Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Ανακοίνωση προγράμματος Α1 & Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας

Με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ οι αγώνες των πρωταθλημάτων Α1 & Α ερασιτεχνικής κατηγορίας τις τελευταίες τέσσερις (4) αγωνιστικές (23η, 24η, 25η & 26η αγωνιστική για την Α1 ερασιτεχνική κατηγορία) και (27η, 28η, 29η & 30η αγωνιστική για την Α ερασιτεχνική κατηγορίας), θα διεξάγονται ίδια ημέρα και ίδια ώρα και κατά την κρίση της Επιτροπής Πρωταθλήματος.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Ανακοίνωση - απάντηση Μ. Αλ. Αρσενίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΑΠΑΝΤΗΣΗ Μ.ΑΛ.ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Προς: Κύριο Πρόεδρο Ε.Π.Σ. Πέλλας
Κύριο Πρόεδρο Συνδέσμου Διαιτητών
ΜΜΕ Νομού Πέλλας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αρσενίου θεώρησε υποχρέωση να απαντήσει σε κάποια πράγματα που θίγουν την ομάδα μας και βγήκαν στην επιφάνεια σήμερα. Προς έκπληξη μας πληροφορηθήκαμε τις εντονότατες διαμαρτυρίες της ομάδας της Δόξας Μελισσίου για την διαιτησία μέσω ανακοίνωσης. Βεβαίως τέτοιες κινήσεις είναι σεβαστές από εμάς καθώς ο καθένας έχει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης σ’ αυτήν την χώρα αλλά από την άλλη σε πολλά σημεία η εν λόγω ανακοίνωση προσβάλλει τον σύλλογο μας. Ποτέ δεν μπήκαμε στην διαδικασία δημόσιας διαμαρτυρίας κι αντιπαράθεσης για θέματα διαιτησίας και ποτέ στο παρελθόν δεν βγάλαμε ανακοίνωση για το οτιδήποτε αν και όπως όλες οι ομάδες αδικηθήκαμε. Πιστεύουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε όμως πως τα λάθη που γίνονται στον εκάστοτε αγώνα δεν έχουν κάποιον απώτερο σκοπό ή δεν γίνονται επίτηδες καθώς έχουμε εμπιστοσύνη και στην ένωση και στους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Θέλουμε όμως μ’ αυτήν την ανακοίνωση να απαντήσουμε στο φίλιο σωματείο της Δόξας Μελισσίου σε συγκεκριμένα λεγόμενα τους. 

1.Αρχικά ζητάμε να μας πούνε σε ποιον ομολόγησε ο τερματοφύλακας μας πως η μπάλα πέρασε την γραμμή στην φάση του 20’ λεπτού γιατί αλλιώς το πρώτο σκέλος της ανακοίνωσης είναι αερολογίες και κουβέντες καφενείου. 

2.Για την φάση της “εισόδου” όπως αναφέρει η ανακοίνωση έχει γράψει τα πάντα ο διαιτητής το οποίο ο αρχηγός της ομάδας του Μελισσίου υπέγραψε χωρίς καμία επιφύλαξη. Η διακοπή όμως έγινε γιατί υπήρχε σύρραξη μεταξύ των παικτών μετά από την οποία ο αρχηγός του Μελισσίου κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια των διαιτητών και απευθύνθηκε προς την τριάδα διαιτητών με αρκετά αισχρούς χαρακτηρισμούς παροτρύνοντας τους να συνεχίσουν το παιχνίδι αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα αντί της κόκκινης.

3.Το Αρσένι δεν έχει ανάγκη καμία εύνοια για να πορευθεί στο πρωτάθλημα. Έχει χάσει βαθμούς σε δύσκολες έδρες όπως η Αξός, η Καρυώτισσα, Μελίσσι και δεν μπήκε στην διαδικασίας ξεκατινιάσματος και κλαψίματος. Αποδέχθηκε τα αποτελέσματα και συνέχισε την προσπάθεια. Ας μας πουν οι κύριοι του Μελισσίου ποιος είναι ο διαιτητής που μας παίζει στα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και μας ευνοεί κιόλας. Τέτοιου είδους μικρότητες δεν τιμούν κανένα.

4.Δεν αναφέρθηκε πουθενά πως ο ίδιος διαιτητής είχε οριστεί και στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Σ’ εκείνο ήταν καλός γιατί η Δόξα κέρδισε;

5.Ο κ. Γιαννέλης προς πληροφόρηση σας είναι παίκτης της ομάδας και όχι Πρόεδρος. Δεν σας έχουν ενημερώσει καλά. Μην εκτίθεστε.

Η ομάδα μας ήταν πολύ καλύτερη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, άξιζε τη νίκη και την πήρε. Η συνέχεια θα δείξει ποιος αξίζει και την άνοδο. Ο φόβος τις περισσότερες φορές μας ωθεί να κάνουμε κινήσεις πανικού. Και μόνο έτσι θα εκλάβουμε την ανακοίνωση του σεβαστού σωματείου της Δόξας Μελισσίου. Όμως δεν θα επιτρέψουμε ξανά τέτοιου είδους προσβολή καθώς δεν είναι οι μόνοι που όπως αναφέρουν “ματώνουν” για την ομάδα τους. Ακόμα και μετά απ’ αυτό το παραλήρημα που το θεωρούμε ατυχές αντιμετωπίζουμε την Δόξα Μελισσίου ως φίλιο σωματείο σεβόμενη την ιστορία του και τον κόπο πολλών ανθρώπων για να παρουσιάζεται χρόνια τώρα ανταγωνιστικό στα πρωταθλήματα του νομού μας. Παρακαλούμε τον κύριο Πρόεδρο να επιληφθεί για την εξάλειψη ενεργειών σαν κι αυτή που το μόνο που καταφέρνει είναι να δυσφημεί την ομάδα μας και να προσβάλλει τους παίκτες και όλα τα μέλη της.Με εκτίμηση το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Αρσενίου.

Έτοιμη η λίστα με τα λουκέτα σε ΠΕΔΥ-Κέντρα Υγεία. Φόβος για Λουκέτο στο Κ.Υ. Κρύας Βρύσης

Κάτω από άκρα μυστικότητα ετοιμάζεται τις τελευταίες εβδομάδες το σχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).


Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει μπόλικα λουκέτα και συγχωνεύσεις

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δημιουργήθηκε ακριβώς γι αυτό το λόγο, θέση αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα ο οποίος θα είναι αρμόδιος για όλες τις αλλαγές στην ΠΦΥ.
Το σχέδιο πάντως για το νέο ΠΕΔΥ που θα περιλαμβάνει συγχωνευμένες δομές, ετοιμάζεται εδώ και καιρό. 

Το τελικό σχέδιο πάντως για το νέο ΠΕΔΥ στηρίζεται τόσο στις μνημονιακές απαιτήσεις όσο και στην απόδοση που παρουσιάζει η κάθε μονάδα. Άλλωστε εδώ και καιρό συγκεντρώνονται όλα τα στατιστικά στοιχεία για την επισκεψιμότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών στις Υγειονομικές Περιφέρειες ενώ αξιοποιούνται και στοιχεία από το ESY-NET.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η λίστα με τις μονάδες που θα εξαφανιστούν από το …χάρτη περιλαμβάνει δεκάδες δομές. Καθόλου αφύσικο βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι σε πολλά σημεία της χώρας είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια, τόσο κέντρα υγείας όσο και νοσοκομεία και μονάδες του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), σύμφωνα με τις…κομματικές πελατειακές σχέσεις. 

Αποτέλεσμα είναι σήμερα πολλές μονάδες από αυτές να είναι σχεδόν άδειες, αφού οι ασθενείς έχουν πολλές επιλογές σε πολύ μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις. 

Τα κριτήρια που έπαιξαν ρόλο για να σχεδιασθεί το νέο ΠΕΔΥ με τις πολύ λιγότερες δομές είναι:
-η επισκεψιμότητα. Μονάδες που εμφανίζουν εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό επισκέψεων θα συγχωνευθούν σύμφωνα με έγκυρες πηγές .
-η χιλιομετρική απόσταση. Όταν σε μία περιοχή υπάρχει τόσο Κέντρο υγείας όσο και μονάδα του ΠΕΔΥ και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων υπάρχει και νοσοκομείο, θα ακολουθήσει κλείσιμο τουλάχιστον της μίας μονάδας.
-πληθυσμιακά κριτήρια. Ο αριθμός των δομών που θα παραμείνει σε μία περιοχή θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κατοίκων που υπάρχουν.
–αποδοτικότητα. Ήδη υπάρχουν στο υπουργείο υγείας-λένε οι καλά γνωρίζοντες λίστες με όλα τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την αποδοτικότητα της κάθε μονάδας ξεχωριστά. Μία αποδοτικότητα που σχετίζεται με το κόστος- όφελος αλλά και τη δημιουργία υπηρεσιών από εργαστήρια κλπ. 

Ωστόσο αγκάθι στη διαδικασία αυτή φαίνεται πως είναι και οι πιέσεις που θα δεχθεί η κυβέρνηση από διάφορους πολιτικούς παράγοντες, ώστε να μην μπούνε λουκέτα,δεδομένου ότι μια τέτοια κίνηση θα επηρεάσει και τις τοπικές κοινωνίες.


Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας μόνο το Κέντρο Υγείας Αριδαίας καλύπτει με το παραπάνω τα κριτήρια ενώ στο όριο κινούνται τα Κέντρα Υγείας Άρνισσας και Σκύδρας. Πολύ κάτω φαίνεται ότι είναι μόνο το Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης και αν ισχύσουν τα παραπάνω θα οδηγηθεί οριστικά σε λουκέτο. Τα προβλήματα από την διαρκή υποβάθμιση των δομών και των Κέντρων Υγείας είναι μεγάλα. Μένει να δούμε αν εφαρμοστεί το σχέδιο που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή.
 
 
απο το Meapopsi.gr

«7 λύσεις για την αναπτέρωση της αγροτικής οικονομίας»

Μετά και την χθεσινή άκαρπη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες, το ζήτημα λαμβάνει άλλες διαστάσεις. Τον τελευταίο καιρό, δυστυχώς, οι αγρότες βάλλονται από παντού. Βάλλονται με το ασφαλιστικό,βάλλονται με το φορολογικό, βάλλονται προσωπικά χαρακτηριζόμενοι ως ακροδεξιά στοιχεία και υπονομευτές της κυβέρνησης. Το τελευταίο δε πλήττει την «αριστεροσύνη» της κυβερνώσας παράταξης, η οποία οφείλει να γνωρίζει ότι ένας παραγωγικός κλάδος δεν είναι κακό να είναι ενωμένος, ώστε να διεκδικεί τα θεμελιώδη και αναφαίρετα δικαιώματα του.

Η ώρα είναι κρίσιμη και οι λύσεις πρέπει να δωθούν άμμεσα. Σκοπός της εκάστοτε κυβέρνησης (ανεξαρτήτως κομματικής σημαίας) οφείλει να είναι η αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας του Έλληνα αγρότη με προιόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας , διότι αποτελεί τον ζωτικό κρίκο της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την άποψη μου, επτά είναι τα τινά που,σε πρώτη φάση, μπορούν να συμβούν ώστε να αναπνεύσει πάλι ο αγρότικος κόσμος. Πρώτον, καθολική απόσυρση του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου που στραγγαλίζει τους Έλληνες αγρότες. Δεύτερον, απεμπλοκή του ΟΓΑ από παροχές που τον επιβαρύνουν και δεν εντάσσονται στις αρμοδιότητες του. Τρίτον, δωρεάν παραχώρηση δημόσιας γης σε νέους ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να καλλιεργήσουν σε βάθος 15ετίας. Τέταρτον, απελευθέρωση κονδυλίων ΕΣΠΑ για την δημιουργία και επένδυση σε μονάδες επεξεργασίας αποκλειστικά ελληνικών αγροτικών προιόντων.

Πέμπτον, ουσιαστική ενεργοποίηση των Αντιπεριφερειών, με στόχο την προστασία των αγροτικών προιόντων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (πχ εμπάργκο Ρωσίας που ρήμαξε τους παραγωγούς της Πέλλας ). Έκτον, πριν την κατάθεση του φορολογικού σχεδίου νόμου, υποχρεωτικά ο Πρωθυπουργός να έρθει σε διάλογο με τους αγρότες. Έβδομο, εγγύηση κατώτατης τιμής αγροτικών προιόντων από το κράτος ανά έτος.

Ο αγρότης είναι ο πιο δυνατός κρίκος της ελληνικής οικονομίας κι όλοι οφείλουμε να τον σεβαστούμε και να επενδύσουμε σε αυτόν. Ώρα ησυχίας για να ακουστούν οι αγρότες.

Μακρίδου Αγάθη

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Ακυρώθηκε το Μνημόνιο της Ελλάδας με το ΔΝΤ

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σήμερα, Τρίτη, ότι η ελληνική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησαν από κοινού στην ακύρωση του μεταξύ τους υφιστάμενου μνημονίου.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η σχετική απόφαση λήφθηκε, για να αποτραπούν τα διοικητικά κόστη που συνδέονται με το εν ενεργεία μνημόνιο ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΔΝΤ, ωστόσο ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη νέου μνημονίου (MEFP).

Σημειώνεται πως το υφιστάμενο Μνημόνιο Ελλάδας – ΔΝΤ είχε συναφθεί το 2012 και έληγε στα τέλη Μαρτίου του 2016.

Το MEFP 2012-2016 παρέμενε ανενεργό τον τελευταίο χρόνο, ενώ το υπόλοιπο των διαθέσιμων δόσεων υπολογιζόταν σε 16 δισ. ευρώ.

Βάσει της συμφωνίας που οδήγησε τον περασμένο Ιούλιο στην υπογραφή του «Μνημονίου 3» (Memorandum of Understatement – MOU), προβλεπόταν η υποβολή έγγραφου αιτήματος από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη σύναψη δανείου ύψους 86 δισ. ευρώ, ποσό που θα λάβει η χώρα μας από το Κουαρτέτο των Θεσμών, μετά το πέρας της αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το ΔΝΤ διά στόματος Πολ Τόμσεν αξίωνε από την Ελλάδα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ έως το 2018, ώστε να εξασφαλιστεί πρωτογενές πλεόνασμα σε ποσοστό 3,5%.

Έχουν λόγο τα σωματεία της Πέλλας στις εκλογές της ΕΠΟ; Της Χαράς Ματεντζογλου

ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ;

Οργιαζουν οι φημες για την γραμμη που αθ ακολουθησει η ΕΠΣ Πελλας οσον αναφορα τις επερχομενες εκλογες της ΕΠΟ . Τα Σωματεια που με την ψηφο τους ανεδειξαν πριν μια 2 ετια τον Στεργιο Αντωνιου προεδρο της ΕΠΣ Πελλας κατι το οποιο φυσικα θα μπορουσε να γινει μεσω μιας ψηφοφοριας οταν θα γινει γνωστο ποιοι θα ειξαι υποψηφιοι για την προεδρια της ΕΠΟ , Ειναι κοινο μυστικο οτι η ψηφος της καθε ΕΠΣ θα εχει και το αναλογο αντιτιμο και δυστυχως οι κακομοιροι παραγοντες δενε χουν κανενα οφελος απο αυτην την υποθεση ουτε καν να εκφρασουν την αποψη τους. παρα μονο να πληρωνουν για να συντηρουν τα Σωματεια τους... Μηπως οι εκπροσωποι των Σωματειων πρεπει αν παρουν την κατασταση επιτελους στα χερια τους και μεσω ψηφοφοριας να δωσουν γραμμη στον προεδρο της ΕΠΣ που στο κατω κατω οι ιδιοι τον εχουν αναδειξει γαι αν εκπροσωπει την αποψη και τα συμφεροντα τους;

ΧΑΡΑ ΜΑΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook: "Πρωταθλήματα ΕΠΣ Πέλλας"


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *