Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΑΣΚΕΜ: Δείτε το πρόγραμμα της Α' και Β' κατηγορίας ανδρών του Σαββάτου 28/1

ΕΚΑΣΚΕΜ: Δείτε το πρόγραμμα της Α' και Β' κατηγορίας ανδρών

Ανακοίνωση για υπολειτουργία των νοσοκομείων της Πέλλας

Με αφορμή την έλλειψη αξονικού τομογράφου στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών αλλά και την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, έρχονται στην επιφάνεια τραγικές καταστάσεις που επικρατούν στα θέματα της υγείας των κατοίκων της Πέλλας.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει την λειτουργία των μονάδων υγείας στην τύχη τους. Λειτουργούν με αυτόματο πιλότο και με το φιλότιμο των εργαζόμενων σ΄ αυτές.

Η υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων από την Κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση. Οι ελλείψεις υλικών, η αδυναμία αποκατάστασης των βλαβών του μηχανικού εξοπλισμού, υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. Η έλλειψη προσωπικού, παρά τις συνεχόμενες εξαγγελίες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Στην διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου μας κ. Γενημματά στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, ο αναπληρωτής Πρόεδρος παρουσίασε μια «εικονική» πραγματικότητα, προκειμένου να αποκρύψει τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί από την εγκατάλειψη της κυβέρνησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το ΠΑΣΟΚ, είναι περήφανο για το έργο που έχει επιτελέσει στον τομέα της Υγείας στο Νομό. Οι πολίτες της Πέλλας την δεκαετία του ΄80 και ΄90 απέκτησαν πρόσβαση στη δημόσια υγεία, με την κατασκευή δύο υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά. Αυτό το έργο πρέπει να το υπερασπιστούμε.


Κλείνοντας, μια σύσταση προς τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές: Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και υποχρέωση του κράτους προς τους πολίτες και δεν επιτρέπετε να το στερούνται, εξαιτίας της μεταξύ τους διαμάχης για ποιανού πρόταση θα επικρατήσει(επιλογή του Προέδρου, που πρέπει να πάει ο αξονικός τομογράφος κ.α.) Στις πλάτες της υγείας των πολιτών της Πέλλας, δεν επιτρέπονται πολιτικές σκοπιμότητες. Αυτή η διαμάχη έχει και ως αποτέλεσμα, να είμαστε ο μοναδικός νομός Πανελλαδικά που τα νοσοκομεία δεν έχουν Διοικητή και να υπάρχει αδυναμία λειτουργίας σε θέματα αποκλειστικής του αρμοδιότητας(προσλήψεις κ.α.).


Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΠΕΛΛΑΣ

Κοπή πίτας Μακεδονικού Έδεσσας

Σε πολύ όμορφο κλίμα έγινε η κοπή της βασιλόπιτας για τα μέλη του Μακεδονικού Έδεσσας την Τετάρτη το βράδυ στο ψητοπωλείο "Χωριάτικο".

Χορός ειδικού σχολείου Αριδαίας

 
…για τους μικρούς μας ήρωες…

Πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών - Εν αναμονή αποφάσεων στην Κεντρική Μακεδονία

Το απόγευμα της Παρασκευής (27/01), οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας σε προγραμματισμένη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς, αναμένεται να δώσουν το τελικό σύνθημα για το στήσιμο των μπλόκων τους. Πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.


Σε ετοιμότητα -και πιο άρτια συντονισμένοι- φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας, ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς, Λαγκαδάς και Δερβένι.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο (28/01) πρόκειται να στήσουν το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, αγρότες της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα, αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ, όπως επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανεστίδης τόνισε ότι «η συγκρότηση της συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας είναι καλή ιδέα, αλλά παραμένει μια ιδέα, αφού δεν έχει να επιδείξει πράξεις και έργα πρώτα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β΄Χαλάστρας, Αχιλλέας Καμπούρης, που πέρυσι ηγείτο του μπλόκου στα Μάλγαρα και συμμετέχει και φέτος ως ένας εκ των δύο επικεφαλής, ενώ είναι και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, διευκρίνισε ότι «πέραν των όσων ήδη γνωστοποιήθηκαν, η χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση στα Μάλγαρα αποφάσισε επίσης να συμμετέχει αύριο στη σύσκεψη στο Πολύκαστρο». Πρόσθεσε δε ότι «μπορεί μεν να στήνετε το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, αλλά δεν αποκλείεται πέραν της όποιας χιλιομετρικής απόστασης μας χωρίζει από ένα άλλο, να μεταβούν δυνάμεις σε αυτό, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο».

Στην Πέλλα, οι συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στο Κιλκίς φαίνεται σε ότι σε πρώτη φάση θα στηθεί το γνωστό μπλόκο στην είσοδο της πόλης και σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να μεταβούν σε άλλο σημείο.

Από την πλευρά τους οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία) έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση την προσεχή Κυριακή στις 18:00.

Στη Χαλκιδική, συνεχίζεται η συγκέντρωση τρακτέρ στους Μύλους Ευγενίου στην Τρίγλια και απόφασή τους είναι να κινηθούν με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, αναμένεται να μαζευτούν ξανά πιθανόν το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων που κάνουν ή θα κάνουν την τρέχουσα εβδομάδα. Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται -σύμφωνα με αποτελέσματα γενικών συνελεύσεων σε περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας- είναι η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου στην 10η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτοροφίας και Πτηνοτροφίας "Ζοοtechnia" που ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 2/2. Άλλωστε -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- λένε «ναι σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αλλά χωρίς το κλείσιμο δρόμων».

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι αγρότες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να σταθμίσουν την κατάσταση και να δουν πως θα κινηθούν. Πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν, «παρακολουθούν στενά τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο κινητοποιήσεων».

 
 
www.newsbomb.gr

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα αγώνων του Σαββατοκύριακου 28 & 29/1

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Δείτε το πρόγραμμα αγώνων του Σαββατοκύριακου 28 & 29/1

Δήμος Αλμωπίας: Δημιουργία μουσείου και αξιοποίηση του Κάστρου της Χρυσής

Την δημιουργία μουσείου στο κτίριο που παλαιότερα στέγαζε το σχολείο της Χρυσής, έχει δρομολογήσει ο Δήμος Αλμωπίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμο Σωτηριάδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου επισκέφθηκαν τον συγκεκριμένο χώρο. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Ιασωνίδης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο χώρος βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ωστόσο είναι απαραίτητο να καθαριστεί και να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να εξοπλιστεί.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός θεματικού μουσείου, που θα σχετίζεται με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και την ιστορία και λαογραφία της Μικράς Ασίας σε συνεργασία και με τον Σύλλογο που δραστηριοποιείται στο χωριό και άλλων τοπικών Συλλόγων. Φυσικά, αυτές είναι μόνο κάποιες από τις σκέψεις που υπάρχουν και είναι βέβαιο ότι στην πορεία θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες ιδέες σε συνεργασία πάντα με την τοπική κοινωνία και τους φορείς του χωριού.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στον επισκέπτη της Αλμωπίας περισσότερες επιλογές κατά τη διαμονή του. Η Χρυσή μπορεί να παρέχει πολλές δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού, καθώς έχει και το φημισμένο Κάστρο που χρονολογείται στην εποχή του Βυζαντίου και για το οποίο έχει γίνει μελέτη ανάδειξης και αποκατάστασης αξίας 83.000 ευρώ από πρόγραμμα interreg. Στα πλαίσια λοιπόν της ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης, θα οργανώσουμε ένα μουσείο σε αυτόν τον υπέροχο χώρο ο οποίος αν αξιοποιηθεί σωστά θα αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας. Το επόμενο διάστημα θα δρομολογήσουμε τις εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού, ώστε να προχωρήσει αυτή η ιδέα, την οποία θα υλοποιήσουμε με τη βοήθεια των φορέων και όλων των κατοίκων του χωριού».

Πρόσκληση συμμετοχής ομάδων κι αρμάτων καρναβαλιστών στο Σκυδραϊκό Καρναβάλι 2017

Σε συνέχεια των προετοιμασιών και των συζητήσεων για την άρτια και πολυσυμμετοχική διοργάνωση του Σκυδραϊκού Καρναβαλιού 2017 και μάλιστα μετά τη διευρυμένη σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017,ο Δήμος Σκύδρας προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με ομάδες κι άρματα στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2017 που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σκύδρας.

Προσκαλούμε, λοιπόν, συλλόγους, σωματεία, καταστήματα ή πρωτοβουλίες πολιτών να δηλώσουν και να καταθέσουν εγγράφως τη συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.

Πληροφορίες και διευκρινήσεις παρέχονται από το στέλεχος του Δήμου Σκύδρας Χαρούλα Γραμματοπούλου: 2381351876 και τους Αντιδημάρχους, Μιχάλη Λαουντό: 2381351803, κινητό: 6980414242 και Μαρία Γιακαμόζη: 2381351804, κινητό:6980414343.Προσκαλούμε, επίσης, τις συμπολίτισσες, τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες μας, μικρούς και μεγάλους, για να διασκεδάσουμε και για να ψυχαγωγηθούμε αναβιώνοντας το παραδοσιακό, αυθεντικό καρναβάλι βασισμένο στα πατροπαράδοτα ήθη κι έθιμα του λαού μας.

Συνέντευξη: Γιώργος Μουρουζίδης "Ευτυχώς απέφυγα τα χειρότερα..."

Ο υψηλοσωμος σεντερ φορ της Δοξας Μαυροβουνιου που τραυματιστηκε στον κυριακατικο αγωνα με το Μανδαλο υπεβληθη σε μαγνητικη εξεταση και τα νεα ευτυχως ητα θετικα σε σχεση με τα αναμενομενα.

Νομοθετική ρύθμιση: Το αργότερο σε 60 ημέρες η πληρωμή των αγροτών από τους εμπόρους

Νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος καθυστέρησης  των πληρωμών προς τους αγρότες κατά τις εμπορικές συναλλαγές των νωπών και ευπαθών προϊόντων, προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Κτήμα Βίωμα στην έκθεση Κηποτέχνικα 2017

Το Κτήμα Βίωμα συμμετέχει στην έκθεση Κηποτέχνικα 2017, που θα διοργανωθεί από τις 10 έως και τις 12 Φεβρουαρίου στο MEC Παιανίας.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο Α1 13

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *