Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Μ.Αλ. Λεπτοκαρυάς: "Συγχαρητήρια σε ΠΑΟΚ Αλμωπίας και Ίκαρους Γιαννιτσών για την άνοδο στην Α' ΕΚΑΣΚΕΜ"

Ο Α.Σ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ θέλει να συγχαρεί την πρωταθλήτρια ομάδα της Β ΕΚΑΣΚΕΜ των ΙΚΑΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ για την αξιόλογη πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα όπως επίσης συγχαίρει και την ομάδα του ΠΑΟΚ ΑΛΠΩΠΙΑΣ για την επάξια κατάκτηση της δεύτερης θέσης και την άνοδο στην Α' κατηγορία .

"Αναστενάζουν" τα καζίνο των Σκοπίων. "Εξαγωγή" εκατομμυρίων ευρώ από Έλληνες επισκέπτες

Με γνωστά ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών και δωρεάν προσφορά φαγητού και ποτού, οι καζινάρχες των Σκοπίων απομυζούν ό,τι έχει απομείνει από τη συρρικνωμένη οικονομία της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως της Θεσσαλονίκης, αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναδρομές: Το τρένο της Καρατζόβας

Μια πόλη που φτιάχτηκε από τους… Γίγαντες, κατοικήθηκε από πρόσφυγες και σήμερα ορθώνεται μέσα στον εύφορο κάμπο της Αλμωπίας, ανάμεσα σε αμπέλια και θεόρατες ακακίες, σαν ένα ακόμα δώρο του κάμπου στους ανθρώπους. Τι κι αν άλλαξε τόσες φορές το όνομά της; Η Αριδαία παραμένει πάντα μια πόλη ανοιχτή και φιλόξενη, έτσι όπως ορίζει η μακεδονίτικη γη της Αλμωπίας.


Η πόλη της Αριδαίας απέχει περίπου 26 χλμ. από την Εδεσσα και ο δρόμος που θα σε φέρει από την πρωτεύουσα της Πέλλας μέχρι εδώ περνάει ανάμεσα από συστάδες από πανύψηλες ακακίες που διάσπαρτες μέσα στον κάμπο δημιουργούν εικόνες όμορφες και εντυπωσιακές. Μπαίνοντας στην πόλη, θα περάσεις από το γήπεδο του τοπικού Αλμωπού και έπειτα θα δεις ένα από τα λίγα κτίρια στην πόλη που τραβούν την προσοχή και τα βλέμματα των επισκεπτών. Πρόκειται για τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, που σήμερα μπορεί να μην εξυπηρετεί τρένα, φιλοξενεί ωστόσο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αριδαίας. Και πριν ακόμα γίνει μουσείο, ωστόσο, ο σταθμός είχε κι εκείνος τη δική του ιστορία.

Η μεγάλη πινακίδα του σταθμού γράφει ακόμη «Αρδέα», όπως ήταν μια από τις παλαιότερες ονομασίες της πόλης. Στην Αρδέα, λοιπόν, έφτανε στο τέρμα του το τρένο της γραμμής Σκύδρα – Αριδαία, γνωστό και ως «τρενάκι της Καρατζόβας». Η γραμμή αυτή είχε κατασκευαστεί στα χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με σκοπό την υποστήριξη των δυνάμεων που μάχονταν στο μακεδονικό μέτωπο, μεταφέροντας υλικά και πολεμοφόδια στην πρώτη γραμμή. Συνέχισε να λειτουργεί εξυπηρετώντας επιβάτες και εμπορεύματα μέχρι και το 1931 όταν και εγκαταλείφθηκε πια. Εμεινε πάντως το όνομα, και η φράσηπείραγμα «να σε πάρει το τρενάκι της Καρατζόβας!» Μια άλλη ονομασία του, μάλιστα, ήταν «Ντεκοβίλ» (Decauville) από τη γαλλικού τύπου κατασκευή της γραμμής.


απο το inpozar.net


ΕΚΑΣΚΕΜ: Ημιτελική Φάση Final Four Πρωταθλήματος Παίδων 2016-17

Στην ημιτελική φάση του final four Πρωταθλήματος Παίδων αγωνιστικής περιόδου 2016-17 θα πάρουν μέρος οι ομάδες: ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ , ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ, ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ & ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Η ημιτελική φάση θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ την Κυριακή 2 Μαρτίου 2017, όπως φαίνεται παρακάτω:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ FINAL FOUR

Α΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: ΑΕ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ ΣΑΡΙΣΑΣ – ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 02/04/2017 - ΩΡΑ: 17:00΄- ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ

Β΄ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: ΑΓΕ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 02/04/2017 - ΩΡΑ: 19:00΄- ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ

O Γιάννης Σηφάκης εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στην εκδήλωση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πέλλας στο Μουσείο Πέλλας

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας και την προϊσταμένη της Μπετίνα Τσιγαρίδα. Το θέμα της ήταν «Ο ρόλος της τέχνης και τα όρια της : Από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Συμμετείχαν με εισηγήσεις σημαντικοί εισηγητές αρχαιολόγοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, ζωγράφοι, Μουσειολόγοι, ιστορικοί της τέχνης.

Ο χαιρετισμός του Γιάννη Σηφάκη:

«Σας μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό και την αγάπη του προέδρου της Ελληνικής Βουλής Νίκου Βούτση που μου ανέθεσε να τον εκπροσωπήσω, καθόσον ό ίδιος έχει σημαντικές ανειλημμένες υποχρεώσεις και δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθεί εδώ σήμερα.

Σας απευθύνω ακόμη τον δικό μου θερμό χαιρετισμό εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου προς την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας που διοργανώνει εκδηλώσεις σε τόσο υψηλό επίπεδο και με τέτοια ποιότητα εισηγητών μέσα στον ιερό αυτό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας που κάθε του γωνιά κυριολεκτικά ζωντανεύει μπροστά μας την μεγαλειώδη ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας, της Αρχαίας Ελλάδας.

Η επιστημονική σας ημερίδα δεν θα μπορούσε να βρεί καταλληλότερο χώρο για να διεξαχθεί. Η διοργάνωση αυτού του επιπέδου εκδηλώσεων, τόσο της σημερινής όσο και άλλων που προηγήθηκαν, κατοχυρώνει στην συνείδηση της κοινωνίας το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας ως έναν χώρο παραγωγής πολιτισμού, παραγωγής ιδεών, ως ένα ζωντανό οργανισμό παρέμβασης στα κοινωνικά δρώμενα και το φέρνει πιο κοντά στον πολίτη συμβάλλοντας στην επιμόρφωση και την καλλιέργεια του πνεύματος του καθώς και στην παρότρυνση για έκφραση της ψυχής του.

Κες και Κοι,

Η τέχνη , είναι γνωστό, ότι αποτελεί διαχρονικά τον θεμέλιο λίθο της ευρύτερης έννοιας του πολιτισμού περικλείοντας την ίδια την ηθική έκφραση και λειτουργώντας ως μέσο διάπλασης των ηθικών ανθρώπινων αξιών.

Οι Έλληνες από την αρχαιότητα θεωρούσαν την Τέχνη, όχι απλή τέρψη, αλλά «παιδεία έξοχη» για τους πολίτες. Η τέχνη από την αρχαία Ελλάδα είχε ως αποστολή της την ουσιαστική μόρφωση των πολιτών, την μετάδοση του ήθους , την περιφρούρηση των άγραφων νόμων, την λύτρωση των ανθρώπινων παθών, την έκφραση της καλαισθησίας και την διάσωση της ιστορικής μνήμης. Πρόσφατα αναδείχτηκαν και αξιοποιούνται ακόμη και οι θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης της μουσικής. Η ίδια τέχνη ήταν πάντα ο τρόπος έκφρασης των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων διαχρονικά, αποτελώντας μοχλό εναλλακτικής σκέψης και δύναμης. Σε μια περίοδο κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής κρίσης, όπως η σημερινή, η τέχνη αποτελεί ένα καθοριστικό αντίβαρο. Ένα δυνατό σημείο αναφοράς, υποκίνησης και κοινωνικής συσπείρωσης δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους να πιστέψουν ότι μπορούν να αλλάξουν τα κακώς ειρημένα και πεπραγμένα των παλαιότερων «χρυσών» εποχών της επίπλαστης ευδαιμονίας.

Δικαιολογημένα, ο Μπρεχτ επιμένει στην ψυχαγωγική αλλά και διδακτική σπουδαιότητα της Τέχνης: «Η επιστήμη και η Τέχνη συναντιώνται σε τούτο: ότι σκοπός και των δυο είναι να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων».

Ο Σαίξπηρ πιστεύει ότι «Ο σκοπός της τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα»

Και ο δικός μας Νίκος Εγγονόπουλος τονίζει «Η ζωή, ο θάνατος κι αναμεσίς η Τέχνη».

Εύχομαι καλή επιτυχία στην ημερίδα και ευχαριστώ πάλι από καρδιάς τόσο τους διοργανωτές όσο και όλους τους συμμετέχοντες»

Πασχαλινό ωράριο 2017: Οι μέρες και οι ώρες που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Συνεχές θα είναι το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα του 2017 από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου.

Συνάντηση εργασίας με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Συνάντηση εργασίας με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος το βράδυ της Δευτέρας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης, Στέφανος Αβραμίκας, Χρήστος Γεωργίου, Γιώργος Χατζηγιαννίδης και Γιώργος Γούδης και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Κώστας Ζαχαριάδης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Προέδρων γύρω από σημαντικά ζητήματα λειτουργίας του Δήμου Αλμωπίας, όπως η καθημερινότητα και η αρδευτική περίοδος που βρίσκεται προ των πυλών.

Οι Πρόεδροι στην πλειοψηφία τους ζήτησαν από το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων να δείξουν υπευθυνότητα, καθώς όλες αυτές οι καθυστερήσεις και οι αναβολές οδηγούν σε ταλαιπωρία των πολιτών. Όπως είπαν, πλησιάζει ο καιρός της άρδευσης και θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις συντηρήσεις αρδευτικών γεωτρήσεων, τον ορισμό υδρονομέων και άλλα σοβαρά ζητήματα που δεν μπορούν να περιμένουν.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Προέδρους ότι την ερχόμενη Παρασκευή Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με πολύ σημαντικά ζητήματα όπως η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων η οποία καθυστέρησε σημαντικά εξαιτίας της έλλειψης απαρτίας της προηγούμενης Συνεδρίασης και της γενικότερης κατάστασης, καθώς επίσης και η επιστροφή της λαϊκής αγοράς στο κέντρο της Αριδαίας. Όπως είπε, η Δημοτική Αρχή πορεύεται τηρώντας με απόλυτο τρόπο τη νομιμότητα και αυτές τις ώρες θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης απέναντι στους πολίτες που εκλέγουν τους εκπροσώπους τους με σκοπό να γίνει καλύτερη η καθημερινότητά τους.

Μακεδονικός Έδεσσας - Δόξα Μεγαπλατάνου 0-1

Την ευκαιρία να πάρει πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για την σωτηρία έχασε ο Μακεδονικός Έδεσσας που ηττήθηκε στο τέλος από την Δόξα Μεγαπλατάνου στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής.
Οι βυσσινί είχαν καλή απόδοση σε όλο το ματς και προσπάθησαν για το καλύτερο με αγωνιστικότητα και πάθος. Στο πρώτο 5λεπτο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εις διπλούν αλλά ο Παπαδόπουλος και ο Ιωάννου από κοντά δεν βρήκαν εστία. 
 
Στο 26' μεγάλη φάση για τον Μακεδονικό αλλά το σουτ του Ρέτζια από πλεονεκτική θέση έφυγε ψηλά άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο έγιναν πολλά λάθη εκατέρωθεν και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Ρέτζιας στο 68' μετά από όμορφη προσπάθεια του Κιουρτζίδη Β. σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ και στο 80' ο Παπαδόπουλος με μακρινό σουτ νίκησε τον Γιόντη και έγραψε το τελικό 0-1.

Μακεδονικός Έδεσσας (Πεχλιβάνης): Γιόντης, Κιουρτζίδης Ν. (74' Γέργης), Κιουρτζίδης Β., Καλογιάννης, Πέτκος, Ρέτζιας (86' Πατετσίνης), Τζηκόπουλος, Περδικόπουλος, Στανίσης, Μαδεντζόγλου, Κουκουλής (86' Στόλης).

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *