Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Πώς ο ήλιος μπορεί να καταστρέψει τα μάτια και πώς μπορούμε να προστατευτούμε

Ιδιαίτερα προσεκτικοί, εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού τους, πρέπει να είναι την καλοκαιρινή περίοδο όσοι έχουν ευαισθησία στα μάτια, πάσχουν από γλαύκωμα ή έχουν πρόσφατα χειρουργηθεί.

Αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι οφθαλμίατροι, για εκατομμύρια ανθρώπους η άφιξη του καλοκαιριού είναι συνώνυμη με τα ταξίδια, τις διακοπές, τις υπαίθριες δραστηριότητες και γενικά την αλλαγή τρόπου ζωής.

«Το υπεριώδες φως (η υπεριώδης ακτινοβολία), όπως είναι γνωστό, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μάτια χωρίς τη σωστή προστασία» αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Βασίλειος Κοζομπόλης.

«Το φως αντανακλάται σε επιφάνειες, όπως νερό ή άμμος, και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στις επιφανειακές δομές του ματιού (στον επιπεφυκότα και τον κερατοειδή χιτώνα).
Όταν υπάρχει έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν περιγραφεί βλάβες και σε εσωτερικές δομές, όπως ο κρυσταλλοειδής φακός ή και ο αμφιβληστροειδής».

Όσοι έχουν γλαύκωμα

Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους, η περίπτωση του γλαυκώματος παρουσιάζει συχνά επίσης ευαισθησία στο φως, ενώ η αίσθηση θάμβους λόγω και της μειωμένης ευαισθησίας των αντιθέσεων (contrast sensitivity) που αυτοί οι ασθενείς συνήθως βιώνουν, μπορεί να επιδεινώσει την γενικότερη αίσθηση της όρασης.

«Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να βελτιωθούν σημαντικά φορώντας γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας και ένα καπέλο, ώστε να εξασφαλίζει σκιερό περιβάλλον στο ύψος των ματιών» εξηγεί ο κ. Κοζομπόλης.

Όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια για τους πάσχοντες από γλαύκωμα η επίδραση στην πίεση των ματιών (ενδοφθάλμια πίεση) είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Κι αυτό γιατί οι αλλαγές στην πίεση μέσα στην αεροπορική καμπίνα ελέγχονται αυστηρά στα σημερινά σύγχρονα αεροπλάνα, ενώ οι όποιες αλλαγές πραγματοποιούνται πολύ σταδιακά κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς

Ωστόσο, σε ασθενείς που υποβλήθηκαν πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς με εισαγωγή αέρα ή ειδικού αερίου στην οφθαλμική κοιλότητα, αυτές οι αλλαγές κατά την πτήση μπορούν να επηρεάσουν τον όγκο του αερίου εντός του βολβού του ματιού, μεταβάλλοντας συνεπώς και την ενδοφθάλμια πίεση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να καταστεί βλαπτική για το οπτικό νεύρο.

Η φυσαλίδα αερίου που αφήνεται εντός του ματιού για να παραμείνει ο αμφιβληστροειδής κολλημένος στην ανατομική θέση του μπορεί να διαρκέσει για 6-8 εβδομάδες.Χειρουργική επέμβαση

«Σε γενικές γραμμές σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αμφιβληστροειδούς και οι οποίοι έχουν αέριο ενδοβολβίως συνιστάται όπως αποφεύγουν τα αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής του αερίου εντός του ματιού» αναφέρει ο καθηγητής οφθαλμολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, πριν ταξιδέψει ο ασθενής όταν έχει προηγηθεί χειρουργική επέμβαση σχετικά πρόσφατα, είναι επιβεβλημένο να ζητηθεί η άποψη του οφθαλμιάτρου.

Επίσης, συνιστάται -όπως και σε κάθε άλλη φαρμακευτική αγωγή- να φέρουν οι ασθενείς τα κολλύρια μαζί τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η των διακοπών, ώστε να αποφεύγονται κενά στη θεραπεία τους ειδικά σε περίπτωση καθυστερήσεων, μακρύτερων πτήσεων ή απώλειας αποσκευών.
 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφιέρωμα: Έλληνας στρατιωτικός του Μακεδονικού Αγώνα, Καπετάν Άγρας 1880 – 1907

Έλληνας στρατιωτικός, γνωστός και ως Τέλλος Άγρας, από τις ηρωικότερες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα.

Πανελλήνιες 2017: Πώς θα υπολογίσετε τα μόριά σας

Τέλος στην αγωνία των 85.000 υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπαίνει την Παρασκευή, 30 Ιουνίου. Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πού θα κυμανθούν οι βάσεις

ΟΑΕΔ: Επτά νέα προγράμματα για 22.500 ανέργους

Για τα επτά νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν σε 22.500 ανέργους και οι προκηρύξεις θα αναρτηθούν από τις αρχές του Ιουνίου μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.Συγκεκριμένα, η κ. Καραμεσίνη, αναφέρθηκε στα δύο νέα προγράμματα για τους νέους που θα προκηρυχθούν και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούλιου και τα οποία όπως είπε "θα δώσουν μια νέα ώθηση στην αγορά εργασίας" και αφορούν:


- Σε νέους, από 25 έως 29 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση. Είναι 1300 θέσεις, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.


-Σε νέους, 18 έως 24 ετών, που ολοκληρώνουν την άσκηση πάνω στον τομέα των σπουδών τους. Οι θέσεις εργασίας είναι 2.500.

Πρόκειται για την ένταξη των νέων σε κανονικές θέσεις απασχόλησης, διευκρίνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, και ουσιαστικά τα νέα αυτά προγράμματα αποτελούν, τη δεύτερη φάση της ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας, μετά την πρώτη φάση, η οποία αφορά στην πρακτική άσκηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Η κ Καραμεσίνη, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ το οποίο προορίζεται όπως είπε για άτομα 55 ετών και άνω. Είναι ένα πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας και η πρόσληψη αυτών των ατόμων, θα γίνει σε επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ, εξήγησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Ανέλυσε στο Πρακτορείο fm104.9 , τα προγράμματα που αφορούν όλους τους ανέργους, όπως το πρόγραμμα απασχολήσεις 1135 ανέργων, στο δημόσιο τομέα της υγείας, τις 1900 προσλήψεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και τις 3700 θέσεις εργασίας σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, σε 17 δήμους της χώρας.

Η κ. Μαρία Καραμεσίνη, αναφέρθηκε και σε ένα επιπλέον πρόγραμμα 2000 θέσεων εργασίας, το οποίο αφορά σε άτομα με αναπηρίας και αποφυλακισμένους το οποίο θα προκηρυχθεί στα μέσα Αυγούστου.

Η ένταξη των ανέργων, στις 22.500 νέες θέσεις εργασίας ,υπογράμμισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, «θα γίνουν το φθινόπωρο» και κάλεσε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ

Ξεκίνησε η διάθεση καρτών διαρκείας 2017-2018

Ξεκίνησε η διάθεση καρτών διαρκείας 2017-2018

Τρομερή διαφήμιση με τον Αντετοκούνμπο και την όμορφη Ελλάδα! [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γύρισε την Ελλάδα και η «Aegean Airlines» ετοίμασε μια μοναδική διαφήμιση!

Π.Υ. Αριδαίας: Κοινωνικό Μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2017 [ΒΙΝΤΕΟ]

Π.Υ. Αριδαίας: Κοινωνικό Μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2017 [ΒΙΝΤΕΟ]

Γιάννης Σηφάκης: ΝΔ και Δ. Μπίνος κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις, ανύπαρκτους «εχθρούς» και παλεύουν με τα φαντάσματα στο θέμα των Ρομά

Στην ΝΔ τους έπιασε μεγάλη θλίψη και πανικός από τις λύσεις που δίνει η κυβέρνηση σε προβλήματα της Πέλλας και της Αλμωπίας με μπροστάρη τον Γιάννη Σηφάκη και ψάχνουν ψεύδη και παραπληροφόρηση, ότι δηλαδή έμαθαν καλά από τα άθλια κανάλια της διαπλοκής.

Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά επιθυμούμε να γίνει το οτιδήποτε στην Αριδαία σε σχέση με αυτό το θέμα των Ρομά ( ιδιαίτερα μετά την αλλαγή της θέσης του Δημάρχου). Οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στην νοσηρή φαντασία του κάθε ευφάνταστου

Ο Δ. Μπίνος στοιχίζεται απόλυτα μαζί τους για να εξασφαλίσει την υποστήριξη τους στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται μήπως μπορέσει να σταθεί μέχρι το τέλος της θητείας του.

Επιστρατεύουν ακόμη και φασιστικά διαγγέλματα του μέλους της ΝΟΔΕ Νίκου Θωμαϊδη (που ξεφτυλίζει με την όλη παρουσία του τους ίδιους) και ο οποίος θα κληθεί άμεσα να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Ειδικά σε αυτόν ταιριάζει απόλυτα «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», εδώ γεννά γελοιότητα και φασισμό. Η ΝΔ, αλήθεια, που τον έχει στέλεχος της Νομαρχιακής της τι λέει για αυτό;

Τους ενοχλεί αφάνταστα ( καλύτερα έχουν πάθει πανικό) η έγκριση δύο αξονικών για τα Νοσοκομεία της Πέλλας, η μετεγκατάσταση της μονάδας τεχνητού νεφρού, η χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων, η πληρωμή ληξιπροθέσμων των Δήμων, ο οργάνωση για πρώτη φορά των αγροτών της Πέλλας. Πώς να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Πέλλα με όλα αυτά;

Τους ενοχλεί αφάνταστα που ο Γιάννης Σηφάκης είναι μπροστά σε όλα αυτά.

Τους ενοχλεί αφάνταστα ότι μετά την συμφωνία του EUROGROUP η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο δεν έπεσε ( όπως περίμεναν ζητώντας κάθε μήνα εκλογές) αλλά θα αρχίσει να αναπτύσσει δίκαια την χώρα και θα βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018. Τους ενοχλεί που πέφτει η ανεργία όταν αυτοί την εκτόξευσαν.

Για αυτό προσπαθούν ,αυτοί και τα παπαγαλάκια τους, να μεταθέσουν την ατζέντα με συνεχή ψέματα και γκεμπελικού τύπου πληροφόρηση μέσα από τα πιο ακραία δεξιά έντυπα υπαλλήλων τους ή συζύγων μελών της Νομαρχιακής της ΝΔ.

Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση. Βλέπουν ποιοι τους υπερασπίζονται και την δράση του καθένα.

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης , που προέρχεται από την Αλμωπία, παλεύει και πετυχαίνει. Προτείνει και βοηθά.

Ας μας απαντήσουν:


Θα υπήρχε το αποχετευτικό της Αριδαίας αν δεν είχε καταφέρει ο βουλευτής να μείνει αρχικά στο τομεακό σκέλος του Υπουργείου και να ξεκινήσει η κατασκευή του;


Γιατί τρία χρόνια τώρα δεν έχουν εξασφαλίσει την προμελέτη του βιολογικού καθαρισμού της Αριδαίας όταν υπήρχαν και υπάρχουν τα χρήματα για την κατασκευή του και το έργο θα καθυστερήσει λόγω του βιολογικού ακόμη τρία χρόνια;


Έσωσε η όχι ο βουλευτής το 1.500.000,00 ευρώ της ΔΕΥΑ που θα πήγαινε στο δημόσιο ταμείο και η ΔΕΥΑ θα είχε κλείσει; Έπρεπε να τους βάλει 10 φορές προ των ευθυνών τους για να πετύχουν από τους ομοιδεάτες τους στην περιφέρεια χρηματοδότηση 70.000,00 ευρώ για να τελειώσει η ύδρευση της Αριδαίας από την Σωσάνδρα και να λειτουργήσει το έργο μετά από 4 χρόνια που είναι τελειωμένο;


Τα αθλητικά έργα προϋπολογισμού 110.000,00 ευρώ πρώτα από όλη της Ελλάδα εγκρίθηκαν στην Αλμωπία ( με τίνος παρέμβαση λέτε) και τελευταία θα υλοποιηθούν λόγω της δυσλειτουργίας του Δήμου που έπρεπε να επισκεφτεί ο βουλευτής τον Δήμο για να ξεκολλήσουν


Ποιες αλήθεια προμελέτες είναι έτοιμες για να προωθηθούν για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ ή στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης; Τις ελάχιστες που υπήρχαν από το παρελθόν πριν από αυτή την δημοτική θητεία οι οποίες μάλιστα δεν επικαιροποιήθηκαν;


Έχασε ή όχι αυτή η δημοτική αρχή το αρδευτικό έργο της Φούστανης ( τον κεντρικό αγωγό άρδευσης) προϋπολογισμού 490.000,00 ευρώ γιατί δεν υπέβαλε στην ώρα της την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων;


Ποιος υπέδειξε την θέση για την λιμνοδεξαμενή του Προδρόμου και βοήθησε στην τελική έγκριση της μελέτης αυτού του έργου στο ΙΝΤΕRREG;


Γνωρίζετε πώς ήλθε ο ΕΟΠΠΥ στην Αριδαία ( έστω μια μέρα τη βδομάδα αρχικά), πως μεθοδεύτηκε η λειτουργία παραρτήματος ΕΚΑΒ στην Αριδαία που θα ξεκινήσει άμεσα με τις προσλήψεις που ήδη έχουν εξασφαλιστεί;


Γνωρίζετε πως δεν έφυγε το ΙΚΑ από την Αριδαία;


Γνωρίζετε πως εξασφαλίστηκε ο αξονικός για την Έδεσσα και άλλος ένας αξονικός για τα Γιαννιτσά;


Γνωρίζετε πως εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της μετεγκατάστασης του τεχνητού νεφρού στην Έδεσσα που υλοποιείται τώρα; Μήπως ποιος έκανε τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης;


Γνωρίζετε πως εξασφαλίστηκε η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων της Δημοτικής επιχείρησης των παιδικών σταθμών;


Γνωρίζετε πως σώθηκε το έργο του μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού των Λουτρών τόσα χρόνια;


Γνωρίζετε πως η Αριδαία ήταν πέρσι μπροστά από όλη την Πέλλα στην δωρεάν διάθεση ποσοτήτων για την επισιτιστική βοήθεια λόγω του Ρώσικου εμπάγκο; Γνωρίζετε επίσης τι θα γίνει στο πρόγραμμα αυτό φέτος;


Γνωρίζετε πως οι αγρότες αρχίζουν να οργανώνονται και στην Αλμωπία μετά από χρόνια πλήρους διάλυσης και υποβάθμισης τους;


Θυμάστε τι έλεγαν οι γνωστοί άγνωστοι για την έλευση προσφύγων στην Αριδαία και ποιόν κατηγορούσαν με βάση φαντάσματα και πάλι;


Ο καθένας κρίνεται από την δράση του. Το κάθε δημόσιο πρόσωπο και το κάθε Κόμμα. Η δράση δεν μπορεί να κρυφτεί όσες ψεύτικες ειδήσεις ( fake news) και να προσπαθήσουν να κατασκευάσουν.

Δυστυχώς για την ΝΟΔΕ και τον κ. Δ. Μπίνο η αλήθεια είναι αμείλικτη. Η κατασκευή «εχθρών» και η πάλη με τα φαντάσματα με αφορμή τους Ρομά ( πιασάρικο θέμα σύμφωνα με την κρίση τους) δεν θα τους σώσει. Όσο και να βοηθήσει η ΝΟΔΕ τον κ. Δ.Μπίνο η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Έχασε τον μισό συνδυασμό του στα μέσα της θητείας του.

Η δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία θα τους απομονώσει και θα τους βάλει οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Καιρός - καύσωνας: Σε αυτές τις πόλεις ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 45 βαθμούς - Ο καιρός στην Αλμωπία

Τετραήμερος ισχυρός καύσωνας, που ανάλογό της έχει να δει η χώρα από τον Ιούνιο του 2007, αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» - Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τους πολίτες για τον επικείμενο καύσωνα - Οδηγίες προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Ο καιρός στην Αλμωπία
Σταθερά πάνω από 40 βαθμούς θα κυμαίνεται η θερμοκρασία από την Πέμπτη (29/06/2017) έως την Κυριακή (02/07). Τοπικά ο υδράργυρος θα φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και το Σάββατο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι… άγριες διαθέσεις του καιρού, η ΕΜΥ εφιστά την προσοχή των πολιτών για τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει κατά τόπους:

1. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, την Τετάρτη (28/06/2017) τους 39 βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη (29/06) τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή (30/06) και το Σάββατο (01/07) τους 42 και πιθανώς τους 43 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή (02/07) στα δυτικά τους 37 έως 39 και στα υπόλοιπα τους 40 και 42 βαθμούς Κελσίου.

2. Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές, την Τετάρτη (28/06) και την Πέμπτη (29/06) τους 35 βαθμούς Κελσίου, την Παρασκευή (30/06) και το Σάββατο (01/07) τους 36 έως 38 βαθμούς Κελσίου, την Κυριακή (02/07) στα δυτικά τους 33 – 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα (03-07) η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.* ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

- ΑΘΗΝΑ :
Πέμπτη : 40-41°C
Παρασκευή : 43°C
Σάββατο : 43-44°C
Κυριακή : 42-43°C

- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :
Πέμπτη : 38°C
Παρασκευή : 40°C
Σάββατο : 40-41°C
Κυριακή : 39°C


- ΛΑΡΙΣΑ :
Πέμπτη : 41-42°C
Παρασκευή : 43-44°C
Σάββατο : 44-45°C
Κυριακή : 43°C

- ΑΡΓΟΣ :
Πέμπτη : 41-42°C
Παρασκευή : 44-45°C
Σάββατο : 44-45°C
Κυριακή : 44°C

- ΗΡΑΚΛΕΙΟ :
Πέμπτη : 34-35°C
Παρασκευή : 36-37°C
Σάββατο : 38-39°C
Κυριακή : 38-39°C

Οδηγίες προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να λάβουν έγκαιρα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης των επιπτώσεων από την εμφάνιση των υψηλών θερμοκρασιών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

· Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

· Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

· Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
· Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στην όμορφη καλοκαιρινή γιορτή λήξης του 2ο Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017


Οι μαθητές όλων των τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας συμμετείχαν στην όμορφη καλοκαιρινή γιορτή λήξης που ήταν αφιερωμένη στους μαθητές και μαθήτριες της Έκτης τάξης. Η γιορτή περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. Τη γιορτή παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι γονείς των μαθητών, ο βουλευτής Πέλλας κ. Σηφάκης Ιωάννης και ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηγιαννίδης Γεώργιος.

Στο τέλος της γιορτής τιμήθηκε η ζωγράφος κ. Ευσταθία Σαμιωτάκη Ιωαννίδου για τους ζωγραφικούς πίνακες που προσέφερε στο σχολείο μας αλλά και για την Έκθεση πινάκων ζωγραφικής που παρουσίασε στο χώρο του σχολείου με θέμα την παράδοση του τόπου μας.

Ο Διευθυντής και το Διδακτικό προσωπικό του Σχολείου

εύχονται σε όλους τους γονείς και τους μαθητές καλό καλοκαίρι.Οι πρωινές συνήθειες που χρειάζεται να «κόψεις» -Για να πάει καλύτερα η μέρα

Λένε πως «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και δεν έχουν άδικο. Αν ξυπνήσεις στραβά το πρωί, με τον ίδιο τρόπο θα κυλήσει και η μέρα σου.

Ολοκλήρωση 10ου Επετειακού Αντικαπνιστικού Τουρνουά Μπάσκετ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου για 10η συνεχή χρονιά το Αντικαπνιστικό Τουρνουά Μπάσκετ που διεξάγεται κάθε χρόνο στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου).

Αμμουδιά ναυάγιο νησί survivor Μογλενιτσας στην Αλμωπία [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο παράδεισος κρύβεται σε φαράγγι κάτω απ την γραφική Κρανεα Πέλλας. Ανακάλυψε την αμμουδιά του αλμωπαιου όπου με τη δυναμη της φύσης έφτιαξε ενα παραποτάμιο νησί απ τα μεγαλυτερα! Το νερό το χωρίζει απο την στεριά αρκετά τετραγωνικά, το survivor τής Αλμωπίας με πλατάνια, πουλιά, ψαράκια, νεροχελώνες, ζούγκλα και απομόνωση!!!!!


Από τον Γιάννη Παπαντωνίου


Σε πανηγυρικό κλίμα η τελετή λήξης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Handball Cherry Cup 2017 στην Αριδαία

Ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Handball Cherry Cup 2017, το οποίο για πρώτη φορά διεξήχθη στην Αριδαία και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ).

«Φασιστικά καμιόνια στάθηκαν στη μάντρα και μια ριπή σταμάτησε τ’ ακορντεόν». Πως έγινε η θρυλική μάχη της Κοκκινιάς, όπου ο ΕΛΑΣ πολέμησε Γερμανούς και ταγματασφαλίτες. Ο Λοϊζος έγραψε το «Ακορντεόν» (VIDEO)Τον Μάρτιο του 1944 στην Κοκκινιά στη Νίκαια, δόθηκε μια σκληρή μάχη μεταξύ των Ναζί και δυνάμεων του ΕΛΑΣ. Οι κατακτητές ενισχύθηκαν στην εκκαθαριστική επιχείρηση με ταγματασφαλίτες και γερμανοτσολιάδες. 

Αναπαράσταση των δραματικών γεγονότων. Εκτελέστηκαν οι 37 από τους 300 Έλληνες αιχμαλώτους. Διόραμα: Τάσος Ντουντούμης.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *