική κοινότητα. Παρακάτω θα σας ενημερώσουμε με παραδείγματα για τον Δήμο Αλμωπίας. 

Η τετραετία και ο χρόνος των εκλογών 

Με τα παραπάνω δεδομένα ο αριθμός των υποψηφίων μειώνεται αισθητά, περί τα 100 άτομα το πολύ για ένα πλήρες ψηφοδέλτιο. Στο νέο νομοσχέδιο θα καταργείται η πενταετία που ισχύει σήμερα και η δημοτική θητεία θα επιστρέψει στην κανονικότητα, δηλαδή τετραετία όπως είχαμε συνηθίσει.
Ωστόσο μέσα στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη φάση να κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση, δεν θ’ αναφέρεται ο χρόνος των εκλογών αφού κανονικά αυτές πρέπει να γίνουν τον Μάιο του 2019. Η ημερομηνία αυτή όμως δεν θεωρείται δεδομένη, αφού οι πολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με το σκεπτικό ότι η νέα θητεία δεν μπορεί να ξεκινάει Σεπτέμβριο όπως έγινε το 2014, μάλλον στέλνουν τις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019. 

Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο θα ενισχύονται οι αρμοδιότητες των δήμων, που πιθανότατα εφόσον η χώρα πάει καλά, αυτό να συνοδεύεται με μεταφορά πόρων από τη κεντρική διοίκηση.


Τα παραδείγματα στην Αλμωπία 

Κατά τα φαινόμενα αν οι προηγούμενες εκλογές θα γινόντουσαν με το σύστημα της απλής και ανόθευτης αναλογικής το εκλογικό όριο για κάθε έδρα θα ήταν το 2,7%. Άρα με βάση τα αποτελέσματα οι συνδυασμό του Ανδρέα Κόγιου και του Νίκου Φτίκα υποστηριζόμενου από το ΚΚΕ δεν θα έπαιρναν έδρα μιας και ο πρώτος έλαβε 2,36% και ο δεύτερος 1,84%. Από εκεί και πέρα ο συνδυασμός του κυρίου Σηφάκη ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία που έλαβε 16,31% στις εκλογές θα ελάμβανε 4 έδρες αντί για 2 που έχει σήμερα. Όλοι καταλαβαίνουμε την δύναμη που θα αποκτούσε αυτός ο συνδυασμός. Ο Δημήτρης Πασόης με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ θα ελάμβανε 10 έδρες έναντι 8 που έχει σήμερα και η δημοτική αρχή του Δημήτρη Μπίνου θα ελάμβανε 13 έδρες παίρνοντας 43,23%. Πάντως άξιο αναφοράς ότι σήμερα η δημοτική αρχή μετρά 12 συμβούλους οπότε θα ήταν σε καλύτερη θέση. Από εκεί και πέρα και με βάση την πρόταση της πρότασης της κυβέρνησης που αναφέρει ότι θα υπάρχει κοινό ψηφοδέλτιο ανά δημοτική ενότητα με εκπροσώπηση ενός εκλεγμένου από κάθε χωριό, η κατάσταση στον Δήμο Αλμωπίας αναφορικά με την συγκρότηση ψηφοδελτίου είναι η ακόλουθη: 

Δημοτική ενότητα Αριδαίας: Μετονομάζεται σε Δημοτική Κοινότητα Αριδαίας και σε αυτή θα συγχωνευτούν οι ακόλουθες τοπικές κοινότητες 

Αλώρου, Αψάλου, Βορεινού, Γαρεφείου, Δωροθέας, Λουτρακίου, Λυκοστόμου, Μεγαπλατάνου, Ξιφιανής, Όρμας, Πιπεριάς, Πολυκάρπης, Προμάχων, Σαρακηνών, Σωσάνδρας και Τσάκων. 

Συνολικά η νέα δομή θα έχει 16 εκλεγμένους από κάθε πρώην τοπική κοινότητα και 5 από την πόλη της Αριδαίας και την Υδραία. Σύνολο 21 σύμβουλοι. Θα σχηματίζονται σε σώμα και ένας εξ αυτών θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας. Θα έχει δικαίωμα λόγου και ψήφου στο δημοτικό συμβούλιο για όλα τα θέματα της Δημοτικής ενότητας Αριδαίας. Ακόμη θα έχει αμοιβή εν ενεργεία αντιδημάρχου. Τέλος οι αποφάσεις του συμβουλίου δεν θα είναι συμβουλευτικές αλλά δεσμευτικές στον Δήμο και σαφώς και θα έρχεται ένα ποσό από την πολιτεία το οποία θα είναι δεσμευμένο στο όνομα της δημοτικής ενότητας και δεν θα μπορεί τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν αλλού. Η ίδια κατάσταση θα ακριβώς και στην Δημοτική κοινότητα Εξαπλατάνου η οποία θα αποτελείται από τα ακόλουθα χωριά: 

Εξαπλάτανος, Αρχαγγέλου, Θεοδωράκι, Θηριόπετρα, Ίδα, Κωσταντία, Μηλιάς, Νερόμυλων, Νότιας, Περίκλειας, Φιλώτειας, Φούστανης και Χρυσής.
Συνολικά η νέα δομή θα 13 τοπικούς συμβούλους, έναν από κάθε χωριό. Θα σχηματιστούν σε σώμα και ένας εξ αυτών θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας. 
 
 
Ειδική ανάλυση από την εφημερίδα μας για τον ΔήμοΑλμωπίας   | meapopsi.gr

Γιάννης Σηφάκης: Στη ΝΔ καταπίνουν …το κουκούτσι συνεχώς και χαίρονται

Η αντιστροφή του πολιτικού κλίματος φέρνει τα στελέχη της ΝΔ σε πανικό και τους αναγκάζει να πέφτουν από λούμπα σε λούμπα… Εκτίθενται για τα αγροτικά στην Πέλλα, πρώτα το κλιμάκιο βουλευτών της πριν λίγες μέρες και τώρα ο υπεύθυνος της στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουλίου θα δοθούν κανονικά , όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου στη ΔΕΘ και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο

Ειλικρινά προκαλεί απορία πόσο αδιάβαστοι πιάνονται οι υπεύθυνοι της ΝΔ στην Πέλλα και στην Κεντρική Μακεδονία. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάθε εκδήλωση τους οδηγείται σε παταγώδη αποτυχία (όπως η πρόσφατη επίσκεψη τριών βουλευτών της ΝΔ για τα αγροτικά θέματα). Όπως στην επίθεση εναντίον μας ( κυρίως εναντίον μου) για τους δύο αξονικούς τομογράφους που έρχονται στην Πέλλα και προκηρύσσονται άμεσα . Αλλά και σε αρκετούς ακόμη τομείς.

Μπροστά στην απόλυτη αδυναμία τους να κάνουν «σοβαρή» αντιπολίτευση τόσο σε όλη την χώρα ( ιδιαίτερα μετά την απόλυτη διάψευση της καταστροφολογίας τους όσον αφορά την οικονομία και τις αξιολογήσεις από τους θεσμούς) αλλά και στην Πέλλα ( που οι πολιτικές τους την καταδίκασαν να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στον πίνακα όσον αφορά το βιωτικό επίπεδο σε όλη τη χώρα) όποτε εκφράζουν δημόσιο λόγο εκτίθενται παταγωδώς.

Τελευταίο κρούσμα της αποτυχίας τους η δήλωση του υπεύθυνου οργάνωσης ΝΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ηλία Πλιόγκα όσον αφορά την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών από τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουλίου. Χωρίς να φροντίσει στοιχειωδώς να ενημερωθεί, κατηγορεί την κυβέρνηση για θέμα που έχει ήδη λυθεί και έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου στην ΔΕΘ. Για το θέμα αυτό έχει επίσης εκδοθεί δελτίο τύπου και από το γραφείο Υπουργού αλλά και από τους κυβερνητικούς βουλευτές των εμπλεκόμενων Νομών.

Το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής, που συστήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού, οδηγεί σε αποζημιώσεις και ο Υπουργός δήλωσε στην ΔΕΘ ότι το αποδέχεται. Ανακοινώθηκαν ακόμη και οι ποικιλίες στις οποίες αφορά η αποζημίωση.

Αυτή την στιγμή γίνονται οι αναγκαίες διαδικασίες για την υλοποίηση της απόφασης και άμεσα θα ενημερωθεί λεπτομερώς ο αγροτικός κόσμος.

Το μόνο που μένει και από αυτή την υπόθεση είναι η απόλυτη διάψευση των λεγομένων των στελεχών της ΝΔ που στα χνάρια του προέδρου τους Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου τους του ανεκδιήγητου Άδωνι Γεωργιάδη παραπληροφορούν, καταστροφολογούν και επενδύουν στην άγνοια και στην δημιουργία αναστάτωσης στην κοινωνία, μια κοινωνία που κάθε μέρα και περισσότερο τους καταλαβαίνει και τους απομονώνει.

Ιδιαίτερα ο αγροτικός κόσμος της Κεντρικής Μακεδονίας απομονώνει αυτούς που με την διατήρηση το 2014 στην ΚΑΠ των ιστορικών δικαιωμάτων καταδίκασαν τις δενδρώδεις καλλιέργειες να μην παίρνουν επιδοτήσεις, που συνέβαλαν στην διάλυση κάθε έννοιας συνεργατισμού και οδήγησαν τον αγρότη να παρακαλάει αντί να οργανωθεί και να διεκδικήσει και δημιούργησαν δομικά προβλήματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν άμεσα ( όπως είναι η καλλιέργεια 400.000 τόννων επιτραπέζιου ροδάκινου όταν δεν εξασφάλισαν την δυνατότητα την τελευταία 15ετία να πουληθούν σε αγορές πάνω από το 150.000 τόνους ετησίως).

Η κοινωνία βλέπει ότι , μέσα σε δύσκολες συνθήκες, ψήφισε μια κυβέρνηση που πάλεψε, παλεύει, καταφέρνει να σταθεροποιήσει την χώρα μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, αναβάθμισε το διεθνές κύρος της ( βλέπε επισκέψεις στη Ελλάδα πολλών σημαντικών ηγετών τα δύο τελευταία χρόνια και στήριξη της χώρας), επανέφερε την χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης με μείωση της ανεργίας και θα βγάλει την χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων που οι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ της βάλανε και την διέλυσαν.

Και το κυριότερο ότι αποτελείται από ανθρώπους που δεν ήταν γόνοι προυχόντων και τα έβαλε με την συσσωρευμένη διαπλοκή, την λαμογιά , την μεγάλη φοροδιαφυγή, το πελατειακό κράτος που στήριξαν και στηρίζουν ακόμη οι κύριοι της ΝΔ και έχουν το θράσος να μας βγάζουν και την γλώσσα.

Είμαι βέβαιος ότι και το φθινόπωρο του 2019 που θα κληθεί ο λαός να συγκρίνει πολιτικές και πράξεις θα συνεχίσει να τους απομονώνει δίνοντας στην κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα να συνεχίζει να παλεύει για να κάνει την Ελλάδα μια «κανονική» Ευρωπαϊκή χώρα με δίκαιη ανάπτυξη με νέο παραγωγικό πρότυπο βασισμένο στην ποιότητα, στην καινοτομία, στην εργασία και στην δίκαιη ανακατανομή των ωφελειών.

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας Τοπικών Κοινοτήτων Βορειοδυτικού Άξονα (Προμάχοι, Πιπεριά) του Δήμου Αλμωπίας»

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου «Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας Τοπικών Κοινοτήτων Βορειοδυτικού Άξονα (Προμάχοι, Πιπεριά) του Δήμου Αλμωπίας», το οποίο εξασφαλίστηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή επί Υπουργίας κ. Γιώργου Καρασμάνη.

Ο προϋπολογισμός του παραπάνω έργου ανέρχεται σε 501.848 ευρώ και περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση δύο αγροτικών δρόμων: Ένα τμήμα 3,5 χιλιομέτρων που συνδέει Πιπεριά – Αριδαία και ένα τμήμα 2 χιλιομέτρων στο αγρόκτημα των Προμάχων.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου, παρά τις ανησυχίες κάποιων ανθρώπων οι οποίοι διαψεύστηκαν με την υλοποίησή του και την παράδοση προς χρήση στους συμπολίτες μας αγρότες. Οι προτάσεις της Δημοτικής μας Αρχής αξιοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή από τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Γιώργο Καρασμάνη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά και με τον οποίο διατηρούμε μία άψογη συνεργασία η οποία όπως φαίνεται έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε κανένα πρόγραμμα να πάει χαμένο και να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν, διεκδικώντας δυναμικά το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας».

Αφιέρωμα: Εκεί που δοξάστηκαν τα ελληνικά όπλα - Η Μάχη του Ρίμινι

Στρατιωτική αναμέτρηση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κατά την οποία δοξάστηκαν τα ελληνικά όπλα. Διεξήχθη από τις 13 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 1944 επί ιταλικού εδάφους, στο πλαίσιο της συμμαχικής Επιχείρησης Ελαία (Operation Olive). Είχε ως αντικειμενικό σκοπό τη διάσπαση της λεγόμενης «Γοτθικής Αμυντικής Γραμμής», που είχαν συμπήξει οι υποχωρούντες Γερμανοί.

Μετά την κατάληψη της Ρώμης από τα συμμαχικά στρατεύματα (4 Ιουνίου 1944), οι γερμανικές δυνάμεις που στάθμευαν στην Ιταλία συμπτύχθηκαν επί της «Γοτθικής Αμυντικής Γραμμής», που εκτεινόταν από την Πίζα έως το Ρίμινι στις ακτές της Αδριατικής. Την εκτέλεση της Επιχείρησης Ελιά ανέλαβαν η 5η Αμερικανική Στρατιά υπό τον αντιστράτηγο Μαρκ Κλαρκ στα δυτικό τομέα και η 8η Βρετανική Στρατιά υπό τον αντιστράτηγο σερ Όλιβερ Λις στον ανατολικό τομέα, ο οποίος εκτεινόταν έως την Αδριατική Θάλασσα.

Στην 8η Βρετανική Στρατιά είχε ενταχθεί η 3η Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία, αποτελούμενη από τρία τάγματα πεζικού, με διοικητή τον συνταγματάρχη Θρασύβουλο Τσακαλώτο (1897-1989). Η μονάδα αυτή είχε συγκροτηθεί στη Μέση Ανατολή μετά το Εαμικό στασιαστικό κίνημα της 6ης Απριλίου 1944 και αποτελείτο κυρίως από νομιμόφρονες προς την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση του Εμμανουήλ Τσουδερού, αξιωματικούς και στρατιώτες. Η Ταξιαρχία μεταφέρθηκε στο Τάραντα στις 11 Αυγούστου 1944 και από εκεί σιδηροδρομικώς στο χωριό Κατόλικα, 20 χιλιόμετρα νοτίως του Ρίμινι, όπου από τις 8 Σεπτεμβρίου ανέλαβε τον παραλιακό τομέα, ενταχθείσα αρχικά υπό τις διαταγές της 2ης Νεοζηλανδικής Μεραρχίας και στη συνέχεια υπό τη 1η Καναδική Μεραρχία. Το ίδιο βράδυ, αλλά και στις 10 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε κάτω από εχθρικά πυρά, τα οποία απέκρουσε επιτυχώς. Την περιοχή του Ρίμινι υποστήριζαν μονάδες της 76ης Μηχανοκίνητης Στρατιάς της Βέρμαχτ, υπό τη διοίκηση του στρατηγού Τράουγκοτ Χερ.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου η ελληνική ταξιαρχία πέρασε στην αντεπίθεση. Υποστηριζόμενη από το πυροβολικό και τα τεθωρακισμένα των συμμάχων είχε ως αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της πόλης του Ρίμινι. Οι Γερμανοί αμύνονταν λυσσωδώς, αλλά η ελληνική επίθεση υπήρξε θυελλώδης. Στις 15 Σεπτεμβρίου οι άνδρες του Τσακαλώτου επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο του Ρίμινι, το οποίο κατέλαβαν μετά από τριήμερη μάχη. Ο δρόμος για το Ρίμινι ήταν ανοιχτός. Στις 4:30 μ.μ. της 20ης Σεπτεμβρίου το 2ο Τάγμα της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας ανέτρεψε τη γερμανική αντίσταση και τις πρωινές ώρες της 21ης Σεπτεμβρίου εισήλθε πρώτο στο Ρίμινι, όπου ύψωσε την ελληνική σημαία στο Δημαρχείο της πόλης. Ακολούθησαν ευθύς αμέσως το 1ο και το 3ο Τάγμα. Στις 7:30 π.μ. ο Δήμαρχος του Ρίμινι παρέδωσε άνευ όρων την πόλη δια πρωτοκόλλου στον διοικητή του 2ου Λόχου του 3ου Τάγματος, λοχαγό Μιχαήλ Αποστολάκη. Οι συνολικές απώλειες της ελληνικής Ταξιαρχίας στις εννιά ημέρες που διάρκεσε η Μάχη του Ρίμινι ανήλθαν σε 116 νεκρούς (10 αξιωματικοί και 106 οπλίτες) και 316 τραυματίες (23 αξιωματικοί και 293 οπλίτες).

Ο Διοικητής των Συμμαχικών Στρατευμάτων στην Ιταλία, βρετανός στρατάρχης Χάρολντ Αλεξάντερ, σε έκθεση του με τον τίτλο «Οι Σύμμαχοι Στρατοί στην Ιταλία από τις 3 Σεπτεμβρίου 1943 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 1944» σημειώνει για τη δράση της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας τα εξής:


Στις 20 Σεπτεμβρίου, έπειτα από πάλη χωρίς ελπίδα, εκκαθαρίσθηκε το Σαν Φορτουνάτο και στη διάρκεια της νύχτας οι Έλληνες, υπό τη διοίκηση της 1ης Καναδικής Μεραρχίας, εισήλθαν στο Ρίμινι. Ήμουνα ευτυχής, γιατί η επιτυχία αυτή είχε τόσο έγκαιρα λαμπρύνει τα πεπρωμένα της ηρωικής αυτής χώρας, που ήταν η μόνη μαχόμενη σύμμαχος στο πλευρό μας σε στιγμές ζοφερές και γιατί μία νέα νίκη στην Ιταλία είχε προστεθεί στη δόξα που αποκτήθηκε στα βουνά της Αλβανίας. 
 
 
 
απο το sansimera.gr

Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί οι κάρτες διαρκείας του Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Εδεσσαϊκός

Σε κυκλοφορία έχουν τεθεί οι κάρτες διαρκείας - ενίσχυσης του Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Εδεσσαϊκός, για την αθλητική χρονιά 2017-18. Η αξία της κάρτας είναι 10 ευρώ. 

Αχτσιόγλου: Προγράμματα εργασίας για "μπλοκάκηδες", απλήρωτους και ανέργους

Η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως τα τρία νέα προγράμματα για αμειβόμενους με μπλοκάκι, "εγκλωβισμένους" και άνεργους θα υλοποιηθούν το αμέσως μέσα στο επόμενο διάστημα

«ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΙΑ 2017»

ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΙΑ 2017:

Τουρνουά 3 on 3 στη Σκύδρα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης "Ε.Ο.Κ" και το MILKO σε συνεργασία με το δήμο Σκύδρας και τον Α.Σ. ΣΚΥΔΡΑΙΚΟΣ διοργανώνει το ετήσιο αθλητικό MILKO Τουρνουά 3on3 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Σε όλους τους παίκτες απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα , γιατί αξία έχει η διασκέδαση και όχι η διάκριση. Γονείς , φίλοι , φίλαθλοι και όσοι αγαπούν το BASKET θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν όλες τις προσπάθειες από κοντά.

Αν λοιπόν λατρεύεις το BASKET , είσαι αγόρι ή κορίτσι 8 έως 18 ετών λάβε μέρος με την ομάδα του σχολείου σου , του σωματείου σου ή απλά με την ομάδα της παρέας σου στο MILKO Τουρνουά 3on3.

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι οι δικαιούχοι

Από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, δικαιούχοι του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του.

Οι Ακρίτες Αλμωπίας στο Πολιτιστικό 2ήμερο Θεοδωρακείου

Π.Λ.Ο. "Ακρίτες Αλμωπίας" - Παρασκευη 22 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό 2ήμερο Θεοδωρακείου μετα από πολλά χρόνια!

Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεδρίαση του ΣΕΑΣ μίλησε για όλα

Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεδρίαση του ΣΕΑΣ μίλησε για όλα

EKAΣΚΕΜ:Αποτελέσματα στον Δ' Ομιλο(20/9)

Στο μοναδικό όμιλο που είχε παιχνίδια μεσοβδόμαδα για το κυπελλο ο Εδεσσαϊκος πήρε την 3η νίκη του απέναντι στο Φίλιππο ενώ οι Ίκαροι έκαναν το 4στα 4 απέναντι στον Αθλο Αλεξάνδρειας.Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *